Look what the cat drug in

Kijk, zo kwam Yog-Sothoth vanmorgen binnengelopen:

Knippe zei de katte

Ach, denkt een mens dan, straks heb ik weer een schone foto van een vermangeld kanientjen. ‘t Is toch altijd dat. En wie weet kan ik een paar schone documentaire foto’s nemen van hoe de kat zo’n konijn eigenlijk in tweeën bijt. En al.

Tot het beest aanstalten maakte om er een knauw in te geven, en het konijn een kreet slaakte. Konijnen zijn door de band stille beesten, maar als ze lawaai maken, dan zijn het zo van die akelige kreten—knieeep!!—die een mens normaal alleen maar hoort als hij zijn konijnen aan het slachten is. Of als hij er per ongeluk op getrapt heeft. Of als zijn kat een nog levend konijn aan het opvreten is, natuurlijk.

Niet te veel woorden aan vuil gemaakt: het konijn uit de mond van Yog-Sothoth gewurmd, en meteen onderzocht of het eigenlijk niet teveel kapot was. Als er echt stukken af hangen of gaten in zitten, dan heeft het ook niet veel zin om zo’n beest terug los te laten. Dan zijn we beter dat we een doos kattenvoer uitsparen en dat we de kat haar werk laten afmaken.

Maar nee: het zag er allemaal ongeschonden uit.

Een levend konijntje

Eén oor was een beetje besabbeld, en de nek was ook nat, maar alle poten waren nog onafhankelijk beweeglijk, en eens het beest wat gekalmeerd was, keek het relatief alert rond en zo.

Klaar om los te laten

Ik heb het dan maar ergens op het einde van de tuin losgelaten. Het huppelde gezwind weg, en begon op zo’n meter of tien van mij al aan wat gras te knabbelen. Een mens kan alleen vermoeden dat het wel in orde komt.

Elders over misschien hetzelfde

17.08.2012: De schuldige | 08.07.2008: Osiris | 15.05.2008: Smerige beesten | 21.03.2008: All hail Eostre | 26.01.2008: Het is nu dat verdriet | 12.01.2008: Scottish folds | 30.12.2007: Mimicry | 27.12.2007: Nephthys | 22.02.2006: Angst

11 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.