Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Kip, dat is geen vlees

Een paar dagen geleden zag ik nog op televisie iemand die zei dat ze vegetarisch was. Geen vlees, al jaren niet!

Wel kip, want kip dat is geen vlees hé.

Kippen die in de winkel liggen zijn meestel vrouwtjes, wegens dat hanen niet snel genoeg groeien. En wat gebeurt er met de mannelijke tsjiepkens?

Ha, in de vergruizelaar natuurlijk:

Ik ga er mijn vlees (of kip) niet voor laten staan, maar ik kan me inbeelden dat andere mensen dat wel doen.

12 reacties

 1. Naïef dacht ik : wat we eten zijn de mannetjes. De vrouwtjes zijn er om later eieren te leggen.

  Dus, omgeturnd tot en op muziek gebaseerde redenering : dit is de rococo ( de overdrijving van het genre, de barok) binnen industrial world. Net niet post industrial ( dat wordt dan de klassiek). M a w Gaia ordt klassiek.

  By the way wat doen ze met die vermalen haantjes? Fricadellen ( neen, daar zit oa het overbodige paardenvlees in). Cosmetica ( neen, daar zitten oa de menselijke moederkoeken in)..

  Wat? Kwisvraag.

 2. when there’s no more room in hell… 😛

 3. Ah, ik dacht ook dat de kippen in de supermarkt mannetjes waren. Vroeger kweekten wij zelf kippen thuis, en dat waren bij mijn weten haantjes (eendagskuikentjes) die we kochten om op te kweken en vet te mesten. Misschien dat die goedkoper waren of zo 😉

  Die vergruizelaar, bij mijn weten gaat dat richting veevoederindustrie of zo.

 4. Net zoals bij koeien is er ook bij kippen een verschil tussen leg- en vleesrassen (allez, bij koeien zijn het natuurlijk melk- en vleesrassen. En dubbeldoel). Bij de legrassen zijn het de haantjes die ‘overbodig’ zijn, bij de vleesrassen zijn het de hennen. Dus, Bernard en Peter, inderdaad, we eten de haantjes.

 5. En van die fricadellen: ik zou graag eens willen weten hoe die juist gemaakt worden… (om er dan waarschijnlijk nooit nog één te eten, maar soit). Ik had al vernomen dat die gemaakt werden van vlees dat van karkassen afgespoten wordt, maar zeker weten doe ik het niet.

 6. Argh, fashion-veggies! Ik kan er trouwens ook niet tegen dat veel mensen vegetariërs de normaalste zaak van de wereld vinden, maar het niet begrijpen wanneer iemand geen vis lust.

 7. ’t Is de schuld van zo’n mensen dat veggies nog steeds geconfronteerd worden met “En eet ge dan ook geen kip? En vis, vis dan toch wel zekers?”

 8. een tomaat dat is dan ook fruit zeker 🙂

 9. Net als Peter, kochten wij vroeger ook altijd kuikentjes om ze vet te mesten. En’t waren altijd haantjes.

 10. Ofwel ben je vegetariër en eet je niets van beestjes (dus geen rood vlees/kip of vis) ofwel ben je gewoon iemand die geen rood vlees eet.

 11. stelletje heikneuters dat jullie zijn

1 pingback

 1. Facebook

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑