Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: februari 2003 (pagina 1 van 18)

Saddam Hussein used his

Saddam Hussein used his CBS interview to try to persuade the American people he’s a peace-loving leader. At one point he left the interview to attend evening prayers. He will never make it in American politics if he goes off-camera to pray. [Argus Hamilton]

Ah, het onderwijs. Altijd grappig.

Ah, het onderwijs. Altijd grappig. Vanmorgen toen ik Zelie had afgezet op school (en uitgekleed, rugzak op tafel in de klas, fiets uitgekozen, kus & knuffel gegeven, rituelen zijn er om te respecteren) en ik aanstaten maakte om juffrouw Wendy en juffrouw Greet dag te zeggen, waren ze mij voor: “Goeie vakantie hé!”

Snif. Ze hebben gemakkelijk spreken. Ik heb twee miezerige dagen vakantie, en ik zie het van nu al aankomen dat ik meer aan de e-mail de msn zal hangen dan wat anders.

“Ah ja, da’s waar ook, sorry, de privé heeft geen vakantie zeker?”

Tsssssss.

Ik ben trouwens uit mijn

Ik ben trouwens uit mijn eigen trekzetel in mijn eigen living verbannen! Naar bed wegens te laat toegekomen om Idool 2003 te zien, maar wel op tijd om het resultaat te horen afkondigen, en daar heb ik geen zin in. ’t Zal voor de herhaling zijn.

En ik ben eigenlijk ook weggevlucht voor Blind Date. Brrrr. Dat mensen daar uit vrije wil en blijkbaar zonder medicatie aan willen meedoen! En dat er dan nog mensen gevonden worden die daar naar willen kijken!

Ooo schone dingen gedaan met

Ooo schone dingen gedaan met ons CMS vandaag.

Stijn heeft de windowsapplicatie omgezet naar frames (het ticket in de trackingsite zei “over en weer zwieren van vensters en frames en vanalles, zodat het allemaal nog vlotter zal gaan dan nu“), en het gaat allemaal effectief stukken en stukken vlotter. Nog. Vlotterder. En editors hebben hun eigen taskbaricoontjes, de modale en niet-modale vensters werken zoals men zou verwachten dat ze dat doen, miljaar het wordt proper.

En ook: zo’n helemaal veralgemeend productensysteem in elkaar gestoken. Er zitten in de site voor Xavier en de zijnen stapels verschillende types produkten (meer dan 47 schijnt het, gaande van evenementen over hotels, arrangementen en campings en zo tot brochures, beelden en teksten). Al die produkten kunnen individueel, door selecties of met een query verbonden worden aan een node in de website, daarnaast is telkens minstens één zoekmogelijkheid, een lijstoverzicht en een detailpagina mogelijk.

En we hebben dus een algemeen systeem waar alle producten in passen. Niet helemaal XML, niet helemaal traditionele database, maar een mengeling van de twee. En dan wordt een detailpagina in het algemeen dus niet meer dan

SELECT *
FROM tblProducts INNER JOIN tblProdTypes on product_PT=prodtype_PT
WHERE product_id='{url.id}’

en dan daarop

xmltransform(product_data,prodtype_detailXSL)

Oo proper schone.

Zeker niet vergeten om vanavond

Zeker niet vergeten om vanavond hard te zoeken naar Free zijn Ché. Hij lag in de living op de kast naast de trekzetel, maar Gulya (de oeigoerse!) heeft gisteren de hele living op orde gezet, en ik vind het niet meer terug. Het helpt ook niet dat er stapels dozen vol boeken en tijdschriften staan natuurlijk.

En ook interessant: Contentology. Contentology

En ook interessant: Contentology.

Contentology blends disciplines such as information architecture, information design, knowledge management, communications and media theory, usability engineering, Web design, “Webitorial” writing and Internet marketing. 

Simply put, it’s about planning, developing, organizing, humanizing and publishing content.

Interessant: Content Management Tools Fail. Meer

Interessant: Content Management Tools Fail. Meer focus op de noden van de klant in plaats van een alles-inbegrepen-magische-oplossing, is één van de conclusies. Da’s precies wat we doen met Perseus/Medusa as opposed to BB/ACM/FOM, dus daar zitten we wel.

En zoals vaak is less more:

a recent Jupiter Executive Survey showed close to half of the respondents felt their deployments of content management platforms “barely scratched the surface of the functionality they originally licensed

Dus we moeten nóg meer functies radikaal vanuit de klant bekijken. Of zo. Toch?

Grootste teleurstelling van de dag

Grootste teleurstelling van de dag (so far):

Goes to show. Mijn hoofd

Goes to show. Mijn hoofd is zo lek als een zeef. Natuurlijk heb ik Gateway al gelezen. Nu ik eraan denk, ik was niet honderd percent onder de indruk.

Gekocht bij Amazon: The Rise

Gekocht bij Amazon:

Onder meer. Joepie!

In mijn verdediging: het was al geleden van 16 november dat ik nog dingen had gekocht. Dat was toen


  • 1421: the Year China Discovered the World. Bijzonder goed in het begin, als hij over China en ontdekkingen in het algemeen spreekt, maar na een pagina of 150 gaat hij in full von Däniken mode, en dat werkt bij mij enorm op mijn systeem. Ik moet de laatste hoofdstukken nog lezen, zo kwaad ben ik op dat boek. Veel van verwacht, goed begonnen, en dan begint hij begod met de Piri Reis-kaart en dingen. Bah.
     
  • Schott’s Original Miscellany. Grappig. Ligt op het werk naast de microgolfoven, en ik neem het bij tijd en wijlen mee naar het toilet. No higher praise is possible. Nu ja, eigenlijk wel, maar bon; het is een grappig boekje.
     
  • Gateway. Nog niet gelezen. Ik heb teveel dingen herlezen vrees ik: de hele Ender Saga, en nu de hele Psychomech-dinges. Maar Gateway staat op de lijst! 
     
  • Sopranos, The – Series 3. What can I say?

Who’s the guy that look

Who’s the guy that look like The Cheat? The Cheat!

Drat. Nu vertelt Sandra mij

Drat. Nu vertelt Sandra mij dat het gisteren The West Wing was. Feck. Eens kijken of de DVD’s al te krijgen zijn bij Amazon.

Allez dan, kijkt nu:

Niet slecht. Proficiat gasten.

Aha! West Wing, The – Season 2 – Part 1: Release date: 7 April, 2003. Not yet available: you may still order this title. We will dispatch it to you when it is released by the studio.

Besteld dus. Tee hee.

Ik heb zin om nog

Ik heb zin om nog eens naar het Natural History Museum in Londen te gaan.

Swayte babby jaysus, Master of

Swayte babby jaysus, Master of Orion 3 ziet er moeilijk uit.

Ik ga er vandeweekend eens aandachtig naar kijken, maar om zo voor de tv te spelen in de trekzetel: niet direkt.

Kiyoooooooote!

Kiyoooooooote!

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑