Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Datum: vrijdag 12 november 2004

del.icio.us

Allez ju, ik heb dan maar toegegeven aan de lokroep.

Ik ga mijn bookmarks niet meet bijhouden in mijn eigen systeem (Yahoo-in-één-coldfusion-pagina, www.tsuk.org zaliger), en ik ga mijn bookmarks ook niet meer bijhouden in manueel gesynchroniseerde bookmark.htm-files, maar wel in del.icio.us.

En beetje bij beetje worden de krijtlijnen uitgetekend: flickr, audioscrobbler, del.icio.us, gmail, typepad, bloglines/newsgator, en alles met een api en alles dat met elkaar spreekt.

Hey hey, web 2.0.

links for 2004-11-12

Accidente

20041112_193949img_6722Jan is vanmorgen van zijn verzorgingskussen gedonderd.

Louis heeft daarnet zijn hand verbrand aan een bakplaat.

En Zelie is daarnet van de trap gevallen.

Aan Jan is er niets te zien. Louis zit na enig aandringen onder de flammazine en in een verband. En Zelie zal twee grote blauwe plekken op haar achterwerk hebben.

Maar niets ergs, joechei.

Kapot

Daarnet alsnog de server meegekregen waar een deel van mijn websites op stonden.

Aangeschakeld, opgestart: skkrrruuuntsjjkkrtsttttt!!

Ahem. Het geluid van een disk die zódanig borked is dat het wellicht niet meer goed komt. Het enige lichtpuntje dat ik kan ontwaren, is dat er twee harddisks in zitten, en dat voor zover ik me herinner, de data op de tweede disk stonden. En dat het al heel erg toevallig zou moeten zijn dat ze zich alletwee in de toestand zouden bevinden die wij professionals naar de kloten noemen.

Dus: maandag eens mee naar de winkel gaan en zien of ze daar alsnog gegevens uit de harde schijf kunnen persen.

Normaal gezien zou ik de disk er gewoon zelf uit halen en in een computer hier plonken, maar het is allemaal SCSI wat de klok slaat in die server, en mijn computer met SCSI-moederbord (een oude Pentium-133) is al een tijdje ad patres en dient nu enkel nog als relais voor een nog oudere monitor (zo één die alleen een omgekeerde stroomkabel heeft die in een computer moet gestoken worden).
 

Pijn

Het is niet zo fijn. Ik heb heel erg veel pijn voor het moment, en ik durf geen pijnstillers meer pakken omdat ik niet weet wat de wisselwerkingen zijn tussen al die medicamenten (Valtran, Voltaren, en watnog).

Het stomme is dat het niet eens rugpijn is maar gewoon heel erg zware hoofdpijn.

Heel. Erg. Zware. Hoofdpijn.

Geen migraine of zo, geen lichtvlekken of andere aardige zaken, gewoon bonzende hoofdpijn.

Punt

Hwæt.

Daarnet een gesprek gehad met mijn baas bij Unit4Agresso. Zij zien er geen graten in om rustig af te wachten tot ik terug kom van ziekteverlof, ergens volgend jaar, en dat ik dan gewoon weer aan het werk kan.

Ik heb geen probleem om voor mijn baas te werken, en ook geen probleem om onder mensen te werken, maar ik zie me daarentegen niet werken onder mensen die ik fundamenteel niet vertrouw. En dat zou moeten gebeuren. En ik vertrouw ze niet, de collega’s uit Amersfoort, noch persoonlijk, noch technisch. Dat is een gut feeling, waar verder niet veel aan te doen is.

Dus heb ik gezegd dat ik liever een punt achter het hoofdstuk zet.

Het helpt dat ik ondertussen virtueel ander werk heb, maar zelfs mocht dat niet het geval zijn, zou de beslissing dezelfde gebleven zijn.

Niet dat het een eenvoudige beslissing is, verre van. Ik heb mijn hele professionele loopban in essentie bij één en hetzelfde bedrijf gewerkt: tussen 1995 en 1998 bij Griffo, onder de naam Netpoint, in 1998 een kort interludium bij Impakt onder de naam Netpoint, dan tot augustus 2002 bij Netpoint, en vanaf september 2002 bij  Netpoint onder de naam Amercom België.

Ik heb er websites, intranetten en extranetten gemaakt voor vanalles van multinationals tot theatergezelschappen over KMO’s, beeldbewerking gedaan voor de farmaceutische industrie. Ik heb interfaces ontworpen voor Kluwer en voor het arabische equivalent van Eurovisie, databases voor databases voor de vlaamse sociale sector en voor de Europese Commissie, e-commercesites voor voor Brugge 2002 en voor een multinational in compressoren. Ik heb sites gemaakt voor Arno Hintjens en voor de Vlaamse Kust. Ik heb er content management dingen opgezet, bug reporting dingen, e-learning dingen, rapporteertools, en meer categorisatiesystemen dan ik me wil herinneren.

Ik heb java gedaan, ASP, PHP, veel ColdFusion, Director, Flash, Delphi, C#, SQL Server, zelfs wat perl en Visual Basic. Ik heb offertes geschreven, meegedaan aan openbare aanbestedingen, presentaties gegeven, seminaries georganiseerd, mensen aangenomen en mensen ontslaan, opleidingen gegeven, logo’s en huisstijlen ontworpen en laten ontwerpen, businessplannen geschreven, budgetten opgesteld, verdedigd, gehaald, en niet gehaald.

Ik heb Lernout&Hauspie zien komen en zien gaan, Netscape zien opkomen en verdwijnen en weer zien terugkomen. Ik heb FutureSplash zien Flash worden en Allaire zien Macromedia worden. Ik heb voor het werk een doos Windows 95 gekocht, en dan een doos Windows 98, en dan Windows XP. Ik heb de push hype zien opkomen en verdwijnen, ik herinner me de eerste <font> tag, de eerste background, de eerste animated GIF, de eerste <table>, de eerste <frameset>, de eerste <iframe>, de eerste java applet, de eerste CSS. Ik herinner me Nielsen toen hij nog de homepagina van Sun aan het aanpassen was. Ik heb gelachen met Siegel gelijk de besten. Ik heb meegeleefd met jwz toen hij Netscape verliet.

Ik heb veel verkeerd gedaan en ook wel een aantal dingen juist. Ik heb vrienden gemaakt en vijanden. Ik heb enorm veel bijgeleerd. En als het allemaal te herbeginnen was, zou ik zoniet alles dan toch heel veel anders gedaan hebben.

Maar alla. Gedane zaken nemen geen keer. In de loop van volgende week hoor ik van The Powers That Be of ze me ontslaan dan wel niet. En als ze me niet ontslaan, neem ik zelf mijn ontslag.

The keys to. Given! A way a lone a last a loved a long the

Spelen

Heel mijn jeugd waren mijn broer en ik zo ongeveer de enige kinderen in de wijk, en was het dus een drama als hij niet wou spelen wat ik wou spelen.

’t Is bij ons nu ook al zo: Zelie en Louis willen niet altijd hetzelfde spelen. Vaak wel, en dan zitten ze samen op de computer (elk op hun eigen computer, welteverstaan), of kunnen ze een hele voormiddag samen kleuren of samen achter elkaar lopen.

Maar nu dus niet: Zelie wil mama en kindje spelen, en Louis wil lezen. Zelie probeert met alle sociale intelligentie die haar vijf jaar rijk is, Louis alsnog op andere gedachten te brengen: "kom Louis, we gaan mama en kindje spelen."

"Nee! Ik wil een boekje lezen!"

"Maar we hebben al boekjes gelezen. Ik zal kindje zijn!"

"Nee-ee, ik wil een boek-je le-eh-zen!"

"Ah dan is’t goed. Ik zal alleen mama en kindje spelen. Da’s wel heel leuk hoor mama en kindje spelen: kijk maar! En dan kunnen we ook met de Barbies spelen!"

"Maar ik wil een boekje lezen!"

Vijf minuten later: ze zijn druk mama en papa aan het spelen. Maar wel een spelletje mama en papa waarbij er boekjes voorgelezen worden. Win-win-situatie.

Nieuws

Dat ik er niet veel heb, de laatste tijd. Misschien vandaag wel.

Ik ga nog eens langs mijn werk, spreken met de grote baas. En met den enen op zoek naar een aantal van mijn verdwenen websites, die daar ergens op een niet-aangesloten server zouden moeten rondslingeren.

En dan zou ik misschien wel eens Waterwijk.be opnieuw kunnen beginnen maken.

Voor de rest: Jan is wel bijzonder mobiel tegenwoordig. Hij kruipt uit zijn relax, hij springt van het verzorgingskussen op de vloer, en hij getuigt van geen hoogtevrees: gisteren was hij gezwind de trap van het twee naar het eerste aan het afkruipen.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑