Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Converteren

Ik ben een beetje voos: de hele dag bezig geweest met het omzetten van één bestandsformaat naar een ander, en begonnen met het uithalen van inconsistenties en dubbels en dergelijke.

Een werk van bijzonder lange adem, vrees ik, maar oh zo wijs. En (praise be Genbox) de export is redelijk goed gelukt, net zoals de import. Niet alles is behouden, maar een import en een rapport naar html gaf al meteen een indrukwekkend volledige website.

Voorouders

Arthur Leon Ludovicus Vuylsteke

En nu nog een paar jaar vrijaf nemen om er wat werk in te steken: de miserie met genealogie is dat er zoveel tijd in kan kruipen, dat ik de indruk heb dat het vooral oude mensen zijn die ermee bezig zijn, en dan is er zo weinig tijd over.

6 reacties

  1. Ah, vandaar de naam Zelie. Ook nog (pardon my curiosity): 45 jaar in’t kasjot?

  2. Kleine vermeldingen hier van een Vuylsteke en enkele Vanhove’s hier in mijn boom!

  3. hoe raak jij aan al die detailinformatie??
    Bestaan er ergens digitale parochieregister en dergelijke?

    • Voor familie in de 20ste eeuw: mondeling gevraagd toen de getuigen nog leefden, in de jaren 1980. En voor de rest: familiefoto’s en -documenten, en dan Burgerlijke Stand (in het archief gaan opzoeken) voor gegevens van 17-eind-de-90 tot eind 19de eeuw. En daarvoor: parochieregisters, ook gaan raadplegen in de archieven ter plaatse.

  4. Mijn moeder is ook veel bezig met genealogie en zou den boel ook graag online zetten, maar ze weet niet hoe. Ik heb nog geen tijd gevonden om haar daarbij te helpen (druk druk 😉 ). ‘k Ben ook al een Vuylsteke tegengekomen en ja, ’t is allemaal van de kanten van Ieper, Passendale, etc.

  5. Al in de jaren ’80? Toen al gepassioneerd?

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑