Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: januari 2005 (pagina 1 van 9)

links for 2005-01-31

On-line

Voil脿 zie. Het niet-confidenti毛le nieuws van op ons intranet staat on-line op http://news.coleurop.be. Voorlopig in de oude layout van het intranet, en van zodra we een nieuwe layout hebben, komt het in de nieuwe layout.

Het blijft natuurlijk intranet-nieuws, dus het is allemaal een beetje en vrac onder structuur of echt aandacht voor doelgroep of dergelijke, en het is allemaal redelijk bare-bones, en er liggen allerlei links die naar het echte intranet leiden en waar dus een wachtwoord voor nodig is, maar goed.

’t Is een begin.

Gekeurd!

Mijn dag is goed!! Ik ben gekeurd door de webkeuring. Vul mijn persoonlijke code (C91uqETWSLZVieE) in om meer te weten te komen, maar ik onthoud jullie alvast niet de conclusie:

Lay-out: 9
Menu/navigatie: 7
Metatags: 9.6
Originaliteit v/d site: 7
Laadtijd: 8
Dode links/images: 9
Publiciteit: 9
Eerste indruk: 9
Commentaar:
Dit is een prachtige weblog , kleurcombinatie zijn goed gekozen , alles is ok . deze site mag zeker gezien worden.

Spijtig in de menu :
Het wordt telkens een nieuwe pagina in dezelfde frame , waarmee we de eerste menu verliesen.

Voor de rest , gewoon doe zo voort , en een dikke proficiaat , met de zeker verdiende punten.

Ach, ach, ach. Had ik tijd, ik zou een heel erg schimpend stukje kunnen schrijven.

Maar ik heb geen tijd, en het zou slecht zijn voor mijn karma. Dus doe ik het maar niet. Proficiaat , met de prachtig flash , intro en navigaat , en doen zo zeker verdiende voort.

Als het ware.

Openheid

Zo, even gedaan voor het moment.

Eigenlijk wel grappig om te constateren dat zowat alles dat op ons intranet gepubliceerd werd onder het kopje “nieuws”, eigenlijk niet eens geheim is. En dus eigenlijk ook wel op het interweb zou mogen. Kwestie van te tonen dat wij niet stilzitten, en zo.

We zijn ondertussen ook aan een nieuwe website bezig, maar het moet allemaal een beetje vooruit gaan, dus dan maar voorlopig in de oude layout van het intranet een nieuwe nieuwspagina on-line gezet. Bij TypePad, in afwachting dat we het dan op een nieuwe server in-house doen met een degelijk systeem.

Morgen een CNAME er laten naar verwijzen, en hopla we zijn online 馃檪

En dan in de loop van morgen een website maken voor de bouw van de nieuwe campus, joechei!

Cringe

Godsamme Het Geslacht De Pauw was weer eens cringe tv 馃檪

Maar ik zat wel op mijnen allenen met zowat de slappe lach als die ene porno-acteur in het Gents zei maar die毛 pizzza da’s metaforisch, waar.

Feh

Zondag.

links for 2005-01-30

Huh?

Wat-krijgen-we-nu?

Your 2250 shares in Tales of Drudgery and Boredom II were sold at B$130.17 ea. for a total of B$292,876.87. This brings your account balance to B$293,019.25 but the transaction will NOT be in your transaction history. The site <http://blog.zog.org/> has been removed from the game.

Hu? Wha?

Wat heb ik misdaan? Waarom? En zonder waarschuwing?

links for 2005-01-29

Druk

Ik weet niet hoe het met de rest van de wereld zit, maar hoe drukker ik het heb, hoe meer ik de neiging heb om te werken, en omgekeerd.

Nu net ik het zo druk krijg op mijn nieuw werk, heb ik besloten om oook eens wat t eoden aan mijn Tuinsafari-website, die er deze maand maar droevig bijgelegen heeft. Al kan ik in mijn verdediging zeggen dat het gewoon doods is op onze koer, dat wil niet zeggen dat ik niet aan de site kan werken.

Om te beginnen: opkuisen, en pagina’s toevoegen die er al lang zouden moeten gestaan hebben, zoals mijn statief, en mijn monopod, en de planten in de tuin, etc.

Maar eigenlijk ook: een engelstalige versie. Ha!
En ook: een weblog erond, want ik geraak het stilaan beu om die nieuwspagina’s manueel te updaten.

Zodus: ik ga er mij eens aan zetten. Alsof ik niet genoeg te doen had 馃檪

Ontwikkeling

We hebben op het werk stapels websites. Kleine kleine websites zoals European Integration Training Centre die een soort online rapportje zijn, iets grotere niet-dynamische websites die regelmatig aangepast worden, zoals Global Competition Law Centre, een hele roedel interne dynamische sites voor vanalles van extranetten tot simulation games, allerlei sites en intranetten voor allerlei departementen, en dan een corporate website die een mengeling van statisch, dynamisch en Frontpage is (voor het onderhoud, niet in de werking). En een intranet, dat niet toegankelijk is voor de buitenwereld.

Het klinkt misschien chaotischer dan het eigenlijk is, want op dit ogenblik is dat allemaal te beheren met een paar man en een team web editors. Maaarrr: we hebben echt wel grote ambities. Als je nu naar onze website gaat kijken, krijg je eigenlijk een volledig verkeerde indruk van wat het Europacollege is. Het lijkt alsof er niet echt veel gebeurt, en ik kan me inbeelden dat het er in een bepaald licht niet echt zeer boiend uitziet.

Niets is echter minder waar. Er komen elke week weer de meest interessante mensen spreken en discussi毛ren, er zijn h贸pen projecten aan de gang over de hele wereld, de studenten organiseren dingen, er zijn debatten, concerten, films, feesten, er komen en er gaan mensen, er worden boeken, studies en artikels gepubliceerd, vanalles. Er zijn begod zelfs archeologische opgravingen!

Sommige dingen k霉nnen gewoon niet gezegd worden om allerlei redenen, maar de overgrote meerderheid van de zaken die op het intranet geposted worden, zouden eigenlijk ook geweten mogen zijn door de buitenwereld. Bedachten we. En dat gaan we dan ook doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het intranet 茅茅n groot content repository wordt, en de publieke website een nieuw uitzicht krijgt en voor de rest ook compleet ge-overhauld wordt, maar in allereerste instantie een paar dingen:

  • een paar nieuwe publieke websites, voor departementen en projecten
  • een nieuwe publieke website voor de nieuwe campus in Brugge: het College verbouwt een oud jezuietenklooster tot een eigenlijk behoorlijk ongelooflijk complex, in het hart van Brugge, en daar is tot nog toe niets van te vinden op het interweb!
  • het nieuws, dat nu op het intranet verschijnt in een gewone omgekeerd chronologische lijst van telkens 茅茅n paragraafje per ding, verhuist (voorlopig) naar een weblog, een beetje zoals dat van de Internationale Diabetesfederatie
  • we gaan op zoek naar een goeie (voorlopige) manier om een kalender gemakkelijk te kunnen onderhouden

Het is altijd zeer gevaarlijk om voorlopige dingen op te zetten, want die hebben de vervelende neiging om permanent te worden. Maar het is tegelijkertijd ook geen optie om te wachten tot alles helemaal perfect in orde is, want dan blijf je een soort ongrijpbare heilige graal nalopen: er zal altijd wel een n贸g betere manier zijn om vanalles te doen, een n贸g meer performante database, een n贸g krachtiger CMS, een n贸g betere interface.

Dus wordt het koorddansen: snel genoeg werken, maar niet te snel. Grondig zoeken naar definitieve oplossingen, maar niet eindeloos door blijven zoeken. Voorlopige oplossingen opzetten enkel waar nodig, en dan nog met het einddoel voor ogen, en in de volle wetenschap dat het maar voorlopige dingen zijn.

Interesting times, ladies & gentlemen. Interesting times.

Michell & Kenyon

Ik ben nu net naar zowat het boeiendste aan het kijken dat ik in lange tijd gezien heb: The Lost World of Mitchell & Kenyon. Fascinerend, ongelooflijk.

Honderden films uit de jaren 1900, bijna nooit afgespeeld, en als bij mirakel zo’n 90 jaar lang bewaard gebleven in een koele, donkere en droge kelder. Veel one-reelers, slapstick van v贸贸r de Keystone Kops zelfs maar bestonden, maar vooral: ook veel gewone beelden van mensen die over de straat lopen. Van politieparades. Mensen die uit de fabriek komen.

On-ge-loof-lijk. Op de andere framerate na: zo helder en onbekrast als waren het beelden van dit jaar. Ik ben al een redelijk sentimentele mens, en hier had ik het helemaal vlaggen: beelden van schoolkinderen, straten die niet meer bestaan, emigratie, vrouwen met hoofddoek en sjaal, pompiers, communicantjes, processies… riveting stuff.

Het meest fantastische eraan is de wetenschap dat dit v贸贸r de eerste wereldoorlog is, toen de negentiende eeuw eigenlijk nog niet gedaan was, maar dat de wereld wel al ernstig aan het veranderen is: bewegende beelden van de laatste momenten van een wereld die ondertussen bijna een eeuw niet meer bestaat.

What is Project Marilyn?

Not a clue.

links for 2005-01-28

Disclaimer

Hey, check it out! Een disclaimer.

Ik heb er sinds onlangs ook 茅茅n staan, maar hij is lang niet zo goed als die van Bruno.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑