Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Dell België heeft geen klanten meer nodig

Dell België heeft blijkbaar genoeg klanten. Het moet zijn dat ze daar geen last hebben van de crisis.

Stop the press. Crisis afgeblazen, alles weer in orde. Settle down, settle down.

Beeld u in, een klein maar fijn bedrijfje in het Brusselse.

Er werken over de jaren heen gemiddeld een man of twintig, soms wat meer, soms wat minder. Al die mensen hebben een laptop van Dell die om de zoveel tijd naar het nieuwste model vervangen wordt, ze hebben ook allemaal schermen van Dell, ze maken regelmatig gebruik van de diensten van Dell, afijn: modelklanten.

Geen multinational, daar niet van, maar wel met allemaal mensen in dienst die bij veel klanten op bezoek gaan, en die daar telkens hun Dell bovenhalen. Kleine Dell-ambassadeurtjes, zeg maar.

Vijftien of meer jaar aan een stuk, een kleine KMO in de consultancy-sector, modelklanten.

Omdat de tijd niet stil staat en meer scherm meer productiviteit is (nee serieus, echt waar, eerlijk waar), beslist het bedrijfje een stuk of wat schermen bij te kopen. Van die grote, 30 inch of zo. Om te delen tussen de werknemers, naar noodzaak en noodwendigheid.

Natuurlijk zijn die schermen bij Dell duurder dan bij veel concurrenten, maar het gemak van één centraal aanspreekpunt in geval van problemen, iets zekerder weten dat de monitors goed gaan samenwerken met de laptops, hoe gaat dat?

[…]

De schermen komen een dag of zo na de bestelling toe, vijf dozen op een rij, uit voorraad geleverd.

[…]

Oei.

Het zijn geen 30 inch-schermen, die vijf dozen, het zijn 24 inch-schermen.

De bestelbon nagekeken: het is geen verkeerde levering, het is gewoon een foute bestelling. Verkeerde code ingevuld aan onze kant, het kan gebeuren.

De dozen worden mooi dichtgelaten, snel Dell bellen, sorry, fout van ons, kunnen we alsnog vijf monitors van het stukken duurdere model krijgen, dan sturen we meteen de vijf die we nu staan hebben terug, no harm, no foul?

– Nee meneer, dat kan niet. Besteld is besteld is besteld, ja we weten dat voor particulieren er zoiets is dat ze binnenn de zeven dagen kunnen teruggegeven worden, maar jullie zijn geen particulieren, jullie zijn een bedrijf, DIKKE PECH.

– Euh, maar, we willen helemaal niet afzien van de bestelling: we hebben per ongeluk vijf exemplaren van een goedkoper model besteld, we zouden die graag ongeopend teruggeven dat ze terug in het warenhuis kunnen waar ze deze ochtend nog stonden, en dan bestellen we meteen — nu, meteen, hier aan de telefoon — vijf monitors die, gelijk, vele duizenden euro meer kosten?

– (geparafraseerd) Yeah well FUCK YOU. You’re FUCKED. Neem uw vijftien jaar of meer klant-zijn en STEEK ZE IN UW HOL. Samen met uw monitors.

– (geparafraseerd) Oh is dat zo? Okay. Dan was dit het laatste gesprek dat ons bedrijf met Dell gehad heeft. Salut!

*
*    *

On-ge-loof-lijk. In het echt is er wat meer over en weer gepraat en is er geëscaleerd dat het een lieve lust was, maar uiteindelijk bleef het resultaat hetzelfde: onmogelijk om vijf monitors terug te nemen en meteen te laten vervangen door duurdere monitors.

En dus zijn we weg. Dáág, Dell België, en nog het allerbeste met die flexibiliteit en klantenservice.

HP of Lenovo dan maar?

19 Reacties

 1. Wijs.

  In Dell-schermen zitten meestal Samsung-panelen. De overeenkomstige modellen van Samsung zelf kosten iets meer. Misschien iets om in overweging te nemen.

 2. Waar halen die godsamme klojo’s van Dell het lef vandaan om mij om de haverklap te bestoken met hun maffe publi-mails waarin ik welhaast iedere dag de slag van mijn leven kan slaan op voorwaarde dat ik hier en nu en stante pede een bestelling plaats van alwéér een laptopke in promotie… Welnu, beste Dellen, na lezing van dit verhaal ben ik ook op mijn tenen getrapt. Men zou voor minder. Bij mij kunnen ze voortaan ook de pot op!

 3. Ik zou u verhalen kunnen vertellen over onze ervaringen met Dell op het werk maar houdt wijselijk mijn mond.

 4. sorry voor de dt-fout, hé 😉

 5. Humm, misschien één idioot daar bij Dell? Als dat een letterlijk citaat is, zou het me niet verwonderen dat die daar zijn boeltje mag pakken van zodra iemand met een zekere verantwoordelijkheid dat onder zijn neus krijgt. Zoiets kan je als serieus bedrijf toch niet maken?

 6. Waarom ben ik niet verbaasd… HP of Lenovo is zeker een goede keus, maar op gebied van service zou ik persoonlijk voor Lenovo gaan denk ik…

  En de panelen zijn idd Samsung, maar de aanstuur-module is wel eigen makelij dacht ik, vandaar toch de kleine verschillen in beeldkwaliteit.

  Apple Cinema Displays zijn zeker geen optie?

 7. @Peter: geen letterlijk citaat, natuurlijk niet. 🙂

  Het is blijkbaar policy dat verkochte goederen niet teruggenomen worden bij niet-particulieren, en dat daar niet de minste flexibiliteit in is. ook niet al als je al eeuwen klant bent, ook niet als je eigenlijk duurder materiaal wou kopen, ook niet als de gekochte goederen manifest uit voorraad komen en gemakkelijk doorverkoopbaar zijn en onaangeraakt en zo.

 8. Ik hoor al jaren over problemen met de dienstverlening van Dell. Voorál voor bedrijven. Want dat ze duurder zijn, dat neem je er dan maar bij omdat je verwacht dat je er service bij krijgt. Tot er plots, na vele jaren trouw betalen, een echt probleem is. Dan kunt ge de pot op. De service waar ze zo prat op gaan, is zo goed als onbestaande. Of toch zeker zijn geld niet waard. Heb ik al vaak gehoord…

 9. Net een kudde laptops (Vaio SR39VN), Philips 24 inch-schermen en een goeie netwerk printer gekocht via Orbid. Zowel met de keuze van hardware als van de service zo content als een jong katje in een goed gevulde wasmand. En de prijs lag net onder de concurrentie.

 10. Schrap HP maar alvast. Wat ik daar mee heb meegemaakt met 10-tallen pc’s & laptops in een aankoop aktie voor Telenet personeel is mindnumming. Een applicatie testen die een specifieke fout gaf op één van die systemen (de grote baas’)…en van 12 systemen die we binnehaalden, hadden er 7 merkwaardig hard-en software failures.

 11. Als iets grotere klant (+- 8000 Dell pc’s en hondertal servers), echt geen klachten van Dell.

  Snelle levering, next business day service, en assistentie indien nodig.

  Je krijgt waar je voor betaalt.

  Ik heb het al anders meegemaakt.

 12. Hopelijk krijgen jullie daar op Namahn binnenkort een opvolgmailtje van Dell waarin ze vragen of u tevreden was van de geleverde diensten!
  Heb ik al 2x gehad, en 2x mijn (niet onverdeeld positieve) commentaar gegeven waarna ik telefoon kreeg van een bezorgde customer relations persoon met het verzoek om meer duiding 🙂
  Ik zou in jullie plaats een formele complaint indienen (al was het maar om hen wat te ambeteren), wordt zeker vervolgd…

 13. Een Dell Hell pt.2?

 14. De reactie verbaasd me niets, net zomin als het feit dat ze bij het door DELL ingehuurde call center niet eens de eigen verkoopvoorwaarden kennen…

  Een quote van de DELL website:

  Terugzendingen

  Dell neemt terugzendingen aan van software, randapparatuur en accessoires binnen 30 dagen vanaf faktuurdatum volgens de onderstaande voorwaarden :

  Dell zal de oorspronkelijke verzendkosten voor de teruggezonden artikelen niet vergoeden, tenzij in het geval van een defect produkt. Het verlies of de schade tijdens het transport van de aan Dell teruggezonden artikelen is geheel voor rekening van de klant.

 15. Bij ons bedrijf is ons een Dell account manager toegewezen. Wij contacteren haar altijd voor elke bestelling. Als er problemen zijn, lost zij die ook meteen op, ze hebben nog nooit moeilijk gedaan.

  Als particulier heb ik slechtere ervaringen met Dell, maar dan eerder met de kwaliteit van hun producten.

 16. ik woon in tanzania maar heb mijn laptop in belgie
  gekocht met 3 jaar garantie
  ik had problemen met de laptop dus heb ik hem met fedex gestuurd naar belgie op 7 october
  na twee weken bel ik om te vragen hoe het is
  ze zeggzn mij dat ze de batterij vervangen hebben
  maar ik zij dat de laptop niet werkt ook op stroom
  nu bel ik terug en ze weten niet waar mijn laptop is
  ge kunt geen e mail van hun krijgen en nu zeggen ze dat de laptop niet is aangekomen

  maar ik heb het bewijs

  zeer goede service ik weet niet wat ik moet doen nu

  het is een dell xps

 17. ik heb 2 maal problemen gehad , met mijn laptop XPS 17 inch

  tot 2 x toe, erg snel en zonder één frank te moeten betalen , door Dell Duitsland verholpen: tot zelfs vervanging van moederbord toe !! Binnen de 10 dagen, telkens !!

  in plaats van af te breken, ik weet dat het bij HP en anderen, nog véél slechter kan. DUS : ik blijf bij Dell, zeer goed materiaal, goede service, eerlijke prijs.

  ik geef wel toe, het is beter zoals eerdere reactie ook terecht zegde: met de account manager werken, die je toegewezen krijgt , is zeker aangewezen! DIT om alles in goeie banen te begeleiden en eventuele “problemen NA verkoop ” doeltreffend op te vangen.

  Totaal géén klachten, van Dell Be , en ben al bijna 10 jaar klant , en kocht er reeds voor duizenden euro’s computermateriaal !

  als het goed is, mag het ook gezegd worden !!

Zeg uw gedacht

© 2016 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑