Even weg

Mijn weblog was vandaag even weg, zo tussen drie uur vannacht en ergens laat deze namiddag.

Shit happens, en het is niet alsof ik er enorm van wakker lag. Het bleek bovendien al snel dat de webserver wel nog bereikbaar was via SSH en FTP, en dat de databaseserver er ook nog was.

Ik heb dan maar van de okkasie gebruik gemaakt om een volledige backup te maken. Van de database en de templates en de plugins en zo. Minder dan 300 megabyte, blijkbaar.

Er staan ook nog beeldjes op Flickr, en films bij Youtube en Vimeo, en beeldjes en films en geluid op een aparte fileserver. Daar heb ik eigenlijk geen backup van.

Tja.

Leven in the cloud: we zullen binnen tien jaar een groot stuk van ons collectief geheugen kwijt zijn, onvermijdelijk.

Pech.

One Comment

  • Volgens mij gaat dat even goed op voor alle digitale informatie. Het bewaren van digitale foto’s lijkt me het beste voorbeeld. Hoeveel mensen maken extensive backups daarvan?Wij zijn wellicht een minderheid.

    Ik denk niet dat onze kleinkinderen nog evenveel plezier zullen vinden in het terugvinden van oude foto’s, als ik nu ervaar.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.