Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Views in Drupal 6

Miljaarde, dat is handig. En de interface heeft nog wat werk nodig, maar het komt echt in de buurt van zeer goed.

Op die manier is het natuurlijk wél een plezier om te werken.
(het klinkt alsof ik in een onderzeeër zit omdat ik alleen een plastieken voice-over-ip-usb-telefoontje had om stem mee op te nemen, en dat de televisie en de droogkast aan stonden)

17 reacties

 1. Die interface is precies wel een pak beter dan de draak die in Drupal 5 zit. ’t is zonde dat er nog zoveel modules onbestaande of crappy zijn voor D6…

 2. Dat ziet er inderdaad redelijk deftig uit. Zei de leek. Had ik veel goesting en euh, een of ander project dat een website nodig heeft, ik zou het ook eens uitproberen.

  En zo’n screencast is wijs, ge moet dat meer doen.

 3. Wow, chique dinges, ferm verbeterde usability in Drupal 6 blijkbaar.

  Wel grappig, “t is Eurosong, momentje” 😀

 4. proper uitgelegd 🙂 denk dat ik ook eens ga Drupal’en 😉

 5. Dit lijkt sterk op smartfolders en portlets in Plone.

 6. Ik zie onmiddellijk het nut in van ‘Views’, al vind ik dat er overdreven veel heen en weer moet geklikt worden om een aantal zeer eenvoudige zaken op poten te zetten. Ik ben absoluut geen die-hard coder, maar werk toch graag met eenvoudige, hanteer- en leesbare tags waarmee je net hetzelfde kan bereiken — à la ExpressionEngine (waar ik al een maandje of twee ervaring mee heb) .

  {exp:weblog:entries weblog=”news” limit=”15″}

 7. Super. Ik zet me vanaf ook eens aan drupal voor een nieuwe site voor een project. Daarvoor altijd zelf een cms gemaakt of nucleus gebruikt, maar drupal heeft alles wat ik nodig heb (en meer).

 8. Michel, ik word zo kalm van je stem dat ik aan het overwegen ben om vanaf heden te ontspannen met dit filmpje op de achtergrond.

 9. Mooi dat er Drupal er zo op vooruitgegaan is, maar tegenwoordig neig ik er toch naar alles wat niet in WordPress te persen valt, er gewoon in Django uit te jassen. Scheelt mij veel frustratie.

 10. Bij de vorige views was het mogelijk om van de eerste keer een pagina en block te definiëren en de block te linken aan de pagina zodat je zelf die link niet moet schrijven. Nu niet meer dan?

 11. Voor zover ik heb begrepen, is dat omdat er nu veel meer dan enkel één block en één page kan gemaakt worden: zoveel als men wil, namelijk.

  Euh, denk ik.

 12. Met welk programma heb je deze video gemaakt?

 13. Dank, Dank, Dank.
  5 minuten video en Views is in een klap helder!

 14. Hoi,

  Hartstikke bedankt voor je toelichting!!! Ik liep al een paar uur te klooien met views en na 30sec van jouw filmpje snapte ik eindelijk wat ik fout deed. Ik begon met ‘fields’, terwijl ik filter achterwege liet.

  Ook het verschil tussen default / pagina was me nog niet duidelijk.

  Kortom, een duidelijk en helder filmpje dat ik anderen als basis zeker kan aanraden!

  Hartstikke bedankt!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑