Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Categorie: Web/Tech

Chrome 16 heeft display:table kapotgemaakt

Awoert godverdomme! In principe zou dit:

<style>
  .table { display: table; }
  .row { display: table-row; }
  .cell { display: table-cell; }
</style>  

<div class="table">
   <div class="row">
     <div class="cell">een</div>
     <div class="cell">twee</div>
     <div class="cell">drie</div>
   </div>
</div>

en dit

<table>
  <tr>
    <td>een</td>
    <td>twee</td>
    <td>drie</td>
  </tr>
</table>

hetzelfde moeten geven. En dat doet het ook, in de meeste browsers. Maar dus niet meer in Chrome, sinds dat ze daar naar versie 16 gegaan zijn.

Kijk: een testbestandje. Dat zou er ongeveer zo moeten uitzien:

Screen Shot 2011-12-16 at 12.09.51.png

En zo ziet dat er ook uit, zowel in Chrome 15 als in Safari als in de laatste Webkit. Maar het ziet er in Chrome 16 zo uit:

Screen Shot 2011-12-16 at 12.10.46.png

Bloederige hel.

Pas op, het ziet er in de meest recente versies van Firefox en Internet Explorer ook zo uit, maar dat is het punt niet: ik vind dat het er hetzelfde zou moeten uitzien. 🙂

Taxonomie op school

’t Is een probleem van informatiearchitectuur.

Op de website van de school staan er allerlei nieuwsberichten en verslagen. Die artikels:

 • zijn in categorieën in te delen: schoolnieuws, mededelingen aan ouders, verslagen van de oudervereniging, …
 • kunnen één of meer onderwerp hebben: nieuws uit de klas, koor en orkest, sport, uitstappen, …
 • zijn hoedanook in de tijd en dus in een schooljaar te situeren
 • kunnen te maken hebben met één of meer groepen: 1ste graad humaniora, 2de jaar humaniora, kleuterschool, 4A (de klas van meester Luc), 6 Latijn-Moderne Talen, de kangoeroeklas van de lagere school, alle leerlingen van de humaniora

Zodus.

Categorieën en onderwerpen bepalen waar iets te zien zal zijn op de website. Maakt iemand een nieuw artikel aan, dan moet die kiezen in welke categorie(ën) iets zit: iets kan tegelijkertijd in de categorie “verbouwingen” zitten (en dus op de verbouwingen-pagina opgelijst staan) als in de categorie “humaniora” en “baissschool” (en op de homepagina van humaniora en basisschool tussen het laatste nieuws staan). En verslagen van de schoolraad, bijvoorbeeld, komen in de regel enkel op de scholraadvergaderverslagpagina.

Het onderwerp overlapt soms wat met de categorie: ’t zou kunnen zijn dat ik daar nog eens een ingreep in doe.

Het schooljaar is af te leiden is uit de datum van het artikel.

De groep is een boomstructuur, in principe: helemaal bovenaan staat “iedereen”, daaronder dan bijvoorbeeld “basisschool” en “humaniora”.

Onder “basisschool” staat “kleuterschool” en “lagere school”, en dus bijvoorbeeld

 • basisschool > kleuterschool > eerste kleuterklas (juffrouw Greet)
 • basisschool > lagere school > kangoeroeklas
 • basisschool > lagere school > 5C (Meester Dirk)

Onder “humaniora” is het wat ingewikkelder, daar zijn er drie graden van telkens twee jaren, en binnen de jaren allerlei verschillende richtingen en klassen. Dus zijn er bijvoorbeeld de volgende:

 • humaniora > 1ste graad > 1ste jaar > 1A4
 • humaniora > 2de graad > 2de jaar > 3EC4 (economie / 4 uur wiskunde) > wie weet zelfs een 3EC4a en 3EC4b

…en daar wordt het lastig, als het over klassen gaat. Als het zou ophouden bij jaren, zou er geen enkel probleem zijn: er is altijd wel een eerste, tweede, derde leerjaar en een eerste, tweede, derde jaar humaniora.

Maar er zal niet ten eeuwigen dage in de humaniora een 1A1 zijn met meester Bauwens als klastitularis. En wat nu 1A1 tot 1A8 was, was jaren geleden opgesplitst in Latijnse en Moderne, en wie weet welke richtingen komen er nog allemaal bij in volgende jaren?

Wat ik zeker wil, is dat een leerling binnen vijf jaar nog altijd kan kijken wat er allemaal in zijn of haar klas gebeurde tijdens dit schooljaar.

Dus idealiter heb ik een boomstructuur met bovenaan het schooljaar en daaronder al de rest, want de klasindelingen kunnen veranderen van jaar tot jaar.

Maar andere andere kant: ik wil niét dat het een enorm ingewikkelde bedoening wordt voor iemand die inhoud wil toevoegen. Ik zie het niet zitten dat die in een boomstructuur eerst een schooljaar moet selecteren en dan naar een klas moet navigeren.

Ik heb er lang op lopen nadenken, en vorige week, terwijl ik schermen voor het werk aan het tekenen was, schoot het mij plots te binnen:

 • ik maak een taxonomieterm “klassen” aan
 • de klassen van 2011-2012 zet ik op niveau 1, zo eenvoudig mogelijk (in de basisschool op klasniveau, van “1ste kleuterklas” tot “6C”, in de humaniora op graad- en jaarniveau)
 • en alle andere informatie van vorige jaren staat telkens per schooljaar in alle nodige boomstructuren

In de praktijk moet iemand die iets nieuws maakt alleen maar kiezen of het basisschool of humaniora is, en dan kiezen tussen de onderverdelingen in graden/jaren/klassen, die allemaal op hetzelfde niveau staan.

En dan op het einde van het jaar verhuis ik al die klassen van dit jaar naar een nieuwe term “2011-2012” die er op niveau 1 bijkomt, en steek ik er één of twee niveaus bij.

Ja, ’t klinkt allemaal stom en simpel, maar ik ben er toch content mee.

En dan moet ik nog eens heel hard naar Drupal kijken om het allemaal proper ge-out-geput te krijgen. En hopen dat één dezer die Tokens-module eindelijk begint te doen wat ze eigenlijk zou moeten doen (serieus, hoe die gasten er een hannekensnest van kunnen maken, het is soms niet te bevatten).

In gevolge van ziekte. Of zwangerschap, in dit geval

Ik ben helemaal vóór communicatie in het tijdperk van YouTube.

En, leve België! In het Frans is er ook een versie!

Het zit er niet eens zo hard naast hoor: als beide heren wat meer in de camera zouden kijken zou het al tien keer beter zijn.

Ik vermoed dat het helaas bij een eenmalig iets blijft — bedrijfscommunicatie heeft dat soms wel eens, de ziekte van één keer en we houden ermee op. Dit dateert al van begin september 2010: ik hoop tegen beter weten in ieder geval dat ze het blijven doen, daar bij Partena HR.

Dat we de presentatoren zien evolueren, van hun allereerste onwennige voetstappen op het interweb tot gerodeerde presentatoren, die er op den duur een talkshow van maken en mensen uitnodigen, en discussies doen en vragen behandelen en watnog.

Ik ben er redelijk van overtuigd dat de vier mensen in deze clipjes echt wel mensen zijn die hun vak kennen: anders hadden ze wel modellen genomen, denk ik, of acteurs. En dus moet het er wel inzitten, dat ze na een filmpje of twee, drie (vijf, zes, tien) helemaal loskomen.

Doén, Partena! Volhouden!

Holy web 2.0 Batman!

Goeie help.

Emigre, nieuwe website.

Time warp 1997! Set phasers to CELLSPACING=0!

Kijk, zo komt die applet ook nog eens van pas:

Emigre

Ugh yuck bleah!

En kijk, ook fontfont is in hetzelfde bedje ziek:

Fontfont

Gelukkig is er nog Porchez:

Porchez

I’ll bite, I’ll bite

Allez ju:

Redesign II

Geen idee wat er aan de hand is met mijn css.

Errors
URI : http://www.zog.org/200312_blog/20031231.css
Line: 0
Unknown pseudo-element or pseudo-class followed

Warnings
URI : http://www.zog.org/200312_blog/20031231.css
Line : 0 font-family: You are encouraged to offer a generic family as a last alternative

En ik zie nergens wat er mis is. Bah. Morgen nog eens kijken. ’t Zal wel ergens een punt of een komma of een spatie zijn zeker?

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑