Archief voor mei 2008

 

Dolly heerst

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Seriously. Jolene, live in London.

Lenovo Thinkpad X300 vs. Macbook Air

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Mwahaha.

De Lenovo Thinkpad X300 weegt minder dan de Macbook Air, heeft een even groot scherm maar hogere resolutie (1440×900 in plaats van 1280×800), heeft wél een batterij die kan verwisseld worden, heeft wél een ethernetpoort, heeft drie in plaats van één USB-dink, én een DVD-drive. En GPS.

Mwahaha.

Aside: de X300 is een schoon toestel, maar het verhaal van de X300 is één van de mooiste verhalen om aan te tonen wat het verschil is tussen Apple en al-de-rest.

David Hill’s originele visie voor de X300 was een toestel van maximum 25 cm breed en minder dan 3 cm hoog. Met een butterfly-keyboard zoals de Thinkpad 701–ik her er nog één gebruikt, en dat was een machtig toestel. En zonder uiterlijke tekenen van poorten of ingangen: die zouden enkel zichtbaar worden als het toestel opengeklapt werd.

Met andere woorden: matzwart, plat, niets zichtbaar aan de buitenkant–een design statement van formaat, en zowat de antithesis van wat Apple doet.

Als Steve Jobs aan et hoofd had gestaan van Lenovo, dan zouden de fabrikanten, de marketeers, de bouwers, de verkopers, allemáál op hun hoofd mogen gestaan hebben: het zou matzwart geweest zijn, en met niets zichtbaar aan de buitenkant.

Maar neen dus: het werd een lange rij compromissen. Met als ultieme insult to injury, vermoed ik, dat er op de bovenkant drie logo’s staan: het mooie ThinkPad-logo, het lelijke en veel te grote Lenovo-logo, en het nog veel lelijker EnergyStar-logo.

Gelukkig één mei en zalig rerum novarum

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik ben vrouw en kinderen op de Vrijdagsmarkt in de regenstorm kwijtgeraakt: ik bleef even stilstaan om een foto te nemen, en toen waren ze weg.

Een mei-optreden

Het was niet eenvoudig om ver te zien door het regengordijn, en het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de rest van het gezin was dat zowel Sandra als Zelie een rode mantel aan hadden. Wat in deze tijden, als het Rode Heir op pad is, net iets minder handig is.

Ik heb wat rondgedrenteld, de schminktenten bekeken, de ondergelopen springkastelen, een paar alreeds-zatte mensen voor het podium net kunnen ontwijken, maar geen familie teruggevonden.

Net wel nog Luc De Vos zien naar huis miezeren, met een verzopen pak frieten in de hand.

Tja.

Il n’y a plus d’saisons, mon beau monsieur.

Het optreden was trouwen Chris Haegeland, die dit jaar vijfentwintig jaar Gentse Feestenoptredens op de Groentenmarkt viert. Hij is tegenwoordig niet meer alleen og met z’n tweeën: ‘t is een hele band. En hij zong Let Me Entertain You.

Tijden veranderen.

Zelie is een muisje

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zelie is een muisje

Rube Goldberg

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het resultaat:

…en achter de schermen.

In nauwelijks 98 takes—en telkens een half uur om alles weer in beginpositie te zetten.

Del.icio.us op 1 mei 2008

donderdag 1 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

1 mei

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

1 mei

Cowboy? Soms liggen de foto’s écht gewoon voor het rapen.

Fysica

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Euphoria Engine.

Visualisatie

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

[via]

Getting ink done ii

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik had het al eens gezegd: ik ben niet voor de meeste tatoazes, maar deze is toch wel heel erg wijs. Voor mensen zonder haar op hun borst, annntuurlijk:

Tattoooooo

Gemaakt door Dan Hazelton, die ook dit deed:

5peter

[via]

Zijwind

donderdag 1 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Die keer dat dat Lufthansa-vliegtuig uit München ging landen in Hamburg, en dat er wat zijwind was:

You can take your user-generated content and…

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik heb dit in het echt gezien op de televisie. Ik lag plat.

Paxman is een grote meneer.

Spaghetti

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ik ben een kieskeurige mens, als het op spaghetti aankomt.

Gisteren zijn we met de kinderen gaan eten: met zessen op stap gaan op een feestdag en pal op de middag zonder reservatie binnenstappen in de Progès is blijkbaar geen goed idee. De Malatesta was dicht—nog maar eens, zijn die mensen eigenlijk ooit nog open?—gelukkig zagen ze het in de Twilight nog zitten.

We mochten zelfs op het eerste verdiep gaan zitten, ver weg van de andere mensen.

Twilight

Kleurstiften en papier waren mee, dus de kinderen waren in eerste instantie wel rustig (wijzelf ook, want we waren alletwee ook aan het kleuren — gezellig dat wij zijn in den uitgang, ge hebt er geen gedacht van).

Besteld: Sandra waterzooi, Jan en Anna kinderspaghetti, Zelie tagliatelle met zalm, Louis tagliatelle met scampi en curry, ik een spaghetti carbonara.

Dit is wat ik kreeg:

Carbonara

“Dit is alles wat een mens van een carbonara kan verwachten! Ziet er heerlijk uit,” is wat Pieter-Jan Viaene er op de Flickr-pagina over zei.

Ik was helemaal niet van plan om er iets over te schrijven, en ik was het eigenlijk al een beetje vergeten, maar die reactie bracht het weer allemaal terug.

Het zag er perfect uit, maar het was niet te vreten, namelijk.

We gaan niet lastig doen over de definitie van een echte carbonara: of er al dan niet room aan te pas komt bijvoorbeeld. Als ik carbonara maak, dan is dat zonder room: mager spek bakken in een beetje olijfolie, al dente spaghetti in de pan gooien met look, fijngeraspte parmesaan of pecorino en geklutst ei, goed mengen, zwarte peper en parmesaan/pecorino erop, hopla klaar.

Wat ik kreeg in de Twilight, was helemaal verkeerd. OK, er zat room bij. Dat is ook een carbonara-recept, en daarom niet minder goed. Maar dan moet het wel geen roomsoep worden. Al little goes a long way, een die bord bijna-vol met room is niet zo smakelijk.

Het spek dan. Ik kon zo niet meteen smaken of het spek van bij ons was of authentieke pancetta, maar dat maakte gewoon helemaal niets uit, want het waren geen bijna-krokant gebakken reepjes of blokjes. Nee: kruimels gezooid spek, zo klein dat ze evengoed vermoesd hadden kunnen zijn. Zelfs de peterselie had meer textuur.

De peterselie laat ik trouwens buiten beschouwing: ik heb dat niet graag, als ik bakkenvol peterselie gestrooid vind op mijn eten heb ik al meteen geen zin meer om te eten. Daar ben ik waarschijnlijk uitzonderlijk in, het zij zo.

Maar! Edoch! De spaghetti zelf!

Als ik spaghetti vraag, dan weet ik wat ik vraag. Ik vraag geen spaghettini, en ik vraag zeker geen capellini. Een wat dikkere, ruwere spaghetti is ideaal. Maar wat kreeg ik? Inderdaad: ultra-dunne spaghetti. Die misschien à point was toen hij uit het water gehaald werd, maar door het extra bakken in de roomsoep op het randje van moes was geworden.

Combineer dat met die flintertjes gezooid spek, en de room—door de fijne en te zachte pasta viel die nog meer op—en het werd meer een bord vol vettig, weeïg-zoetig overgeefsel dan de spaghetti carbonara waar ik zo naar uitkeek.

Jammer, toch wel.

Ideologisch dispuut

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Vraagt Koen, in verband met een discussie over <em> versus <i> en <strong> versus <b>:

Hoe komt het dat ik zowel met <em> als met <i> italiek kan maken. Uit wat jullie schrijven maak ik op dat daar een soort ideologisch dispuut achter schuilgaat?

Jawel, inderdaad. De twee hebben hun eigen plaats, en zijn eigenlijk niet hetzelfde, al doen ze in de praktijk wel meestal hetzelfde.

Als ik <i> gebruik, dan wil ik letterlijk zeggen: “zet dit in italiek”, ‘t is te zeggen schuingeschreven. Als ik <b> gebruik, dan wil ik ook zeggen “zet dit vet”, ‘t is te zeggen in een zwaarder lettertype dan de gewone tekst.

Dat zou in de volgende paragraaf dus op zijn plaats zijn:

Vermeld in uw bibliografie de geciteerde werken steeds op de volgende wijze:

Vuijlsteke, M., Knowledge creates fear of God. The Unauthorized Autohagiography of C.Q. Necrovore. Part III , with appendices and tables, AKZ Press, Gent, 1992, xlvii+1089 p.

Achternaam, inita(a)l(en), titel, uitgeverij, plaats, datum, aantal pagina’s. De naam van de auteur moet vet staan, en de titel van het werk schuingedrukt. Als uw typmachine geen italiek font heeft, mag u de titel onderlijnen.

Wat hierboven gebeurt, is dat er uitdrukkelijk gezegd wordt hoe iets er moet uitzien. Dat heeft niets met de inhoud te maken, het is een vorm van opmaak.

Als ik <em> of <strong> gebruik, dan wil dat zeggen: “ik wil hier de nadruk op leggen”. Allebei zijn nadruk, allebei zijn een instructie aan het programma dat de HTML opmaakt om weer te geven dat de auteur een nadruk wou leggen.

Dat zou in de volgende paragraaf bijvoorbeeld op zijn plaats zijn:

Godvermiljaardenondedju!” riep boer Adiel. Of wacht. Zei ik dat hij riep? Neen, roepen kon men zoiets niet meer noemen. Krijsen, eerder.

Meestal wordt  <em> als italiek en <strong> als vet weergegeven, dat zijn allebei manieren om een nadruk te leggen waar we al jaren mee omgaan, en we weten wanneer we het ene en wanneer we het andere gebruiken.

Maa in theorie zouden <em> of <strong> op een andere manier uitgesproken kunnen worden in een schermlezer voor blinden en slechtzienden, bijvoorbeeld.

Of zou je kunnen zeggen dat <strong> niet in het vet zou gezet worden, maar bijvoorbeeld een lichtgele achtergrond zou krijgen om aan te duiden dat het om belangrijke tekst gaat.

Het verschil tussen <em>/<i> en <strong>/<b> is in de praktijk niet echt van enorm belang, maar het is een uitloper van een ruimere discussie.

Die discussie gaat over hoeveel van de vorm er in de HTML-code moet gestoken worden. HTML, zeggen velen, is er enkel om de structuur aan te geven. De vorm, die zetten we erop via CSS—een style sheet.

Dus dat men niet meer dit doet:

<p><font face="Arial" color="red" size="4"><b>Opgelet! Dit is een gevaarlijke operatie!</b></font></p>

maar wel dit:

<p class="waarschuwing">Opgelet! Dit is een gevaarlijke operatie!</p>

en dan in een style sheet—één apart bestandje—zeggen dat alle paragrafen van de klasse “waarschuwing” in Arial moeten gezet worden, in het rood, en wat groter:

p.waarschuwing {
   font-family: Arial;
   color: red;
   font-size: 2.0em;
}

Het voordeel is duidelijk: als ik zou beslissen dat ik waarschuwingen toch liever zwart in het italiek op een oranje achtergrond zet, dan zou ik in het eerste voorbeeld overal die codes moeten veranderen. In het tweede geval moet ik alleen color: red vervangen door color: black; background-color: orange en font-style: italic toevoegen.

Het wordt er ook allemaal eenvoudiger op om te lezen en te onderhouden, en het is ook properder: in het bovenstaande geval kan nóg veel tekst rood en vet zijn, maar daarmee is het nog niet noodzakelijk een waarschuwing.

En ook filosofisch zit het snorder (meer snor?): HTML wordt gebruikt voor enkel de structuur, CSS wordt gebruikt voor de opmaak.

Del.icio.us op 2 mei 2008

vrijdag 2 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Annam

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Anna spreekt niet alle letters uit. De Z is moeilijk, die vervangt ze met haar favoriete letter: de M. Het wordt dus Melie, niet Zelie.

En niet altijd, maar wel vaak, zet Anna op het einde van het woord ook een M.

Anna

Jam in plaats van Jan. Meliem. Louim. Papam.

Eenzame poes

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

We hebben Nephthys eigenlijik in huis gehaald omdat Hecate eenzaam was. Maar Nephthys was er nog maar net en toen is Hecate gestorven.

En nu is Nephthys alleen.

Ik zou wel eens overwegen een siamees te kopen.

Lord British in Space

vrijdag 2 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Moh. Watnu?

Een nieuwe Chick!

zaterdag 3 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hoezee! Een nieuw tractaat!

1041_03

“En toen werden we humanisten

1041_06

1041_07

1041_08

Het einde was wel een beetje voorspelbaar, maar kom.

1041_22

Gevaarlijke mens, Jack Chick.

Collyre

zaterdag 3 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Inderdaad. Oogdruppels zijn niet evident.

[via]

Kinderen en privacy en weblogs en internet

zaterdag 3 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Oh, absoluut.

I guess there are some people who are very uncomfortable with the fact that I and many other women are writing about our children on our websites. How dare we violate your privacy like this, how dare we endanger you like this, we obviously care more about ad revenue than what this is going to do to your adolescence. And I have been asked countless times if I am at all worried that you will totally resent me for the details I have shared here. Of course you will you resent me. I have no doubt that you will spend years of your life resenting me and being embarrassed that we have the same last name, despite the fact that I have and will spend years of my life writing love letters to you on the Internet. Despite the fact that I have declared to millions of people that you are the most amazing thing that has ever happened to my life.

Jan is trouwens op een paar dagen na even oud als Leta.

Jan in bad

Op de koer

zaterdag 3 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een miljoenpoot die vanonder een uitgetrokken stuk onkruid kwam gelopen.

Miljoenpoot

Een springstaartje.

Springstaart

Een bladluis in de klimroos tegen het achterhuis.

Bladluis

Een baby-spinnetje eet een bladluis op.

Spinnetje met bladluis

Een baby-hooiwagen onder de klimop.

Baby-hooiwagen

Het wordt allemaal weer wakker, me dunkt.

Del.icio.us op 3 mei 2008

zaterdag 3 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

De tools maken de clichés

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Qua dooddoeners kan het tellen: “coole” features van software bepalen hoe de dingen er gaan uitzien. Eerst doen de specialisten het, dan doen de early wossnames het, en tenslotte doet iedereen het en wordt iedereen het beu.

Ik ben er gevoelig aan, al sinds ik in de vroege jaren 90 met Photoshop prutste en dergelijke dingen maakte:

Zogorg93b

Daar kwamen geen filters aan te pas, en dat was vóór er in Photoshop lagen bestonden en vóór scanners betaalbaar waren.

(ongeloof? probeer dit: nieuw document, veel noise toevoegen, blur more, blur more, blur more, find edges, ctrl-I, ctrl-U [colorize], hey presto)

(en de schaduwen dan, als er nog geen lagen waren laat staan layer styles? chops, mijn waarde, chops)

the point being, dat het er voor 99.99% van de mensen indrukwekkend uitzag, maar dat ik wel wist dat ik eigenlijk Kai Krause aan het channelen (ha!) was. Niet letterlijk, en niet slaafs, maar toch.

Het werd pas echt heel erg toen Kai’s Power Tools uitkwam. En toen iedereen page curl en lens flare op alles zette.

Spoel voorwaarts bijna vijftien jaar later, en ik zie hetzelfde met foto’s.

We hebben al HDR gehad—van slechte HDR spaar ons, O Heer, en gelukkig is het tegenwoordig (heb ik de indruk) weer wat gebeterd op dat vlak. Nee: tegenwoordig is het vignettering: dat foto’s in de hoeken en aan de randen minder helder zijn dan in het centrum.

Dat is soms wel eens een artefact van de camera of van de lens of van een combinatie camera-lens, maar veel vaker is het het gevolg van een operatie in het fotobewerkingsprogramma.

Ik doe het ook wel, natuurlijk. Dan wordt een foto als deze:

KGB_2656-2

een foto als deze:

KGB_2656

zodat het midden er net iets meer uitspringt.

Maar ik zweer het soms, als ik nog één fotoreeks zie waar van begin tot einde zowat álle foto’s valse vignettering gekregen hebben, smijt ik mijn slets naar mijn monitor. Zelfs bij Bert steekt het me tegen—en ik sluit niet niet eens uit dat het daar écht vignettering is, trouwens.

Nog zo iemand

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Misschien is het omdat ik er gevoelig aan ben, maar kijk, nog zo iemand.

Geen MSYahoo! meer

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Oh. Zo goed, eigenlijk. Zegt Steve Ballmer:

I hereby formally withdraw Microsoft’s proposal to acquire Yahoo!.

Yahoo! wou $ 37 per aandeel (tien miljard dollar meer dan het oorspronkelijke bod), en zou, als Microsoft een hostile take-over willen gedaan hebben, zijn zoeken en zoekadvertenties aan Google gegeven hebben.

En dan zouden ze helemaal niets meer waard geweest zijn voor Microsoft.

I still believe even today that our offer remains the only alternative put forward that provides your stockholders full and fair value for their shares. By failing to reach an agreement with us, you and your stockholders have left significant value on the table.

But clearly a deal is not to be.

Goeie zaak, Microsoft. En nu eens kijken waar ze al die miljarden en miljarden zouden voor kunnen gebruiken.

High Society

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik heb hem ergens op VHS staan, maar een aankoop op DVD dringt zich op.

It’s all just too.. too exquis.

Who wants uranium to spare?

En kijk: mevrouw Grimaldi doet een liedje.

Andy aan 6400 ISO

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Grinnik.

Andy

Het was heel, heel erg donker.

Getrokken aan 1/60 met een 30mm op f/1.4 en de D300 aan 6400 ISO.

Del.icio.us op 4 mei 2008

zondag 4 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Yay House

zondag 4 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Bloopers!

It could be lupus, you know.

Allez ju, zes op twintig omdat ze de moeite gedaan hebben

maandag 5 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Parcours d’artistes van Sint-Gillis:

2008 kenmerkt het 20 jaar van bestaan van « Parcours d’Artistes ». De gelegenheid om de biënnale te vieren die aan de beeldende kunstenaars, aan het vernuft dat zij ontplooien om van de gelegenheid een ruimte van décloisonnement te doen, aan de energie wordt gewijd, dat zij uitvoeren om rond een vorm of een manier te verrassen.

Dit jaar nog, slaat de catalogus de records van het aantal benamingen die voor het woord “discipline” worden geplaatst. Woord nochtans zo weinig aantrekkelijk… wij zullen gewoon aanhalen: beeldhouwwerk, ceremonie, tekening, verf, aquarel, illustratie, gravure, kalligrafie, foto, plakken, installatie, video… Wij kennen het plezier toe om aan hun minst opgemerkte kanten te onderstrepen: modelage, het mozaïek, de gemengde technieken, de computergrafiek, de teksten, de fotomontage, linogravure, lino en lithographie, borduurwerk, monotype theatervormgeving of… Het ander delen ons mede dat zij een steun beproeven: Aanplakbiljetten, zakjes cd, feutrée wol, beeldhouwwerk op papier van zijde, gravure op hout; wanneer hun buren gesorteerd effect voor de bezoeker leven: interactieve beeldende kunsten. Enkelen concentreren zich op artefact die van hun praktijk is ontstaan: sieraden, peluches, boeken-onderwerp.
Dergelijk het ludions, tenslotte, sommige zien er de gelegenheid om alle “discipline” op te geven: 3d, multidisciplinair, verjaardag…

[…]

Sint-Gillis zonder zijn « Parcours d’Artistes » zou misschien niet volkomen dezelfde zijn, dit avontuur vormt een van de aspecten van de gemeente: een étincelante aspect, scheppend van eveneens verschillende dan gevarieerde samenkomsten…

Wij achten u goed jaartal 2008 en het wenselijk dat deze drie weekends waar de artiesten u de deuren van Sint-Gillis openen, u het heel plezier verschaffen dat kan aanbieden de artistieke uitdrukking.

Het “schepenshap van Cultuur” misschien eens contacteren om te zeggen dat automatische vertaling nog niet écht ver genoeg gevorderd is om zonder enige controle op de intertubes te zetten?

[via Reinhart]

Del.icio.us op 5 mei 2008

maandag 5 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Tom Waits is zot

maandag 5 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

People envy happiness. Dogs, though, sense courage, knowing jubilation means better ass… ets.

Oh, en hij komt naar Europa!

[via alhier]

Blast from the past

maandag 5 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Mijn werk is wijs: het ene moment doe ik een jobinterview voor een klant, het andere moment is het een workflow uitvissen en uittekenen.

Vandaag was IIS via old skool asp doen praten met een database.

Ah, de kleine pleziertjes van kleine overwinninkjes (FileMaker 8 aan de praat krijgen, ODBC naar FileMaker 8 in orde krijgen, een update-query doen werken)… het doet soms deugd.

Bijna genoeg deugd om die emmer zeik van een FileMaker te doen vergeten.

Oei! Nee! Ik bedoelde het niet zo! Filemaker is precies zoals elk ander programma, men kan er serieus goede dingen in maken en serieus slechte dingen! Ik meende het niet zo!

‘t Is gewoon dat ik soms nog nachtmerries heb van die zes maand of zo dat we heel regelmatig massief grote FileMaker-databases met beelden en alles moesten over en weer converteren.

FileMaker 8 heb ik niet in detail onderzocht, het trauma is nog te rauw, maar ik heb begrepen dat het tegenwoordig mogelijk is om—hiep hoi!—zowaar meer dan één tabel in één database te steken. Benieuwd of ODBC nog altijd even traag is, en even buggy. Dat zullen we dat wel ontdekken, vermoed ik.

De interface zuigt nog altijd even hard als járen geleden, dat is dan wel weer zeker. God, ik heb gevloekt op die interface. “Oeps! verkeerde knop geduwd! Pech! Alles is kapot!”

iTunes werkt op mijn zemels

dinsdag 6 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

iTunes werkt zó op mijn zenuwen. Maar zó op mijn zenuwen, ge kunt het u niet inbeelden.

Ik heb vrede genomen met de koraalrifachtige interface, de niet-Windowsheid, de DRM-heid die me in een Vlaams-Belgisch keurslijf duwt op iTunes, met de bugs, het niet-samenwerken met last.fm. Ik kan er lastig over lopen, maar ik ga er niet lastig over doen.

Podcasts, daarentegen.

Ze kunnen nieuw of niet nieuw zijn, ze kunnen onbekeken of helemaal of half bekeken zijn. Ze kunnen aangevinkt worden in de library, ze kunnen aangevinkt zijn in de podcasts-tab van mijn iPod in iTunes. Ze bestaan mogelijks op de iPod, mogelijks in de library van iTunes, mogelijks nog op de iTunes Store, mogelijks op de harddisk.

Vaak verdwijnen ze als ik ze nog maar opengedaan heb op de iPod, want dan denkt iTunes dat ik ze al helemaal bekeken heb.

Er zijn een paar podcasts die ik gedownload heb staan, maar die ik met geen stokken op de iPod krijg. Rechtermuisknop, force to synchronise to iPod? Nu-uh. Sync all unplayed? All new? Euh, nee: ik heb er die ik nog even wil laten staan omdat ik ze nog niet helemaal bekeken heb.

En ik heb er die ik wil verwijderen zelfs al heb ik ze niet helemaal bekeken. Die laatste blijven er dan natuurlijk altijd terug op komen, tenzij ik ze manu militari verwijder van de harddisk (waar ik ze dan weer wél wil laten staan).

Sorry, maar podcasts in iPod/iTunes zijn een ramp. Een totale ramp.

Misschien ligt het wel aan de computer waarop ik het doe, natuurlijk. Da’s namelijk Windows.

CSS Confessions

dinsdag 6 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Confessions of a CSS developer, via alhier (en ja, ik zal dan binnenkort eens iets over css schrijven, want moeilijk is dat ook niet, eigenlijk):

 1. I passionately use the * {margin:0; padding:0} rule. Sometimes I feel rebellious and add border:0
  Nah. Meestal reset en fonts van YUI.
 2. Everything before IE6 is dead to me
  Yep. Voor persoonlijke dingen: vergeet die ouwe brol.
 3. I couldn’t care less if my css validates or not
  Och, ik lig er niet van wakker, maar ik kijk het toch altijd eens na.
 4. I am in love with :hover and use it extensively for unusual layout stuff
  Neuh, niet echt.
 5. I still have to look up the correct definition order for some shorthand notations
  Dat is tegenwoordig niet echt meer het geval, toch niet voor die dingen die ik regelmatig gebruik. Euh, dus het is eigenlijk wel het geval, dus. :)
 6. I occasionaly throw in advanced CSS3 stuff just to show off
  Nah. Nog niet echt naar gekeken, eigenlijk zelfs. Ik zal het dan wel zien als het werkt.
 7. I still have no clue what design showcase sites like CSSMania have to do with CSS
  Tja.
 8. I still think CSS is hard to master
  Nee. Een misvatting. CSS is niet moeilijk. Logisch nadenken, een beetje, en vooral: met een open geest naartoe gaan en niet moeilijker doen dan nodig.
 9. I’m a sucker for one-line definitions
  Soms. Ik doe meestal
  dink {
     spel: gerief;
     anderdink: trala;
  }
 10. I would never ever optimize my css code by comprimising on readability
  Da’s een recept voor onheil. Maar ik doe het natuurlijk wel soms. :)
 11. I comment my stylesheets way too much
  Te weinig, eigenlijk. Ik begin altijd met goeie bedoelingen, maar het loopt verkeerd af.
 12. I love Adobe Dreamweaver and I think there’s nothing comparable for optimizing your web development workflow
  Notepad++, Web Developer Toolbar en Firebug. Dreamweaver is overschat en overkill.
 13. I have a huge cheat sheet with all the CSS 3 selectors on my wall behind my screen
  Euh… Google, iemand?
 14. I have a php script that basically crawls a website/project and creates a css file with all html tags, divs and classes
  Ik maak ze allebei samen, meestal, html en css.
 15. I am guilty of using old school html tables for specific scenarios
  Nee. Het is al een eeuwigheid geleden dat ik nog een tabel voor lay-out van niet-tabulaire gegevens gedaan heb. Gelijk, járen geleden.
 16. I will seriously cry when all browsers fully support CSS 3
  Ik zal dat dan wel zien.

Heh. Lijstjes zijn wijs.

Kinderen: 75% zonder problemen

dinsdag 6 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Sandra is, nog maar eens, het is nog niet anders geweest deze week, naar een vergadering. Op school, houdt ze dan vol. Ik kan het huis niet uit met al die kinderen hier, dus ik kan niet anders dan haar op haar woord geloven.

Hmpf.

Maar goed, Sandra was dus naar de oudervereniging, vertrokken om ergens na zes. Anna, die zag dat absoluut niet zitten: ze heeft geweend van twintig na zes tot kwart voor zeven als ik ze in haar bed gestoken heb, en van tien voor zeven tot iets voor halfacht.

Ik kan ze nauwelijks dragen, en al helemaal niet als ze aan het worstelen is, dus ‘t was een béétje la croix et la bannière. Maar bon, ‘t is niet alsof we geen ervaring hebben: vijf minuten laten wenen, naar boven gaan, zonder woorden zachtjes aaien, twee minuten later naar beneden gaan. Tien minuten laten wenen, naar boven gaan, zonder woorden zachtjes aaien, naar beneden gaan. Een kwartier laten wenen, naar boven gaan, zonder woorden zachtjes aaien, naar beneden gaan.

Drie keer naar boven gegaan, en toen is ze in slaap gevallen: een relatief succes, met andere woorde. Maar de andere drie: ongelooflijk hoe braaf.

Jan zat een puzzel te maken in de badkamer, en om iets voor zeven (Anna was nog aan het wenen) kwam hij rustig aan, zei hij slaapwel, en ging hij naar boven.

Louis en Zelie waren nog op straat aan het spelen, met Luka en Zita en Karel en heel de roedel kinderen uit de buurt—ze waren met een stuk of twaalf, denk ik.

Om iets voor acht heb ik mijn hoofd uit het venster gestoken en Louis binnengeroepen. Zonder enig protest binnengekomen, kleren uit, pyjama aan, naar boven.

Om iets voor halfnegen heb ik mijn hoofd uit het venster gestoken en Zelie binnengeroepen. Zonder enig protest binnengekomen, kleren uit, pyjama aan, naar boven.

Fantastische kinderen, meneer mevrouw.

Yah, so it gave out

woensdag 7 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

‘t Moest er eens van komen: de rug heeft het opgegeven, voor vandaag.

Ik steek het op Anna, dat ik ze naar boven heb moeten sleuren gisteren.

Hey, niets aan te doen. Vandaag wordt het een dag werken vanuit mijn bed. Morgen terug naar Brussel.

Thuiswerk

woensdag 7 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Website maken. Telefoon. Afspreken. Skype. Telefoon. Website maken. E-mails. Een boek kopen en laten opsturen naar Holland. Afspreken. Telefoon. Schuiven met planning. Mail. Website maken.

…en dat allemaal vanuit mijn bed, met rug– en voeteneind bijna helemaal naar boven gekrikt: een gemak.

Het enige dat iets minder is, zijn de werkmensen naast de deur: ze waren vanochtend een uur of twee lang met een slijpschijf (denk ik) metaal aan het zagen. En al heel de ochtend is er één werkman die om de zoveel tijd in een flard lied uitbarst, uit volle, maar helaas even valse als volle, borst.

DON’T CRY FOR ME MMMRGENTINAAA!!!

NNTHE LION SLEEPS TONIIGGGHHT ahimbawé ahimbawé NNN THE JUNGLE!! ahimbawé

HOOOO IK HEB ZORGEN HOOOO IK HEB ZORGEN HOOOOOOO HOZOOOO HOZOOOO!!!!

Het heeft wel iets.

Ergens. Iets.  

Del.icio.us op 7 mei 2008

woensdag 7 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

 • De aha-erlebnis kwam vijf jaar geleden op 4 mei. Op de Dam, tijdens de Dodenherdenking, sprak Trijntje Oosterhuis: “De verleiden taaid van vraaihaaid is aurlog.”
  (tags: language)
 • Het Poldernederlands is, gelet op de oudste sprekers van nu, namelijk (ontwikkelde) vrouwen van middelbare leeftijd, begonnen in de jaren 1970. Het is een gevolg van de emancipatie van de vrouw.
  (tags: language)
 • (tags: puzzle)

Voor de kenners

woensdag 7 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

De relatiefheid van drukte

donderdag 8 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Bij het invullen van de beschikbaarheid—we geven elke donderdagmiddag een overzicht mee van wat we denken te doen en hoeveel tijd er eventueel over zou kunnen zijn, tussen volgende week en binnen zes weken—bedacht ik hoe raar het is met tijd en dukte.

Het lijkt dat het een rustige week wordt, en tegen dat het dinsdagavond is, staat het allemaal vol, overdag en ‘s avonds.

Volgende week ook, en de week daarna ook. Maar de twee weken dáárna zijn oases van rust.

Tot binnen drie weken, ongetwijfeld. 😀

Alles wordt een spel

donderdag 8 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Op Wikipedia telt uw aantal edits als punten, aan artikels en aan talk-pagina’s en aan policy pages en dingen. Administrator worden, da’s een level-up. En er zijn specials: binnen projecten, op mailinglijsten, op IRC. Of op Articles for Deletion, of vandalismepatrouille, of Featured Article Review, of dozijnen andere.

Op Flickr zijn de punten het aantal favo(u)rites, of het aantal keer dat uw foto’s vanvoor bij de interestingness stonden, of op Flickr Blog. Of het aantal comments. Er worden badges uitgedeeld en invitaties uitgedeeld:


Your Photo Wins a Heart
From Heart Awards Group

This world-class image was found in
Global Village 2 (post 1 – give a globe to 5)

Please add this beautiful photo to CITRIT,Best of yours!
Citrit group

Invited with SOS!

Seen in the Exemplary Shots – Flickr’s BEST GROUP
Exemplary Shot - LOGO copy

Exemplary Shots – Flickr’s BEST (Post 1 Award 3)

You Are Invited To Add This Image To:
gold-dragon
Dragon Gold Award

An Awesome ShotAn Awesome Shot Award
You are invited to add this image to An Awesome Shot!
~CONTESTS~ Enter/Vote now

Please tag the photo with “AnAwesomeShot”

You are invited to display your image.
Who You Lookin' At?
Better Than Good
Invitation Only

If you accept this Invitation,
please give awards to other images.

Pritzker Small Award
The Pritzker Architecture Prize on flickr

Mensen geven hun foto’s 79 tags, en steken ze in 92 groepen tegelijk, om badges en commentaar en favourites te verzamelen.

Op weblogs het aantal lezers—never mind of die via Google binnenkwamen al zoekende op Tokyo Hotel Tattoo of Yasmine naakt! dan wel dat het echte mensen van vlees en bloed zijn—, op Twitter de followers, op Last.fm en LinkedIn en Facebook de vriendjes, op… aaargh!

Punten, level-ups, leventjes, peetjes. Verzamelen, vechten, verkennen.

Euh, ik had een filosfische overpeinzing te poneren, maar ik moet er vandoor: gaan eten in het echt. Ha!

Del.icio.us op 9 mei 2008

vrijdag 9 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Lang! Weekend!

vrijdag 9 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Hohoho. Geen twee, geen drie maar vier! dagen ben ik thuis: de school van de kinderen heeft nog maar eens beslist om zo’n facultatieve vrije dag op te nemen net na een zó al lang weekend.

’t Zijn soms pipo’s, maar een mens kan ze geen ongelijk geven. :)

Curb your enthusiasm

zaterdag 10 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ho boy. Ik had er al een paar keer een aflevering van gezien, links en rechts, maar nu ik de eerste vijf seizoenen op DVD heb, ben ik helemaal mee.

Zo wijs!

’t Is weer in orde

zaterdag 10 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Jan klaagde gisteren dat hij pijn had in zijn nek, maar hij was wel heel erg moe, dan kan het vanalles en nog wat zijn.

Vanmiddag was het weer van dat. Nekpijn, dat kan hersenvliesontsteking zijn: met de kin op de borst laten gaan, en als dat pijn doet, u zorgen beginnen maken.

Anna en Jan

Maar kin op borst lukte, en Jan kwam gewoon naar beneden om te eten, en alles was in orde.

Deze namiddag: de kinderen hadden een ijsje gekregen, en Jan wou nog een koek nadien. Neen, dus: we gaan daar niet in overdrijven in dat snoepen.

Groot drama! Wenen! Bleiring! Plots weer zijn nek.

Vreselijke pijnen, duidelijk. In de zetel gelegd, bijna direkt in slaap gevallen. Maar toen hij een uur of twee later wakker werd: tieren van de pijn.

Afijn, naar de dokter getogen: een stijve nek. Oef. Geen dodelijke ziekten of zo. Kunnen wij nog naar Henk gaan vanavond.

Dernière

zondag 11 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ha! De allerlaatste Loebas, gisteren.

Henk doet Loebas

Al wie er niet bij was, had ongelijk. Misschien komt er wel een DVD, en dan moet ge die maar allemaal kopen.

Oh, en dan achteraf nog een paar uur op de trappen aan de Marimain gezeten: Gent is toch wel een ongelooflijk fantastische stad, en al helemaal als het goed weer is.

Peter

En het gezelschap aangenaam is. Soms hebben wij toch ongelooflijk geluk.

Henk

Ik kan haast niet wachten tot de Gentse Feesten.

Y’en a marre

zondag 11 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Och, de klaagzangen die ik zou kunnen aanheffen. De grafische details. Het gezaag. De medische condities. De miserie en de gevolgen van vier jaar geleden eens van een trap te vallen en mijn rug te breken.

Er zijn toch wel dagen dat ik bedenk hoe eenvoudiger het zou zijn als ik gewoon zou stoppen met werken. Thuis zou zitten, uitrusten overdag, mijn rug en mijn energie sparen voor iets anders dan nine-to-five.

Het werk is ongelooflijk wijs en ik doe het doodgraag, daar niet van, daar in het geheel niet van. Maar tegenwoordig begint het allemaal een beetje in duigen te vallen, met de gezondheid. Op het werk niet hoor, daar lukt het. ‘t Is als ik thuis ben: dan ben ik altijd kapot.

Zo gelijk die mensen die ziek vallen als ze op vakantie gaan? Wel, dat, iedere avond, ieder weekend, iedere vakantie.

En tegen dat ik er een beetje door kom, is het weer gedaan met de avond / het weekend / de vakantie. Dat steekt zó tegen jong, zo tegen.

System breakdown imminent!

Del.icio.us op 12 mei 2008

maandag 12 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Vol

maandag 12 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vannamiddag naar Veerle en Elias en kinderen geweest: de “restjes” van hun feest van de dag ervoor gaan opeten.

Ahem. Een tafel vol taart, en dan nog meer dan een tafel vol eten, en dan nog ijs en fruitsla.

Yay!

In het naar huis gaan één kleine contre-temps: platte achterband. Drat.

En dan nu: in mijn nest gaan liggen, denk ik. Morgen alleen met drie kinderen.

Nederland en Vlaanderen moeten herenigen

dinsdag 13 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 36 reacties

Da’s tenminste wat Geert Wilders denkt:

Nederland en Vlaanderen moeten worden herenigd. Nu België in de zoveelste politieke crisis is gestort, doet premier Balkenende er verstandig aan zijn Vlaamse collega te polsen over een nieuwe unie.

Dat stelt Geert Wilders in een interview met De Telegraaf. “Wij hebben meer gemeen met de Vlamingen dan de Vlamingen met de Walen”, aldus de PVV-leider, die aantekent dat de Nederlandstalige en Franstalige Belgen elkaar spuugzat zijn. “Het is een puinhoop.”

Volgens Wilders zijn er veel voordelen te behalen uit een samensmelting. ” Het zou economisch goed zijn. Nederland krijgt de haven Antwerpen erbij, een luchthaven, we hebben cultureel veel met elkaar gemeen, het zou goed zijn voor de werkgelegenheid, het zou ruimte geven, het schoolsysteem is goed, de belastingen zijn lager. Dus laat premier Balkenende eens met zijn Vlaamse collega gaan praten.”

Nog in de Telegraaf:

„Dan verhuis ik naar de Walen”, reageerde een Vlaming op de site van krant Het Laatste Nieuws. Een ander weigert om de Vlaamse geldstroom naar de Walen te vervangen door een geldstroom naar Nederlanders. „Een Neder-Vlaanderen is grote zever (onzin, red)”, zo luidt een ander van de honderden reacties.

Op de website van Gazet van Antwerpen spreekt iemand over „typisch Nederlandse arrogantie” en concludeert over Wilders: „Wat een gek!“

Zo is dat maar net. Marc Reynebeau reageert ook, in De Standaard.

Grappig om zien ook hoe verdwaalde Groot-Nederlanders her en der er op los spartelen. Maar het aller-allerbeste blijft natuurlijk bij HLN.

Komkom, we zijn Belgen, en zo moet het blijven. Ik geloof er niets van dat er in de nabije toekomst een splitsing komt.

Plannen

dinsdag 13 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De kinderen hebben eten gekregen, en het plan voor vandaag is uitgestippeld: we gaan de stad in om iets te gaan eten, en dan gaan we kijken naar de winkels.

En dan gaan we terug naar huis en naar het park.

En tegen dan probeer ik een manier gevonden te hebben om Zelie naar de muziekles te brengen—’t zal te voet te doen zijn, de achterband van mijn fiets heeft het opgegeven.

Del.icio.us op 13 mei 2008

dinsdag 13 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Terreuraanslag aan Brussel-Noord!

woensdag 14 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Een brand, wisten de geruchten. Aan een seinhuis, nee, bij de sporen, nee in het stationsgebouw! De Koninklijke Serres! Het chinees Paviljoen! De Eeuwfeestgebouwen! Het Atomium!

Rookontwikkeling, hielden de geruchten vol. Nee, uitslaande brand! Een steekvlam, méters hoog, zichtbaar tot diep in het Zoniënwoud! Een vreemde geur ook, de rijkswacht was ter plaatse in hazmat-kostuums! Bij omwonenden vielen spontaan luchtmaskers van boven de zetels naar beneden! “Biologische oorlogvoering,” gaat de mare!

Toen we toekwamen aan het station was het al van ver te zien: de brandweer was met het groot materieel uitgerukt, de straat lag kniehoog onder het schuim, sirenes, paniek, lawaai, ladders, de gouverneur en het kernkabinet!

En het gevolg?

Te laat

Vertragingen! Afgeschafte treinen! Schier onbeschrijflijke taferelen in Brussel Noord: tapijtenverkopers, hoeren, ambtenaren, dokwerkers, jongleurs, Russische dandy’s en Hongaarse roués, nog ambtenaren, kelners in uniform, twee circusdwergen met een kale poedel, drie bussen kleuters op schoolreis — chaos, chaos, chaos.

We hebben de enige trein genomen die nog reed: Brussel-Gent-Sint-Pieters via Zelzate, Ieper en Zwalm.

Ik was thuis iets na middernacht, en dan nog: ik heb een taxichauffeur moeten omkopen vooraleer hij door de regenstorm tot in Gent-Centrum wou rijden.

Wijvenfilm vandaag!

woensdag 14 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Kate & Leopold. Hugh Jackman, mocht ik een vrouw zijn, ik zou het ook wel weten.

Wikipediagooglemapsimages

woensdag 14 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Grappig!

Het kan zijn dat ik de laatste ter wereld ben om hier op uit te komen, maar kijk:

Googlemapswikipedia

Wikipedia-artikelen op Google Maps. Ongelooflijk hoeveel er eigenlijk in Wikipedia al geografisch gecodeerd staat.

…en hetzelfde met foto’s:

Googlephotos

‘t Zijn er wel van bij Panoramio, ik heb zo de indruk dat er meer beschikbaar zijn bij Flickr.

Tja

woensdag 14 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

‘t Is al een tijdje oud, maar toch: 

Heather Armstrong op The Today Show. Met een oude vrouw die niet echt weet waar het over gaat. :)

Uitgezongen

donderdag 15 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Pascal Sevran is gestorven. Vorige week al, daaraan ziet een mens hoe weinig de gemiddelde Vlaming op de hoogte is van wat er in het Franse taalgebied gebeurt.

Eentje uit de oude oude oude doos, van toen Christophe Dechavanne’s Ciel, mon mardi! nog elke week religieus bekeken werd:

Del.icio.us op 15 mei 2008

donderdag 15 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Smerige beesten

donderdag 15 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Dus onder al dat fluffig haar van uw kat zit zo’n beest hé, dat ge dat maar weet:

Fester

Maar zo wijs! Zo wijs!

Boccia

‘t Is niet dat ik per se een raskat zou willen, maar er zijn toch een paar rassen die ik graag zie.

Sphinxen zoals hierboven, maar ook munchkins bijvoorbeeld:

Munchkin

Munch1

Of oh, al die andere soorten. Of natuurlijk gewoon de onze:

Nephthys in de zetel

Zo van die dagen

donderdag 15 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Er zijn er zo, van die dagen: dat een mens heel erg graag lang en hard en uitbundig zijn beklag zou willen doen over allerlei.

Maar dat dan blijkt zelf op voorhand, dat dat geen goed idee zou zijn.

En hoe nutteloos is het dan wel om dat dan neer te schrijven? Wel, dat ik het ook niet weet. ‘t Kan hier ook niet alle dagen mateloos boeiend zijn.

Zei hij niet zonder met zijn ogen te rollen en een zwaar sarcastische toon aan te slaan!

Andere nutteloze feiten: ik ben er na, oh, pakweg een maand of zo, in geslaagd om alle fimpjes van TED gezien te hebben. Da’s ettelijk, ettelijke uren en uren filmpjes, in dosissen van tussen 5 en 20 minuten.

Een paar sprekers die mja zijn, en hele reeks die goed zijn, een hele reeks uitstekend en een groter dan verwacht aantal die fantastisch zijn. Ik zal dan, dàn eens een lijstje geven van niet te missen speeches.

En nu? Nu ga ik in bed liggen, om morgen fris en monter Naar Een Klant Te Gaan, om een project Tot Voleinding Te Brengen.

Oh, en ondertussen een voorlopig middelmatig tot slechte serie die wellicht niet ten onrechte gecanceled werd na dertien afleveringen—Threshold—uit te kijken. Ik heb nog een paar afleveringen te gaan.

Et ceterum censeo dat Dré Steemans zou verboden moeten worden om live te presenteren op televisie, en daar nog geheel naast een levenslang verbod zou moeten krijgen om Yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah baaaayyybeee baayyybeee yeah yeah yeah oh-raait oh-raaaaaiiitt te roepen op de achtergrond.

Ik dénk dat die mens in het echt een man naar mijn hart is: nors, onsociaal, niet gezellig, rustig en teruggetrokken. En ik dénk dat die mens zich al tien jaar of zo helemáál niet goed meer voelt in het uit zweet en vals enthousiasme opgetrokken vehikel Felice.

En dáár nog eens naast denk ik samen met de halve wereld dat Anneken dringend meer bodrams moet eten. En minder zonnebank moet doen. En een kleiner hoofd moet aandoen ‘s morgens.

Oh drat

donderdag 15 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Vanavond niet genoeg gedronken. Het zal morgen weer leutig worden.

Gejandikapt zijn, da’s niet wijs, mijnheer.

Last.fm doet iPod Touch

vrijdag 16 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Eindelijk.

En zo kan ik aan de mensheid, die daar ongetwijfeld bijzonder hard op zat te wachten, opnieuw kond maken waar ik door de dag zo al naar luister.

Niet voor gevoelige zielen

vrijdag 16 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Darth Vader en Zoon.

Jessica Alba is een krote

vrijdag 16 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

En ik denk dat het een wijze madam is ook.

(jaja, ik weet dat ze er wellicht voor betaald werd en dat het reclame is en zo, maar hey, het heeft gewerkt)

(de firma dankt het Radiofonisch Instituut Decroubele voor die “krote”)

Del.icio.us op 16 mei 2008

vrijdag 16 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

New Admin Bar Design

vrijdag 16 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Hey, als iedereen het doet, dan ik ook. Hierzo. Deze stond, samen met negen collega-posten, in zo ongeveer elke WordPress.com-rss-feed in mijn feedlezer. Miosschien is het de schuld van WordPress, misschien is het de schuld van Newsgator, ik weet het niet.

Today we launched a redesigned admin bar, the handy toolbar you see at the top of every WordPress.com blog when you’re logged in. We’ve retired the old flat blue look in favor of something that better matches the swanky new WordPress.com dashboard.

Here’s a before and after view:
Before and After

The new admin bar is designed to command less attention — the previous blue bar had a tendency to clash with some themes. With the new design, the admin bar should recede into the background — available when you need it, not too noticeable when you don’t.

DropdownWe’ve also included a few extra touches of style for users of the latest-generation browsers with the best CSS support.

Is there a feature of WordPress.com you’d like to see in the admin bar? Would you like the admin bar to be displayed in your dashboard? Leave a comment and let us know how we can make this feature more useful for you.

Den boom in

vrijdag 16 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

We zaten op het plankier voor de deur: tafeltje van de kinderen buiten, kinderen aan het spelen op straat, klapzetels en stoeltjes rond de tafel.

Anna en Zelie

De kinderen (drie) 

Anna heeltegans betaterd

Plots: een grijze bliksemschicht!

Nephthys in boom

Nephthys, om de een of andere reden geroepen door de natuur, was in één tijd van binnen in de gang naar boven in de boom geraakt. Zoals alleen katten dat kunnen: hop slik klap plets, en dan vast in de boom, bien étonnée de s’y retrouver.

En ‘t is dus niet alsof het een échte boom is, nee, ‘t is zo’n och here minkunkeltje van een net geplant vernepelingsken:

Nephthys in de boom

Ze heeft er een minuut of twee ongemakkelijk over en weer gewiebeld, en dan is ze weer naar beneden gesprongen en is ze naar binnen gerend, net als Anna aanstalten maakte om haar tot in de boom te achtervolgen.

Ik was er nét te laat bij om ze te hebben: ze liep zo snel dat Anna ze in eerste instantie niet eens had zien voorbijvliegen.

Anna, Nephthys

Aardig beest. (Wat er mij aan doet denken: lang geleden dat er nog eens één van de kinderen is komen aan zetten met Minneke poes, minneke poes, ááááááááárdige kat! Muisjes vangen, hoe doe jij dat? Met mijn pootjes sapperlootjes, want mijn staart is toch niets waard!)

Gebroken

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Kijk hé, ik vind dat ik het nog lang uitgehouden heb: ruim een maand met zo’n iPod Touch rondgelopen in dezelfde staat als wanneer ik hem gekocht had.

Sinds vanavond niet meer: gejailbroken, de iPod. Ik kan niet zeggen dat ik er al fantastische applicaties op heb staan–een Frotz, natuurlijk, en zo’n spel met een knikker die moet verrold worden, en een zandspel dat water en vuur doet en dat ik kan verdraaien, en een piano en dergelijke-maar her geeft wél meteen een gevoel van wheee! ik ben helemaal bleeding edge bezig. En alles.

Morgen eens op zoek naar toepassingen die de moeite waard zijn.

Tips?

Pakommilfoo

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

…maar dan helemaal, helemáál pas comme il faut: de website van Kommil Foo.

Kommilfoo

Mystery meat, dat is dat soort niet nader geïdentificeerd vlees waaruit hot dogs en döner kebabs gemaakt zijn. Geen mens die weet wat er precies in zit.

Mystery meat navigation, dat is wat er op de website van Kommil Foo staat: geen mens die weet wat er gebeurt als ik ergens op ga klikken. Al die blokjes inde achtergrond rond dat middenblok doen namelijk iets. En klikken op die “kf” doet ook iets, en op de achtergrond klikken doet óók iets.

En oh ja: waar wat staat, geen mens die het weet. Op bijna-random-momenten komt er een sitemap naar boven, dat wel. Maar nog heb ik de indruk dat ik niet weet wat waar staat.

Ik was op zoek naar een foto van hun laatste voorstelling, om bij een artikel te zetten. Zoek maar. Leuk hoor.

Virgin Killer

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Zozo. Vragen stellen is in. Is dit kinderporno?

926b729fd7a097e44f1ad010.L

En kan in dat geval Amazon.com iets aangewreven worden? En Wikipedia?

Teruggevonden

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik ben van die school die alles overal een beetje laat staan en dat het voor buitenstaanders compleet chaotisch lijkt, maar dat ik het zelf allemaal precies weet zijn.

Zo in de zin van “dát papiertje zit in drie gevouwen als bladwijzer in dát boek, en dat boek, dat ligt op de derde stapel van links op het vierde schap in het achterhuis, onder de DVD’s van The Godfather en boven de doos van OneNote”.

Of “ik heb mijn boekje achtergelaten in de keuken, in een roze plastiekzak samen met een handvol badges van Gentblogt, op de doos met blikken abrikozen, onder een stapeltje Humo’s”.

Patroonherkenning en een goed ruimtelijk geheugen komen mij daar bijzonder van pas: ik vind de dingen meestal snel terug.

Helaas, helaas, helaas. “Meestal snel terug,” op voorwaarde dat er niéts verlegd is. Want van zodra er ook maar één ding een andere plaats gevonden heeft, klopt het hele patroon niet meer, en dan word ik plots een hopeloze zoeker, zo van het soort dat tien keer over en weer kan gaan en nog niet vinden wat er eigenlijk heel de tijd al voor mijn ogen lag.

Met vijf andere mensen in huis, en vooral: met quasi niets van opbergruimte en zonder bijvoorbeeld bibliotheek of bureau in huis, is mijn “systeem” een recept voor miserie.

Ik wéét dat er hier in huis twee PSP’s liggen, ergens. En een Sony DCR-PC 110 waar ik heel erg tevreden van was. Maar ze zijn verdwenen. Ik weet niet waar precies: ergens in huis, dat wel. Die Sony bijvoorbeeld zit in een witte dichtgeknoopte plastiekzak, samen met alle nodige kabels en een vervangbatterij. Maar geen flauw idee waar die zak is.

Soms komt er zo iets plots tevoorschijn:

Twee net aangesneden boekjes

Eergisteren heb ik een net aangebroken schrijfboekje teruggevonden. ‘t Is die linkse, met misschien een maand of zo nota’s erin. Ik had het al opgegeven, en ik was die rechtse begonnen. Daarmee zit ik nu met twee boekjes, elk met ongeveer evenveel erin geschreven. Oh, ik kan daar lastig van lopen.

Maar aan de andere kant: wél goed dat ik mijn boekje teruggevonden heb. En hoe is het gebeurd? Op precies dezelfde manier als het verdwenen was: plots stond er een roze plastiekzak met een boekje en een handvolg Gentblogt-badges op de bank van de kinderen in de keuken. Waarvandaan? Geen flauw idee: ik had de hele keuken, en het hele huis trouwens, van voor naar achter al doorzocht.

Gremlins, denk ik. Of kinderen.

Kleine Dvořák

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Jan heeft er vannamiddag nog maar eens een paar afleveringen van Kleine Einsteins doorgejaagd: het blijft toch wel van het beste dat er is voor kleine kinderen. Schilderijen en klassieke muziek en architectuur en beesten, en meedoen met vanalles.

Het is wel een beetje de “greatest hits”, maar ‘t is altijd beter dan niets. Darnet was het Peer Gynt, en nu is het deze:

Wat er mij aan doet denken: ik moet dringend terug meer klassiek luisteren.

Del.icio.us op 17 mei 2008

zaterdag 17 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Yay!

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Hoera! En ook! Ik denk dat ik een abonnement neem op Story.

Don’t be evil now, y’hear?

zaterdag 17 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Fake Steve Jobs had eigenlijk geen ongelijk, eigenlijk:

And you know what? There is something really evil about taking thousands of the world’s smartest young people and using them to sell online text ads more efficiently. Really. Think of all the really interesting and important things that this pool of brainpower could be addressing.

The war is not about you

zondag 18 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Keith Olbermann, altijd goed voor een boze tirade:

It’s funny cause it’s true. Of nee, ‘t is eigenlijk niet zo grappig. Maar alla. [via zowat overal, onder meer Stijn]

Del.icio.us op 18 mei 2008

zondag 18 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Del.icio.us op 19 mei 2008

maandag 19 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Een aantal ziekgemeld

maandag 19 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Yeah right. Het is vanaf vanavond 24–uurstaking voor de spoorwegen, maar vanmiddag al waren er heelder ziektemeldingen.

Yeah bloody right.

En ondertussen moet ik morgen thuis werken, terwijl ik uitgerekend morgen echt wel graag op het werk had gewerkt.

Zeveraars.

Eurovisie 2008, halve finale 1

dinsdag 20 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Montenegro, dat lijkt al een half uur bezig te zijn. Dat kan niet, manifest: ik denk dat die liedjes maar maximum een minuut of acht kunnen duren. Kan ook vijf zijn. Of drie.

Israël schijnt goed te zijn, heb ik gehoord. Klassevol, en zo. Ik hoor gelijk een mevrouw die de aanhef van Lion King inzet? Ho, ‘t is met een meneer met een hemd zonder mouwen aan, da’s al direkt verkeerd in mijn boek. Pooiers mogen hemden aandoen zonder mouwen.

/schiet wakker

‘t Is een beetje saai, kan ik me dat inbeelden? Oh, hij schakelt over op het Engels? Ja, inderdaad, ‘t is zagerij. En ik word bang van die hossende Israëli’s in het publiek.

Litouwen, Letland, de mannen van Leto Svet. Die die niet kunnen zingen. Dat heb ik al gezien op Youtube, en dat is slécht. Uh-huh. Het stomme is natuurlijk wel dat eens voorbij een zekere wansmakelijkheidsgrens, het gewoon 1proteststemmen begint te halen.

Erm. En nu ik het al meer gehoord heb dan ik eigenlijk wilde, begint een zekere gewenning in te zetten. Awoert mezelf!

Oei! Een lege zaal! Zo zielig!

Moldavië, ‘t is wreed, waar ze tegenwoordig allemaal landen voor uitvinden. Easy listening, ik hoor dat graag. Ik mag er dan wel niet naar kijken, maar bon. Ze staat op een sofa met een beer in haar handen. Zo raar. Voor de rest lijkt het een iets minder goeie versie van Viktor Lazlo.

Mmmmm Viktor Lazlo.

San Marino. San Marino. We zijn nog mar net begonnen, en ik weet al niet meer wat geschreven. Het helpt ook niet dat ik foto’s moet bewerken, en dat ik darnaast ook veel werk moet doen. Enfin, passons.

België. Het rood en wit kleed vind ik persoon zeer mooi, maar de dames in de achtergrond moeten betere benen hebben om dergelijke kleedjes te dragen. Afzichtelijk, eigenlijk. Onsmakelijk, eigenlijk. En ja hoor, het steekt me vreselijk tegen, het liedje.

Azerbaidjian ligt aan de Kaspische Zee, en ze hebben daar volgens André Vermeulen collectief een liedje gemaakt. Ik ben voor dat liedje. Dát is zo slecht dat ik er voor kan zijn.

Alhoewel.

Slovenië. Oei, die madam zit in het gevang. Ongetwijfeld die symbolisch bedoeld. ‘t Is gelijk Cruella DeVille in het zilver.I predict a wardrobe ch—ha! ‘t heeft geeneens zo lang geduurd. Maar jongens toch, jongens toch. Zo saai, en zo slecht allemaal.

Noorwegen. GODVERDOMME ZO SAAI.

Polen. IK BENIN SLAAP GEVALLEN EN ZE TONEN WEER HETZELFDE LIEDJE DOOR DEZELFDE MADAM! Maar met een nog skeletalere ribbenkast. En als ze struikelt barst haar rok open.

Ierland. Ik stem voor die gasten, denk ik. Zo een goed nummer. G’day Austria: geniaal. En sprak hij daar van Sebulba? Yay.

Spanje. Een mevrouw die gelijk Cher doet, van uitzicht. En gelijk een zaag, van liedje. IK WIL DOOD.

Bosnië tegelijk met Herzegovina. Een mevrouw die gelijk een klein kindje doet, en haar meneer die doet gelijk Fred Chichin zonder gitaar en met haarband. Ze mogen daarvan zeggen wat ze willen, Bart Peeters en André Vermeulen, maar ik vind dat niet goed. Misschien moet ik het ook tien keer horen. Of zo.

Maar nee bedankt.

Armenië. Zucht. Saai. Next.

Nederland. De mevrouw heeft botten aan, en dat is al genoeg voor mij. Ik vind dat sexy. Ze mag door naar de volgende ronde.

Finland met nog keer hardrock. Een bende homo’s, ze zouden ze beter luchtgitaren meegegeven hebben. En dat ze keer naar de coiffeur gaan. Els vindt dat pure sex. Ik ben een beetje bang van Els, denk ik.

Roemenië heeft een liedje van 1983 gestuurd, toen ze op het songfestival nog liedjes van 1959 zongen.

Oh nee. Ze hádden kans, tot er plots een beatbox op de achtergrond van een omroepster in latex tevoorschijn kwam. Toen werd het plots saai. En zo werd het alsnog een nummer dat in de avond paste. Hè hè. Op het nippertje gered van de niet-banaliteit.

Rusland. Land van Katarina De Grote! Raspoetin! Trotsty! Tolstoy! t.A.t.u!

En Rusland, nu blijkbaar het land van een meneer die al op voorhand zó moe was dat hij nauwelijk uit kniel– en lighouding raakt. WEDDEN DAT HET HEM TOCH NOG ZAL LUKKEN?

Hé kijk, het is hem gelukt. Hij staat nu naast een meneer met een echte Stradivarius, en er giroleert een geblondeerde Heino op rolschaatsen rond.

Oh wat nu? Zijn hemd is gewoon opengevallen! Ja, de knopenindustrie in Rusland heeft klappen gekregen na de glasnost.

Griekenland. De zangeres Kalimero, hoor ik zeggen. Tiens, ze begint gelijk Ruslana eindigde: in de lucht en met hetzelfde liedje, maar dan zonder energie, en met een goedkope del in plaats van een heet wijf.

Ik kijk even weg, en haar kleed is veranderd. Origineel, zoiets hadden we nog nooit gezien.

OF WACHT.

‘t Is gedaan, ‘t is gedaan, ‘t is gedaan. Ik schat dat Griekenland zal doorgaan. En Holland. En België niet.

De stemmen zijn binnen aan het lopen, en ondertussen wachten we tot ze de maagden brengen om te slachten. Zo klinkt het in alle geval, wat ze aan het zingen zijn tijdens de entr’acte.

GNYAAARGH!!! En moet dat nu ELK jaar opnieuw, dat ze doen alsof ze de envelop met de resultaten niet willen open doen?

Allez hop. Griekenland, zoals verwacht. Roemenië, tjaha. Herzegovina en Bosnië, tja. Finland!? Oh boy. Rusland, tja. Ze stemmen allemaal voor mekaar hé. Israël, zoals men algemeen verwachtte. Azerbaidjan, zoals ook algemeen verwacht. Armenië, die zullen ook wel alle stemmen van de Turken gehad hebben en wat daar in de buurt woont. En Polen, tiens ook Oost-Europeanen. En Noorwegen. Ach ja.

Allez, de Vlaamse inzending heeft verloren. Jammer, anders hadden we nog eens een Belgische inzending in de finale.

SKEPP-prijzen 2008

woensdag 21 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

(eerder verschenen op Gentblogt)

SKEPP, de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap & het Paranormale, reikt sinds 1996 jaarlijks twee prijzen uit. De SKEPPtische Put gaat naar wie zich uitzonderlijk onkritisch heeft opgesteld en de popularisering van kennis en wetenschap totaal verkeerd heeft begrepen, en de Zesde Vijs gaat naar iemand die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt in het verspreiden van objectieve kennis inzake pseudo-wetenschap en het paranormale.

SKEPP

De naam van de prijs verwijst naar kwakzalvers–paragnosten, homeopaten, gebedsgenezers, waarzeggers, wichelroedelaars, osteopaten, dat soort volk–die vaak beweren over een zesde zintuig te beschikken, maar eerder “een vijs los” hebben. Mensen die bewezen hebben over een extra portie gezond verstand te beschikken, door in de media op te vallen door een genuanceerde kritische kijk op de zaken of door een grondig gedocumenteerd betoog, krijgen een “zesde vijs”.

De prijzen werden woensdagavond uitgereikt in Depot Central in de Lammerstraat. De presentatie van de avond was in handen van Koen Fillet, die trouwens met Jongens en Wetenschap in 2001 ook al zo’n Zesde Vijs won.

Goochelaars en illusionisten, van Houdini tot James Randi, staan traditioneel op de barrikaden in de strijd tegen de kwakzalverij en de bedriegers–it takes one to know one. Het was dan ook maar passend dat de SKEPP-prijzenuitreiking opgeluisterd werd door Marc Braem, stichtend lid van SKEPP en drijvende kracht achter het Illuseum, en door de onnavolgbare Gili.

SKEPP SKEPP

Kandidaten genoeg voor de SKEPPtische Put: de zender Lifestyle TV en het programma Astro-Contact op VTM waren lang in de running. Uiteindelijk werd het VijfTV, en in het bijzonder My Mind and Bodylees het forum en huiver. De prijs werd uitgereikt door (pdw): “het programma, dat soms tot vijf keer per dag uitgezonden wordt, doet voor de wetenschap wat een hond doorgaans doet voor een lantaarnpaal. Er worden zogeheten medium, helderzienden en paranormale genezers in opgevoerd die zonder schroom ‘specialisten’ genoemd worden. Er wordt schaamteloos geparasiteerd op de wanhoop en het verdriet van de mensen. Het ergerlijke is dat de goedgelovigheid van veel van de kijkers verzilverd wordt door SMS-en en 0900-lijnen.”

SKEPP SKEPP

Zoals de traditie ondertussen gebiedt, werd de onderscheiding niet persoonlijk in ontvangst genomen. Toen (pdw) woensdagnamiddag naar VijfTV toog, bleek geen van de 144 paragnosten te hebben voorspeld dat hij zou komen. Meer nog: ze bleken zichzelf onzichtbaar gemaakt te hebben. Ook de woordvoerder van VijfTV was nergens te bekennen: pas na enig aandringen door de redactie van Feyten of Fillet wou de man een reactie kwijt op de radio.

SKEPP SKEPP

Gili, daar moeten we op Gentblogt geen verkeerd woord over horen. Al jaren niet, eigenlijk. Miljoenen televisiekijkers voor “Supertalent”, schouwburgen, of (zoals hier) een café met een man of twintig: allemaal gaan ze plat voor de rock’n rollste mentalist van Vlaanderen (en enórm ver daarbuiten).

Euh, ja, ’t was zeer goed, dus. Andermaal.

SKEPP SKEPP SKEPP SKEPP

De Zesde Vijs 2008 werd door SKEPP-voorzitter Prof. Dr. Willem Betz uitgereikt aan Jan Vanlangendonck, voor zijn onverdroten zoektocht naar “de zeer beroemde helderziende Maria Duval”.

Vanlangendonck bracht in het najaar van 2007 in Peeters & Pichal op Radio 1 week na week verslag uit van zijn zoektocht. De naam Maria Duval wordt wereldwijd als handelsmerk gebruikt door het bedrijf Astroforce, dat via paginagrote advertenties mensen strikt voor iets dat eigenlijk grootschalige oplichting is. Ze werken op de emoties, ze spelen in op angst en jaloezie, en gaan de meest laag-bij-de-grondse marketeer-truuks niet uit de weg om de mensen allerlei quatsch te verkopen: amuletten, ritualen, talismans.

Veel mensen vroegen zich af of Maria Duval ook echt bestond. Ja, dus: uiteindelijk slaagde Vanlangendock erin om haar te strikken voor een interview, dat in november 2007 uitgezonden werd, op Radio 1 en op TV in Koppen.

SKEPP SKEPP

Wim Betz: “Een journalist moet en mag zich in dit soort onderwerpen niet voor de domme houden. Journalisten hoeven niet altijd dubieus neutraal te zijn: gevaarlijke onzin, als het dat is, mag ook zo aangekaart worden. En zeker als het erg schadelijke nonsens is, die gericht is op de zwaksten in de samenleving: de goedgelovigen, de ongelukkigen, de eenzamen, de mensen met problemen. Als journalist mag je een kat een kat noemen, een charlatan een charlatan, een oplichter een oplichter. ”

SKEPP SKEPP

Jan Vanlangendonck nam de prijs–een oorkonde en het profiel van een metalen vijs in een zware sokkel–in ontvangst, dankte al de leden van de redactie van Peeters & Pichal, en constateerde nuchter dat de journalistiek niet meer kan doen dan aan de kaak stellen. Deze prijs is daarbij een extra duwtje in de rug: morgen zal Maria Duval alvast opnieuw vermeld staan in de landelijke pers.

Voor Vanlangendonck is het nu aan de overheid en de politie. Die moet er werk van maken om de internationale misdadige organisatie achter Maria Duval op te rollen.

Forza Ritmica: 26ste turn- en dansshow

woensdag 21 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

(eerder deze week verschenen op Gentblogt)

Forza RitmicaHet was dit weekend één van die drie-keer-per-jaar-rituelen op Forza Ritmica, de turnclub van twee van onze kinderen.

We gaan daar heel eerlijk in zijn: onze kinderen aan het werk zien, is altijd een feest. De topturnsters, da’s ook altijd redelijk indrukwekkend. Maar de eindeloze, eindeloze stukken die ertussen komen, dat is niet altijd, euh, even boeiend. We snappen allemaal wel dat het moet, maar het ergste op dat vlak is het diploma-dinges, waarbij ettelijke tientallen kinderen in kleine groepjes allemaal precies dezelfde oefening doen, op dezelfde muziek en alles. Uren aan een stuk, uren aan een stuk.

Het kerstfeest is afwisselender, maar het heeft toch ook niet enorm veel overschot: het zijn allemaal stukjes na elkaar, en dat is het dan. Een oefening samen, een oefening individueel, nog een oefening samen, nog een oefening individueel. Het feest tussen de twee, dat hadden we nog nooit meegemaakt—normaal gezien hebben we dat weekend een verjaardag te vieren—maar dat zou zo ongeveer hetzelfde zijn, hadden we begrepen.

Niets was minder waar!

Forza Ritmica Forza Ritmica

Dit jaar was er iets met de agenda aan de hand waardoor we het dans– en turnfeest wel zouden meemaken. En we hadden geluk: het was dit jaar de eerste keer sinds 26 jaar dat het de jonge trainsters zelf waren die een programma in mekaar gestoken hadden. Het is een mengeling van toneel en dans en turnen geworden: een prinses krijgt het aan de stok met haar vader omdat het allemaal saai is in hun land, ze trekt erop uit, ze komt allerlei personages tegen uit allerlei verschillende sprookjes, en uiteindelijk komt ze terecht in Forza-land, waar het allemaal wél leutig is, trouwt ze met haar prins en is alles peis en vree.

Forza Ritmica Forza Ritmica

Alle elementen van de klassieke show kwamen wel aan bod, maar dan helemaal ingekaderd in het verhaal: zo zaten er vijf individuele turnsters “verborgen” achter vijf deuren en zaten er later in het programma nog eens vier in de glazen kat van een heks.

Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica

De groepsvoorstellingen van de kleinsten, dat zijn meestal minder evidente momenten: het zijn dan reizen rond de wereld, of demonstraties van hoe de mummeltjes van drie en vier hun eerste koprol doen, of de eerste evenwichtsoefeningen op een bank.

De kleintjes zaten ook in het verhaal ingebed: nu eens waren ze de dwergen van Sneeuwwitje, dan eens de indianen van Pocahontas, dan weer visjes in de zee of aapjes in de jungle.

Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica

We hebben het twee keer meegemaakt, zaterdagavond en zondagnamiddag, en het was, onbevooroordeeld, écht zeer goed. Verschrikkelijk vermoeiend voor de kleinste kinderen, maar écht zeer zeer goed.

Forza Ritmica

Forza Ritmica is dan ook niet niets: we kregen er, voor zover ik het bijgehouden heb, een stuk of vier Belgische kampioenen te zien. Maar het fijne is dat het niet enkel de competitieturnsters zijn die de show stalen: iedereen straalde, van de kleuters over de beginnelingen ritmiek, de jongens en meisjes van de Bollekensschool, de gevorderden, de senioren (!), het machtige demonstratieteam met meisjes van zowat alle groepen erin, de clipdansers…

Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica

De tweede dag schrokken we wel even: plots was iedereen geschminkt! Niet alleen de hoofdrolspelers, maar álle kinderen—en niet zomaar wat gekledder: ze zagen er stuk voor stuk als kunstwerkjes uit.

Forza Ritmica

Forza Ritmica

Forza Ritmica

Het was de moeite, en ik heb zo’n vermoeden dat een nieuwe traditie ingezet is op Forza Ritmica, en dat het volgend jaar nóg meer de moeite zal zijn: naast turntalent zit er daar namelijk ook ernstig acteertalent, op de heks en Mary Poppins af te gaan!

Forza Ritmica

Forza Ritmica Forza Ritmica

Forza Ritmica

Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica Forza Ritmica

(En ja, er staan wel heel veel foto’s in dit artikel. Twee keer bijna vier uur feest, met zo enorm veel deelnemers, dat is niet op een paar foto’s samen te vatten: voor wie er nog meer wil, staan er meer op Flickr.)

Forza Ritmica

Forza Ritmica, Arena Van Vletingen, Lange Violettestraat 277a, 9000 Gent. www.forzaritmica.be

Aglio, olio, e peperoncini

donderdag 22 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Eén van de zaken die ik op culinair gebied van mijn vader geleerd heb, naast zijn recept voor spaghettisaus, is een smaak voor (zijn) spaghetti alio e olio.

Het recept kan niet eenvoudiger: spaghetti laten koken, een beetje ajuin zacht laten worden in veel olijfolie, gedroogde peperoncini toevoegen en wat later een paar zeer fijn gehakte teentjes look. De look mag niet rauw zijn, maar mag zéker niet aangebakken zijn ook.

En dan de spaghetti erin dumpen, goed mengen, wat zout over strooien. Klaar op minder dan tien minuten.

En vóór de voedselnazi’s op mijn nek springen: ja, ik weet dat “echte” aglio e olio zonder ajuin is, maar ik vind dat de pikantheid van de peperoncini perfect gebalanceerd wordt door de zoetheid van de ajuin. Met ajuin erbij mag het ook wat pikanter zijn dan zonder. En de look is al in balans met de olijfolie (oh ja, het moet wel goede olijfolie zijn), en het zout op het einde geeft van tijd tot tijd een extra toets.

Het is dan van olie, oh! wat peperoncino, ah! wat zoete ajuin, hey! look, tiens! een iets zouter stuk.

Bliss, bliss, bliss.

Ik maak er een sport van om in de italiaanse restaurants waar ik ga om aglio e olio te vragen: het staat praktisch nooit op de kaart, maar ik ben er bijna zeker van dat elke Italiaan net zoals ik ook zijn eigen persoonlijke versie heeft.

Es geht Alles vorüber

donderdag 22 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Mijn feedreader loopt langzaam leeg: kijk, en kijk.

Ik weet het, het is maar een illusie, en voor elk weblog dat er (tijdelijk of definitief) meer ophoudt, wordt er wel ergens anders één opgestart, maar toch.

‘t Is gelijk vrienden en vriendinnen verliezen die ik nooit echt gehad heb.

Dood, en hoe er mee om te gaan

vrijdag 23 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

In de negentiende eeuw lagen de zaken anders dan nu. Heel anders.

Pstmortem

De moeder ziet er meer dood uit dan haar overleden kind. Ik zou het niet kunnen.

Meer op Flickr.

De Gentse Feesten op Gentblogt

vrijdag 23 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Een dienstmededeling van Ilse, vanop Gentblogt.

Tik Tak Tik. De Hoogdagen van onze stad, het tiendaags bacchanaal van cultuur, feest, muziek en veel pintjes: het komt er weer bijna aan. En aangezien wij ook dit jaar voorzienig zijn, alvast een eerste kreet van uw geliefde redactie.

Dit is dus, net als vorig jaar, een oproep voor de mensen van Gent. En bij uitbreiding voor al wie het plan heeft opgevat om Gent enige dagen onveilig te maken, tijdens de Gentse Feesten. Mensen die het wel veilig willen houden, mogen ook verder lezen, daar niet van.

Niet alleen mogen jullie komen mee feesten, neen, jullie kunnen de ongetwijfeld memorabele opgedane impressies vereeuwigen via een bijdrage aan Gentblogt! Als dat geen unieke opportuniteit is, dan weten we het ook niet meer.

We beginnen hier bij Gentblogt heel erg binnenkort met ons grote Gentse Feesten-offensief; dit jaar nog groter dan voorgaande jaren zelfs (maar daar leest u ten gepasten tijde wel eens meer over). Daarvoor zijn we opnieuw op zoek naar fijne mensen die onze gelederen tijdens de Feesten willen versterken. Als fotograaf, als schrijver… iedereen is zeer welgekomen.

Wij zijn hier heel tolerant, dat weten jullie al. Aldus mag de impressie in een vrij te kiezen vorm gegoten worden: de enige voorwaarde is dat ze online moet kunnen verschijnen. Foto’s, artikels, reviews, recensies, sfeerbeelden, audio, video… alles is mogelijk zolang het maar Gentse Feesten-gerelateerd is.

Er is ook dit jaar heel veel te doen, waardoor we een groot team nodig hebben.

Je engagement gaat zover als je zelf wilt: je schrijft één of honderd artikels, maakt niet uit. Stuur een mailtje naar ons redactieadres (redactie@gentblogt.be) en je verneemt zo snel mogelijk verdere praktische informatie.

In ruil bent u tien dagen lang een nog groter deel van Vlaanderens leukste stadsblog, en dat het wijs is moet u maar eens aan de mensen van vorig jaar vragen.

En dat er al dankbaarheid is op voorhand, dat spreekt voor zich.

DT-watch

vrijdag 23 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Houd iemand zich daar eigenlijk al mee bezig, met het documenteren van dt-fauten in kranten?

Aanvaardtdt

Ach. Het is natuurlijk gemakkelijk gebeurd, als er eerst stond “als het ontslag aanvaard wordt”, en dat er dan gedacht werd, “oei, ik moet dat hier snel aktief maken!”

Del.icio.us op 23 mei 2008

vrijdag 23 mei 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

AfterEffects

vrijdag 23 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik heb zin om eens iets nieuws helemaal in de vingers te hebben. Mijn zinnen zijn gezet op AfterEffects.

AfterEffects is zo’n programma dat over de jaren heen gegroeid is, en dat lagen en lagen en lagen heeft, met shortcuts en truuks en dubbelklikken hier en ctrl-click daar… yum.

Timing is alles

vrijdag 23 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Verdomme, het heeft mij gespeten dat ik woensdag een opleiding moest geven en dat ik nog redelijk wat werk had dinsdagavond: we (Els en mezelf) waren naar de uitreiking van de SKEPP-prijzen, en ik zou er enorm, enorm, enórm graag lang gebleven zijn.

In het zelfde café als deze meneer (nieuwe site komt any day now) en deze meneer, bijvoorbeeld, en met de helft van de mensen die alhier staan.

Ik werd er aangesproken trouwens: of ik kwam als pers of als lid van SKEPP. “Als pers,” moest ik zeggen: ik ben al sinds jaar bij deze mensen hier, mijn Skeptical Enquirer komt om de zoveel tijd toe, maar tot voor kort was ik geen lid van SKEPP zelf. Ik heb het de avond zelf nog verholpen, en van zodra mijn betaling (och here 20 euro!) verwerkt is, ben ik lid.

Ha! En van zodra ik mijn lidkaart op zak heb, doe ik mijn beklag dat de Zesde Vijs 2008 begod nog niet op deze pagina staat. Ze hebben daar iemand nodig die zich wat meer met de interwebaanwezigheid bezighoudt, me dunkt.

Eurovisie 2008

zaterdag 24 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Moet dit nu echt? Ja, dit moet nu echt.

Voorprogramma: de lesbo van vorig jaar. Kledingwissel, kledingwissel, zaag, zaag. Gedaan. Hop!

Welcome to big Eurovsion pardy! Dit is Servië, waar lidwoorden gerantsoeneerd zijn, en presentatiejuffrouw Jovana Jankovic haar kleedje valt bijna af.

Roemenië: Nico en Vlad. Zelie, wat vind je ervan? “Slecht.” Waarom? “Omdat die mevrouw slecht zingt.” En die meneer? “Ook, maar een beetje minder.” Ik leg me daar bij neer. En het kleed van Nico was ook lelijk. En iemand die Vlad heet, die moet minstens een cape aanhebben, vind ik. Ik had het al gehoord, deze week, maar ik herinnerde me niets. Dat is geen goed teken, denk ik, in Eurovisiemiddens.

Verenigd Koninkrijk. Een nogal vrouwelijke meneer, precies. Is dat oogschaduw? En zijn ogen staan te dicht bij elkaar. Ik heb geen opinie over het liedje. Noch warm, noch koud. En die meneer kriept mij uit.

Albanië. Een mevrouw die in de wind staat, en haar bloesje is te kort. De gitarist had zelfs geen geld meer om mouwen te kopen. Arm land hé, Albanië. De mevrouw heeft er gelijk zelf een paar knoppen en een Elviskostuumachtige versiering op genaaid. Huisvlijt. Zoals het liedje.

Wat is me dat nu, ik heb geen opinies. Eenheidsworst, tot nog toe.

Duitsland. Oh, mooie kleuren voor de kleedjes. Tiens, vier meisje, en ze doen gelijk een choreografies van Abba. Maar dan wel belegen. Er zit daar zeker één meisje tussen dat vals zingt. Jammer. Enfin, ik zeg “jammer”, dat is overdreven. Le mystère des voix bulgares klinkt ook zo, misschien winnen ze daar wel punten mee. Gaan ze nu allemaal die windmachine gebruiken, trouwens?

Armenië. Ik vind het geen echt lelijk kleedje, zo met een degradé erin en franjes. Die bewegen zo esthetisch mee met haar borsten, namelijk. Oh, en de achtergronddansers deden een mime van de vlag op Iwo Jima. It’s a dirty job, but somebody’s got to do it.

Herzegobosnië. Na een tweede beluistering vind ik het wel een leutig liedje. Maar mimespelers en al wat daar op lijkt: nee bedankt. Ik bedoel: Ingeborg is nog maar net uit het collectieve bewustzijn verdwenen, en daar komen zij nu weer aan. Met de ogen toe is het te genieten, met andere woorden.

Welcome to the Belgrade! roept een net okselgeschoren geblondeerde del—zij heeft blijkbaar een losliggende tube lidwoorden gevonden. Let’s ket crasiee!! Ze zegt iets over hoe Belgrado de hoofdstad van de wereld is, en ze is blijkbaar helemaal opgetogen over haar oksels, want ze blijft ze maar tonen.

Afijn.

Israël. Het begint nog altijd gelijk Lion King. Hebreeuws, dat is toch een rare taal. ‘t Is gelijk die meneer heel het liedje lang een schaamhaar in zijn keel heeft vastzitten. Chhhh. Lchhhh. Kchhhchhh. Rrrrr.

Voor de rest wel mooi, en mooi getrimd okselhaar. Saai, natuurlijk. Maar wel mooi gezongen. Niet dat dat het een goed liedje maakt, natuurlijk.

Finland. Zucht. Een zekere aanduideling van zelfrelativatie is leuk in deze. En ook iets minder het haar föhnen, dat is niet goed voor de street cred. Of het moet zijn dat we weer in 1985 zouden zijn. Quod non. Next.

Hoe live zou dit zijn, trouwens? Wat als één van die gasten zijn haar in brand vliegt van al die pyrotechniek? Een mens leeft in hoop.

Kroatië. Een man van 75 jaar oud en een resem straatmuzikanten. Hey, zo’n wijs muziekje. Oh, ging daar iets verkeerd met de oude meneer zijn micro? Of is hij gewoon op de dool geslagen? Spannend!

Oei, de oude meneer maakt zich boos! Ik snap het niet zo goed, maar die mooie dansende mevrouw maakt veel goed. De oude meneer is een beetje heel erg belachelijk. Als hij er niet zou tussen staan, zou ik het zeer goed vinden. Zoals de dingen nu staan, vind ik het genant maar toch nog altijd het beste tot nog toe.

Polen. Oei, zo’n dik gat dat die plastieken mevrouw heeft. En ze heeft een plakband om haar decolleté vast te houden — dat kan toch nauwelijks de bedoeling zijn. Getver, zo’n slecht nummer. En ik word ongemakkelijk van die mevrouw. Ik denk dat ze in de vijftig is, en dat er heel veel geld tegenaan gesmeten is. Dat, of ze is 25 en heeft er tien jaar pornocarrière opzitten.

IJsland. “Ik ben een jongen die voor de venten is. Stem op mij.” Uh huh. “En ik ben een juffrouw die er geen probleem mee heeft dat mijn bovenarmen wat klodderig flapperen terwijl ik met wijdopen benen voor een miljard mensen sta te kwelen. Stem op ons.”

Neen bedankt. This is my laaaif. This is my làààààif. Jaja, na de dertigste keer had ik het al door.

Turkije. Ik vind het verdcht dat er geen veertig mannen van middelbare leeftijd in kostuums op keukenstoelen achter de zanger zitten. En er is te weinig echo op de micro. Maar de zanger heeft wel een ultrawijze vest aan: moleskin, of black velvet, of hoe heet het. Fijne drumpartijen ook. Wel stom dat het lijkt alsof hij maar doet alsof hij gitaar speelt, de zanger.

De presentatrice heeft een nieuw kleedje aan. ‘t Is dat of ze heeft serieus zitten schuiven in de zetel en haar kleed is helemaal op een bolleken gedraaid.

Portugal. Oei! 1984 aan de telefoon, ze willen hun oogschaduw terug!

Zoals het gebartpeeterse zei: het is I’m Crucified, maar dan wat trager. En dan nog iets, dat ik niet meteen thuis kan brengen. Of toch: Airport, van The Motors.

De laatste mevrouw in het Griekse koor vangt mijn oog, trouwens. Ik heb iets voor vrouwen met zeer kort haar. En de windmachine doet mooie dingen met haar loshangend kleed.

Zeer mooi. Enfin, denk ik toch. Ik was te druk aan het kijken naar de rechterkant van het scherm om veel te luisteren.

Letland had Piet Piraat gestuurd, juist ja. Afvoeren, en liefst zo snel mogelijk. Wist u trouwens dat kielhauling één van die mooie uitdrukkingen zijn die uit het Nederlands in het Engels overgenomen zijn?

Zweden. Ieeek! ‘t Is Jocelyn Wildenstein! En ze zingt vals!

Denemarken. De woorden van Kool and the Gang en Lionel Richie, en de melodie van Sesamstraat. Hier, spoel uw oren hiermee uit.

Georgië. Dat ze blind is, is een excuus voor haar afgrijselijke kledij. Maar er is geen excuus voor de tackiness van de lyrics: While we fight for nothing, my eyes run dry // Are you still so blind to ask me why? Zucht.

Oei! Een kledingwissel! Ze staat daar nu in haar nachthemd, en de achtegrondzangers gelijk zotten met kapotte dwangbuizen.

Oekraïne. De zangeres, Anorak, staat daar in haar ondergoed. Ik kan daar niet kwaad op zijn.

Oh, tot ze beweegt: ze heeft gelijk botinnen aan, dat trekt op niets. En ze heeft van die spilletjes van onderbenen. En ze loopt gelijk ne gestampten boer over het podium.

De dansers op de achtergrond daarentegen: ik geef Sandra gelijk, die zijn niet verkeerd bezig.

Kijk nu, de presentatrice heeft in de rapte een kleedseken laten maken van een gordijn uit de jaren 70.

Frankrijk. Ik heb er goeie dingen over horen zeggen, maar ik heb het nog altijd niet zelf gehoord.

Mja. Niet slecht, een beetje tinnig wel. Kan daar niet wat meer bas op? Ik denk dat het een goed nummer is, denk ik. Maar het komt niet echt over, en ik denk niet dat er veel gaat voor gestemd worden.

Azerbaidjan. Ze doen iets Anne Rice-achtig. Het is op mijn gegroeid, ik denk dat ik het ondertussen al een keer of vier gehoord heb. Ik wil ook witte contactlenzen.

Griekenland. Kalimero weer. En nog altijd slecht. Next.

Spanje. De chiki chiki. En nog maar eens het vuurwerk. Uw tegengif:

Op de twee meisjes die niet in bikini staan na, zijn het wel appetijtelijke achtergronddanseressen. “Perrea perrea” betekent trouwens “bedrijf de liefde bedrijf de liefde”. Altijd leuk om weten.

LifswingServië doet iets met een fluitmeester, zegt Peeters Bart. Is dat iemand gelijk Mister Lifto?

Ah nee, manifest: ‘t is iemand met een panfluitachtig klinkend intrument. Niet dat het één het ander uitsluit, natuurlijk, maar bon.

Voor de rest is het een schoon liedje. Rustig en zo, en met veel ingehouden emootsie. Zo zijn ze dan wel weer, daar in de Balkan.

En het blijft daar maar trekken in de concertzaal, ze gaan nog allemaal een valling opdoen met al die wind.

Rusland. Noteeng gonna moof dees monteen. De zanger heeft meer aders dan normaal in zijn nek. En zijn hemd staat open en hij geraakt maar niet recht van op de vloer. En ‘t is saai. De enige spanning is dat ik mij afvraag of die rolschaatser van het podium gaat donderen.

Zo slécht.

‘t Is al gedaan! Elf!! 1!! Het allerlaatste liedje!

Noorwegen. Het is ver gekomen, maar de mevrouw heeft geen speciale act en ze toont haar bloot gat niet, dus ze is al op voorhand verloren. Zelfs als het een uitstekend nummer zou zijn. Zou. Zijn.

Van mij mag dat liedje van Bosnohergezovina winnen. Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda! Of die Fransoos die in het Engels zong.

Del.icio.us op 25 mei 2008

zondag 25 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Moe

zondag 25 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het lijkt misschien niet zo, maar ik heb vandaag een stapel werk verzet. En volgende week zit zo ongeveer vol, vooral met dingen die ik mezelf op de hals gehaald heb. Ah well, nekeer zo en nekeer anders.

Op het werk wordt het ook wijs: allemaal nieuwe projecten en al!

Oh, en het is binnenkort begin juni. Juni. JUNI!

Het was daarjuist nog maar februari! En straks is het zomer! Mijn leven vliegt voorbij.

Del.icio.us op 26 mei 2008

maandag 26 mei 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

To do

maandag 26 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik heb vanavond al allemaal wiki-informatie van één wiki naar een andere wiki verhuisd. Manueel werk, bleh.

Dinsdagavond: late avond in Brussel. ‘t Zal ongetwijfeld wijs worden. Maaar wel laat.

Woensdagavond: meeting bij mij thuis. Niets dat ik niet graag doe. Maar ‘t wordt wel werken.

Donderdagavond: vergadering met Gentblogt. Het belooft ook wijs te worden. Maar wel laat.

Vrijdagavond: opleiding (ha!) geven. Ik doe dat wel graag, maar ‘t is wel werken natuurlijk.

Zaterdagavond (hoera!) eten (en vergaderen) met de mensen die de volgende maand onze keuken en mijn bibliotheek gaan maken. Wijs, maar wel geconcentreerd te blijven.

En eigenlijk had ik gezegd dat ik vanavond een handleiding zou afmaken. Wel, weettewat? Ik ga dat niet doen. ‘t Was dit weekend al elke dag ook iets. En die handleiding, dat zal dan zijn in de aanloop naar die opleiding van vrijdag.

Platte rust, computer uit.

Terug van nergens

dinsdag 27 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Op de terugweg van nergens.

’t Is te zeggen: van plaatsen waarvan ik niet in het openbaar ga zeggen wat ze zijn. Aha! Geheimen, en in due time zal alles dan wel verteld worden.

Of niet, natuurlijk.

En voor de rest: ik heb een zeer fijne avond gehad, maar het was wel weer een beetje zo van “wie zou dien aardigaard daar in den hoek zijn” voor de andere mensen, denk ik. Asocials anonymous, azzet ware.

Tegenwoordig

woensdag 28 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Veel inspiratie, maar nog meer dingen te doen.

Niet de minste nood om rond te hangen in echokamers voor mensen die eigenlijk beter wat zouden werken — hallo, Twitter.

Zo ongeveer negatief bezorgd om online reputatie en SEO en gelijkaardige nonsens.

Veel aan het bijleren.

Te weinig aan het slapen.

Het plezier van goede audiobooks aan het ontdekken.

Me veel zorgen aan het maken.

Del.icio.us op 28 mei 2008

woensdag 28 mei 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Desperados waiting for a train

woensdag 28 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Vroeger gebeurde het mij alle vijf voet: dat ik een liedje plots hoorde in een andre versie dan ik gewoon was, en dat ik dacht “hey, ‘t is toch beter in de originele versie”.

Tegenwoordig, met de internets, is het géén werk om een snelle opzoeking te doen en te vermijden in affronten te vallen.

Maar toch, maar toch. Desperados waiting for a train is één van mijn all time favourites. ‘t Is een klassiek verhaal: kind en grootvader, en allebei worden ouder. Ze zaten vroeger samen in de keuken toen ze jong en oud waren, ze worden ouder en nog ouder, en het eindigt met

On the day before he died I went to see him
I was grown and he was almost gone
So we just closed our eyes
And dreamed ourselves a kitchen
And sang ourselves a verse to that old song
We’re like desperados waiting for a train

Ik ken het enkel van de versie van The Highwaymen (Waylon Jennings, Johnny Cash, WillieNelson, Kris Kristofferson):

Dit is de originele versie van Guy Clark. Het is anders, dat zeker, en ik ben er niet uit wat ik ervan vind. Weird.

‘t Is in alle geval niet zoals bij Me and Bobby McGee. Ik krijg er etterend eczeem van als ik het gezongen hoor door dat mens Janis Joplin:

Nee, dan zo ongeveer duizend keer liever door de auteur zelf:

Zoals een commentaarder op YouTube zegt: “This makes you want to say ‘Janis who?’”. En of.

Highwayman

woensdag 28 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ah what the hell.

Doe uzelf een plezier, loop naar de winkel en koop u een verzamelaar van The Highwaymen.

Willie Nelson. Johnny Cash. Waylon Jennings. Kris Kristofferson. Op één podium.

Ik zou daar zo enorm veel voor geven om ze allemaal samen gezien te kunnen hebben. Maar ja.

Trouwens: morgen—morgen!!—komt Neil Diamond naar België. En er zijn nog kaarten.

Er zijn. Nog. Kaarten.

Ik heb een vergadering, jammer genoeg. Anders, ik zweer het, was ik gegaan.

Oh nooo

donderdag 29 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Jana Miartušová–u kent ze misschien als Nella, of Mirta, of een half dozijn andere namen–heeft zichzelf een koppel pompelmoezen à la Victoria Beckham laten steken. Dat wisten de lezers van haar kinda-blog al een tijdje.

Maar vandaag heb ik voor het eerst een foto gezien.

Oh nooo indeed. Het wás zo goed, waarom dan van die plastieken monstrositeiten zetten? Dat gaat zo hard mijn verstand te boven, jongens toch.

Erkenning voor osteopaten!

donderdag 29 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 19 reacties

De Belgische osteopaten willen dat hun beroep erkend wordt, en ze sturen de staat een dagvaarding omdat de uitvoeringsbesluiten voor de kaderwet van 1999 er nog niet zijn.

Ah, de Wet Colla. Parel aan de kroon van het medisch-wetenschappelijke Belgische firmament. Homeopathie, chiropraxie, osteopathie en acupunctuur, één strijd.

Lovenswaardig dat ze een kader aangereikt krijgen hoor, daar niet van. En ik mag er niet te veel van zeggen, want er zit er in de familie één, en die is wel goed.

Maar: die is dan wel kinesiste, en die weet hoe een mens in mekaar zit, en die zit in wat ze in het Engels de movement toward evidence-based medicine zouden noemen.

De miserie zijn al die andere oorkaarsende kwakzalvers. Die de schedel van pasgeboren baby’s “manipuleren” om astma en reflux te “genezen”. Bleh.

Del.icio.us op 29 mei 2008

donderdag 29 mei 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Aliens

vrijdag 30 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Het is nog eens Aliens op de televisie. Ah, dat waren de dagen.

En wat een ongelooflijk contrast: net voor Aliens was het nog eens Men in Black 2. Zo slécht, die speciale effecten van MiB2! Plastieken aliens, overcomputeriseerde blue screens, brrr.

Nee, dan Aliens, zo van net voor het allemaal digitale effecten waren in science fictionfilms, en dat het er toch wel serieus aan te zien is.

Het helpt ook dat James Cameran dat enorm goed gedaan heeft: één van die weinige keren dat het vervolg niet slechter is dat het origineel. Het is zo bij Godfather, en het is zo alhier: niet “veel beter” per se, maar zo enorm anders en ook goed, in vergelijking met Alien.

Naast het vechten en naast de xenomorphs, vind ik trouwens aan zowel Alien als Aliens de wereld het beste. Rol Blade Runner en Starship Troopers in mekaar: hey presto, it’s the Alien franchise! Leve dystopie!

Trouwens, trouwens, trouwens: het is binnen een paar maand mijn verjaardag, en al wie niet zou weten wat mij te kopen—27 augustus zal er snel zijn, en ik wil géén klachten horen dat ik niet genoeg hints gegeven heb—bij deze:

Lifesize-Alien-Prop

Levensgroot, en dus misschien een beetje moeilijk te plaatsen in huis… een alternatief is deze, doro Giger persoonlijk gehandtekende kop:

2908_image04

Oh, te griezelig voor de kinders? Geen probleem, ze bestaan ook in schattige versies:

900011_press01-001

Dat is wel in uiterste nood, dat laatste, natuurlijk.

Het plan

zaterdag 31 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

We gaan daar niet over hemmen of hawen: de toestand in ons huis heeft zowat het nadir bereikt.

De benedenverdieping is een stort, het eerste is niet veel beter, de koer/tuin is een combinatie wildernis en stort, het achterhuis staat vol dozen en boeken en gerief.

Maar. Maar!

Morgen komen Peter en Freya. En gaan we er een stamp op geven. Juni wordt verbouwmaand.

En dan, en dan, dán krijgt alles zijn plaats en wordt het allemaal onderhouden. Met kuisvrouw en al, gelijk in het echt.

Ook een manier…

zaterdag 31 mei 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

…om de aandacht te trekken:

Geeft

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338