Prijs

‘t Is van dat. De gebakken peren, de gestoofde ajuinen. We hebben het vlaggen, ‘t is prijs, we hangen eraan.

We gaan mogen verhuizen. Minstens twee weken, en misschien wel een maand. Zonet zijn de werkmannen die naast de deur het huis quasi aan het heropbouwen zijn, langs geweest. De situatie:

_KGB5321_1

Op de voorgrond het uiteinde van één van de vier balken die op het eerste verdiep het dakgebinte ondersteunen. Lelijke bakstenen, die gaan nog weg. Lelijke bakstenen op de achtergrond ook, dat is de schouw die nog recht gemaakt wordt en overpleisterd. O, en het is ook nog het oude behang dat eraf gaat, en het plafond wordt ook nog vernieuwd.

…maar het punt is: die stenen console onder de balk, da’s niet normaal. En die houten latjes aan de zijkant: da’s nog minder normaal. Dat is meestal een teken dat er iets niet pluis is met de balk in kwestie.

En inderdaad, helaas: de balkkop is rot. Is misschien wel al honderd of meer jaar rot, maar toch: rot. Moet aangepakt worden. ‘t Is te zeggen: moet afgezaagd worden tot waar het hout helemaal gezond is, dan een aantal metalen stangen erin tot zeer diep, en dan een eiken bekisting en daarin epoxy. Om dat te doen, logischerwijs, moet de hele balkkop bloot komen. En dus moet de muur errond en het plafond erboven weg.

En het is niet eens één balkkop die rot is, het zijn er minstens zes van de acht aan die kant. En het probleem is dat een aantal van die balken echt wel op lastige plaatsen zitten. Die aan de andere kant van de schouw van die op de foto hierboven bijvoorbeeld: die zit ingewerkt in een muur op het tweede verdiep, tussen het toilet en de verwarmingsketel.

Dus, samenvattend: dit weekend moet alle inboedel die tot twee meter van de muur staat aan de ene kant van het huis, naar de andere kant van het huis verhuizen. Op drie verdiepingen. In een huis dat zo ook al bomvol staat. Maandagochtend 7u15 beginnen ze de muur af te kappen over de hele lengte van het huis, op alle verdiepingen, en wordt het hele huis gestut.

Prognose van de mannen: zeker anderhalve week werk. Misschien twee weken. Als het tegenzit, drie. Mijn gedacht: als het op een maand gedaan zal zijn, zullen we geluk hebben.

En ik weiger zelfs maar te denken aan hoeveel geld het ons gaat kosten.

Zucht.

19 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.