Archief voor januari 2005

 

Zalig & gelukkig

zaterdag 1 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 6 reacties

…nieuwjaar, alleman.

Ik ben zo content als een katje met alle cadeaus die ik gekregen heb. To wit: een hoed, een sjaal, een paar warme lederen handschoenen, kousen, een monopod van Manfrotto, honderden magneten, een jaren-70-hemd, een fles uitstekende Schotse single malt, een boek van Monty Python, zes dozen van het laxeermiddel waaraan ik verslaafd geraakt ben, een novelty zingende italiaanse pizza-kok, een set kaders om foto’s in op te hangen, en een scheermachine.

Ik zou eigenlijk moeten gaan slapen, maar ik wil eerst een buckminsterfullereenballetje maken met mijn magneten.

update: grmbl. Lukt niet. Ik weet wel hoe het moet (moeilijk is dat niet, gewoon een voetbal namaken, met vijfhoeken en zeshoeken), maar de bol wordt te groot en te slap zodat hij in elkaar stort.

Spam

zondag 2 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik krijg gelukkig bijna geen spam meer in mijn inbox tegenwoordig, dank u SpamBayes en GMail, maar van tijd tot tijd ga ik toch eens de spamfolder bekijken.

Vandaag stond er eentje in die ik nog niet gezien had:

Has your cum ever dribbled and you wish it had shot out? Have you ever wanted to impress your girl with a huge cumshot?

SPUR-M is the only site to offer an all natural male enhancement formula that is proven to increase your sperm volume by up to 500%. Our highly potent, volume enhancing formula will give our results in days and comes with an impressive 100% guarantee.

Imagine the difference (look and feel) between dribbling your cum compared to shooting out burst after burst. Try SPUR-M now! and with our money back guarantee you have absolutely nothing to lose!

Weee!

Jobinterview 3: het gesprek (1: voorbereiding)

zondag 2 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

You only get one chance to make a first impression. Dooddoener van formaat, maar ik heb het niet op het voorkomen van de kandidaat genre schoenen en nagels en haar en kledij. Uiteindelijk kan dat me niet zoveel schelen tenzij het een representatieve functie is, en uiteindelijk is de eerste indruk bij mij al gemaakt via de sollicitatiebrief en de contacten om tot een gesprek te komen.

Nee, ik heb het over de eerste indruk bij de belangrijkste mensen van elk bedrijf: de collega’s.

Echt gebeurd verhaal: ik moest ooit eens met een aantal collega’s (euh, werknemers zeker, officieel?) bij een partner van een klant gaan. De vergaderzaal was niet beschikbaar, of die mensen waren er niet, enfin, we moesten wachten in de lobby, of toch ergens in de buurt van de receptioniste. Nu, het deel van het project dat die partner moest doen, liep al een hele tijd compleet de soep in, en mijn collega’s deden daar zo’n beetje schamper over, misschien in de overtuiging dat er toch alleen maar een receptioniste bij was, en dat die daar toch niets mee te maken had, en dat het die ook niet kon schelen.

Ik zakte zowat door de grond, en ik vrees dat ik daar dan ook redelijk pissig op gereageerd heb: wat voor de ene (wij) sarcastische half-bedekte toespelingen zijn van een moegetergd team programmeurs aan een project dat opgefuckt wordt door een partner die niet voortmaakt, is voor de andere (de dame aan de de receptie) een bende onprofessionele computernerds die ongelooflijk lomp staan te doen.

Niet zeer waarschijnlijk misschien, maar het zou wel eens kunnen dat de volgende keer dat er over ons bedrijf gesproken moest worden, wij bestempeld werden als “die kiekens die hier beneden ons een beetje in het belachelijke stonden te trekken”.

Vertaald naar sollicitatiegesprekken: chances are dat een kandidaat zich heeft moeten aanmelden bij een onthaal, en dat hij door een ruimte met potentiële collega’s moet om tot bij de recruteerder/baas/vergaderzaal te geraken.

Neem het van mij aan: al die mensen zijn een vitaal onderdeel van de selectieprocedure. Als er bijvoorbeeld één ding is waar ik een bloedhekel aan heb… OK, let me rephrase that: een van de vele dingen waar ik een teringhekel aan heb, is mensen die onvriendelijk zijn tegen wat zij als “lager personeel” zien. Doe dus niet uit de hoogte, wees vriendelijk en behandel de mensen die je tegenkomt, van kuisvrouw tot CEO, als gelijken (zonder te storen natuurlijk, goeiendag zeggen of knikken in het voorbijgaan is genoeg).

Want alles wordt op den duur doorverteld of -geroddeld, dus gedraag je je best al alsof het gesprek begonnen is van zodra je het gebouw binnentreedt. Of de stad binnenrijdt, om zeker te zijn, je weet nooit wie je tegenkomt.

Voor de rest is er het voor de hand liggende:

 • Kom op tijd: een afspraak om 14u30 is niet een afspraak om 14u45, en zeker niet een afspraak om 14u15. Slecht weer, slechte verbinding, weg verloren: allemaal geen excuus. Bouw een marge in. Van een half uur of een uur desnoods.
 • Verzorg uw kledij: niet zo eenvoudig als het klinkt–voor een programmeursjob bij een start-up doe je misschien best geen driedelig maatpak aan en voor een consultantpositie bij PWC misschien best geen jeans en T-shirt, maar daartussen is er nog veel ruimte natuurlijk. Wat je ook aandoet, doe vooral iets aan waar je je goed in voelt. Niets is zo belachelijk als iemand zien binnenkomen die opgestropt zit in een kostuum dat hij duidelijk alleen voor sollicitaties aandoet.
 • Papier: neem uw brief en CV mee, en misschien voor de zekerheid een extra kopie in het geval er meer dan één persoon het interview doet. En neem schrijfgerief en een degelijk schriftje of een notablok mee, om vragen en opmerkingen op te schrijven tijdens het gesprek.
 • Ga naar het toilet voor je vertrekt, en drink niet tot je ter plaatse bent en een glas water of een tas koffie aangeboden krijgt. Niets zo vervelend als tijdens een gesprek moeten naar het toilet gaan.

En het allermeest voor de hand liggende, dat eigenlijk al zou moeten gebeurd zijn nog vóór de hele sollicitaitie in gang geduwd is: research. Wéét welk bedrijf het is waar je voor solliciteert. Overloop net voor het gesprek nog eens het hele dossier.

Ten years of…

zondag 2 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zog.org.

20050102_zog_1

Enfin ja, denk ik toch. Een whois zegt me dat het domein nog maar sinds 1997 zou bestaan, maar ik herinner me dat het één van de eerste zaken was die ik deed toen ik begon te werken, en dat moet van denk ik 1995 zijn. Het domein is wel één keer niet betaald geweest en verlopen voor ik het hernieuwd heb, ’t zal dat wel zijn.

In ieder geval, het Albania For King Zog Committee (Moose Dept.) bestaat al zeker van 1991 of zo op het internet, of minstens op verschillende listservs en op fidonet :)

Multimedia

zondag 2 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Schone voornemens. Schone, schone. En wat leest mijn lodderig oog daar helemaal onderaan?

En hoe zit het met uw multimediale avonturen?

Een compulsieve lijstenmaker heeft maar een halve vraag nodig, en dus, in dezelfde volgorde:

CD’s

Ik heb er geen meer. Of beter: ik heb ze allemaal in de computer gestoken en als ik er koop, vliegen ze meteen in de computer. En ik ga er eigenlijk niet veel meer kopen. Ik leef in het verleden, qua muziek. En volgens mijn muziekspeler heb ik 131 dagen 17 uur 13 minuten en 24 seconden aan muziek staan op mijn computer, dus ik kan nog een tijd voort :)

Boeken

Ik koop geen boeken meer tot ik de stapel uitheb die op dit eigenste ogenblik naast me ligt. Een paar Alastair Reynoldsen, anderhalve Neal Stephenson, wat George R.R. Martin, M. John Harrison, Roger Zelazny en het laatste derde van The Rise of Western Christendom. En te beginnen met Jonathan Strnage & Mister Norrell, dat ik zeker deze week wil uitkrijgen.

En ik koop ook geen boeken meer tot ik al mijn boeken in de computer gestoken heb en naar het achterhuis verhuisd. Matter of fact, daar begin ik morgen aan van zodra ik wakker word.

En dan moeten we eens dringend werk maken van dat achterhuis, ’t is te zeggen er een bibliotheek van maken, en de boeken weer uitpakken en op de schappen zetten.

Audio

Not much of an audiophile, me. Or the missus.

Onze geluidsinstallatie(s) beperken zich tot een radio-cd-speler (gewonnen van Stidio Brussel) in de keuken, en een radiowekker van zeker twintig jaar oud naast ons bed. Misschien zou ik wel eens een cd-speler of zo moeten kopen, of de oude van Sandra aansluiten. En dan wel een versterker kopen of zo, want ik weet niet of het (ook twintig jaar oud?) midi-stereoketentje in plastiek en vezelplaat nog werkt. We hebben het in ieder geval in geen vijf jaar meer aangesloten denk ik.

Film & televisie

Met een beetje organisatie (not to mention pijnstillers indien nodig) lukt het ons wel om dit jaar naar de bioskoop te gaan. ’t Is geleden van, even denken, Lord of the Rings. De eerste van de drie.

Ik hoop dit jaar de lotto te winnen, en dan koop ik alle DVD’s die ik nog niet had :)
En ik hoop dat we dit jaar BBC digitaal kunnen krijgen.

Japanse naam vertaling

maandag 3 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 557 reacties

Drieke Van den Hurk vraagt:

Momenteel ben ik met een groep vriendinnen bezig om een club op te richten.
Wij hebben als naam gekozen voor het Japanse woord JOKETSU. Nu ben ik op zoek naar de Japanse tekens die behoren bij dit woord.

Mooie keuze. Joketsu betekent zoveel als “heldin” (in een verhaal), of “moedige vrouw”, “dame met pit”, dat soort dingen.

Je hebt voor de “vertaling” naar japanse tekens de keuze tussen kanji (chineesachtge tekens, links) en hiragana (fonetisch geschreven, rechts):

Joketsu

Speicale aanbieding vandaag: keuze tussen twee lettertypes!

Allez dan

maandag 3 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

Gimme a P! Gimme an R! Gimme an O!
Gimme a CRASTINATION!!

Meh.

Niets aan te doen, ik ga boeken beginnen verhuizen. Pakjes van vijf per keer, back permitting, van het eerste verdiep naar de keuken in de poussette, en dan naar het achterhuis.

Random thoughts

maandag 3 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

Als er een goedkope mac komt zoals de geruchten de ronde doen, dan zou ik er wel eens een durven kopen.

Wat zou er gebeurt zijn met Katia Polletin? Ik was daar heel erg lang zwaar verliefd op maar ze lijkt wel helemaal verdwenen. Of het zou moeten zijn dat ze architecte is geworden in Tirol, samen met haar echtgenoot Gerold Schneider houten huizen ontwerpt en daar zelfs heelder prijzen mee wint

Ik denk niet dat ik een nieuw fototoestel zou kopen, zelfs al had ik er het geld voor.

links for 2005-01-03

maandag 3 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 10 reacties

Boeken

dinsdag 4 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Ik heb vandaag (gisteren) 244 boeken in de database gestoken. Thank God for regexen, dat ik niet met de hand moet al die data ingeven.

Klak

dinsdag 4 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Of scrunch. Of een andere onomatopee. Wàt het precies zal zijn, weet niemand, maar dàt er één komt, is wel zeker.

Zonet van ondertussen al een derde arts gehoord dat het metaal in mijn rug het zal begeven. De druk op de hele constructie, en met name op de schroeven en de overgebleven stukken wervel waar ze in gedraaid zitten, is dermate groot, dat het zelfs geen kwestie is van of, maar wel van wanneer.

Het helpt dat ik zo’n 61 kilo minder weeg dan in januari, maar het is blijkbaar een mechanisch iets.

Ah well. Ik kan alleen maar hopen dat het beetje bij beetje slechter wordt. Dat, om in termen van het rapport van de expert, de resorptieproblematiek en de loosening langzaamaan meer en meer pijn veroorzaken, dat ik dan op een dag het niet meer kan uithouden en het hospitaal binnenstap (-strompel, -gerold word) voor een operatie.

Ik hoop dat ik niet op een dag een catastrofale collaps heb terwijl ik net een trein opstap of zo.

links for 2005-01-04

dinsdag 4 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Photoshop op het keyboard

dinsdag 4 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik breng al een jaar of tien zowat elke dag wel iets van tijd in Photoshop door. Ik ken het ondertussen dus al redelijk behoorlijk goed, maar er gaat geen maand voorbij of ik leer wel iets nieuw bij.

In navolging van Veerle: een paar eenvoudige tips, die ik elke dag gebruik. Naast die die bij Veerle staan, want die gebruik ik uiteraard ook.

Meer ruimte op het scherm: [tab] om alle paletten weg te moffelen. Nog een [tab] om ze terug te krijgen. [F] om te cyclen tussen gewoon zicht (beelden in vensters), één venster, en één venster op zwarte achtergrond. Van een gewone interface doe je [f][f][tab] om een full screen beeld te hebben zonder andere rotzooi op het scherm. En dan eventueel [F7] om layers terug te krijgen.

Zwart/wit: [D] om terug naar default zwart en wit voor voorgrond en achtergrond te gaan. [X] om voor- en achtergrond te wisselen.

Basiskleurbewerkingen. Een aantal bewerkingen zitten achter shortcuts die je gewoon best van buiten kent: levels (ctrl-L), curves (ctrl-M), hue/saturation (ctrl-U). Niet voor alle dagen, maar ctrl-shift-U doet een quick & dirty desaturate. Ook niet voor alle dagen, maar vaak gemakkelijk als allerlaatste stap: ctrl-shift-L voor automatische leveling.

In het algemeen gebruik ik het keyboard meer dan de muis in Photoshop, toch zeker voor de kleurcorrecties en dergelijke. Windows heeft daar een enorme streep voor op Macintosh, in dat je de menu’s (àlle menu’s, àlle opties, 99.9% van alle venstertjes) kunt bereiken via het keyboard. En dus worden dingen als alt-i-i en alt-i-s (image en canvas size), alt-i-d (image duplicate), alt-i-m-i (to indexed colour), alt-i-m-r (to RGB) etc. meer dan tweede natuur. Ja, zelfs alt-f-v (save as), dat sinds CS niet meer alt-f-a is zoals in zowat alle andere windowsapplicaties.

Sinds Photoshop CS gebruik ik ook alle dagen [^] en [$]. Ik was al jàren jaloers op mensen met een qwerty-keyboard, omdat die hun brush konden verkleinen en vegroten met de rechte haakjes. Nu kan dezelfde plaats op het keyboard daar ook naar gemapt worden, met ctrl-alt-shift-K (edit, keyboard shortcuts), helemaal onderaan “tools”: increase brush size en decrease brush size.

Om dat efficiënt te doen werken, wel niet vergeten om de brushgrootte altijd zichtbaar te maken, onder edit > preferences > display & cursors: painting cursors op “brush size” zetten.

O ja, een uitsmijter: hoeveel keer gebeurt het dat je in lagen bezig bent, en je wilt een kopie van het beeld zoals het nu is, met alle lagen als-waren-ze-collapsed? Je zou kunnen het beeld dupliceren met de layers merged, daar alles selecteren, copiëren, beeld sluiten, en weer plakken (alt-i-d, alt-m, enter, ctrl-a, ctrl-c, ctrl-w, ctrl-v), en dat automatisme zit er na jaren nog altijd in bij mij. Of je zou kunnen ctrl-shift-C doen, en dat doet precies hetzelfde :)

Boeken, nog

woensdag 5 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Vandaag 188 boeken gedaan gekregen.

Ik heb het trouwens opgegeven om de boeken allemaal mooi geordend te “behandelen”, zoals ik er eerst aan begonnen was: eerst de geschiedenis, dan de (auto)biografieën, dan de computerboeken, dan de comics, etc.

Ik heb de meerderheid van de computerboeken gedaan, dan een paar kisten algemene geschiedenis en militaire dinges en wetenschap, dan de meerderheid van de comics, en nu doe ik gewoon alles door elkaar.

Het gaat ook niet alfabetisch, omdat ik ze sinds we hier zijn komen wonen nog niet geklasseerd had maar gewoon een paar kisten uitgepakt had. Er zat nog iets van volgorde in, ik zit nu blijkbaar aan een schap bezig waar veel C in zit. Van Willy Corsari en het verzamelde werk van Jackie Collins (allemaal van Sandra, I hasten to add :) (al heb ik er wel veel van voor haar gekocht, van die Jackie Collinsen) tot het verzamelde werk van Douglas Coupland en e.e. cummings.

Ghh. We gaan echt dringend moeten beginnen aan dat achterhuis, dat ik die boeken kan in rekken plaatsen.

Jobinterview 2: CV

woensdag 5 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 11 reacties

Voor ik iets zeg: dit zijn mijn persoonlijke opinies, en ik kan me inbeelden dat ik hierin niet de meerderheidsopinie van recruteerders verwoord, dus don’t take my word for it.

Ik heb al ontelbare versies van Word’s resume wizard gezien, en ingevulde professional of elegant of contemporary resume templates. In se niets mis mee, Microsoft doet dat helemaal niet slecht, maar verander toch minstens de namen van de hoofdingen—ik heb al veel te veel CV’s gezien die beginnen met een “objective” en verder helemaal amerikaans aanvoelen:

Cvword

Stijl: mutatis mutandis gelden alle regels voor de begeleidende brief ook voor het CV. Houd het simpel, gebruik niet te veel stijlen, lettertypes en kleuren, en zorg ervoor dat het gemakkelijk leest. En maak het niet langer dan een drietal pagina’s.

Taal: als de jobadvertentie in het Nederlands is, stuur dan geen Engels CV op (en vice versa). Zelfs als het een job in de IT betreft. Behalve, uiteraard, als de advertentie specificeert dat het CV in een bepaalde taal moet zijn. Als in het Nederlands: niet tot in het absurde gaan, zeker niet in IT-termen. Ik persoonlijk heb een gloeiende hekel aan het woord webstek, en als ik er één hoor spreken van bladerprogramma in plaas van browser of van belbalie in plaats van call center, dan mag die persoon héél erg op zijn tellen passen.

Maak je een algemeen CV en stuur je dat op naar iedereen, of maak je een CV op maat voor de positie waarvoor je solliciteert?

Er zijn bepaalde dingen die je uiteraard altijd gaat overnemen, maar ik ben er helemaal voor om voor elk bedrijf waar je solliciteert een specifiek CV te maken. Dat wil niet zeggen dat je moet liegen, maar het helpt als je verschillende accenten kunt leggen. Voorbeeld.

Als ik zou solliciteren (quod non) als programmeur voor een ander IT-bedrijf (quod non), dan zou ik mijn CV als volgt kunnen opbouwen:

 • relevante ervaring

  • 1982 – nu: [als hobby] programmatie op ZX Spectrum (Basic, Z80 assembler), Atari ST (GfA Basic, Modula-2), DOS (C/C++, QuickBasic, Turbo Pascal), Windows (etc. etc.)
  • 1986 – nu: [als vrijwilliger] database-ontwerp en implementatie (xBASE, Access, SQL Server etc.)
  • 1995 – nu: webontwikkeling, Netpoint, Gent
   exhaustieve lijst van technologieën, programeertalen en -omgevingen, etc.
 • studies
  • middelbaar
  • universiteit
 • overige
  • hobbies: programmeren, internet, fotografie
  • etc.

Als ik zou solliciteren (quod non) in de culturele sector (quod certissime non), dan zou ik mijn CV bijvoorbeeld zo kunnen presenteren:

 • relevante ervaring

  • 1994-95: projectionist, Studio Skoop, Gent
   twee zinnen over wat voor een bastion van culturaliteit de Skoop wel is
  • 1995 – nu: webontwikkeling, Netpoint, Gent
   een korte lijst van een aantal klanten van Netpoint, te beginnen met de Blauwe Maandag Compagnie over Radio 3 (toen nog), Museum voor Schone Kunsten, Vlaams Radio Orkest, Brugge 2002, etc. waar duidelijk uit blijkt dat we eigenlijk vooral in kunst en cultuur geïnteresseerd waren en de mammon erbij namen omdat het nu eenmaal moest
 • overige
  • hobbies: lezen, fotografie, schrijven
  • etc.
 • studies
  • middelbaar
  • universiteit

Als ik zou solliciteren (quod non, ik ga het niet blijven herhalen :) in iets Europees, dan zou ik mijn CV bijvoorbeeld zo kunnen presenteren:

 • studies
  • middelbaar
   extra-curriculair: European Youth Parliament, deelnemer
  • universiteit
   extra-curriculair: lid Centraal Bestuur Vlaams Rechtsgenootschap, verantwoordelijk voor publicaties, etc.
  • overige: Central European Univeristy (pilot), etc.
 • relevante ervaring
  • 1989-1994: [als vrijwilliger] European Youth Parliament
   uitleg over mede-organisatie etc.
  • 1993-1997: [als vrijwilliger] Secretaris, bvba Europees Jongerenparlement België
   uitleg
  • 1995 – nu: internetprojecten, later project management en algemeen directeur, Netpoint, Gent (sinds 1999 onderdeel van een Europese multinationale groep met nauwe contacten over heel Europa)
   korte lijst van een aantal klanten van Netpoint, te beginnen met de Europese Commissie, het Europacollege in Brugge, Pioneer Electronic Europe, etc. waar duidelijk uit blijkt dat we eigenlijk vooral in Europa geïnteresseerd waren en de rest erbij namen omdat het nu eenmaal moest
 • overige
  • hobbies: actualiteit, lezen, schrijven
  • etc.

Maak dus best een custom CV voor elke sollicitatie. Twee caveats:

 1. Lieg niet. In het voorbeeld hierboven heb ik nergens gelogen, hoogstens de zaken een beetje beter of meer georganiseerd voorgedaan dan ze eigenlijk wel waren. Als je liegt of je bent inconsistent met eventuele andere CV’s die je uitgestuurd hebt, dan komt dat hoedanook altijd uit.
 2. Sollicitaties bij grote (gróte) bedrijven. Daar ga je er best van uit dat je CV in een databank terechtkomt, en dus voor meer dan één positie in aanmerking kan komen. Schrijf dus wel nog altijd een CV specifiek gemaakt voor dat ene bedrijf, maar kijk een beetje uit dat het CV polyvalent genoeg is om nààst die ene positie waar jij in geïnteresseerd was, ook nog interessant genoeg over te komen voor andere, eventueel toekomstige posities. Heather Leigh van bij Microsoft gaat hier dieper op in.

Niet gewenst in een CV, toch naar mijn persoonlijke smaak:

 • Foto’s. Ik ben niet geïnteresseerd hoe een persoon er uitziet. Uiteraard is dat niet helemaal waar, en zal ik uiteindelijk misschien minder geneigd zijn om een dame van het hairy knuckle-dragging drooling troglodyte fenotype aan te nemen als hostess op een stand op een beurs, maar ik doe heel erg mijn best om niet beïnvloed te worden door het uitzicht van de mensen. Groot, klein, dik, mager, oud, jong, mooi, afzichtelijk: ik maak mezelf tenminste wijs dat het me niet uitmaakt. En komt daarbij dat de meeste foto’s op CV’s lelijke pasfoto’s zijn.
 • More information than I needed: schoolresultaten (“63.87% voor mijn eindwerk”), niet-relevante medische informatie (“ik heb last van chronische diarree, dus liever geen werkplaats ver van het toilet”), te veel familiale informatie (“samenlevend met mijn vriendin Anja Verplaetse, 28 jaar, en haar twee dochters Rita (8) en Tania (4) uit haar vorig huwelijk, met mijn zoons Ronny (12) en Gerard (9) die ik van mijn ex-vrouw Marie-Anne heb”), …
 • no badmouthing: ik wil niet lezen over slechte bazen, zelfs (zeker!) niet om een ontslag te verantwoorden
 • marketingees: major turn-off als ik dingen van het kaliber “objective: to enhance value-added synergetic relationships in team-based win-win paradigms”. Voor dergelijke nonsens bestaatDilbert’s Mission Statement Generator al.

Absoluut noodzakelijk in een CV, toch volgens mij:

 1. Naam en contactgegevens. Niet tot in het absurde: telex en ICQ nummer moet ik écht niet hebben, adres, telefoon/GSM en e-mail zijn ruim voldoende.
 2. Burgerlijke stand. Controversieel misschien, maar ik weet graag of iemand kinderen heeft of niet. Veel details moeten daar niet bij, bijvoorbeeld “alleenstaand” of “samenwonend” of “gehuwd met Peggy, twee dochters (Kelly en Sabrina)”.
 3. Opvoeding: opnieuw, niet in belachelijke details gaan (lagere school, alle mogelijke keuzevakken, diploma dactylografie, …), maar wél bijvoorbeeld relevante extracurriculaire activiteiten. Als je solliciteert voor cafébaas kan het zeer relevant zijn dat je tijdens je studies burgerlijk ingenieur drie jaar lang feestpraeses bent geweest.
  Vergeet ook niet eventuele (relevante) bijscholingen en dergelijke te vermelden. Per opvoedingsding weet ik graag:
  • begin- en eindddatum
  • naam van de school
  • behaald einddiploma
  • eventueel, als het niet duidelijk zou zijn, een (zeer) korte omschrijving
 4. Relevante ervaring. Ik zeg specifiek niét enkel “vorige werkgevers”. Dingen zoals vrijwilligerswerk, lidmaatschap van verenigingen (als het om actief en relevant werk gaat, niet enkel een lidkaart), etc. passen hier soms in, vooral als je nog maar net begint op de arbeidsmarkt en dus wat stoffering kan gebruiken. Voor elke werknemer liefst:
  • datum van-tot
  • functie(s), eventueel met omschrijvingen indien niet duidelijk
  • heel in ’t kort: (relevante) verwezenlijkingen.
 5. Vaardigheden: talen, technieken (houtbewerking, project management, team building, …), computerkennis, etc. Leef u uit, maar zoals altijd: houd het relevant.

De volgore van die elementen is mij eigenlijk om het even. De volgorde binnen dingen als opvoeding en ervaring is me ook om het even, al heb ik een licht voorkeur voor chronologisch in plaats van omgekeerd chronologisch (ik overloop het toch chronologisch, en ik kom wel vanzelf uit bij de laatste werkervaring, geen nut om me erop te wijzen).

Bad smells. Net zoals er in refactoring slechte geuren zijn, zijn er ook bij CV’s van die indicatoren die me meteen op mijn hoede doen zijn:

 • Marketingees: (zie boven) als de kandidaat er niet in slaagt om zijn ding in mensentaal te zeggen, dan is er veel kans dat hij niet begrijpt waar het over gaat.
 • Inconsistenties: ik las onlangs een CV van iemand die zei dat hij een expert was in VBA en ASP.NET, maar die daarnaast ook zei helemaal niets af te weten van Visual Basic, VB.NET, C++ of C#, en er ook nog nooit in aanraking mee was gekomen. Fishy.
 • Overdreven overdrijvingen: iemand die uit de kokschool komt, nog nooit een computer heeft aangeraakt, dan een VDAB-cursus “webmaster” volgt, en als eerste werkervaring opgeeft “analyse, ontwerp en implementatie van het intranet voor de Stad Gent”: not bloody likely. Wellicht heeft die mens dan ergens meegewerkt aan één of meer aspecten ervan, maar ik ben niet gediend van zo’n overdrijvingen. Als er ook maar ergens twijfel kan zijn, geef dan specifiek aan wat jouw rol binnen het team was.
 • (noties) of (basic knowledge) voor IT-kennis. De vertaling van “C++ (noties)” in het CV van een sollicitant voor programmeur is “ik heb ooit zeer tegen mijn goesting C++ moeten studeren maar ik heb het nooit graag gedaan, was met de hakken over de sloot, en sinds ik dat boek heb dichtgedaan, heb ik geen letter C++ geschreven”. De vertaling van “XML (basic knowledge)” is meestal “ik heb een boek gekocht van XML en als ik ooit eens tijd en goesting heb, zal ik er eens in beginnen bladeren”. De vertaling van “PHP (noties)” is meestal “ik kan wat ASP, dus PHP zal ook wel geen probleem zijn, al heb ik het eigenlijk nog nooit gedaan.
 • Twaalf stielen, dertien ongelukken: ik word zeer nerveus van mensen die job na job hebben met telkens ronkende middle management titels. Ik ben niet voor job-hoppers.

Kom het tegen

woensdag 5 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Het gerucht doet de ronde op tinternet (bij Om Malik, om exact te zijn) dat SixApart, de mannen van TyepPad en MovableType, LiveJournal zou overkopen

En dan zouden ze meteen een kleine zeven miljoen bloggers hebben. Een meerderheid gibberende tienermeisjes, maar toch :).

links for 2005-01-05

woensdag 5 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Absurd

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik heb deze ochtend een tijdje in Absurdistan doorgebracht. Misschien (hopelijk) in de loop van volgende week nieuws.

Kom het tegen (suite et fin)

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Geruchten bevestigd. Om dat te vieren ga ik eens mijn eigen LiveJournal vanonder het stof halen :)

Now watch this drive

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 12 reacties

Zonet Microsoft’s nieuwe antispywareding geïnstalleerd.

Antispyware

Kan ik eindelijk een paar andere dingen wegpompen :)

links for 2005-01-06

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Tijd

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Kijk, zó loopt de klok van mijn computer verkeerd:

Time2_1

Hij loopt gemiddeld met vertraging, zoals hier te zien toen ik het programma bijna twee dagen uit had gelaten:

Time_1

Zorgwekkend.

Gemeten en beheerd met Dimension 4.

See Apple. See Apple run. Run, Apple, run.

donderdag 6 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Crybabies:

Apple Computer has sued a popular Macintosh rumour Web site for allegedly distributing trade secrets, the latest in a string of lawsuits the company has filed to stop Internet leaks of details of upcoming products.

Over het gerucht dat ze een under-500-dollar monitorloze Mac zouden uitbrengen.

En wat zou er gebeuren als Microsoft mensen zou beginnen rechtszaken aandoen over geruchten? They’d be on ‘em like flies on shit, they would.

Pffs.

Good cop / bad cop

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik heb wel meer in de situatie gezeten dat ik een aantal dingen doe voor gratis die ik op mijn werk betalend zou doen (de website van mijn oude school bijvoorbeeld, al haast ik me te zeggen dat ik niet aansprakelijk kan gesteld worden voor de java en het javascript en andere, ahem, vreemde designkeuzes), maar ik bevind me nu in een wat vreemde situatie dat ik (weliswaar niet tegen betaling voor mij en niet voor eigen rekening) dingen kan laten doen door derden waar ik zelf anders geld zou voor vragen.

Ik had twee weken geleden al een jobinterview met iemand voor iemand anders, en ook een briefing voor een webapplicatie aan iemand voor iemand anders. Morgen een designbriefing te geven aan iemand, ook voor iemand anders.

Het voelt weird aan om een aantal verschillende redenen:

 • het is al van januari vorig jaar geleden dat ik formeel werk gedaan heb, maar het is alsof het pas een week geleden was, zo gemakkelijk neem ik het weer op
 • het gebeurt telkens allemaal bij mij thuis (wegens alsdat ik me moeilijk verplaats en zo), wat me het gevoel geeft dat ik weer student ben en voor vrienden kennissen brochures in Pagemaker of databases in xBase zit te maken
 • behalve, en daar komt het Twilight Zone-gevoel vooral van, dat ik de klant be

Pak nu de designbriefing van morgen. Ik heb op bijna tien jaar werk in de websitebusiness de meest uiteenlopende types briefings gehad, van “euh, doe maar iets” (Sint-Barbara bijvoorbeeld) tot specificatiedocumenten met huisstijlen die tot op de pixel te volgen waren (PriceWaterhouseCoopers bijvoorbeeld).

Voor morgen wordt het een mengeling tussen de twee. Het zijn mensen die ik ken die een website hebben, en die site moet een nieuwe lay-out krijgen. Praktisch alles aan de huidige site is wel érgens voor verbetering vatbaar. Er is een min of meer vage huisstijl maar die wordt eigenlijk al een paar jaar niet echt meer gevolgd. Behalve het logo (en dan nog) mag zowat alles aan de huidige site veranderd worden. En ze zijn bereid om een Echte Websiteontwerper ernaar te laten kijken.

Dus vroeg ik me af: wat zou ik graag gekregen hebben mocht ik die ontwerper geweest zijn?

Eigenlijk wel een fijne positie voor mij :)

Ik denk ik het ga houden op

 • wat wireframes (navigatie boven, navigatie onder, inhoud, footer, dat soort dingen) tonen van verschillende paginatypes (home, gewone pagina, productpagina, nieuws)
 • wat elementen van de officiële (maar niet meer gevolgde) huisstijl overlopen
 • wat elementen van de huidige (ad hoc ontwikkelde en eigen niet zo goede) huisstijl bekijken
 • een paar websites die ik wel goed vind aantonen
 • en, vooral: mijn e-mailadres geven voor alle mogelijke vragen die zouden kunnen rijzen

En o ja: veel vrijheid en vertrouwen geven.

Eigenlijk wel een lastige positie voor de ontwerper :)

Geen foto’s

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik heb de afgelopen dagen geen foto’s meer getrokken: te bezig geweest met boeken catalogeren, en ook wel: de tuin is zo dood als een pier. Alleen de Eupteryxen zitten nog op de salie, en dan nog omdat ik de pot binnen gezet heb. Voor de rest is er bijna niets meer dat beweegt: zelfs de laatste spin die buitenhing is weg.

Alhoewel: ’t zal binnenkort wel beteren. Er zit een onbekende spin in het achterhuis. Met een prachtig mooi web. En er hangt ook een prachtig mooi web achter de gordijn in de living. En het is bijna lente, en de planten beginnen al een beetje te schieten.

En ik wil dringend eens wat nachtfoto’s van Gent maken.

Maar eerst: verder boeken doen.

links for 2005-01-07

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Geek dinner

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Allen daarheen!

Hallo iedereen,

bij deze wil ik een voorstel doen om een geek dinner te organiseren in Gent.

Wat?
Een Geek dinner is een samenkomst van geeks (bloggers, podcasters, fotobloggers… geeks dus) die samen een hapje eten. Elke deelnemer betaalt zijn eigen verbruik.

Wie?
Een geek dinner gaat meestal uit van een aantal personen die “organiseren” en die elk een oproep doen via hun eigen medium (blog,
podcast…) naar hun eigen lezers/luisteraars. Het initiatief gaat dus uit van meerdere personen, zonder dat er één iemand de hoofdrol speelt.

Waar?
Ik stel woensdag 19 januari om 19u30 voor, in de Backstage (St-Pietersnieuwstraat 128) te Gent. Deze zaak is gelegen schuin tegenover de Vooruit, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met voldoende parkings in de buurt. Voor niet Gent-kenners, zie pdf ligging Vooruit in bijlage voor exacte locatie.

Procedure:
Ik mail dit voorstel naar een aantal geeks.
Wie mee wil organiseren zou ik willen vragen om mij een mailtje te sturen ter bevestiging, zodat ik een overzicht heb van wie mee wenst te organiseren en dit ook geblogd kan worden door/naar iedereen.
De mede-organisatoren plaatsen deze boodschap op hun eigen blog/podcast/fotoblog en vragen aan hun lezers om een seintje te geven indien men komt (zodat we een tafel kunnen reserveren in de Backstage).
Op basis van het aantal reacties reserveer ik tegen 17 januari bij de backstage.

Geleerd van Robert Scoble (http://radio.weblogs.com/0001011/):
Hoe meer organisatoren, hoe groter de kans dat een geek dinner succesvol wordt.

Ik hoop dat een aantal onder jullie zin hebben om een Geek dinner te organiseren/bijwonen.
Ken je nog iemand die ontbreekt in onderstaande lijst, geef deze boodschap dan zeker door.

Als er nog vragen zijn,
geef me dan een seintje.

Doen zeker mee (en publiceren):
Cindy De Smet
Erwin Van Hunen

Voorstel verzonden naar:
John Baeyens
Luc Van Braekel
Peter Forret
Tom De Bruyne
Eugeen Vrints
Michel Vuijlsteke
Karel Uyttendaele

/Cindy&Erwin
(www.smetty.be / www.dopplerradio.net / www.pmalog.net)

Ik kan er niet zijn wegens prior engagement en dat ik nmbs-gewijs niet tussen 19u en 19u30 in Gent geraak, maar laat dat de pret niet drukken, geheel in tegendeel zelfs :)

Tee hee

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Anna Kournikova op het strand, kwestie van eens na te kijken of er niet te veel zand in haar broek gekropen is.

Anna19b

Veel groter en meer foto’s bij Zattevrienden. Op de een of andere manier denk ik dat dergelijke foto’s van onze nationale tennistrotsen niet zo populair zouden zijn.

Off-again on-again

vrijdag 7 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Eh crap. Daar gaan we weer. Tijd om nog eens Linux boven te halen.

Ik ben er redelijk van overtuigd dat het nog niet zó lang geleden was dat ik die doos up to date had gehouden: het lijkt wel alsof ik er alleen maar op inlog om het ding current te houden.

Maar nee dus. Het moet een eeuwigheid geleden zijn, want deze kerels moesten allemaal nieuwere versies krijgen:

popt
krb5-libs
libpng
postgresql-libs
libtiff
glib2
shadow-utils
rpm
cups-libs
postgresql
xorg-x11-libs-data
postgresql-server
samba-common
rpm-build
rpm-devel
rpm-python
php-mbstring
xorg-x11-libs
gtk2
xorg-x11-Mesa-libGL
php-pear
php
gpdf

Grmbl. Ik ga alsnog eens proberen metavnc aan de klap te krijgen.

Van Geek Dinner

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Ik zou eigenlijk wel graag geweest zijn naar die geek dinner. Niet dat ik mijzelf meteen als een geek zou omschrijven, maar eigenlijk vooral omdat ik machtig benieuwd ben naar de mensen achter de weblogs.

Lang geleden toen ik een andere mens was, zonder vrouw en kinderen, nog arroganter dan nu en vooral: ongehinderd door enige vorm van sociale intelligentie, heb ik ooit ook eens iets dergelijks gedaan. Een get-together van IRC-mensen. Uit, als ik me niet vergis, #europe.

Het is me niet goed bevallen.

Bleek dat tussen de mensen van #europe ook een paar meiden zaten die me in het echt ook kenden. Enfin ja, dachten te kennen, meenden te kennen, of toch minstens een indruk hadden opgedaan over me: ik was die weirdo die altijd met een zwarte mantel en een arafatsjaal in het auditorium zat, en dan met een houding van hier tot in Timboektoe naar het examen kwam.

Tot vandaag weet ik niet wat er precies aan de hand was, maar ik herinner me van die avond vooral dat die twee meisjes precies heel erg boos waren op mij. En dat ik een paar uur lang actief wenste dat ik dood was :)

Maar goed, dat was dan en dit is nu. En ik zou ze echt wel eens willen in ’t echt zien, de mensen achter de URL’s. ’t Zal voor de volgende keer zijn!

Gabba gabba

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

…one of us: Jason Santa Maria joins Happy Cog.

inFantieL?

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Hm. Daarjuist voor de tweede keer eXistenZ bekeken. Eerste keer was in de Studio Skoop, denk ik, toen hij net uitgekomen was.

Ik vond hem toen niet goed, en ik vrees dat ik hem nog altijd niet goed vind. Ik kan niet helemaal de vinger leggen op wàt me precies tegensteekt, maar deze keer zijn drie dingen me vooral opgevallen:

 • Soms lijkt het alsof Jennifer Jason Leigh maar drie gezichtsuitdrukkingen heeft in totaal. In eXistenZ gebruikt ze er anderhalve van.
 • Er zitten in de film plotgaten waar een stoomwals door kan rijden.
 • Het is allemaal zó getelefoneerd, zo voorspelbaar (“ooh, time for a plot twist”, “thank God it was only a dream!… or was it?“), en uiteindelijk zo moraliserend en, dare I say, kinderachtig.

Mnah. Scanners, Dead Ringers, Videodrome, eventueel misschien Naked Lunch en The Fly, en dat is het voor mij wat Cronenberg betreft. Als ik meer van dat wil, lees ik wel iets uit het verzameld werk van Philip K. Dick :)

[Alhoewel: Camera en Spider heb ik niet gezien, wie weet zijn die wel zeer goed.]

Boeken, andermaal

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 6 reacties

758 boeken in de nieuwe database. Pfoei.

Bij een eerste doorbladering ben ik me tot nog toe vooral door de pulp aan het werken: lijst alhier :)

Eindelijk

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Vanavond eindelijk nog eens een paar beesten gefotografeerd. Ik zet ze de komende dagen op safari.zog.org, te beginnen met deze trechterspin:

20050108_035211_dsc9641

Beestje zit in een hoek van het achterhuis en leeft op een dieet van motmugjes. Aan het tempo dat ze er eet, zal het niet lang duren voor het een joekel van een spin wordt.

Grids in Illustrator

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Ik wou onlangs een dummy van een website maken in Illustrator, en ik gebruikte daarvoor dezelfde techniek die ik al jaren gebruik, ook voor print-layouts: een rooster.

Terwijl ik bezig was, vroeg ik me af of er ondertussen al betere manieren waren om snel zo’n grid te tekenen in CS, want eigenlijk zijn mijn dagen van intensief Illustratorgebruik geleden van, eum, versie 5 of zo:

Grid01
lijn tekenen en de dikte van marge tussen gridelementen geven

Grid02
lijn een willekeurige afstand naar rechts copiëren (selecteren, ctrl-shift-[drag naar rechts] — ctrl zorgt voor een copie, shift zorgt ervoor dat het in een rechte lijn gebeurt)

Grid03
evenveel keer ctrl-D (duplicate) doen als er kolommen nodig zijn

Grid04
alles selecteren en naar de juiste grootte resizen

Grid05
lijnen omzetten naar shapes (Edit > Path > Outline Stroke)

Grid06
shapes omzetten naar guides (ctrl-[numpad 5] of View > Guides > Make Guides)

…en Robert is uw nonkel.

Het gaat even gemakkelijk met horizontaal en vertikaal samen, dus van

Grid07

naar

Grid08

Er zijn natuurlijk stapels andere manieren om dat te doen, maar het punt is dat ik het al jàren op deze wijze doe, en dat het bijgevolg zó’n automatisme is geworden dat ik het op een paar seconden klaar heb.

Tot vandaag dus. Want vandaag heb ik ontdekt dat er zoiets als een Split Into Grid-functie bestaat (onder Objext > Path). In één operatie een figuur in stukjes opdelen en optioneel guides aanmaken:

Grid09

Hier zit zonder twijfel een les in over vastgeroest zijn, en nieuwsgierigheid, en productiviteit, maar voor het moment ben ik te content over mijn nieuw speelgoed om erover na te denken.

Waarom grid?

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Vraagt Tim:

interessant, maar wat is nu juist het nut van zo’n grid?

Eenvoudig antwoord: samenhang. Een layout grid is de kapstok van een goed design. Kijk, zo ziet een gemiddelde websitepagina er bijvoorbeeld uit:

Grid13

In volgorde:

 1. navigatie bovenaan, met een logo, zoekfunctie, contact etc., en de hoofdonderdelen van de website
 2. navigatie links, voor als de site redelijk diep gaat en de structuur echt zichtbaar moet zijn bvb.
 3. inhoud
 4. (eventueel) contextuele navigatie en dingen: links naar downloads of pdf-files, of faceted navigation genre del.icio.us, of vooruit-achteruit, of een kalendertje of zoiets
 5. (eventueel) related links, kwestie van deep linking en internetleveraging navigatie en crosslinks en watnog
 6. (eventueel) andere dingen, zoals een webcam, of een poll, of de huidige temperatuur, of reclame, of watdanook
 7. footer met copyright en disclaimer

Redelijk straightforward, en het ziet eruit als “hoofding + 3 kolommen waarvan twee smal en één breed”. Maar eigenlijk zit er een grid achter met vijf kolommen, waarover de verschillende pagina-elementen kunnen spelen. Wat het gemakkelijk maakt om bijvoorbeeld overzichtspagina’s of een home pagina op dezelfde site te maken en consistent te blijven:

Grid12

Hier is geen linkernavigatie, en komt onder de bovennavigatie ruimte voor bijvoorbeeld een groot hoofdingbeeld, vier kolommen breed. En daaronder bijvoorbeeld links nieuws en rechts evenementen, telkens over twee kolommen.

In de hoofding kun je bijvoorbeeld twee elementen in een verhouding van 1/3 of 2/2 of 3/1 werken, en in de content van een pagina kun je ervoor zorgen dat beelden net over kolombreedtes gaan, kun je pull quotes over één kolom breed zetten in een tekst die zelf drie kolommen breed is, etc.—allemaal truuks om meer eenheid in de pagina te brengen. En het zorgt er ook voor dat je bij een layout niet telkens het warm water opnieuw moet uitvinden: een designer maakt één keer een grid en een aantal voorbeeldtemplates, en voor het vervolg hoef je geen Cameron Moll te zijn om een sluitende pagina te kunnen maken, een modicum aan designfeeling volstaat.

En ja, net zoals in veel dingen: de uitzonderingen maken de regel. Je hoeft zo’n layout grid niet altijd slaafs te volgen. Een goeie designer gebruikt zo’n ding eerder als een conceptuele dan als een letterlijke kapstok :)

Kranten en boeken en magazines werken quasi allemaal op die manier, al van vóór de uitvinding van de boekdrukkunst. Voor een mooi uitgewerkte gridlayout op het internet, zie Khoi Vinh’s recente redesign van Subtraction, en lees vooral ook zijn entry over hoe en waarom.

links for 2005-01-08

zaterdag 8 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

1001 boeken

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Genoeg boeken gedaan voor vandaag. Sinds ik er een paar dagen geleden mee begonnen ben, zitten er duizend en één in:

En, how very appropriate: nummer duizend is Wyrd Sisters, een zeer goeie Terry Pratchett.

Pratchett is tot nog toe de auteur waarvan ik (met voorsprong) het meeste boeken heb: 35 in totaal. Larry Niven (22) en Isaac Asimov (21) volgen, en daarna Greg Bear (14), en allevier met 13 boeken: Anne McCaffrey (oei! ik weet het—ik was jong en verward :), Michael Moorcock, Philip K. Dick en Poul Anderson.

De comics zitten er nog niet, en ik ben nog lang niet door de boeken in de living, dus er zal nog wel een stapel verandering in komen, maar toch, goed op weg.

Game over man, game over

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zegt Russ Beattie:

Ever play a game of chess and your opponent makes a move and you realize the game is over?

Lees vooral de hele entry, ’t is wel grappig.

Pet peeves

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 8 reacties

Ik kan niet slapen want ik heb pijn. So there. Tijd voor een serie Dingen Die Mij Gruwelijk Tegensteken In Websites.

Inconsistentie: links met allemaal verschillende kleuren binnen één tekstpagina, of hoofdingen die niet allemaal even groot zijn wegens in-line styles (of, godbetert, <font> tags). Daar. Dienen. Verdorie. Style sheets. Voor. En dat hoeft trouwens niet enkel op websites te zijn: consistentie is overal goed.

Small caps: kleinkapitalen zijn een eigen lettervorm, geen verkleinde kapitalen. Vergelijk deze twee:

Smallcaps

De bovenste is een valse kleinkapitaal in Times New Roman, gemaakt door een woord in hoofdletters te schrijven en dan de letters die normaal gezien klein zouden zijn te verkleinen tot ze net zo hoog zijn als de gewone kleine letters. Resultaat: de verkleinde letters zien er te iel uit, en de hoofdletters te vet. Bah.

Daaronder een echte kleinkapitaal in Adobe Garamond Pro: proper. Trouwens, zelfde verhaal voor italiek:

Italiek

Bovenaan: Georgia scheef. Onderaan: Georgia italic.
Italics zijn geen letters die scheef gezet zijn, maar een eigen soort letters met een volledig andere afkomst (geëvolueerd handschrift) dan roman-letters (geëvolueerde gebeitelde letters).

Banners. Mensen die nù nog banners zetten op een professionele website… ik heb er zelfs geen woorden voor. Banner blindness is al sinds de late middeleeuwen een ingeburgerde term. Live & learn people; live & learn. En eens jullie zo ver zijn: navigation blindness is the new banner blindness.

Animatie. Zeer verwant aan mijn afkeer van banners: nutteloze animatie. Bah. Wég!

Links die in een nieuw venster openen. Haat. Hààt als mensen me geforceerd een nieuw venster doen opendoen als ik een link klik. Ja, zélfs als het een externe link is. Ik en niémand anders bepaalt wanneer er een nieuw venster op mijn desktop open gaat. Wat hoor ik u daar tegenstrubbelen? Dat het alleen maar is om de gebruiker te helpen, omdat anders de site waarop hij was “verdwenen” is? Shut. The fuck. Up.

…ah well. Ik kruip met een paar pillen onder het dekbed. Regular programming will be resumed shortly.

update: eh, synchronicity. Een eind eloquenter, dat wel.

Vuile Makro

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

Bah. Bah bah bah.

Luizen in ’t huis. Er waren er al gesignaleerd op school, maar nu hebben Sandra en Zelie het vlaggen. En dus wellicht ik ook en Louis ook.

Zéér misschien zijn het er nog van Jan-Willem op school, maar veel waarschijnlijker hebben de kinderen ze opgedaan op een half uurtje in de kinderbewaarplaats van de Macro.

Vieze Makro.

Nu ja, no cloud without a silver lining: als het een beetje meezit kan ik er een betere foto van Pediculus humanus aan overhouden dan die ene van de infestatie van vorig jaar.

links for 2005-01-09

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Tatin

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Vannamiddag bij mijn ouder geweest, en mijn moeder had Clotilde’s tatin caramel au beurre salé klaargemaakt. Dat, en nog een andere versie die bij het receptenboekje van de vers gekochte tatin-pannen zat.

Mmm… tarte tatin.

[Waarmee ik meteen ook mijn humble contribution maak tot Homeric objects of desire.]

Kan tellen

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Lilith is een hithoer! (*)

Het moet wel waar zijn want ik heb het op the internets gelezen, en wel in het commentaar bij ZonderZever, die bij deze naar mijn aggregator verhuist: fijn, zo’n ongezouten commentaren op een weblog (boshoer! scheefzeiker! pekelteve! pilaarbijter!).

Toont ook hoeveel ik weet van al die weblogtoestanden, want ik wist geeneens wie Lilith was. Zonet gaan kijken: een lifelogster, volgens de typologie van Polski. Rechtermuisknop &gt Subscribe in Newsgator.

(*) Uiteraard is Lilith geen linkhoer! Zonder dat ik er verder iets over weet: ’t is niet omdat er ooit eens vermelding gemaakt wordt van bezoekersaantallen dat de vermelder daar heel zijn leven mee bezig is. Toen ik nog bij Radio Userland zat, ging ik alle dagen kijken naar het aantal bezoekers per dag, en zei ik er ooit wel eens iets van (ten tijde van een epsode rond Veronique De Cock (Kock?), maar ondertussen is het al maanden geleden dat ik nog gaan kijken ben.

Ik zou liegen: wàs het al maanden geleden. In the interest of full disclosure: volgens TypePad heb ik 1379 unieke bezoekers per dag (geen idee of rss daar ook tussen zit of niet). Datatransfert: 24 Gb per maand. Nog een geluk dat mijn beelden niet allemaal op TypePad staan.

Van Lifelog

zondag 9 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik zou begod niet weten waar ik zit in Polski’s typologie, maar laat ik alvast maar een stapje verder richting lifelogger zetten: de 50 vragen die ik bij Lilith vond. De meme dateert waarschijnlijk al van eeuwen geleden, maar ik ben een sucker voor vragenlijsten, dus bij deze:

 1. Welk jaar was het beste jaar uit je leven? Ik denk 2004. Ondanks alles. En ik mag eigenlijk hopen: 2005.
 2. Welke dieren had Noah beter niet op de ark toegelaten? Mandrils. Oeakari’s. Tsé-tsémuggen.
 3. Doe je een wens voor je je verjaardagskaarsen uitblaast? Nee, en ik krijg ook al jaren geen kaarsen meer, pauvre de moi.
 4. Open je je rekeningen meestal op de dag dat je ze ontvangt?
  Niet tenzij er een grote rode stempel van "LAATSTE KANS DEZE KEER MENEN WE HET ECHT!!" op staat.
 5. Hoeveel kussens liggen er op je bed? Eén van mij en één van mijn madam.
 6. Favorite ice cream flavor? Goeie, échte vanille. Vanilla Like It Oughta Be was dacht ik niet zo slecht.
 7. Wat is de meestvoorkomende kleur in je kleerkast? Zwart. Maar bruintinten komen er tegenwoordig ook bij, sinds de kleermaker zegt dat dat met beter staat. Ahem.
 8. Heb je ooit een geest gezien? Geesten bestaan niet.
 9. Ga je liever naar het carnaval of naar het circus? Geen van beide, eigenlijk. Maar als het echt moet: carnaval, op voorwaarde dat het met familie uit Aalst is.
 10. Favoriet maal: ontbijt, middag, of avond? Avond.
 11. Je favoriete fictieve dier? Gaspode the Wonder Dog. En ook wel: You Bastard.
 12. Heb je ooit in eerste klasse gevlogen? Een paar maand geleden nog. Ik had er recht op een extra sandwich, geparfumeerde handdoekjes en tijdschriften die niet voor het vulgus pecum bestemd waren.
 13. Zou je meedoen aan een reality show? I’ll try anything once.
 14. Ben je optimistisch of pessimistisch over de toekomst? Optimistisch. Had je ’t me een jaar geleden gevraagd, en eigenlijk om het even welk jaar vóór 2004, had ik pessimistisch geantwoord.
 15. Pannekoeken of wafels? Wafels. Gebakken door mijn oom Jan.
 16. Als je een huis kon hebben waar ook ter wereld, waar zou het dan zijn? In Gent, in Londen, en in New York.
 17. Je favoriete soep? Oplossoep: Double Chicken, aspergencrème, prei.
 18. Welke bezienswaardigheid moeten alle bezoekers van jouw stad gezien hebben? De hele kuip van Gent. ’s Nachts. Tijdens de Gentse Feesten.
 19. Kan je een goed restaurant aanbevelen uit je regio? De Chinees in de buurt van waar vroeger mijn werk was: het Gouden Paard. Zéér sympathieke mensen.
 20. Je gaat naar de zoo. Welk dier moet je gewoon zien? Ik haat zoos. Maar als ik moet kiezen: tijgers. En gorilla’s. En vleermuizen.
 21. Aardappelen, rijst of pasta? Gebakkene patatten.
 22. Wat is de beste film die je dit jaar hebt gezien? Hrm. Geen idee eigenlijk. Return of the King? Spiderman 2? Kill Bill?
 23. [er is geen nummer 23! All Hail Eris!]
 24. Waar ben je het meest dankbaar voor? Mijn familie.
 25. Je bent alleen thuis en gaat naar het toilet. Sluit je de deur? Mocht er een deur aan het toilet zitten, ik zou ze sluiten. Helaas: beneden is er geen deur.
 26. What is your favorite small appliance? Een IntelliMouse Explorer
 27. Zoute snacks of zoete dingen? Zoute snacks. I’ve gone off sweet.
 28. Ben je meestal te vroeg, te laat of net op tijd? Ik ben meestal te vroeg aanwezig maar ik probeer precies op tijd te komen. Van het genre toekomen om 15u voor een afspraak om 15u30 en dan nog 29 mintuen ijsberen in de buurt.
 29. Wat is het meest gedurfde dat je ooit hebt gedaan? Een huis kopen en kinderen krijgen.
 30. Heb je ooit een BV ontmoet? Yep.
 31. Wat was je favoriete spel als kind? Ambetant doen. En lezen, I suppose.
 32. Op welke leeftijd zag je er het best uit? Geen idee, eigenlijk.
 33. Wie kan je altijd weer laten lachen? Mijn beste vriend.
 34. Wat was de eerste muziek die je ooit kocht? "Nana Mouskouri chante pour les enfants", denk ik.
 35. Als je één ding kon veranderen aan je gezinssituatie terwijl je opgroeide, wat zou het dan zijn? Dat mijn grootouders minder oud waren.
 36. Over welke maaltijd krijg je altijd complimenten? Niets!
 37. Van welke nieuwsbron haal je de meeste informatie? The Internets.
 38. Tegen hoeveel mensen heb je het afgelopen jaar gezegd dat je hen graag ziet? Zeker zes.
 39. Van wie kreeg je je eerste kus? Van Frea, in de Decascoop. Tijdens King Ralph (do the math :).
 40. De belangrijkste eigenschap van een vriend? Vertrouwen.
 41. Wat vind je het belangrijkste in een relatie? Vertrouwen.
 42. Geloof je dat je een soulmate hebt? Indien ja, heb je hem al ontmoet? Ja en ja.
 43. Vind je jezelf goed georganiseerd? Op sommige vlakken wel. Als zal mijn omgeving me daarin wellicht zwaar tegenspreken.
 44. Hoeveel keer per dag kijk je gemiddeld in de spiegel? Misschien een keer of zes?
 45. Heb je ooit een foptelefoontje gepleegd? Zeker dat, maar ’t is wel al een hele tijd geleden.
 46. Welke kwaliteit zoek je in een vriend? Ik zou het niet weten, ik heb niet zoveel vrienden.
 47. Heb je ooit een dier vermoord? "Vermoord", zo’n zwaar woord. Halfdooie tchiepkes, bijna-vermassacreerde kippen en op te eten kippen, ja. Maar niet uit wreedheid of zo. En toen ik klein was: pissebedden en mieren en wormen, verdronken of vervrozen, maar uit wetenschappelijke curieuziteit.
 48. Wat wilde je later worden toen je twaalf was? Paleontoloog.
 49. Geloof je in leven na de dood? Nee. Dood is dood.
 50. Wat zou je nog willen verwezenlijken? Mijn omgeving en mezelf gelukkig maken. En houden.

links for 2005-01-10

maandag 10 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

 • A list of articles discussing the impact of a reliance on PowerPoint® and bullet-point based communication.
  (categories: software)

Installatie

maandag 10 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

’t Was al weer eens lang geleden: computerinstallatietijd!

En voor de verandering eens een veilige installatie. Shame on me, ik weet het, maar ik werk praktisch altijd als administrator op XP. Niet meer dus: alleen admin voor installs en configuratiewijzigingen, en de rest zo dich als een pot.

…en ondertussen dus nieuw te installeren gerief:

 • XP
 • Office 2003
 • Visio
 • Project
 • Adobe Creative Suite
 • Macromedia Studio MX

Tot zover de hard landscaping. En dan nog wat klein grut, en vrac:

Dat was zowat off the top of my head, verzeker dingen vergeten.

Yup, thass me.

dinsdag 11 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik ga tegenwoordig buiten in de nieuwe kleren die ik gekregen heb voor nieuwjaar, to wit: nieuwe kousen, nieuwe handschoenen, nieuwe sjaal en nieuwe hoed. En ik had al een lange mantel en Docs.

Soms vraag ik mij af ik er uitzie als een weirdo of zo.

Maar neen, bedenk ik dan: ik heb mijn haar vorig jaar afgesneden. Vorig jaar, ja, dàn zou ik er gelijk een aardigaard uitgezien hebben.

links for 2005-01-11

dinsdag 11 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Estafette

woensdag 12 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Feh. Estafette-memes. Doorgekregen van tx.
Niet veel tijd, dus op een drafje:

1.Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?
Op de computer waar ik op dit eigenste moment aan het werken ben: 5.4 Gb.
Op mijn computer in de woonkamer: iets van een 120 Gb.

2. Wat is je laatst gekochte cd ?
Flip Kowlier, In de fik.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nr voor je dit bericht las ?
Ian Dury and the Blockheads, Reasons To Be Cheerful.

4. Geef 4 nrs door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.
Doe Maar, Alles doet ’t nog.
The Klezmatics, An Undoing World
Gilbert O’Sullivan, Nothing Rhymed
Serge Gainsbourg, Marilou sous la neige

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom ?
Eum. Jan. Bruno. Ron.

links for 2005-01-12

woensdag 12 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

The days are just packed

donderdag 13 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik weet soms bijkans niet waar de tijd heen vliegt.

Zo ook vandaag. De boeken liggen nog altijd op twee grote stapels in de living, 500 boeken per stapel of toch zo ongeveer. Eén dezer zou ik eens, kwestie van geen weg terug meer te hebben, de boekenplanken van de muur in de living moetne halen.

Dan moeten we wel de aannemer aan de mouw trekken om een droogmachine in het achterhuis te zetten en sofort de muren in orde te krijgen. En de trap terug te plaatsen. En dan tegen de muren nieuwe planken te plaatsen.

Todo todo todo, ’t is wel wat.

links for 2005-01-13

donderdag 13 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Basic verdomme

donderdag 13 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Heel de avond foto’s getrokken in ’t donker met een monopod. Night shots, speciale effekten allerhande, the works.

20050113_225311_dsc9820

Ik had moeten gewaar worden dat er stront aan de knikker was: die kaart geraakte maar niet vol.

Het toestel stond op de aller-allerlaagste kwaliteit. Small van grootte en basic jpeg van kwaliteit. En het waren juist foto’s allemaal op de rand van te donker, met rawconversies in het achterhoofd.

Gnnn.

Oregon begod

vrijdag 14 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Vuylsteke

Soms vraagt een mens zich af. Via Rik Van Bruggen.

Vermist

vrijdag 14 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Gisteren: gezinsdrama op school bij Louis.

Een moeder komt haar dochter ophalen, en die blijkt weg te zijn. Verdwenen. Spoorloos. En Louis had het meisje zien weggaan met de papa van een ander kindje.

Paniek, natuurlijk.

De politie gebeld: onrustwekkende ontvoering. Op vijf tellen stonden er zestien politieagenten op het schooltje, dat och here op die locatie twee klasjes telt. Combi gedispatched naar de ontvoerder, hoe gaat dat.

De man beweert uiteraard van niets te weten, de smiecht! Opbiechten, vozerik! Tonen die verborgen luiken in de kelder!

Haal boven de duimschroeven! Bereid een witte mars voor!

[bleek een tijdje later dat het meisje in kwestie gewoon in de zetel in het klasje in slaap was gesukkeld—ik kan me inbeelden dat er rode kaken all round waren]

Vanavond

vrijdag 14 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik ga heel de avond kijken naar Tsunami 1212, al was het om Het Geslacht De Pauw met de Pfaffs aan de slag te zien.

En ik ga ook om de vijf minuten naar beelden van Huygens zoeken.

YAY!! trouwens dat hij velig geland is, en YAY! nog eens dat de batterijen het langer dan voorzien hebben uitgehouden! Proficiat ESA!

Van 1212

vrijdag 14 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Oeioei, zó schaamtelijk, Spring! samen met die mensen van Idool 2004. ’t Valt echt wel op dat ze niet kunnen zingen.

En mag het gezegd worden dat de avond al geslaagd is, alleen al met het filmpje Pfaff – De Pauw en de coöperatie Ozark Henry / Novastar.

En net zoals Steven: awoert die pipo’s die nog even aan marketingees willen gaan doen, genre “de dynamische werknemers van onze bloeiende en innovatieve farmaceutische groep” en eindeloos dooremmeren. Bah!

TITAN!!

vrijdag 14 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zeggen ze lakoniek “apparently shows short, stubby drainage channels leading to a shoreline”:

Landing03_l2

Riviertjes naar een oever? Aliens! Misschien! Woot!

Wie had het ooit gedacht, beelden van op de oppervlakte van Titan!

Landing_01_h

Tiens.

zaterdag 15 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

We zijn al zaterdag.

Podcast

zaterdag 15 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

’t Is dat het mij expliciet gevraagd werd, want anders zou ik het zo gelaten hebben, maar ik ga nog eens zo’n podcast maken. Een verzoeknummer dan nog wel, over religie.

Ik geloof er nog altijd niet niet in dat podcasting de radiozenders van hun troon zullen stoten: op een paar héél zeldzame uitzonderingen misschien, zullen de beste “podcasts” wellicht die zijn die van mensen als de BBC uitgaan.

Ik zeg “wellicht”, want ik weet het eigenlijk niet. Ik heb to date nog altijd geen enkele podcast gehoord :)

Ah well.

Huh?

zaterdag 15 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

What the…? De man zegt, zeer eerlijk

this is way too basic for advanced programmers, so don’t bother if you’re the one

…maar eerlijk, jongens toch, waar zijn we mee bezig?

links for 2005-01-15

zaterdag 15 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Insortable

zondag 16 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

In voorbereiding voor deze zomer: alvast een resem tshirts gekocht.

Deze van bij ThinkGeek:

Soylent_green

…en deze van bij tshirthell:

T2 T3 T1

Eén hebben ze uit roulatie genomen sinds ik hem gekocht heb—”I’m not handicapped, I’m just lazy”. Speißich.

O ja: ’t schijnt wil Sandra niet met mij over ’t straat lopen als ik die t-shirts aan heb. Flauw.

RIP Ward Beysen

zondag 16 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Ik ken de mens niet, en ik kan van ver noch van dicht verdacht worden van sympathie voor zijn diepblauw (andere zouden zeggen donkerblauw) gedachtengoed.

Hij heeft zelfmoord gepleegd, en dat is een drama. Geen groot drama in de zin van duizenden doden, maar niettemin een drama. De man had familie en vrienden die met een gat in hun leven achterblijven.

De manier waarop hij gestorven is, maakt het misschien wel nog akeliger dan mocht hij door een vloedgolf meegesleept zijn. In dàt geval kun je tenminste spreken over een speling van het lot, of God de schuld geven als dat je ding is. Nee, hier zit de omgeving niet alleen met een gat waar vroeger een mens zat, maar ook met stapels vragen.

Had ik het moeten zien aankomen? Heb ik genoeg gedaan? Kon ik iets gedaan hebben? Was het mijn schuld?

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik kan er mij iets bij voorstellen. Enige terughoudendheid is dan ook wel op zijn plaats, me dunkt.

Niet zo een aantal mensen in de commentaren bij Luc Van Braekel.

Er is sprake over donkere complotten en moordtheorieën: “waarom liet hij zijn jas en GSM achter?” —de man heeft duidlijk nooit al die films gezien waarbij het zich zelfmoordend personage zorgvuldig zijn kleren uittrekt, schoenen naast elkaar schikt en dan het water inwaadt, de dood tegemoet.

En de eeuwige Michael Cosyns meent snel even politieke munt te moeten proberen slaan uit de persoonlijke tragedie van Beysen: net zoals Theo Van Gogh is vermoord door een islamofascist (awoert!) en Pim Fortuyn doodgeschoten door een vegetariër (smerige, stinkende vegetariërs!), is ook Ward Beysen de dood ingejaagd. Door, houd u vast aan de takken van de bomen: ” het Politiek Correcte Uitschot, of dat nu in zijn eigen voormalige partij de VLD zat, of bij SPA of bij de VRT of waar dan ook”.

Letterlijk citaat. Dat is dan hetzelfde slag mensen dat een kwarteeuw na datum nóg zijn beklag gaat doen over één keer “mestkever” genoemd te zijn. Als was het De Kaakslag Van Versailles.

Sickening.

Geheimzinnig

zondag 16 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Zal ik eens een volume12 uithalen? Welaan dan: over de volgende paar dagen en weken zou het wel eens kunnen dat er nieuws te melden valt.

Eén
Nu maandag en/of dinsdag en/of woensdag zie ik mijn nicht. Het is alweer van de trouw van mijn neef geleden dat ik ze gezien heb. Ik ga ongetwijfeld foto’s nemen en dingen meemaken, maar ik ga er niets van op mijn weblog zetten. Waarom niet? Daar kan ik binnen een tijdje pas over uitweiden, en àls ik er iets over zeg, dan zal het niet (voornamelijk) op dit weblog zijn.

Twee
Ergens eind volgende week gebeurt er misschien iets ernstigs dat te maken heeft met mijn rug, en, zeer onrechtstreeks, ook wel iets te maken met GNU. Ik heb er een dokter voor nodig, maar ook daar kan ik nog niets over zeggen tot pakweg volgend weekend. En nee, het heeft niet met zwangerschap te maken. Noch rechtstreeks met operaties.

Drie
Wat er ook gebeurt deze komende week, in ieder geval doe ik begin de week erna iets waar veel mensen jaloers over zouden kunnen zijn, en veel andere mensen net niet jaloers over zouden zijn, maar waar ik ook niets over mag zeggen. De reden waarom ik er niets over mag zeggen is, paradoxaal genoeg, omdat er bederfbare etenswaren in het spel zijn. En zelfs Sandra weet er niets van.

O ja: al wie ook maar dénkt te weten waar het over gaat: don’t spoil the party. Suggesties zijn welkom via e-mail :)

links for 2005-01-16

zondag 16 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Stokje, bis

zondag 16 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 19 reacties

(pdw) heeft vandaag dat stokje / estafette / muziekding beantwoord.

Rijkelijk laat, in internettermen toch, maar dat deed me me afvragen wààr die meme eigenlijk vandaan kwam. Ik had de term “stokje” nog nooit gehoord, maar dat zal wel aan mij liggen. Of aan het feit het een hollands ding is.

Het heeft de ronde van de Vlaamse blogosfeer gedaan tussen 10 januari, toen het bij Jorg van uglystories binnekwam van bij Nathalie en een dag of vier-vijf later, toen zowat iedereen met een weblog het wel al langsgekregen had: [klik voor PDF]

Stokje

Maar dààrvoor deed het al een tijd de ronde boven de Moerdijk. Minstens van begin januari, zoals hier bij Goldengirl. Niet echt veel zin (of tijd :) om verder te zoeken, maar ’t is wel intrigerend.

update: ondertussen een tweede pad gevonden waarlangs het Vlaanderen binnengekomen is: vertek bij Luc Verhelst, die had het van De Derde Belg, die had het van de (nederlandse) Chipo op 9 januari, die had het van Eazy uit Enschede aan Zee, die het van Dubbelmono had, die het van Storm bij Drijfzand gekregen had, maar die zegt niet van waar het kwam, en het is daar maar 7 januari, dus het is zeker ook niet de originele post.

Drijzand is anders wel de meest populaire weblog met dat stokje erop, toch volgens Google.

update 2: deze is de vroegste die ik tot nog toe vond— 3 januari.

Inpakken en wegwezen

maandag 17 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Tralala, op reis, op reis, tralala. Drie dagen Polen.

Mijn valies is gepakt:

 • twee hemden
 • twee dassen
 • twee onderbroeken
 • twee paar kousen, en een spciaal warm paar kousen extra (van die waar ik zweetvoeten in krijg)
 • wasgerief
 • een t-shirt
 • een pull
 • een moleskine
 • een stylo
 • sondes
 • een plastiekzak pijnstillers, te beginnen met Valtran en Bextra

Ik denk dat ik dat allemaal in handbagage ga meenemen. Samen met mijn zak fotogerief. En, hopen dat het geen problemen geeft op de vlieger, mijn monopod.

Ik hoop dat daar goeie stoelen (zetels) zijn, want mijn rug heeft de afgelopen dagen een stille sluipmoord ingezet op mijn lichaam.

O ja, en boeken om te lezen ook natuurlijk. Ik denk dat ik Mr. Norrell & Jonathan Strange maar thuis laat wegen te dig en te zwaar, en dat ik een paar pockets meeneem. Een verhalenbundel van Connie Willis die ik nog niet gelezen had, en de Atlas van het Jaar 1000 (die ik iedereen van harte kan aanraden overigens). En ook wel Endymion van Jack Vance, die ik al een tijd wil herlezen.

Niet uiteraard dat ik tijd ga hebben om te lezen, maar een mens moet op alles voorbereid zijn.

In de auto

maandag 17 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Mh.

20050115_192536_dsc9923

Tssk.

20050115_192110_dsc9916

links for 2005-01-17

maandag 17 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Er warmpjes in

dinsdag 18 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik ben de trotse bezitter van thermisch ondergoed. Damarkes, dat ze zeggen.

Maar dan wel Damarkes voor zowel vanboven als vanonder. Lange onderbroeken, wie had ooit gedacht dat ik ze ooit nog zou kunnen gebruiken? Want dàt ze van pas zullen komen is wel duidelijk: back permitting gaan we naar Finland binnen een dikke maand.

Naar de trouw van een vriendin. In Finland. Want ’t is een Finse, namelijk. Geen idee hoe het zal zijn, en ook geen idee of het daar heel erg kous zal zijn of niet. En of ik genoeg zal hebben aan een lange onderbroek en een onderlijveken en een dikke pull, en of een onderlijveken en een lange onderbroek niet te warm zijn als we indoors zijn.

Ik doe mijn thermisch gerief alvast vandaag aan om te testen.

Zoyeu zaniversère

woensdag 19 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 7 reacties

Vannamiddag gaat Zelie naar een verjaardagsfeestje. Tussen twee en vijf.

Ik herinner me niet dat ik ooit naar een verjaardagsfeestje gegaan ben in de kleuterklas, mijn eerste verjaardagsfeestje was, even denken, in february 1977, bij Tony.

Toen was het een hele namiddag spelen, met een rondleiding rond de Vissersverkorting, en het eindigde met glijbaan spelen op een modderhelling achteraan de tuin aan het water. Toen mijn moeder ons (mijn broer en ik) kwam halen, zaten we ondergekoekt in modder.

Tegenwoordig zijn die feestjes heb ik de indruk veel beter georganiseerd. Enfin, ik zal het wel horen van Zelie zeker?

links for 2005-01-20

donderdag 20 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Terrorist

donderdag 20 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Wat zou ik zeggen tegen Zelie of Louis? Misschien iets dergelijks:

Als een land tegen een ander land vecht, dan is dat oorlog. In het ene land heet dat oorlog, en het andere land noemt dat ook oorlog. Soldaten vechten normaal alleen met met soldaten, en er zijn regels die ze allemaal moeten volgen: als soldaten van één land de soldaten van een ander land gevangen genomen hebben, of als ze zich overgegeven hebben, dan mogen ze bijvoorbeeld niet meer verder vechten. En dan mogen ze elkaar geen pijn doen, en moeten ze de gevangenen genoeg eten en drinken geven.

Sommige mensen willen iets zó hard dat ze ervoor vechten, maar ze volgen de regels van de oorlog niet. Ze vechten bijvoorbeeld ook tegen mensen die geen soldaten zijn. Of ze doen mensen pijn die zich overgegeven hebben. Dàt zijn terroristen. Ze zijn zó zeker dat ze gelijk hebben, dat ze vinden dat de regels voor hen niet gelden. Daarom noemen ze zichzelf ook nooit terrorist, maar bijvoorbeeld vrijheidsstrijder.

Bush is overigens per definitie geen terrorist volgens mij, omdat hij minstens in naam de rule of law onderschrijft :)

Beëindigd

vrijdag 21 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 6 reacties

Er is zonet een einde gesteld aan mijn arbeidsovereenkomst. Ik heb tussen begin 1995 en nu altijd bij één werkgever gewerkt, weliswaar onder verschillende namen (Impakt NV, Griffo-IDeA, Netpoint, Griffo NV, terug Impakt NV, Netpoint NV, Amercom België) en met verschillende functies (van jobstudent over html-maker en programmeur tot projectcoördinator en, sinds 2000, algemeen directeur).

We hebben mooie dingen gedaan in de loop van die tien jaar. Ik heb gewerkt aan statische websites voor onder meer Pioneer Electronics Europe, de uitgeverijen Van Halewyck en Imschoot, Blauwe Maandag Companie, Kaaitheater, NTG (toen nog), Plan International, de Gentse Feesten, de KUL, de RUG, DECET, intranetsites voor onder meer Beaufour Ipsen International, Hoechst-Marion-Roussel, Planet Internet, databasegedreven websites voor onder meer Pioneer Electronic Europe (en Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, …), de Provincie Oost-Vlaanderen, Copeland Europe, interface-ontwerp voor onder meer Plane (ziekenhuissoftware), Kluwer Rechtswetenschappen, Arab States Broadcasting Union, min of meer grote tot zeer grote en complexe websites voor PriceWaterhouseCoopers, Brugge 2002, Ticket Informatie Cultuur Knooppunt (TiNCK), de Sociale Kaart Vlaanderen, de Portaalsite Vlaamse Kust (www.dekust.org), International Diabetes Federation (www.idf.org), de Europese Commissie, en ik ben er ongetwijfeld nog stapels vergeten.

Er zijn tijden geweest dat ik me er slecht gevoeld heb, en er moeten ook wel tijden geweest zijn dat ik me er gelukkig gevoeld heb.

Greetz aan alle fijne en zelfs de minder fijne collega’s van over de jaren: Geert, Bruno, Albrecht, Lieve, Kris, Koen, Wim “kleine Wim” C., Wim “slangenwim” A., Lutgard, Dirk, Johan, Safiye, Florentina, Ann, Roger, Matt, Reinhart, Pieter, Free, Peter, Emmy-May, Luc, Roel, Luc, Iwein, Stijn, Daniël, en godweethoeveel ik er nog vergeten ben.

Op, zoals dat heet, naar ander en beter.

En o ja: dit was nummer twee. Er is een eind aan het contract gesteld wegens medische overmacht.

één

vrijdag 21 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

’t Is wat, TV1 wordt één.

Alvast goed: nieuwe series van Het Geslacht De Pauw en Het Eiland. En we krijgen eens de kans om te zien what all the fuss was about met Desperate Housewives. En De Zevende Dag wordt voortaan gedaan door Coninckx en Van Wyck. Which is nice.

Maar de huisstijl moet nog op mij groeien, want ik vind het voorlopig maar wat tacky.

En er wordt ook wel gezalfd en geslaan tegelijk, zo bijvoorbeeld met De Thuisploeg. Enerzijds komt Rani Deconinck terug op de nationale TV, wat verdorie toch wel eens tijd werd, zo’n sympathiek mens en zo goed dat ze haar werk deed bij AVS. Anderzijds is Rob “one trick pony” Vanoudenhoven ook terug in zijn rol als beredeneerd stuntelende en ongrappig overacterende kwismaster.

Het was al meteen helemaal in orde in het voorfilmpje dat er in De Rode Loper getoond werd. Vanoudenhove meende het nodig te vinden om ons Rani dingen toe te roepen als “miss belgië 1963” of “ge zijt ook geen achttien meer” of “doe dat pulleken eens wat naar beneden”. Ik vond hem ongelooflijk irritant overkomen, maar misschien is dat wel een indruk.

links for 2005-01-21

vrijdag 21 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

één (twee)

vrijdag 21 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Halleluja! was, eum, ontwapenend. Misschien ook wel omdat de acteurs voor één keer niet in het antwerps of brabants schetteren, maar in het zacht oostvlaams spreken. Leve Menuet!

De Thuisploeg was niet zo slecht zolang Vanoudenhove niet moest interageren met de mensen. Zijn neerbuigendheid en gewoon ongrappigheid was soms echt genant (“Rani, ben je verdikt? Euh! Wat is het verdict!”)

En Desperate Housewives was inderdaad zeer goed. Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren dat de BRT ooit nog eens een grote amerikaanse succesreeks gekocht heeft sinds VTM bestaat. En a fortiori sinds VT4 en Kanaal 2 er zijn.

Allez ju, half geronnen dus.

Ander en beter

zaterdag 22 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

Here’s a couple of posts you may have missed the first time around:

20 september: Eenteresteeng.

21 september: Brrrr.

28 september: Tweetalig (dat was de reden voor dit en dit trouwens).

1 oktober: Joechei!

12 oktober: Post-interview, wat meteen uitlegt waarom ik zo content was alhier.

26 oktober: Got it.

12 november: Punt.

Het heeft, om allerlei redenen die er verder niet toe doen, veel voeten in de aarde gehad, maar ik heb de mensen in Brugge laten weten dat ik met ingang van 22 januari geen arbeidscontract meer heb. En dat ik na rijp beraad graag bij hen aan de slag wil.

Wat zij ook nog altijd zagen zitten.

En wat dan ook vanaf maandag het geval zal zijn. Wat ik precies word, is me niet geheel duidelijk—”webmaster” is een term die niet echt aan mij besteed is—maar als er één ding zeker is, dan is het wel dat ik mij (hopelijk niet al te letterlijk) kapot ga amuseren: het is zowat in alle opzichten mijn droomjob.

links for 2005-01-22

zaterdag 22 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

GNU

zaterdag 22 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

O ja, wat dat GNU betreft: dat heeft ermee te maken dat ik naar aanleiding van een einde en een nieuw begin mijn eerste grote Wikipedia-artikel gemaakt heb, over het Europacollege :)

Ook dat nog

zaterdag 22 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Vrijdag het einde van mijn werk, nu maandag een nieuw begin op een nieuw werk, en ook in zekere zin een nieuw begin op relatievlak.

Na zo’n dertien jaar samenwonen zal ik vanaf maandag weer alleen wonen: Sandra is er met de drie kinderen vandoor.

’t Zal niet gemakkelijk zijn in het begin, zo alleen in een groot bed, maar bon, alles went zeker?

Reich

zaterdag 22 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Jàren heb ik Steve Reich’s The Desert Music en Tehillim meegesleept op cassette. Kom het tegen: Reich op BBC2 vanavond. Of toch iets dat verdacht veel op Reich lijkt. Maar het ook misschien wel niet is.

update: ik dénk dat het Different Trains was, en ik zou dat wel op plaat willen hebben. Maar niets bij iTunes, bah. Ik zal naar de Fnac moeten trekken. Of zo.

update 2: Different Trains besteld bij Proxis. Die gratis verzending is echt wel een fijne zaak.

All together now

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Kijkt kijkt, een mens is eens een paar dagen met zichzelf bezig in plaats de ogen pal op de navel van de blogosfeer gericht te houden (waar lag die :rolleyes: ook al weer?) en hij mist toch wel al het schoon weer zeker?

Het is tegenwoordig allemaal collectief wat de klok slaat in webloggend Vlaanderen: van Geek dinner, en van Blogium, en nu weer dit: Dominiek (en anderen) gaan voor een Vlaamse Megablog, zoals En Nu Even Ernstig het noemt.

Ik ben vrijwilliger, uiteraard.

Wat kan ik goed?

 • opinies hebben over vanalles, liefst dan nog als ik niet gehinderd ben door enige kennis van zaken
 • neuten over hoe het vroeger allemaal beter was
 • lange en ingewikkelde technische rants schrijven waar niemand iets aan heeft
 • veel te grote foto’s van beesten op onze koer en van familie posten

Dat zijn zowat mijn points forts. Daarnaast kan ik ook, maar dat kunnen andere mensen mischien wel beter dan mij:

 • de twaalfendertigste zijn die een link copieert vanop del.icio.us of Daypop of Metafilter of godbetert Slashdot of Fark
 • korte of minder korte “verhelderende” samenvattende artikels maken die niet meer vertellen dan wat twintig mensen voor mij al elders en beter gedaan hebben
 • typfouten maken
 • een mish mash van verkavelingsvlaams, engels, computerees en koeterwaals uitkramen
 • denken dat ik grappig ben
 • denken dat ik interessant ben
 • denken dat ik origineel ben

Enfin, u weet mij wonen.

All kidding aside

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

…en om de zaak van het megaweblog eens van de andere kant te bekijken: eigenlijk zou het uiteraard wel interessant kunnen zijn.

Nu ik weer voltijds aan het werk zou kunnen zijn, zie ik er eigenlijk wel naar uit om eens wat anders neer te schrijven dan wat ik hier de afgelopen tijd had staan. Ik kan zo wel een aantal dingen bedenken:

 • technisch/internet: ik ga op zoek naar een oplossing om een middelgrote, relatief complexe website op een degelijke manier te onderhouden, in verschillende talen, door een min of meer groot aantal verschillende mensen—het lijkt me wel iets om daar regelmatig iets over te schrijven
   
 • europa/internationaal: ik kom in een zeer europese omgeving terecht, met een paar honderd mensen rond mij uit misschien wel 50 verschillende landen—het lijkt me wel iets om regelmatig eens een interview te plegen met (en/of opinies over allerlei te sprokkelen bij) pakweg een Oezbeekse of een Macedoniër
   
 • cursiefjes: ik zou normaal gezien elke dag de trein naar het werk nemen—het kan niet anders dan dat ik Aardige Mensen (a.k.a. weirdo‘s) tegenkom en dat daar iets grappigs over te vertellen valt
   
 • reviews: van boeken, van software, van websites, van tv-programma’s… mot kenne

Het lijkt me vooral interessant om mezelf een discipline op te leggen, waarbij ik niet (zoals ik nu doe) zomaar om het even wat in mij opkomt neerschrijf tot ik even niet meer weet wat gezegd en er dan mee ophoud en zonder nalezen op “save” duw, maar integendeel een plan maak voor een relevant artikel, daar over nadenk, een structuur op poten zet en invul, schrijf, op mijn taal let, schaaf, nalees, en dàn pas publiceer.

Dus, Dominiek, of Tim, of wie zich ook geroepen voelt om te coördineren: count me in.

En misschien doe ik wat er ook gebeurt, hoedanook wel wat ik hierboven zei, in een work log op mijn nieuw werk. Maar dan zal het wel in het Engels en in het Frans zijn :)

De nieuwe Zevende Dag

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

In de woorden van Mr. Ed: no sir, I don’t like it.

Een rommelig boeltje, de regie rammelde, het decor ziet er goedkoop uit, en de mix van politiek en lifestyle klopte niet. Ik ben misschien wel (wat zeg ik? zéker!) een reactionaire oude zak, maar ik zie niet waarom ze niet gewoon allemaal rond een tafel kunnen gaan zitten en daar aan één stuk door spreken. Waarom moet een item over Brussel-Halle-Vilvoorde in drie gekapt worden met een stukje modeshow ertussen?

Het publiek zat er nog onwenniger bij dan anders en soms leek het wel alsof de presentatoren, nochtans allemaal oude rotten, collectief besloten hadden niet te repeteren: de miscues waren niet van de lucht. En het beterde niet met al dat over-en-weergeloop en die camerastandpuntveranderingen—nieuwe beeldtaal, my foot.

Maaar goed. Misschien moet het nog groeien.

Wat daarentegen wel een verfrissende aanwezigheid was: Annelies Van Herck, van het journaal. Ik zou geld geven voor een het leven zoals het is: nieuwsredactie. En wat voor voer voor soapseries ligt daar ook niet, met het spanningsveld jong en mooi / oud en ervaren, en binnenlandredactie / buitenlandredactie, en informatie / entertainment, en sportredactie vs. de rest, en de wetstraatredactie vs. de rest… allemaal fijne dingen.

Expresso

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Getver. Espresso, niewe krant van De Standaard, specifiek voor mij en mensen van mijn soort blijkbaar: de zeer nadrukkelijk jongere man die in de Zevende dag zat, zei duidelijk dat de krènt riecht ziech ip de ienternitgeneratie.

Vierentwintig bladzijden, op een uur is het uitgelezen als je àlles leest, en als je alleen de hoofdingen leest, lukt het op een kwartier.

In exclusiviteit maandag: een exlusief onderzoek over ienternitgebruik bij jongeren.

>zucht<

Elk massamedium heeft zijn eigen specificiteiten. De krant is dagelijks, de radio heeft geluid, de televisie heeft bewegend beeld, het internet heeft interactiviteit, en elk van die dingen heeft zijn plaats. Zonder dat ik er verder iets van weet: ik denk niet dat het een goed idee is om een krant te maken om te concurreren met het internet.

New and improved

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Tiens, de nieuwe Picasa is blijkbaar echt wel de moeite waard.

Of wacht, laat me dat qualificeren: het is bij nader inzien enorm de moeite waard. Het doet NEFs, de beeldcorrectie is basic maar uitstekend, de integratie met Blogger en Hello is voorbeeldig, de interface is nog altijd even gepolijst, kortom: zéér goed.

To a screen near you

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zog

Als ge’t maar weet.

links for 2005-01-23

zondag 23 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Goeie morgen Morgen

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 9 reacties

Eum, mag ik bij deze herhalen dat De Morgen de beste krant van Vlaanderen, wat zeg ik, België is?

En dat, mochten ze vroeger dan De Standaard een betere internetversie gehad hebben, ik nooit op De Standaard zou overgestapt zijn?

Ik ga er absoluut geen gewoonte van maken om tijdens de werkuren op mijn weblog te schrijven, maar now is as good a time as any om er officieel op te wijzen dat

Ik werk op het Europacollege. Niets van wat ik hier schrijf of zeg, vertolkt noodzakelijk de opinie van mijn werkgever, die dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan gesteld worden voor wat hier te vinden is.

Het is vandaag overigens mijn eerste dag op het werk—light blogging will ensue.

Werken

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 7 reacties

Sandra en de kinderen zijn, zoals ik al vermeld had, een paar dagen het huis uit, en dus zit ik alleen thuis.

Mocht ik de komende dagen meer dan gewoonlijk wartaal uitslaan: ’t is omdat ik in de verfdampen zit. De kinderkamers worden namelijk geschilderd. De kamer waar Louis en Zelie in slapen wordt een meisjeskamer, en de kamer waar Jan slaapt (maar waar van zodra het kan, Louis ook komt), zal in meer jongensachtige kleuren zijn.

Het is ondertussen al màànden geleden dat er over die kleuren gesproken werd, en Louis was in de volle overtuiging dat “nonkel David” het schilderwerk zou doen, maar één ding waren ze niet vegeten: Zelie’s kamer wordt roze en paars, en die van Louis heeft blauw, en daar moeten gele sterretjes op komen.

Heh. Ik zal vanavond wat foto’s pakken, dat ze kunnen meevolgen.

update: of misschien net niet! Als ze dan donderdag of zo terugkomen, is het meteen een verrassing!

Elk zijn recht van antwoord!

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik eis er ook één!

Blogger Michel Vuijlsteke uit Gent […] concludeerde dat de Vlaamse blogosfeer niet meer is dan “een klein, gezellig (maar desalniettemin zeer hip) café, meestal bevolkt door mensen die in de computer- of ict-wereld zitten”.

Ik heb dat nooit gezegd! Meer nog, en al was het om contrarie te zijn: ik concludeer eigenlijk dat de Vlaamse blogosfeer een verbazend groot, relatief goed georganiseerd, verre van gezellig netwerk is, maar daarentegen een uitermate concurrentieel ingesteld reactionair gezelschap van weirdo’s en anarchisten. Geïnfiltreerd door huismoeders.

Nee maar. Zó woorden in mijn mond leggen. For shame.

Jongens toch

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

– Storm: meet Glass of Water. Glass of Water: meet Storm.

– Ullo.
– Yo.

– Um.
– Yeah.

’t Is maar om te zeggen: wat krijgen we nu?

Stubru

Ik vraag me af of de mannen van Studio Brussel daarmee bedoelen dat ze mij gaan opbellen? In voorkomend geval: jongens, ik zit op 050/477.126, en jullie zouden de allereersten zijn om me op mijn kersverse telefoon te bellen :)

links for 2005-01-24

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Propere lei

maandag 24 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 11 reacties

Zo, ik heb net mijn Newsgator proper geïnstalleerd.

Bij mij thuis staan er bij de tweehonderd, waarvan ik er schat ik misschien een een kwart echt lees, ongeveer evenveel cursief lees, nog een kwart bijna systematisch oversla, en het laatste kwart heel erg weinig activiteit vertoont.

Tijd om eens helemaal proper opnieuw te beginnen, en dan kan ik dat later ook OPML-gewijs hergebruiken, en over en weer sleuren naar Bloglines en Newsgator Online.

Maar goed. Subscriptions:

 • Mensen die ik ken
  • Bruno
  • Lieve, die lang niet genoeg post :)
  • Jan, die goed op weg is om een weblog genre Akihabara News uit te bouwen, maar dan met toeristische dinges en voedsel uit Maleisië en omstreken
  • Ron
  • Steven (van zodra zijn website weer draait)
 • Mensen in de buurt
  • Huug (trouwens fijne googlespam alhier: een onverlaat heeft
   blogsot en blgspot geregistreerd en buit dat blijkbaar als een linkfarm uit. Google zit ongetwijfeld in een conflict of interest: enerzijds hebben ze er baat bij dat de zoekresultaten goed zijn, maar anderzijds hebben ze ook speicale tarieven voor Ads op dergelijke grootschalige viezeriken)

  • Tim (van zodra ik zijn rss feed vind)
  • Dominiek
  • Lilith
  • Patrick
  • John
  • Veerle
 • Mensen niet uit de buurt
  • Clotilde
  • Carly, de sloor, die nog maar net ontslagen is! (en in pornografie doet)
  • Heather van bij Microsoft
  • Heather, de vrouw van Jon
  • Jon, de man van Heather (niet die van Microsoft)
  • Scoble (tja)
  • Anne, al werkt de man me bij tijd en wijlen vreselijk op de zemels
 • Van nieuws
 • Van tech
  en web

Ik denk dat ik daar maar even mee begin. En dan zien we wel verder.

Van canvas

dinsdag 25 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Ik dacht nog: ik zou dringend moeten daar eens entry over schrijven, maar ze zijn mij vóór geweest. Zie mij daar staan, met mijn Tegenaria-op-doek in de fikken:

Er was een klein probleempje met één van de vier canvassen, maar de mensen aldaar gaan het opnieuw leveren. That’s what I call service.

De kinderkamers

dinsdag 25 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Kijkt, zo zien ze er nu uit. De kamer van Louis en Jan:

…en langs de andere kant bekeken:

Ik zie niet veel verschil na de eerste dag werken, behalve dan dat de verste muren, die met het venster erin, nieuw stukwerk gekregen hebben. Vandaag dat er in de kamer van Zelie nog zo’n drooglamp aanstaat vermoed ik:

Find the fish

dinsdag 25 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 9 reacties

Ik begin het wel leutig te vinden, dat visoog:

Ik kom hier elke dag voorbij als ik naar huis ga. Het ziet er in ’t echt ook zo onwezenlijk uit.

Werk!

dinsdag 25 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Ik kan mij niet herinneren wanneer ik nog zó veel te doen heb gehad als nu. En dat er niets, of toch bijna niets, tussen zit dat ik niet graag doe.

Ik ben toch een Man Alleen Thuis, dus ik moet mij niet inhouden om door te werken, en ik denk dat ik vanavond een all nighter ga pullen. Gewoon omdat het zo wijs is: ik ben nu met de vlooienkam door de verschillende bestaande intranetsites van mijn werk aan het gaan, en overal waar er verkeerde logo’s staan die aan het vervangen met het juiste logo.

Dus bijvoorbeeld niet

vóór...

maar wel

...en na

Van die minuskule details waar het wel eens geestig is mee bezig te zijn om uit te rusten van het iets, eum, minder manueel werk. Ik heb, in afwachting van een volledig nieuwe layout, ook met den enen de kleur van het intranet van donkerblauw naar bordeaux (de huisstijlkleur) overgezet.

Joechei! En nu naar huis, en dan kan ik thuis verderwerken aan Eine Schöne Uberrasschung voor mijn baas. Ze zal er content mee zijn :)

Goed bezig

woensdag 26 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 8 reacties

Zéér goed hoor, Apple. Dankuzeer.

Ik wil voor het werk een Quicktime VR panorama-dinges-walkthrough maken voor beide campussen, en daartoe had ik graag, eum, bijvoorbeeld, Quicktime geïnstalleerd. Kwestie dat ik ook eens kan kijken hoe het eruitziet.

Het stond default niet op de computer, maar niet getreurd: de gratis plugin to the rescue.

Eerste poging, automatisch installeren in Firefox, lukt niet. Tweede poging, automatisch installeren in Internet Explorer: geeft foutboodschappen. Derde poging, downloaden in Firefox na klikken op “manual install”, geeft dit:

Quicktime

Needless to say the download did not start automatically, en “click this link: .” was ook al niet bijzonder behulpzaam, want zelfs op dat eenzame puntje stond geen link.

Vierde poging, naar quicktime.apple.com surfen, daar op download duwen, wat blijkt? Die pipo’s bieden niet meer een voor de hand liggende link naar enkel de Quicktime plugin. ’t Is iTunes én Quicktime.

Zeveraars.

Ik gebruik iTunes niet, and I won’t be shoehorned into it. Mbeh. Ik zal de mannen vna IT een mailtje sturen :)

Foto’s

woensdag 26 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Meh. Mensen zijn soms stom.

Nu nog eens een uitleg waarom mijn foto’s de vreemdste, onvoorzienbare kleuren krijgen: naargelang de dag, de grootte van de afdruk en de keuze tussen mat of blinkend papier, slaagt Spector erin om de foto’s nu eens te koel, dan weer te warm af te drukken, of, als het helemaal tegenzit: met een kleurenzweem op overgangen tussen vleestonen en donkere tonen.

Niet dat ik klaag hoor, cheap & cheerful en zo hé, maar toch: het lukt gewoon niet om twee keer eenzelfde foto op dezelfde wijze te laten afdrukken.

Sisser

woensdag 26 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

“Hallo ik ben Geena Liesssssa en ik daag je uit”–aaargh! Ik ben al lang content dat er dertigduizend mensen hun poot onder de stop-met-roken-site gezegt heeft, dat we van dat ergerlijk spotje af zijn.

Om tien over acht op één, weet het journaal me te vertellen, zal mevrouw Lisa in bodypaint van omroepster doen.

Ik heb iets anders te doen, sorry. Ongetwijfeld een onnoemelijk innemende persoon met heel veel vrienden die haar op prijs stellen, ons Geena: sympathiek, vriendelijk, gedienstig, vaak proper gewassen, goed voor kinderen en dieren—maar ze werkt zó op mijn zenuwen!!

Ik krijg er altijd, ten onrechte ongetwijfeld, de indruk van dat ze rondparadeert met de gedachte van “kijk eens hoe mooi en interessant en geëngageerd en fantastisch getalenteerd ik ben”. Nee, ik krijg er eerlijk gezegd het vliegend van.

links for 2005-01-27

donderdag 27 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Van gedichten

donderdag 27 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Eh. Was ik toch wel internationale gedichtendag vergeten zeker?

Hierzie, mijn favoriete gedicht:

          r-p-o-p-h-e-s-s-a-g-r
        who
 a)s w(e loo)k
 upnowgath
     PPEGORHRASS
           eringint(o-
 aThe):l
    eA
     !p:
S                    a
       (r
 rIvInG          .gRrEaPsPhOs)
                    to
 rea(be)rran(com)gi(e)ngly
 ,grasshopper;

Ik ben zwaar aan e.e.cummings, en ik vind dit zó’n ontroerend mooi gedichtje. De helft van het plezier zit in het ontcijferen, of zo een mens wilt, het volgen van het beestje door het gedicht heen:

Grasshopper, who, as we look up—now gathering into a GRASSHOPPER, leaps! …arriving, to become—rearrangingly: a grasshopper.

Leeg

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik ben voor de tweede dag na elkaar aangezet zonder drank op zak, en ik heb gisteren mijn laatste geld opgedaan aan een halve liter Cola light in ’t station, dus er zal niet anders opzitten dan om eten te lopen in een winkel in de buurt.

Waar ik met Visa kan betalen, want mijn bankkaart zit met mijn treinabonnement in mijn andere vestzak.

Djutoch.

’t Werk

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Kijk, hier werk ik tegenwoordig.

’t Is te zeggen, dat is een stukje van één van de twee campussen die mijn werk rijk is :)

En dat ik niet mag vergeten als ik er volgende keer ben, mijn driepoot mee te nemen: deze is een collage van misschien wel tien foto’s uit de losse pols getrokken.

Note to self: dringend nog eens kijken of er ondertussen (sinds vorige herfst) nieuwe en goeie oplossingen op de markt zijn voor panorama’s.

There’s no accounting for taste

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 15 reacties

Had ik dat geweten, ik zou al lang pendelaar geworden zijn. Akkoord, het steekt soms wat tegen dat ik om halfzeven opsta en pas om iets na negen op het werk ben, maar toch: een mens maakt wat mee.

Misschien ligt het aan de manier waarop ik gekleed ben (hemd, das, vest, lange mantel, sjaal, lederen handschoenen, zwarte dr. martens), of misschien ligt het eraan dat ik meestal een D70 met driepoot meezeul en foto’s maak, of misschien is het nog iets anders, maar ik word tegenwoordig voortdurend aangesproken.

Dat overkwam me vroeger nooit, en nu dus wel. Weird stuff.

zuilPak gisterenavond. Ik was juist een foto aan het nemen van een VDAB-infozuil die gecrashed was, toen twee mannen mij aanklampten.

Zi hi van de gazette?

Een oudere meneer, ik schat 50 jaar, en een jongere meneer, misschien 30 jaar oud. Allebei in hetzelfde uniform: vuile jeans, geruit hemd, bretellen, schoenen met verfvlekken. Stoppelbaard, verweerd gezicht, sigaret, halfliterblikje Jupiler. Troebele blik. Bomans zou er zó een kopstuk over kunnen pennen.

Ik vertel die mensen dat, nee, ik niet van de pers ben, maar dat ik het gewoon grappig vond dat die computer daar kapot stond, en dat ik daar een foto wou van pakken, gewoon, zo.

Waarop een discussie begon over hoe ze daar al dagen aan het proberen waren om werk te zoeken, maar dat het al heel de tijd kapot was, en of ik misschien iemand kende die ze daar konden over aanspreken, want waar betalen ze nu eigenlijk belastingen voor, en ’t is toch schandalig, dat ding van de VDAB marcheert nu al dàgen niet meer.

En waar ik dan wel werkte? Het Europacollege, zei ik. Op de Dijver. Ah ja, ja, dat zegt mij iets—dat is iets met Europa zeker?

Ik kon niet anders dan beamen. En wat ik daar precies deed? Ondertussen krijg ik jeuk van de term “webmaster”, dus ik doe van communicatie, zei ik. Ik maak websites. En zo.

Ze konden er zich niet meteen iets bij voorstellen, denk ik. Zij waren zelf al lang (jàren!) geleden ongelukkig zonder werk gevallen, maar ze gaven het niet op. En in de winter trekken ze wel vaker naar het station, want het is daar warm, en mensen kijken u tenminste niet aan alsof je het vuil van de straat bent.

Als ik geen trein te halen had, stond ik er nog te praten. Maar misschien is het wel beter zo, dat het allemaal mysterieus blijft: waren dat vader en zoon? Goede vrienden? Partners? Zaten ze vroeger in de bouw? Of waren het ambtenaren? Leven ze nu op de straat, dat ze naar binnen gaan als het koud wordt? Vanwaar de verfvlekken op hun schoenen? Waarom de bijna identieke kledij?

Afijn. De trein op, en ik had al meteen weer prijs. Niet veel volk op de trein, wat doet een mens dan als goeie Belg? Juist, hij palmt vier zetels in die naar elkaar wijzen en richt dat een beetje in als zijn eigen koninkrijkje. Ik dus mijn statief in de hoek gezet rechtover mij, mijn fotozak ernaast, handschoenen, hoed en sjaal af op de zetel naast mij, en ik was net begonnen mijn mantel uit te trekken, of er wurmt zich een juffrouw voorbij mij, die gaat zitten op de enige plaats van de vier waar nog geen gerief lag.

in de trein

Op de plaats waar ik ging zitten. En dat in een virtueel lege wagon. Om acht uur ’s avonds.

Ahem.

Ik heb mijn fotozak dan maar op de grond gepoot, mijn kleren verhuisd en aan mijn statief gehangen, en ik ben schuin tegenover de juffrouw gaan zitten. Mijn fototoestel en het schoonmaakmateriaal uitgepakt, toestel op het tafeltje, en beginnen kuisen. Schoonblazen, lensdoekjes, the works. Vijf minuten later pak ik een testfoto om te zien , alles is in orde, en ik steek mijn gerief weg.

Visualiseer de situatie: ik in de zetel aan de kant van de gang, juffrouw aan de overkant tegen het raam, fototoestel op het tafeltje tussen beide, ik met mijn linkerhand erop. Met mijn rechterhand tast ik naar de fotozak op de grond (rug buigen gaat niet zo goed), en plots legt die juffrouw—in een treinwagon met naast ons nog twee man in—haar hand op de mijne en vraagt ze heel zachtjes: en, content van uw D70?

Aaaargh!!! Physical contact!!

De dame in kwestie was, schat ik, ongeveer even oud als mezelf: zo’n 35. Kort zwart haar, dat is zo ongeveer het evnige dat ik me ervan herinner (ik en gezichten!), maar laat het duidelijk zijn: bepaald niet onappetijtelijk. Ze had twee boeken mee: Kosinski’s The Painted Bird en Pratchett’s Small Gods, waar ze in aan het lezen was.

Toch wel redelijk, ja, zei ik. En, content van Pratchett?

Dat was ze—altijd een goed punt in mensen, als ze Terry Pratchett graag lezen.

Er ontspon zich wat ik alleen maar kan omschrijven als een surrealistisch gesprek. Zij deed alsof ze me kende, en ik, eum, deed dan maar zo ongeveer hetzelfde. Van het genre

– en hoe was ’t op ’t werk vandaag?
– ’t was wel wijs vandaag, en bij u?
– vergaderingen, zwijgt er mij van! zijt gij overwerk aan ’t doen dat het zo laat is?
– o nee, maar mijn madam is met de kinderen bij mijn ouders omdat er geschilderd wordt thuis
– aha en dan profiteert g’ervan om door te werken
– yep
– ik zou niet weten wat ik zou doen moest ik een man of kinderen hebben, geef mij maar mijn katten

Werry werry weird.

We komen toe in Sint-Pieters, en ik begin mijn gerief bijeen te rapen. Of ik afstap aan het volgend station? Nee, maar wel aan de Dampoort.

Stilte.

Net voor de Dampoort, ik trek mijn handschoenen aan en ik zet mijn hoed op, ik graai andermaal naar mijn fototas: wéér met haar hand. Ik vind u intrigerend. Wat doet ge nog vanavond?

Ik vrees dat ik haar gezegd heb dat ik van plan was om in de zetel naar TV te kijken en dan in slaap te vallen.

Niets aan te doen, zei ze.

Disclaimer

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Hey, check it out! Een disclaimer.

Ik heb er sinds onlangs ook één staan, maar hij is lang niet zo goed als die van Bruno.

links for 2005-01-28

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

What is Project Marilyn?

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Not a clue.

Michell & Kenyon

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik ben nu net naar zowat het boeiendste aan het kijken dat ik in lange tijd gezien heb: The Lost World of Mitchell & Kenyon. Fascinerend, ongelooflijk.

Honderden films uit de jaren 1900, bijna nooit afgespeeld, en als bij mirakel zo’n 90 jaar lang bewaard gebleven in een koele, donkere en droge kelder. Veel one-reelers, slapstick van vóór de Keystone Kops zelfs maar bestonden, maar vooral: ook veel gewone beelden van mensen die over de straat lopen. Van politieparades. Mensen die uit de fabriek komen.

On-ge-loof-lijk. Op de andere framerate na: zo helder en onbekrast als waren het beelden van dit jaar. Ik ben al een redelijk sentimentele mens, en hier had ik het helemaal vlaggen: beelden van schoolkinderen, straten die niet meer bestaan, emigratie, vrouwen met hoofddoek en sjaal, pompiers, communicantjes, processies… riveting stuff.

Het meest fantastische eraan is de wetenschap dat dit vóór de eerste wereldoorlog is, toen de negentiende eeuw eigenlijk nog niet gedaan was, maar dat de wereld wel al ernstig aan het veranderen is: bewegende beelden van de laatste momenten van een wereld die ondertussen bijna een eeuw niet meer bestaat.

Ontwikkeling

vrijdag 28 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

We hebben op het werk stapels websites. Kleine kleine websites zoals European Integration Training Centre die een soort online rapportje zijn, iets grotere niet-dynamische websites die regelmatig aangepast worden, zoals Global Competition Law Centre, een hele roedel interne dynamische sites voor vanalles van extranetten tot simulation games, allerlei sites en intranetten voor allerlei departementen, en dan een corporate website die een mengeling van statisch, dynamisch en Frontpage is (voor het onderhoud, niet in de werking). En een intranet, dat niet toegankelijk is voor de buitenwereld.

Het klinkt misschien chaotischer dan het eigenlijk is, want op dit ogenblik is dat allemaal te beheren met een paar man en een team web editors. Maaarrr: we hebben echt wel grote ambities. Als je nu naar onze website gaat kijken, krijg je eigenlijk een volledig verkeerde indruk van wat het Europacollege is. Het lijkt alsof er niet echt veel gebeurt, en ik kan me inbeelden dat het er in een bepaald licht niet echt zeer boiend uitziet.

Niets is echter minder waar. Er komen elke week weer de meest interessante mensen spreken en discussiëren, er zijn hópen projecten aan de gang over de hele wereld, de studenten organiseren dingen, er zijn debatten, concerten, films, feesten, er komen en er gaan mensen, er worden boeken, studies en artikels gepubliceerd, vanalles. Er zijn begod zelfs archeologische opgravingen!

Sommige dingen kùnnen gewoon niet gezegd worden om allerlei redenen, maar de overgrote meerderheid van de zaken die op het intranet geposted worden, zouden eigenlijk ook geweten mogen zijn door de buitenwereld. Bedachten we. En dat gaan we dan ook doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het intranet één groot content repository wordt, en de publieke website een nieuw uitzicht krijgt en voor de rest ook compleet ge-overhauld wordt, maar in allereerste instantie een paar dingen:

 • een paar nieuwe publieke websites, voor departementen en projecten
 • een nieuwe publieke website voor de nieuwe campus in Brugge: het College verbouwt een oud jezuietenklooster tot een eigenlijk behoorlijk ongelooflijk complex, in het hart van Brugge, en daar is tot nog toe niets van te vinden op het interweb!
 • het nieuws, dat nu op het intranet verschijnt in een gewone omgekeerd chronologische lijst van telkens één paragraafje per ding, verhuist (voorlopig) naar een weblog, een beetje zoals dat van de Internationale Diabetesfederatie
 • we gaan op zoek naar een goeie (voorlopige) manier om een kalender gemakkelijk te kunnen onderhouden

Het is altijd zeer gevaarlijk om voorlopige dingen op te zetten, want die hebben de vervelende neiging om permanent te worden. Maar het is tegelijkertijd ook geen optie om te wachten tot alles helemaal perfect in orde is, want dan blijf je een soort ongrijpbare heilige graal nalopen: er zal altijd wel een nóg betere manier zijn om vanalles te doen, een nóg meer performante database, een nóg krachtiger CMS, een nóg betere interface.

Dus wordt het koorddansen: snel genoeg werken, maar niet te snel. Grondig zoeken naar definitieve oplossingen, maar niet eindeloos door blijven zoeken. Voorlopige oplossingen opzetten enkel waar nodig, en dan nog met het einddoel voor ogen, en in de volle wetenschap dat het maar voorlopige dingen zijn.

Interesting times, ladies & gentlemen. Interesting times.

Druk

zaterdag 29 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Ik weet niet hoe het met de rest van de wereld zit, maar hoe drukker ik het heb, hoe meer ik de neiging heb om te werken, en omgekeerd.

Nu net ik het zo druk krijg op mijn nieuw werk, heb ik besloten om oook eens wat t eoden aan mijn Tuinsafari-website, die er deze maand maar droevig bijgelegen heeft. Al kan ik in mijn verdediging zeggen dat het gewoon doods is op onze koer, dat wil niet zeggen dat ik niet aan de site kan werken.

Om te beginnen: opkuisen, en pagina’s toevoegen die er al lang zouden moeten gestaan hebben, zoals mijn statief, en mijn monopod, en de planten in de tuin, etc.

Maar eigenlijk ook: een engelstalige versie. Ha!
En ook: een weblog erond, want ik geraak het stilaan beu om die nieuwspagina’s manueel te updaten.

Zodus: ik ga er mij eens aan zetten. Alsof ik niet genoeg te doen had :)

links for 2005-01-29

zaterdag 29 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Huh?

zaterdag 29 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 9 reacties

Wat-krijgen-we-nu?

Your 2250 shares in Tales of Drudgery and Boredom II were sold at B$130.17 ea. for a total of B$292,876.87. This brings your account balance to B$293,019.25 but the transaction will NOT be in your transaction history. The site <http://blog.zog.org/> has been removed from the game.

Hu? Wha?

Wat heb ik misdaan? Waarom? En zonder waarschuwing?

links for 2005-01-30

zondag 30 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Feh

zondag 30 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Zondag.

Cringe

zondag 30 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Godsamme Het Geslacht De Pauw was weer eens cringe tv :)

Maar ik zat wel op mijnen allenen met zowat de slappe lach als die ene porno-acteur in het Gents zei maar dieë pizzza da’s metaforisch, waar.

Openheid

zondag 30 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zo, even gedaan voor het moment.

Eigenlijk wel grappig om te constateren dat zowat alles dat op ons intranet gepubliceerd werd onder het kopje “nieuws”, eigenlijk niet eens geheim is. En dus eigenlijk ook wel op het interweb zou mogen. Kwestie van te tonen dat wij niet stilzitten, en zo.

We zijn ondertussen ook aan een nieuwe website bezig, maar het moet allemaal een beetje vooruit gaan, dus dan maar voorlopig in de oude layout van het intranet een nieuwe nieuwspagina on-line gezet. Bij TypePad, in afwachting dat we het dan op een nieuwe server in-house doen met een degelijk systeem.

Morgen een CNAME er laten naar verwijzen, en hopla we zijn online :)

En dan in de loop van morgen een website maken voor de bouw van de nieuwe campus, joechei!

Gekeurd!

maandag 31 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 8 reacties

Mijn dag is goed!! Ik ben gekeurd door de webkeuring. Vul mijn persoonlijke code (C91uqETWSLZVieE) in om meer te weten te komen, maar ik onthoud jullie alvast niet de conclusie:

Lay-out: 9
Menu/navigatie: 7
Metatags: 9.6
Originaliteit v/d site: 7
Laadtijd: 8
Dode links/images: 9
Publiciteit: 9
Eerste indruk: 9
Commentaar:
Dit is een prachtige weblog , kleurcombinatie zijn goed gekozen , alles is ok . deze site mag zeker gezien worden.

Spijtig in de menu :
Het wordt telkens een nieuwe pagina in dezelfde frame , waarmee we de eerste menu verliesen.

Voor de rest , gewoon doe zo voort , en een dikke proficiaat , met de zeker verdiende punten.

Ach, ach, ach. Had ik tijd, ik zou een heel erg schimpend stukje kunnen schrijven.

Maar ik heb geen tijd, en het zou slecht zijn voor mijn karma. Dus doe ik het maar niet. Proficiaat , met de prachtig flash , intro en navigaat , en doen zo zeker verdiende voort.

Als het ware.

On-line

maandag 31 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Voilà zie. Het niet-confidentiële nieuws van op ons intranet staat on-line op http://news.coleurop.be. Voorlopig in de oude layout van het intranet, en van zodra we een nieuwe layout hebben, komt het in de nieuwe layout.

Het blijft natuurlijk intranet-nieuws, dus het is allemaal een beetje en vrac onder structuur of echt aandacht voor doelgroep of dergelijke, en het is allemaal redelijk bare-bones, en er liggen allerlei links die naar het echte intranet leiden en waar dus een wachtwoord voor nodig is, maar goed.

’t Is een begin.

links for 2005-01-31

maandag 31 januari 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338