Overgang

Windows of Mac, ’t is uiteindelijk grotendeels hetzelfde voor iemand die opgegroeid is met een TRS-80 Model I en een ZX Spectrum.

De software die ik tegenwoordig het meest gebruik — Office, browsers, Lightroom, Photoshop e tutti quanti, doen en gedragen zich omzeggens hetzelfde op Windows of op Mac. 

De afgelopen paar jaar heb ik voornamelijk op Mac gewerkt, maar ik ben het nu een beetje beu. Niet de voormelde dingen die overal hetzelfde werken, wel de basis-zaken. Het OS, de interface, de manier van met files omgaan. 

En dus wordt één van deze dagen de nieuwe computer-voor-dagelijks-werk een Windowsmachine. Thuis staan er natuurlijk ook veel van die toestellen, maar ’t wordt toch een beetje spannend: ik ben op Mac een hoop kleine dingen gewoon geworden, ik vraag me af of ik ze niet ga missen op Windows. 

(Al vermoed ik dat alleen al terug Directory Opus kunnen gebruiken mij al die kleine dingen gewoon zal doen vergeten — die tientallen Mac-utilities waren er meestal om zaken te doen die ik al jaren voor evident aanzag.)

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.