Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Cost of living

Vanmorgen in het grootwarenhuis in de kelder een fles Cola Light gekocht en twee croissants.

Anderhalve liter Cola Light: € 2,19.
Twee croissants: € 1,80.

Euh. Is dat mijn gedacht, of is dat ongoddelijk duur? Nu, de blikjes uit de automaat zijn hier 70 cent, dus het verschil tussen € 2,10 en € 1,46 per liter is nog wel de moeite waard. Maar ik besef net dat ik er eigenlijk geen flauw idee van heb hoeveel zo’n anderhalve liter eigenlijk normaal gezien kost.

Behalve dat het toch niet anders dan veel minder dan twee euro kan zijn. Anderhalve euro of zo?

18 reacties

 1. Hier kost 2 liter coca cola light 1,30€. Maar ja, dat is wel in Spanje natuurlijk. Ginds zal het iets duurder zijn, neem ik aan.

 2. Een duur grootwarenhuis in de kelder van een gebouw waar er ook kantoren zijn… De Match op het Woodrow Wilsonplein toevallig?

 3. Eerder de City Delhaize aan zijn nieuwe deeltijdse werkplek, afgaande op het vorige bericht.

 4. Een fles van 1,5 liter… 1,60€? Alleszins niet meer dan 2€, wat echt wel peperduur is.

 5. Cola en croissants, dat is luxe é. Een groot brood daarentegen. Met een leefloon naar de bakker gaan moet stilaan ook niet prettig meer zijn.

 6. Een Delhaize in de kelder… ik heb je gisteren al verwittigd! Een fles coca cola kost in een Spar op het gelijkvloers €1.51.

  En 2 croissants voor €1.80???? Hopelijk waren ze warm, gevuld met frambozen en/of chocolade en kreeg je er een tas koffie bij.

 7. on the other hand… echt goeie croissants zijn onbetaalbaar. Ik zou er met plezier 0.90€ voor neerleggen. Moddervet zou ik worden.

 8. De verse croissants bij de bakker hier naast de deur kosten 80 cent ’t stuk…

 9. In mijn hoofd blijft een fles cola altijd 52 Belgische frank kosten. Maar dat is mijn hoofd, ik zou daar niet op af gaan.

 10. Idem, last time I checked was dat 55 Belgische Franken, maar dat kan makkelijk 10 jaar geleden zijn.

 11. Mij staat ook iets bij van rond de 50 frank. Zo zie je maar hoezeer je op prijzen let als je er niet meer op ‘hoeft’ te letten *kuch kuch*. Je staat er niet bij stil: 2,35, wat zegt dat nu? 95 frank daarentegen. Vandaar dat ik selectief omreken, als ik het niet wil weten, doe ik het niet. Meestal wel.

 12. In de Hallenstraat, dat is 3 minuten ver, is er een grote gewone Delhaize, met ‘normale’ prijzen en een breder aanbod.

 13. Coca Cola Light kost in de Colruyt €1,55. Ik heb het moeten opzoeken, want ik kijk meestal vooral naar de prijs per liter. De kleine lettertjes, jawel.

 14. Gewoon voor een gezonder ontbijt kiezen. Cola en croissant??? ‘En t’is zelfs gene zoendag’ zeiden ze in chickenrun:)

 15. Cola is rond de euro hier voor anderhalve liter…

 16. Tom was mij voor, maar Delhaize = rip off!

 17. Effe uit uwe toren ’t noordstation in, daar ligt ne city GB die stukken goedkoper is. Mijn nonkel werkt trouwens ook voor de post, in ’t muntcentrum 🙂

 18. 1 liter coca cola light kost in Nederland 1,30€

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑