Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: september 2006 (page 1 of 8)

Oh man…

Toch een indrukwekkende mens, Clinton.

Video’s van een interview, in drie delen: eentweedrie

En ook fantastisch hoe ze het spinnen op Fox: kijk maar.

Een mens vraagt zich af wat Bush zal doen na zijn presidentschap, en hoe hij met zo’n interview zou omgaan.

Leve John Hall

Een beetje feed-catch-up aan het doen vanavond, en via BoingBoing bij deze tegengekomen: professor John Hall, op 5 september 2006, zo stoned als een werkelijk zéér stonede parkiet, les aan het geven aan een auditorium would-be-toekomstige-managers aan de University of Florida.

De prof heeft misschien een paar komieke sigaretten te veel op, maar het is pas echt grappig omdat hij doet wat een mens in zijn positie eigenlijk niet mag doen: studenten uitlachen bijvoorbeeld. Maar het is toch verdorie wel echt godgeklaagd: studenten op universitair niveau die Napoleon in de elfde eeuw situeren, of die denken dat ze gaan weten wanneer Sun Tzu schreef als ze de copyrightboodschap van het boek vinden.

En het punt waarop hij zegt tegen een zaal zaal vol Business School -types zegt dat het leven niét over business gaat, en niét over management: classic.

Helaas: ze hebben hem blijkbaar op staande voet ontslagen. Spijtig.

Del.icio.us op 30 september 2006

Bekende Vlaming!

Dus dan zitten Zelie en ik in onze zetel naar de televisie te kijken, een reportage over het Sint-Pietersplein en de opening van de nieuwe parking.

En dan doen een beetje van vox pop, en plots schiet Zelie recht: Kijk ‘t is Tessa op televisie!! Tessa op het nieuws! Ik ga dat rap aan mama zeggen!!

Nieuw!

Kijk, An Wauters is verhuisd!

Echt serieus proper.

En qua versie van de standaard disclaimer, ook wel helemaal in orde:

By the way… op deze weblog kan je mijn leven volgen, of toch die dingen die ik vatbaar vind voor publicatie. Mocht u hierdoor in enigerlei mate misleid worden dan is dat geenszins mijn bedoeling. Mensen die me echt kennen zullen hier en daar wel iets begrijpen dat er niet staat. De anderen begrijpen dan misschen weer niet altijd wat er wel staat. Het gaat hier niet om een online dagboek, maar wel om mijn verhaal. Take it or leave it.

 

Zo hoort ge ’t ook eens van een ander

Tum dee dum. Knippety-plak.

Een week voor D-day dwarrelen hier ook vodjes van verkiezingsfolders binnen. Inspiratieloos wederom : een doodsaaie voorstelling, fotootjes van de politicus in kwestie en een vaag x-puntenprogramma waar een mens moedeloos van wordt (beter wonen, goedkoper wonen, meer groen, minder belastingen, … afin, wat iedereen wil eigenlijk). Alles schreeuwt “stem op mij !”, maar je komt eigenlijk niet te weten waarom je dat zou moeten doen.

Dat ze een voorbeeld aan Lien nemen, gedorie ! Naast een persoonlijke folder en een folder met andere politici uit de buurt heeft ze een deftig gedocumenteerde website ! Boordevol info over haar programma en zichzelf. Concrete themapunten. En dan zou ik nog haar ongeëvenaarde filmpjes vergeten. Lien heeft duidelijk begrepen hoe het internet werkt en hoe je ‘t kan gebruiken. Ik wacht op de eerste lokale politicus die haar dit nadoet. Mocht ik in Gent wonen, ik wist op wie te stemmen. Nu wordt het iets moeilijker, het wordt een draai aan het grote eliminatierad.

Via alhier.

Oorlog

Schuune. ‘t Kan beter, natuurlijk, maar ‘t is al een schoon begin.

[beter = nauwkeuriger, handiger, met een tijdsslidertje, met inzoommogelijkheid, met hyperlinks naar bijvoorbeeld Wikipedia, met meer dan één outline tegelijk, …]

Changement de décor

Zó veel heb ik het niet over het werk, maar nu de naaste collega’s en familie allemaal geïnformeerd zijn, mag de kat uit de zak. Ik doe begin november mee met onder meer Pietel en Hugues en volgens mijn feedreader nóg veel mensen: ik verander van decor.

Van Brugge naar Brussel, van kader-webmaster naar bediende-consultant, van websites naar veel meer dan websites, van één klant naar veel klanten, van onderwijs naar niet-onderwijs, van interessant naar nog veel interessanter. Van Europacollege naar Namahn.

Naarnamahn

Hoe spijtig ik het ook vind om de bijzonder fijne collega’s hier te verlaten: ik kan niet zeggen hoe hard ik er naar uitkijk.

RGB

Ik kan er ook wel vrede mee nemen, min of meer, met de peiling van VRT en De Morgen.

Sp.a houdt stand. Dat is uiteraard geen slecht nieuws, het had wel wat meer mogen zijn, maar bon. Als we de peiling moeten geloven, wordt Termont burgemeester. Ik hoop en verwacht dat we nog wel eens heel aangenaam zouden kunnen verrast worden.

De daling van de VLD had ik niet verwacht, maar dat is wellicht de idealist in mij die zich roert: waarom zou een partij die goed werk geleverd heeft in Gent afgestraft moeten worden voor eventuele strapatsen op het federale niveau? Hun filosofie is de mijne niet, maar ik kan er niet rond dat zij het goed gedaan hebben in Gent, zo samen met sp.a (en Spirit). Van Rouveroij, Versnick, Peeters, allemaal soliede kerels, toch voor zover ik dat van op afstand kan inschatten.

CD&V… geen idee, eigenlijk. Ik heb er niet hetzelfde gevoel over als Ilse, maar dat is bij gebrek aan houvast: gisteren de folder-annex-poster van CD&V-N-VA nog eens herlezen, en naar aanleiding daarvan nog eens hun programma (CD&V en N-VA, elk een eigen programma, pas op!) en ik kan me er nog altijd geen beeld bij vormen. Amorf, bijna. Er zitten ongetwijfeld goeie mensen bij—pakweg Tony Van Parys, kan ik me inbeelden, en Helga Stevens, ben ik wel redelijk zeker van—maar voor de rest: I dunno. En opnieuw trouwens dezelfde opmerking: ik blijf het niet begrijpen dat CD&V Gent op de slippen van Yves “hoe is dat nu mogelijk” Leterme punten haalt.

Vlaams Blok blijft status quo, en ik vermoed dat ik daar tevreden mee zou moeten zijn. Eén op vijf Gentenaars blijft veel te veel, natuurlijk. Ik hoop en ik blijf hopen dat we binnen vijftien jaar kunnen zeggen, als die mannen hun generatiewissel eindelijk achter de rug zullen hebben, er niemand van het (twijfelachtige) kaliber van Dewinter-Van Hecke-Annemans opgestaan is om de teugels in handen te houden, en het hele zootje ongeregeld aan interne ruzie en strubbelingen uiteengespat is in irrelevante splinters, dat we dàn zullen kunnen zeggen dat het allemaal mede in Gent geëindigd is.

Groen! stijgt veel, en stijgt ten koste van de sp.a. Begrijpelijk: de twee vissen voor een deel in dezelfde vijver. Van al wat ik opvang zijn de mensen van Groen! echt niet slecht bezig (Filip Watteeuw springs to mind) en Vera Dua heb ik heimelijk altijd ook wel een sympathieke gevonden, zelfs op de meest politiek amateuristische momenten. En ze hebben het voordeel van de oppositie. Als ze in een coalitie verzeilen met sp.a-spirit hebben ze alvast stapels punten waar ze bijzonder goed zullen overeenkomen: kijk bijvoorbeeld bij Lien of bij Cathy Plasman voor groen bij sp.a en bij Lieven Decaluwé (die dat overigens ook wel bijzonder zeer goed gedaan heeft de afgelopen jaren) voor groen bij Spirit.

Mf. Rood-groen-blauw. Het had erger gekund.

Del.icio.us op 28 september 2006

Tsk

Bimbam de klokken en haal de bloeddrukpillen boven: LVB heeft de links in zijn feed(s) eindelijk rechtgetrokken.

Allez dan

Omdat ze het zo vriendelijk vragen, maar ik ga er echt geen gewoonte van maken: de heren gKush, Fans en noy-Z, beiden idolatoren[?], delen me emailsgewijs mede dat ze beginnende bloggers zijn en wat reclame willen maken voor zichzelf (euh, voornamelijk hun weblog, http://modelstaat.blogspot.com, mag ik hopen).

Tsss. Zo moeilijk is dat nochtans toch niet, veel mensen op een weblog krijgen? Gewoon schrijven dat tien andere mensen die ook op de internets zo’n website hebben, kiekens zijn, of homo’s (heaumeaux zo u wilt), of dat ze fascisten zijn of linkse rukkers? Dan komt dat toch meestal voor mekaar?

En, uiteraard, als dàt niet lukt, Blote Wijven, natuurlijk.

Star Wars Barkley

Perfect. De performance is deze keer—op een paar geluidseffecten misschien—niet radicaal anders dan de standaardversie, maar de kostumering daarentegen…

Meer wookiees op drums, mijn gedacht. En imperial stormtroopers op bas.

Ik ken geen schaamte

Alsof Magma en ELP en Marillion niet genoeg waren…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Alhoewel, eigenlijk: waarom zou ik mij daar in feite voor moeten schamen? Da’s toch gewoon zeer goeie muziek?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Allez ju, nog een paar om het af te leren:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Viktor Lazlo, mijn zestienjarige ik was daar tout chose van.

Oorgasme

Het is weer 1987 en ik zit bij R. Bonnek op de kamer naar cassettes te luisteren, onder een poster van Marillion.

Excuse me while I wax melancholic.

Mekanik Destruktiw Kommandöh!

Jaja, ik was er azo enen.

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑