Computer kapot

Damned.

Ik dacht, ik ga eens grote kuis houden op de computer. En vrac dingen ontinstalleren die ik toch niet gebruik. Brol zoals Google Desktop Search en spelletjes die ik al geen maanden meer gespeeld heb en zo.

Ik heb een stuk of tien kleine prutsen ontgeïnstalleerd voor ze me vroegen om de computer te rebooten, voor Google Desktop Search. En toen de computer weer herstartte, kreeg ik mijn desktop te zien, maar niet veel anders.

Een three finger salute later stond task manager mooi te blinken, dus dat werkte nog, ’t is altijd dat, dat hij niet volledig vasthangt. File > Run > explorer.exe: nada. Hm. Weird. Vóór ik iets doe, eens herstarten in safe mode… zelfde resultaat.

Reboot, ctrl-alt-del, explorer.exe: niets. De taskbar flitst er even op, maar dat is het. Er staat na afloop ook geen explorer.exe-proces te draaien. Vreemd. Bon. Eens naar Windows Update gaan? IExplore.exe: zelfde resultaat, geen antwoord. Firefox: start op. DirectoryOpus, mijn explorer-vervanger: start op. MS Word: geen probleem.

Eigenlijk: alles werkt behalve iexplore.exe en explorer.exe. Ik verdenk er Google van dat die bij het ontinstalleren van toolbar en desktop search allerlei smerigheid uitgehaald heeft.

Een nieuwe Internet Explorer downloaden en installeren lukt niet: hij zegt me dat ik al een nieuwere versie staan heb. Installatie volledig downloaden en met ie6setup.exe /q installeren lukt wel, maar heeft geen effect: ’t is na installatie en booten nog hetzelfde.

Wanhoopspoging, een beetje: heel XP Service Pack 2 downloaden en proberen herinstalleren. En daar ga ik nu aan beginnen. <Wishing myself luck>

update 16:07
SP2 wil niet installeren omdat hij smss.exe niet gesloten krijgt. Grr. Nee, ik heb geen virussen of trojans of adwaremiserie staan. Ik ga nog maar eens in safe mode booten, me dunkt.

16:15 Damned. Het geeft ook problemen op die smss.exe in safe mode. Zucht. Ik ga voor de zekerheid nog eens zo’n adaware of zo downloaden en laten draaien.

17:50 adaware staat al een tijd te kauwen op mijn harddisks, hij is al een half miljoen objecten verder, en zou er al een paar anomalieën uitgehaald hebben. Zeer waarschijnlijk cookies die hem niet aanstaan, maar goed.

18:14 85 tracking cookies gevonden. Pff. Big deal. Nog maar eens booten, een mens weet nooit.

update 3u20: ’t was de schuld van Googlecomputerkapot

Elders over misschien hetzelfde

26.05.2006: Kosten | 16.03.2006: Hot hot hot | 14.03.2006: Niet zo goed | 10.11.2005: ’t Is zover | 10.10.2005: Kàk | 27.11.2014: Links van 21 november 2014 tot 26 november 2014 | 13.12.2013: Links van 9 december 2013 tot 13 december 2013 | 11.02.2013: Schermen | 23.12.2012: Plus ça reste la même chose, plus ça reste la même chose | 01.09.2012: On the Fritz

21 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.