Werkvolk gezocht!

Op mijn werk zoeken we mensen, hoera!

Even de jobadvertentie op de website overlopen:

Namahn is looking to recruit HCI professionals with formal training or equivalent experience in human-computer interaction, user-centered design, interaction design, cognitive ergonomics, human factors or related disciplines.

Namahn, dat zijn wij. We zoeken professionals met een opleiding of mensen gelijkwaardig door ervaring, ‘t is te zeggen: mensen die weten waar ze het over hebben, die meteen inzetbaar zijn, die weliswaar wat inloop krijgen, maar voor wie het toch niet allemaal meer nieuw mag zijn.

Ervaring/opleiding waarin? Wel, dat kan eigenlijk vanalles zijn: er zijn, dacht ik, tot nog toe geen dergelijke opleidingen in België. Het gaat wel over Human-Computer Interaction: hoe we de manier waarop mensen omgaan met software kunnen verbeteren. Daar valt vanalles onder: informatie-architectuur, grafisch ontwerp, analyse, project management, interface-ontwerp, workshops, presentaties en verslagen, ethnografie en interview, usability en accessibility dinges, …

En dus: psychologen, ergonomen, mensen die al lang met applicaties/websites bezig zijn en weten waar ze het over hebben, mensen die niet omver vallen als er over dingen als taxonomie of heuristiek of patronen gesproken wordt.

We zoeken mensen die in zich zowel de positie van analist als die van ontwerper verenigen, ‘t is te zeggen: die zowel een degelijke analyse van een probleem kunnen maken als er een oplossing voor kunnen verzinnen. Geen programmeurs, niet noodzakelijk grafisch ontwerpers/flash guru’s, wél mensen die een beetje van alles kunnen. Met de nadruk op problemen oplossen. Euh.

Working in a supportive team atmosphere, our members get the opportunity to develop professionally and personally. We enjoy having people on board from diverse ethnic or professional backgrounds.

Als je kijkt naar wie er bij ons werkt, zie je dat er vanalles en nog wat tussen zit. Equal opportunities werkgever en zo, en hoe diverser hoe beter, hoera! En ‘t zijn voor ‘t grootste deel jonge ouders en alles (tijdens de meeting deze morgen: twee kindjes aangekondigd voor deze zomer!), en we leren allemaal bij aan de lopende band.

Namahn offers a competitive salary, an aggressive profit bonus plan, a pleasant and mostly relaxed working environment where a decent life/work balance can be found—and all this at a nice location in the centre of Brussels, easily reachable via public transport.

Het is consultancy hé. Het salaris is degelijk, het bonusplan is meer dan degelijk, de life/work balance is buitengewoon veel meer dan degelijk.

Zo ongeveer iedereen komt met het openbaar vervoer, en de meerdeheid van de klanten zitten in Brussel. Ik kom van Gent, stap af in Zuid, neem de metro naar Madou en dan is het nog anderhalve minuut wandelen. En ‘s avonds ga ik te voet via de Botanique naar beneden naar Noord: een kwartiertje.

Het bedrijf zelf zit in een oude drukkerij, waar vroeger (heb ik me laten vertellen) het Staatsblad gedrukt werd. En het is in volle renovatie/herbestemming: er is nu al een leutige bibliotheek, maar er komt een relatief enorme inspiratieruimte, en douches, en een lounge, en watnog.

We practice open-book accounting and nurture a participative management culture.

Géén dode letter, dit: iedereen weet precies hoeveel wie waaraan bijdraagt, hoeveel wie verdient en hoe, waar welk geld naartoe gaat, hoe het bedrijf draait.

Om de twee weken maandag is er een vergadering met de consultants, en daar worden de projecten bekekenen besproken, worden pipeline en forecast geanaliseerd, wordt er gekeken naar budgetten en time management, etc.

Alle documenten en rapporten zijn op elk ogenblik voor iedereen beschikbaar, zodat je bijvoorbeeld op elk ogenblik kan kijken hoe het zit met een bepaald project of met de eindejaarsbonus, of wat dan ook.

For all jobs, we are keen on recruiting English, French or Dutch speakers. Our working language is English.

Ah, euh, ja. Er wordt van uitgegaan dat men kan schrijven in vloeiend Nederlands en Engels. Er wordt ook van uitgegaan dat Frans geen onoverkomelijk pobleem is, dat bijvoorbeeld een meeting of een interview in ‘t Frans moet lukken.

We make technology relevant for our client’s customers and do not pursue it for its own sake. Still, a healthy enthusiasm for information technology is required to work in this environment.

Zo is dat. Het is hoegenaamd (hoegenaamd) niet nodig om een techneut te zijn. De focus is de mensen, niet de technologie. Het helpt natuurlijk wel als je weet hoe een computer er van dichtbij uitziet, en wat dingen als XML en zo zijn, maar het is hoegenaamd niet het allerbelangrijkste.

Projecten gaan van één dag tot vele maanden, vaak ter plaatse bij de klant. Welke klanten? Grote (zeer grote) klanten en kleinere klanten. Banken, telecom-operatoren, IT, gezondheidssector, overheid, etc. etc.

Now, if you are interested, write to jobs@namahn.com and tell us what kind of job you would like and what type of company you would like to work for. Attach a resume and for background, have a thorough look at our site.

Zich onthouden indien niet ernstig, zou ik er durven aan toevoegen, maar ik heb misschien teveel kandidaten gezien in de zin van “ik heb net de webmaster-opleiding van de VDAB gevolgd”.

U voelt zich aangesproken? Schrijf een brief en een CV (hulp nodig? alhier: jobinterview 1a –  1b – 1c – 1d – 23) en opsturen die handel. U kent iemand die zich zou kunnen aangesproken voelen? Geeft die meneer of mevrouw een stamp en duw hem of haar in de goeie richting.

Ik wil de mensen aan de jobs-at-namahn-mailbox niet méér werk geven dan ze al hebben, dus als er meer informatie nodig zou moeten zijn: mvuijlst@gmail.com en ik antwoord volledig confidentieel op alles waar ik op kan antwoorden, ha!

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. effe corrigeren ivm die opleidingen … ondertussen kan je in Leuven bij het mediacentrum een postacademische opleiding “usability design” volgen.
  Ondergetekende volgt daar deze opleiding … om tot de vaststelling (of geruststelling) te komen dat ik na al die jaren toch nog niet zo slecht bezig ben.

 2. Ik ben momenteel nog student grafisch ontwerp, maar ondertussen sterk op zoek naar een aanvullende opleiding(na mijnmaster die ik volgend jaar nog moet uitzitten als alles goed gaat), die me wat meer kan bijbrengen op gebied van Interaction design, Human Machine Interaction, … . Ik ben een week geleden gaan kijken bij de Advanced Master in E-media van Group T…erg uitdagend wel, maar o zo duur! Als Ilse me misschien wat zou kunnen vertellen over haar ervaring met de opleiding van het Mediacentrum, zou fijn zijn! Ik ga ook zeker eens kijken wat Namahn allemaal betekent.
  (filip.daniels@skynet.be…voor allen die mij wat info kunnen bezorgen over mogelijke opleidingen, interessante blogs over nieuwe media die ik nog niet ken, …)

 3. Leuk, ik zie dat ex-collega Koen Peters bij u werkt!
  Ik pas voor de kandidatuurstelling want doe mijn huidige job veel te graag om te jobhoppen.
  Dat jullie een super-kandidaat mogen vinden!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.