Nieuw initiatief

Ik loop al een tijdje met het idee rond om een website rond de Zomergemse fotograaf Piet Elbe (1887-1943) te maken.

Elbe was één van die pioniers van de Belgische fotografie die altijd in de schaduw van grotere lichten gebleven zijn, en waarover uiteindelijk praktisch niets te vinden is, noch in bibliotheken, noch op het internet.

Niet langer!

Foto’s van de hand van Elbe zelf zijn, buiten antiquariaten en verzamelingen van, euh, verzamelaars, praktisch onvindbaar. Maar tegenwoordig hoeft dat geen belet te zijn. Ik start een nieuwe site waarop ik mijn eigen hommage begin, en al wie wil mag foto’s insturen in de stijl van Elbe.

De redactie (voorlopig enkel mezelf, maar ik kijk uit naar medestanders) kiest bij publicatie uit de ingezonden foto’s. Een foto opsturen betekent natuurlijk niet dat ik op de een of andere manier verplicht ben om die foto ook te publiceren, het mag duidelijk zijn dat ik zonder enige verantwoording af te hoeven leggen, gewoon foto’s kan weigeren ook. Ik ben tot nader order is geen democratisch orgaan, en ik heb hoegenaamd geen zin om de prentensie te hebben dat wel te zijn!.

Maar, en dit is wel belangrijk:

Wanneer iemand een foto opstuurt, geeft hij of zij mij daarmee ook impliciet de toestemming om deze foto te publiceren op mijn Piet Elbe-website. Hetzelfde geldt wanneer een foto wordt getagd met pietelbe of er een expliciete link naar mijn site bij staat.

Ik zal onder geen enkele voorwaarde enige vorm van vergoeding betalen voor het publiceren van een foto op mijn site, en de auteur kan ook geen enkele bijkomende voorwaarde voor publicatie afdwingen.

Dat het maar duidelijk is hé.

[tip o’ the hat: Schuppe]

[en ’t is maar om te lachen hé, gasten!]

Elders over misschien hetzelfde

30.12.2005: Commiseraties drieduizend!

11 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.