Archief voor september 2006

 

Woeha!

vrijdag 1 september 2006 in Internet. Permanente link | 2 reacties

Tegenwoordig, met al die libraries en al die propere documentatie en al die vriendelijkheid van de mensen bij Flickr en Keyhole Google Earth en alles, is het toch wel wijs wat een mens met een relatief kleine moeite kan bewerkstelligen.

Mike Reys trekt via phpFlickr de geocoding-informatie van Flickr binnen, en maakt er een KML-bestand van, dat Google Earth kan inlezen.

kaart

Ik denk dat ik me ergens op een weekend of nacht eens ga bezighouden met de foto’s van de dag van Gentblogt allemaal op een flickr-account te, erm, flickren en ze dan kaartgewijs te ontsluiten.

’t Is te zeggen, ik had dat al eens geprobeerd, maar in 3D is nog mooier natuurlijk. 😀

O: dit is een KML van de laatste paar foto’s die ik gemaakt heb. Wijs!

Del.icio.us op 1 september 2006

vrijdag 1 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Megapixels

zaterdag 2 september 2006 in Foto's. Permanente link | 10 reacties

Ne mens kan hem eens amuseren. Donderdag kwam ik terug van vergadering, en ik stapte op weg terug naar huis (via de nieuwe-Moleskines-winkel) binnen in de Sint-Niklaaskerk.

Een vreemde kerk, die het grootste deel van mijn leven dichtgetimmerd was, en die toen ik er voor het eerst in geraakte, tegen al mijn verwachtingen in een luchtig en helder gebouw bleek te zijn.

Een paar foto’s genomen van heiligenbeelden, en uiteindelijk ook uit de losse pols, meer om te testen dan wat anders een serie foto’s van het altaar tot aan de uitgang over het plafond heen gemaakt.

Thuisgekomen die in de stitcher gesmeten–’t waren 23 foto’s, vandaar deze boodschap–en hey presto een tijdje later een beeld van zo’n 90 megapixel.

In verkleinde versie (klik voor iets groter):

sint-niklaas

Ik denk dat ik er eens opnieuw naartoe ga, en dat ik dan (1) een statief meeneem, (2) een iets bredere hoe dan een 30mm meeneem en (3) niet meer op aperture priority maar wel op manual trek.

Hoe meer ik er naar kijk, hoe lastiger ik loop van de focus die niet overal goed is, en hoe meer de scheefheid me tegensteekt. Maar: wel een wijs experiment, zelfs al is het al door duizenden mensen vóór mij gedaan.

Metropolitain

zaterdag 2 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Hoeveel metro’s al aangedaan? Clickety-click op b3co.

[via Joris Artels, en inderdaad, “die van Antwerpen staat er niet op”. Maar da’s dan ook geen metro hé, da’s gewoon een tram die in een put met een dak op rijdt. :)]

Clips

zaterdag 2 september 2006 in Music, Televisie. Permanente link | 13 reacties

Ik ben, omdat een mens toch iets moet doen op een ongoddellijk uur als het deze, naar MTV aan het kijken. Ze draaien er net Manchild van Neneh Cherry, een nummer waar ik in 1989 redelijk ondersteboven van was.

Youtube to the rescue!

…yep. Ondanks de cheesy effecten, blijft het overeind. Neneh Cherry, die er geen probleem van maakte om een echte vrouw te zijn, met kinderen en buik en alles: respeck.

Hm.. Eens kijken hoe ver terug in de tijd ik dingen kan vinden op Youtube.

In 1988 vond ik Orinoco Flow goed–stoppen met grinniken, daar op de derde bank!–en eigenlijk: ik ben niet te beroerd om te zeggen dat ik nog altijd wel eens durf een Enyaken te forceren op tijd en stond.

In 1987 was M/A/R/R/S’ Pump Up The Volume zwaar van rockegem, en ik daag eenieder uit om dat zelfs vandaag de dag tegen te spreken.

In 1986 was Kate Bush enórm goed bezig, en ik zou eigenlijk niet weten wat gekozen uit The Whole Story. The Man With the Child in his Eyes dan maar. Niet de beste clip, maar een kiekenvleesnummer-men-kan-niet-meer. Ah what the hell, ik kan niet kiezen. Cloudbusting is even goed, en is wél de betere clip–Donald Sutherland ftw! 

In 1985 had ik het cassetje van Brothers in Arms gekocht, zoals ongetwijfeld miljarden mensen over de hele wereld. En Walk of Life vond ik denk ik het allerbeste dat erop stond.

In 1984 was ik helemaal voor Lloyd Cole & the Commotions’ Rattlesnakes. Recentachtig herontdekt in een versie van Tori Amos, maar het origineel is toch wel ongelooflijk machtig.

In 1983, toen echt goeie muziekvideo’s nog net zeldzaam genoeg waren dat ouders meekeken, vond de hele familie denk ik eensgezind dat Annie Lennox en Dave Stewart dat zeer goed deden op Here Comes the Rain Again.

In 1982 kwam Michael Jackson’s Thriller uit. Ik vond het niet zo’n goed nummer–ik vind het nu beter dan toen, als ik eerlijk ben–maar het evenement! toen de hele clip voor het eerst uitgezonden werd op Veronica!

In 1981 zat ik nog op de lagere school, en ik denk dat I won’t Let You Down zo ongeveer de eerste clip was waar iedereen, letterlijk iedereen op school over sprak.

In 1980 was ik nog bijzonder ver van mijn puberteit, maar Olivia Newton John maakte wel aarige emoties los als ze Xanadu zong.

Hmm. 1979. En nu moet ik beginnen oppassen dat ik niet vals speel. Dingen die ik echt actief gezien heb het jaar zelf, en niet tweedehandsherinneringen. Abba’s Gimme Gimme Gimme is bijvoorbeeld van dat jaar, heb ik zeker gehoord op de radio (uiteraard! ABBA was incontournable, ze stonden heel het jaar zowat op één), maar ik heb ze maar een paar keer echt gezien. Nee, Patrick Hernandez en Born to be Alive daarentegen… Franse zanger, Belgisch liedje: garanti hit de zaterdagshows op TF1.

In 1978 zongen we op school allemaal (fonetisch) mee met 10cc’s Dreadlock Holiday, maar op TV zien? Nah. You’re the One That I Want daarentegen… misschien. Ik denk het niet, maar het zou kunnen. (joe de wa de da da, joewade babbedeba oe oe oe, trouwens :))
Neen, tot spijt van wie het benijdt: het enige waar ik honderd procent zeker van ben, is dat we elk jaar naar het Eurovisiesongfestival keken. En dan ik deze Halleluja wel goed vond. Nog altijd trouwens hoor.

In 1977 keken wij ook allemaal samen naar het Eurovisiesongfestival. En deze zat ertussen, jawel: Parlez-vous français, door de onvergetelijke Baccara. Een vraag die ze trouwens ook meteen beantwoorden: non, nous ne parlons pas français. Maar degene die wij de dag erna allemaal zongen op school was deze, uiteraard: A ba ni bi. En zelfs (zeker!) voor een kindje van zes jaar was ook deze L’oiseau et l’enfant onvergetelijk.

…ik geef het op. Wij hadden thuis eigenlijk pas een televisie sinds eind de jaren 70, en in 1976 zat ik pas in het eerste leerjaar. We luisterden wel veel radio, en ik heb echt wel eerstehandsherinneringen aan bijvoorbeeld Daddy Cool, maar dat zijn geen video’s natuurlijk.

Youtube is gewonnen. Tss.

Nomi

zaterdag 2 september 2006 in Music. Permanente link | 6 reacties

Allez ju, nog één een paar om het af te leren. Veel te laat ontdekt, de man was al schielijk, maar het blijft onnoemelijk goed. These go out to you, Hugues! :)

En het kan nog meer: Klaus Nomi, de ergste jaren ’80 fluo-plastiek, én Marlene Dietrich:

Skelet

zaterdag 2 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik had al ooit eens een link gevonden met getekende skeletten van tekenfilmfiguren (Peanuts, en Marvin the Martian en zo), maar deze is nog een lekje beter:

bugs

’t Zijn gedikke nagebouwde skeletten in ’t echt! [link via ik weet niet meer wie, het venster stond nog open]

Kijkt kijkt

zaterdag 2 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Hoe lang zou dat al zijn? :)

Uitkijken naar de persconferentie volgende week, vermoed ik?

links for 2006-09-02

zaterdag 2 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Een nieuw weblog

zaterdag 2 september 2006 in Weblogs. Permanente link | 20 reacties

Was het een echt weblog geweest, ik had het gelezen via de RSS-feed of via een trackback, maar nu moest het wachten tot ik er toevallig voorbij kwam naar aanleiding van Gentblogt.

Zegt Jan Roegiers:

behoeft een website van een bescheiden politicus, die regelmatig eens een artikeltje/blog schrijft, écht een RSS feed? Mijn zoektocht langs een pak andere websites/dagboeken/weblogs van politici leert me dat het niet écht nodig is. Vooral omdat ik het zelf niet kan installeren (shame on me!), en het laten doen kost me al gauw meer dan € 100.

Een schande, dat mensen geld vragen om een weblog op te zetten. Even de proef op de som nemen hoe lang dat moet duren…

1. Domeinnaam

Ik heb meer Dreamhost-accounts dan ik een stok naar kan schudden, dus deze stap is eenvoudig.

 • naar http://panel.dreamhost.com gaan
 • domains > manage domains > add new domain/subdomain
 • ik kies janroegiers.blaffeture.net
 • klik “fully host this domain now”

Totale tijd: 21 seconden.

2. WordPress installeren

Met one-click installs bij Dreamhost is dat een minuskule moeite:

 • naar http://panel.dreamhost.com gaan (of er blijven, natuurlijk)
 • goodies > one-click installs > WordPress
 • kies het domein dat ik net aanmaakte, vul een database-naam in (janroegiersdb, waarom niet?)
 • klik “install it for me now”

Totale tijd: 24 seconden.
Of nee: het is wachten tot Dreamhost de install ook echt doet. Ik heb hier 234 seconden moeten wachten, maar toen had ik een werkende WordPress staan.

3. Wat inhoud invullen

Knippenplak. Ik neem de drie recentste artikels op de bestaande website, en hopla:

Totale tijd: 6 minuten. Omdat ik wat vieze HTML uit de knippenplak-artikels heb moeten verwijderen.

OK. Goed. Was dit een engelstalige weblog, dan zou het bij deze al bijna gedaan zijn. Maar het is een nederlandstalige weblog, dus er moet wat gelocaliseerd worden.

4. Localisatie

Voor het gemak, en om tijd te winnen, denk ik dat ik ga vertrekken van het standaardthema van WordPress zoals alhier vertaald naar het Nederlands. Ik installeer meteen ook de Nederlandse .mo-file voor de beheersinterface, de interface-termen zoals “reageer” en “reactie versturen” en de dag- en maandnamen en dergelijke.

 • Kubrick-nl downloaden en uploaden naar /wp-content/themes/
 • localisatiefile downloaden en uploaden naar /wp-includes/languages/
 • /wp-config.php aanpassen: define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’); invoegen
 • in de WordPress-opties het datumformaat aanpassen naar l j F Y (zaterdag 2 september 2006 ipv september 2, 2006)

Totale tijd: een minuut of vier.

Bon. We hebben nu dus een weblog dat volledig werkt en functioneel is, in het Nederlands. Tijd om het uitzicht aan te passen.

5. Template

Ik ga het me gemakkelijk maken, en gewoon de bestaande HTML van de bestaande website rond de artikels gooien. Ik voorzie dat ik hier het meeste tijd mee ga verdoen. Top chrono.

Om te beginnen: naar de bestaande website gaan, view source, copy-paste naar een teksteditor. En dan lokaal bewaren en opendoen, en zien wat er van overeind blijft:

Bon, al met al valt dat nog mee. Eens kijken wat er gebeurt als ik alle src en href die nu relatief zijn, absoluut maak en laat verwijzen naar de oude site…

Check-it-out! helemaal perfect! Minder dan vijf minuten search & replace, en het werkt gelijk een lierken.

Blijkt dat alle “weblogtekst” in één tabelcel staat, <td rowspan=”3″ valign=”top” class=”hoofdtekst”>. Een gemak. Dus in principe, als ik alles wat daarvóór staat vóór de WordPress-loop zet, en wat erna staat nà de WordPress-loop, dan zou dat al min of meer moeten werken. Eens kijken wat er gebeurt als ik de inhoud van die <td> vervang door Lorem ipsums… en inderdaad:

Op naar WordPress. Eerste taak: De brol van rond de artikels wegsmurfen. De homepagina van een wordpress-site met de standaard-template ziet er eigenlijk zo uit:

<?php get_header(); ?>
<div id=”content”>
artikels
</div>
<?php get_sidebar(); ?>
<?php get_footer(); ?>

Kijk ik naar de huidige website en de opgekuiste html-file die ik heb, dan ziet die er zo uit:

Rood ga ik in de header steken, groen (ook nog een stuk onderaan de pagina, uiteraard) komt in de footer, en paars komt in de sidebar. Eens naiefgewijs proberen zonder al te veel te kijken…

Pfeh. ’t Is bijna te gemakkelijk. Het duurt langer om het neer te schrijven dan om het te doen:

Hier is de sidebar nog een statische HTML-kopie van wat er op de originele website stond. Tijd om daar de echte lijst van laatste artikels in te smurfen:

<ul>
<?php get_archives(‘postbypost’,’10’,’html’); ?>
</ul>

in plaats van de enorm ingewikkelde tabel die er stond. Een klein likje css, en het ziet er precies uit zoals het er op de oude website uitzag:

Voilà. Een WordPress-weblog in de layout van de website. Integratie? Tja, ofwel steek je de rest van de site in WordPress (handig als die vaak moet veranderen en je had er nog geen CMS voor), ofwel doe je een hutselarij met bijvoorbeeld een subdomein, http://blog.teenoftander.

Totale tijd verstreken: een dik uur. Deze entry met screenshots schrijven incluis.

En om op de originele vraag te antwoorden:

behoeft een website van een bescheiden politicus, die regelmatig eens een artikeltje/blog schrijft, écht een RSS feed? Mijn zoektocht langs een pak andere websites/dagboeken/weblogs van politici leert me dat het niet écht nodig is.

Nee, uiteraard niet. Uiteraard niet. Maar waarom het moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Als je een website maakt en je hebt (een deel van) je inhoud al in min of meer een weblogachtige vorm, waarom dan niet WordPress of iets dergelijks gebruiken als eenvoudig CMS, met vorige-volgende op je inhoud, en een kalender eventueel, en categorieën, en dat lezers via RSS op de hoogte kunnen blijven, en dat er de mogelijkheid is om in de toekomst te posten, en automatisch te weten wie er naar u linkt, en commentaar toe te laten (mét voorafgaandelijke goedkeuring en als het moet niet noodzakelijk op de website verschijnend, etc. etc.).

Nee, ik zie WordPress in deze echt meer als een eenvoudig CMS dan noodzakelijk als een weblog, en ’t is maar in tweede instantie dat ik het een lovenswaardige zaak zou vinden als er wat echte weblogs zouden zijn van politici. Vooral als ze interessante dingen te vertellen.

C’est facile, c’est pas cher, et ça peut rapporter gros.

Volksunie

zondag 3 september 2006 in Politiek. Permanente link | 4 reacties

Ik heb een zwak voor Spirit en voor N-VA: twee echt Vlaamse partijen, die elk met hun eigen invalshoek de erfenis van een eeuw Vlaamse Beweging goed verteerd hebben.

En die vol politiek talent zitten. En sympathieke mensen, denk ik. Geert Lambert is zéker sympathiek, die herinner ik mij nog van toen ik student was. En Bart De Wever vind ik altijd de moeite waar om te beluisteren in debat of te lezen in opiniestukken.

Zoals ook deze: Leterme heeft gelijk. Let ook op de subtiele steekjes onder water:

Daarna veranderde een klassieke language shift in drie generaties Jan in Jean en Maria in Marie.

Mijn italiek. Tee hee.

’t Is weer voorbij

zondag 3 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Eeyurgh. Het is weer voorbijgevlogen, het weekend. Vanavond/nacht nog een laatste duw geven aan wat nieuwe pagina’s voor Gentblogt, en morgenavond nog eens gaan luisteren voor nog iets met weblogs te maken, en dinsdag ouderavond en gaan eten met Lieve, en tegen dan is het woensdag en dan is het weer bijna weekend.

In related news: ’t is bijna weer nieuwjaar.

links for 2006-09-03

zondag 3 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

:)

zondag 3 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

*pinkt traantje weg*

One of them moods

maandag 4 september 2006 in Kinderen. Permanente link | 3 reacties

Gisteren de eerste taak van ouders met schoolgaande kinderen volbracht: boeken gekaft. Anderhalf uur met twee, op het einde denk ik dat ik ene boek op dertig seconden kon doen.

En vandaag is het echt wel helemaal opnieuw begonnen. De wekker staat een kwartier vroeger dan vorig jaar wegens een kind extra. Zelie en Louis zullen, vermoed ik, ergens deze week wel in de plooi vallen: vanmorgen was het nog een beetje lastig om wakker te worden. Jan maakt er blijkbaar niet echt een probleem van om naar school te gaan.

En Sandra is ook terug aan het werk, na zes maand verlof. Dat zal, euh, ook wel, ahem, deugd doen, dat ze zo weer eens mag werken. Grijnsde hij.

Maar goed. We zijn weer vertrokken voor een semester, tot kerstdag. Een schier eindeloze vlakke opeenvolging van telkens vijf weekdagen en twee weekenddagen vóór ons. Wat doet een mens in dergelijke omstandigheden? Juist: André Hazes op repeat.

Kleine jongen, je bent op deze wereld dus zal je moeten vechten net als ik. Ik kan het weten, het leven is niet makkelijk: er is tegenspoed op ieder ogenblik. Kleine jongen, er zijn veel goeie mensen maar slechte zijn er ook, helaas ’t is waar. Je moet maar denken dat jij straks gaat beseffen dat eerlijk het langste duurt, geloof me maar.

Dit leven gaat voorbij, er is zo weinig tijd, dus leef want jij bent vrij. Maar doe het wel verstandig, maak de mensen blij, dan zul je echt gelukkig zijn. Want het leven is zo kort—veel dingen worden anders als je ouder wordt. Je speelt nu nog met blokken, maar dat duurt niet lang. Het is jammer, maar je blijft niet klein.

Kleine jongen, op school al zul je merken dat alles draait om cijfers en om macht. Zo is ’t leven, dus leer wat je moet leren want dan ben jij degeen die het laatste lacht. Kleine jongen, als jij dan later groot bent, dan is je vader er misschien niet meer. Vertel dan aan je eigen kinderen de wijze lessen van je ouwe heer.

Dit leven gaat voorbij, er is zo weinig tijd, dus leef want jij bent vrij. Maar doe het wel verstandig, maak de mensen blij, dan zul je echt gelukkig zijn. Want het leven is zo kort—veel dingen worden anders als je ouder wordt. Je speelt nu nog met blokken, maar dat duurt niet lang. Het is jammer, maar je blijft niet klein.

Kleine jongen.

Zo is dat maar net. Probeer uw emoties te bedwingen. 😀

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Geschreven al luisterend naar: André Hazes – 25 jaar (cd 2) – Zij gelooft in mij

…and pigs fly

maandag 4 september 2006 in Weblog. Permanente link | 13 reacties

Niet te geloven.

Om de zoveel maand vraag ik nog eens, voor de leute, een AdSense-account aan. Om de zoveel maand wordt dat dan geweigerd wegens niet genoeg inhoud op mijn website of iets dergelijks.

Tot nu: ik kreeg net een bevestiging dat ik mag advertenties plaatsen, en dat ze mij er zelfs voor gaan betalen.

Ik had dat al een tijdje geleden ooit een paar maand gedaan, en daar nooit echt veel geld mee verdiend. Eens kijken wat het nu geeft. En kijken hoe lang het duurt eer ze het me weer afpakken. :)

Geschreven al luisterend naar: David Bowie – Earthling – Dead Man Walking

Gentkiest

maandag 4 september 2006 in Politiek. Permanente link | 10 reacties

Naa zen iek is beniefd. We hebben net op Gentblogt een nieuw onderdeeltje on-line gezet: Gentkiest.

 

We hebben er al wat werk in gestoken, en we zijn van plan om er nog veel meer werk in te steken.

Met wat geluk halen we hetzelfde niveau van niet-over-en-weer-scheldend inhoudelijk debat dat we op een enkele hoogst uitzonderlijke uitzondering normaal hebben.

Ik vind het wel een beetje een sprong in het ongewisse: artikels niet in een weblogformaat, die nog gaan gewijzigd worden, ik vraag me af wat het gaat geven.

We gaan in alle geval moeten opletten dat we geen wijzigingen doorvoeren waardoor bepaalde reacties plots geen betekenis meer hebben. Misschien moeten we wel met een soort gearchiveerde versies werken? En in alle geval: hele erg duidelijk aangeven waar er iets verwijderd werd, en waar dingen toegevoegd werden.

Anticipatie, anticipatie.

Geschreven al luisterend naar: David Bowie – Earthling – Dead Man Walking

Unprotect Word Forms

dinsdag 5 september 2006 in Computers en dingen, Werk. Permanente link | 8 reacties

Grinnik.

Ik moest een registratieformulier voor een trainingsprogramma on-line zetten, maar dat formulier moest eerst gewijzigd worden.

Blijkt dat het document “protected” was: alleen het formulier was in te vullen.

Wordprotect

Alt-ctrlshift-F11, zoeken naar waar er DocumentProtection en UnprotectPassword staat:

Wordunprotect

die twee lijnen eruit wippen, document bewaren, hoplaboem. Unprotected document. Tee hee.

Geschreven al luisterend naar: Frank Zappa – Disconnected Synapses – Penis Dimension

Edax rerum

dinsdag 5 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Eergisteren was het plots weer 1980. Thuis gaan eten, en mijn moeder had voor mijn verjaardag (ha! en denken dat ik het niet doorhad misschien!) klaargemaakt wat ik ook op mijn tiende verjaardag zou gevraagd hebben om klaar te maken als ik zou kunnen kiezen: zelfgemaakte stoverij met zelfgemaakte frieten en zelfgemaakt appelmoes.

Alles is hetzelfde, maar toch anders, maar toch hetzelfde, als dertig jaar geleden. Niet als pakweg twintig jaar geleden, maar wel als dertig jaar geleden.

Daarnet, op de mail, was het plots weer (gasp!) 1990. Zo ongeveer alles wat kon veranderen, is veranderd. En maar goed ook.

Gisteren was het plots weer 1995. Zaten we met drie rond tafel, uit de doeken te doen en te spreken, en wilde plannen te smeden.

En maakte ik me meer dan eens de bedenking dat niet veel verandert op elf jaar tijd. En, achteraf, bedacht ik dat er eigenlijk toch wel heel veel veranderd is op elf jaar tijd.

Vanavond zal het plots weer 2000 zijn. Eens benieuwd hoe dat zal zijn.  

Neminem manet.

Er gaan hier doden vallen

woensdag 6 september 2006 in Computers en dingen. Permanente link | 14 reacties

Het is nu bijna twaalf uur, en ik zit al sinds iets na achten op mijn Outlook te kijken die me zit te zeggen dat hij bezig is.

Nog 55 seconden, anderhalf uur aan een stuk.

En daarna: receiving message 10 of 56, een kwartier lang. Receiving message 11–12–13–14. En dan: lange pauze. Receiving message 2 of 58. Dezelfde message. Weer pauze. En opnieuw. En opnieuw. Ik heb ondertussen al acht versies van sommige mails.

En mijn Internet Explorer doet raar, en GMail doet raar, en mijn Virtual PC waar ik WordPress op Windows aan het testen ben is vreselijk traag, en ik kan het filmpje van 0110 niet meer dan de helft bekijken omdat het stilvat, en het steekt in het kort afgruwelijk tegen. Computers hé meneer: dat is fantastisch om mee te werken zolang dat zijn werk doet. Als dat in de weg begint te zitten, dan is dat om er een stamp in te geven.

Geschreven al luisterend naar: Frank Zappa – You Are What You Is – Theme From The 3rd Movement Of Sinister Footwear

update: Prachtig. Schuldige gevonden. Briljant gedacht hoor, vijf megabyte aan attachments naar een mailinglijst sturen. Dedju.

Geschreven al luisterend naar: Frank Zappa – You Are What You Is – The Meek Shall Inherit Nothing

Roofdieren!

woensdag 6 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Woeha!

[merci Pieter]

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Kick Inside – Strange Phenomena

Kaartjes

woensdag 6 september 2006 in Werk. Permanente link | 13 reacties

Weinig zo geestig als een kaartje mogen overtekenen. Accent op kaartje, en accent op mogen. Als het een grote kaart is en het is van moetens, dan wordt het al direct een eind minder geestig om doen.

Gisteren kreeg ik deze binnen, om aan te passen:

kaartje

HRD & EGI moet EG worden, en er bestaat geen origineel van, enkel een tweede- of derde-generatie scan van een print, dus: een half uurtje uitgetrokken om opnieuw te maken. Er zijn al die manieren om dat te doen, maar deze vind ik de meest wijze om doen. In Illustrator.

Stap 1: de straten overtrekken, met een lijn in het midden van de straat.

kaartje

Stap 2: die lijnen in het zwart zetten, en de lijnbreedte aanpassen tot ze net over de zwarte rand van de straten loopt. Hier heb ik twee lijndikten gebruikt, 41 en 32pt voor de twee types straten.

kaartje

Stap 3: alle lijnen selecteren, copy, en dan paste in place (ctrl-F): precies plakken waar je gecopierd hebt (standaard-ctrl-V plakt in het midden van het scherm, pfeh). Die geplakte zwarte lijnen veranderen naar wit, en van lijnbreedte verminderen (hier: resp. 35pt en 27pt).

kaartje

Hey presto! We zijn er al bijna!
Stap 4: Vlakken en water toevoegen–uiteindelijk later gezien dat één vlak (Huidenvettersplein) eigenlijk verbonden moest zijn met de Rozenhoedkaai, dus herdaan met een lijn)

kaartje

Stap 5: tekst zetten en straten een kleurtje geven… 

kaartje

Stap 6: een clipping mask rond plakken en afknippen wat er niet meer nodig is. Tada:

kaartje

En het meest aangename daarvan is dat het zo compleet zen is van werk: de buitenwereld even afzetten, lijntjes trekken, lijntjes kleuren, en klaar.

Niets wereldschokkends, er staan wellicht zeker vijftig tutorials voor op het interweb, ik geef meteen grif toe dat ik met mijn klak naar de typografie gesmeten heb, maar dat zal voor dàn eens zijn. :)

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Kick Inside – Feel It

Haarhelm

woensdag 6 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Ja, euh, ditto. En nóg zoiets.

Het is tegenwoordig weer la rentrée, en ik zie dus opnieuw elke ochtend handenvol kids het station in Brugge opleuken.

Present, zoals vorig jaar: de geblondeerde trienen, kettingrokend naar en van school.

Ook nog altijd: de groepjes blonde Mädeln, ongenaakbaar ranke ijsprinsessen, nog vijftien centimeter groter dan vorig jaar. Met ook nog altijd hun net-geen-vriendinnen—te korte beentjes, of een buikje, of te vettig haar of net niet zo’n perfecte huid.

Maar!

Dit jaar! Nieuw! in het straatbeeld: Jongens en meisjes met haarhelmen!

Haarhelm

Jaren 70 Schwarzkopf-reclame zoals hierboven, gecombineerd met casual Seattle grunge anno 1992 surfer dude bedhoofd-look.

Ugh.

Ik voel mezelf oud zijn.

Zo kan het ook

woensdag 6 september 2006 in Politiek. Permanente link | Geen reacties

Ik wil maar zeggen: goed gerief.

Droomjob

donderdag 7 september 2006 in Werk. Permanente link | Eén reactie

Kijk, dít is wat ik wil doen.

Even snel checken… yep, subject voldoet aan alle voorwaarden. 😀

Zo kan het (helaas) ook

donderdag 7 september 2006 in Politiek. Permanente link | 15 reacties

Kijk, ik heb een zeer grote bewondering voor politici. Mensen die zich inzetten voor een grotendeels dankloze taak, die (vergis u niet) enorm veel opgeven voor weinig geld, voor het overgrote deel echte idealisten in de goede zin van het woord: respect.

Mais il faut pas pousser bobonne dans les orties.

Soms beperkt de schade zich tijdens de verkiezingen tot de slechte foto’s, waar de persoon in kwestie niet meteen iets aan kan doen wegens misschien niet de meest fotogenieke mens ter wereld (sorry, Dany Vandenbossche!), maar soms was er echt wél iets aan te doen en zijn de schuldigen het campagneteam of de kandidaat zelf.

Soms systemisch, algemene campagne-ideeën, zoals bij de CD&V bijvoorbeeld:

Omdat Filip Van Laecke (nog) geen bekende kop heeft, is het weinig zinvol om grote affiches op te hangen met zijn foto, zijn naam, een slogan en verder niets. Want de kans is groot dat zo’n affiche tussen de vele andere ongemerkt in het niets verdwijnt. De enige manier om een efficiënte affichecampagne te voeren, is door uit te pakken met een origineel en zinvol beeld.

…waarop ze dan maar meteen gedacht hebben: de ridders van het Gravensteen!

Ja! Fantastisch! Iedereen in een harnas hijsen! O ja! En steek iedereen een zwaard in de handen! Dat past goed bij de boodschap, respect actie plan! (let ook op hoe màchtig tevreden Helga Stevens lijkt)

En dan heb ik het nog niet eens over de affiches van Van Laecke waar hij in volledige helm staat. Jawel: die helm die hij op de foto hierboven in de hand heeft, staat op zijn hoofd. En het vizier is gesloten. En zijn bril is aan de buitenkant van de helm geplakt.

Zucht. Acht op tien voor de moeite, negen op tien voor de uitvoering, twee op tien voor het idee.

Ach ja, en dan de huisvlijt: slogans en dingen. Woordspelingen, dubbele bodems, nudge nudge wink wink. Pascal Verbeke bijvoorbeeld:

Kijk, ik vind dat bijna ontroerend zo schoon. Vooral omdat ik mij de discussies kan inbeelden: “maar allez, we gaan dat toch niet doen?” “maar ja! zo wijs maat!” “maar jongens, wat gaan de mensen wel niet peizen?” “maar allez! allééz! doet dat toch gewoon!”

’t Kan natuurlijk zijn dat het allemaal zo niet loopt, maar toch. Zo’n kandidaat die wie weet hoeveel jaar al aan de weg timmert in allerlei locale dingen, en die dan plos zo’n campagneteam rond zich krijgt van vrienden en sympathisanten, met een paar neefjes en nichtjes die de stem van de jeugd vertegenwoordigen: folklore.

…en soms loopt echt allemaal helemaal dramatisch verkeerd af:

Catharina, Catharina, Catharina. Tien op tien voor de moeite, drie op tien voor de uitvoering (slèchte Photoshop!), en voor het idee: euh… wélk idee?

Vliegt erin? Valt, ja. Stort te pletter, of toch bijna. Of anders: hangt te zweven aan een kabel.

En wie is de kandidaat nu eigenlijk? Catharina? Of Segers? Of Kwiek? En als het allemaal rond Kwiek draait, waarom staat het kuitenbijtend mormel zelf dan niet op de affiche?

En ook: what’s with the outfit? Niet dat ik mijn politici graag in iets anders dan jeans en blote voeten en t-shirt zie, maarik ben ook al een mens op leeftijd. Ik krijg onwillekeurig de indruk dat het hele beeld, tot en met de staartjes, zo’n beetje het vrouwelijke equivalent van een comb over is.

En tenslotte: wat is die blik? Gnnnn haal mij van die katrol ik kan niemeer asemen?

Geschreven al luisterend naar: Michel Sardou – L’integrale 1965-1995 CD7 – Vladimir Ilitch

Pixelneuk

donderdag 7 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ey, als ’t niet just is, dan mag ik dat zeggen hé. Kijkt eens hoe gruwelijk verkeerd het was!

Allez, zeg nu zelf, dat is toch godgeklaagd? Nummertje 1 is wat het was gisteren. Ick! Ack!

Dus ik stuur de eskimo’s een vriendelijk mailtje (um, ik was toen zeer nijdig op mijn computer, in mijn verdediging):

kerning dedju!
Yo!
Ik ben nijdig vandaag!
En het steekt mij al te lang tegen!
Geeft die twee a’s in de titel van uw website eens een duw van een paar pixels naar links!
Allez op wat trekt dat nu, ’t is toch waar!

Maar zelfs de verbeterde versie (nummertje twee) was nog weird.

En zelfs met nog een pixel wegduwen (nummertje drie), was het nog vreemd.

Zelf uitgeprobeerd in hetzelfde programma (Fireworks) met een vergelijkbaar lettertype (Impact), en het geeft nummer 4–toch min of meer in orde. Weird.

Maar juist is juist, vind ik. Allez, ik bedoel. ’t Is toch waar hé? Nee?

Geschreven al luisterend naar GWAR – Scumdogs Of The Universe – Horror Of Yig

Del.icio.us op 7 september 2006

donderdag 7 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kerndegij niet g’een hebt gij niet

donderdag 7 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Ik zal u eens wat anders zeggen hé: de kerning van Haettenschweiler zuigt. Vergelijk automatische en manuele kerning:

 

Tsss. En zeg nu niet dat er geen verschil is. ’t Is verdorie al zo erg als de notoire “1” van Gill Sans.

Uit

donderdag 7 september 2006 in Boeken. Permanente link | 2 reacties

Dit was het zicht deze morgen:

*Bijna* uit!

Toen ik toekwam op mijn werk had ik nog een pagina of tien te lezen in Judas Unchained. En toen was er plots ene uur opleiding voor nieuwe telefoons die we hebben:

Out with the old, in with the new

Toen ik terugkwam in mijn bureau, bleek dat er geen netwerk meer zat in het gat in de muur waar mijn netwerkkabel uitkwam. Ik wist stomgaweg niet dat er aan de andere kant van het bureau nog een gat was waar al netwerk in toekwam, dus zat ik een tijd technisch werkloos.

En dus heb ik Judas Unchained uitgelezen.

Ach ja.

’t Is niet slecht, maar ’t is ook lang niet goed hé. Traag begin, decent midden, vissenstaart op het einde. Allerlei interessante dingen (Cat! Sifen!) waar geen antwoord op gegeven wordt. Alleen hélemaal op het einde, bladzijde 1250 of zo, was er nog een balonnetje, een kier naar een interessante afwikkeling in een nieuwe serie. Maar behalve dat: heelder subplots zijn gewoon aan mij voorbijgegaan, en he boek had gerust een goeie 900 pagina’s korten kunnen zijn.

Maar qua ppc (pagina’s per cent) is het wel een goeie zaak, uiteraard.

Next up: Houellebecq. I’m *so* looking forward to this.

De eerste vijftig pagina’s heb ik gelezen toen ik het toegekregen heb.

Zucht.

Wat doe ik mezelf aan?

Oef

donderdag 7 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik was een hele fotoshoot kwijt. Mislegd. Naar huis meegenomen in plaats van op het werk over te tanken.

Drie dagen heeft het geduurd eer ik hem terugvond: thuis gekeken, niet gevonden. Gedacht dat het toch op het werk zal gebleven zijn. Op het werk gekeken, niet gevonden, moeten vrezen dat het weg was. En dan uiteindelijk toch thuis gevonden, op een andere harddisk dan de andere foto’s.

Oef.

Oef, oef oef.

Want ’t waren van die foto’s die een mens niet kan opnieuw maken: de eerste dag van een departmeent, met iedereen aanwezig en opgekleed en zo.

Pff. Zweten.

Voos

vrijdag 8 september 2006 in Boeken. Permanente link | 6 reacties

Zo voos als een werkelijk zeer voor konijn, zo zit ik hier.

Ik heb buitengemeen goed geslapen vannacht, eens ik in slaap geraakte. Geen idee waarom, maar ik heb daar zo’n beetje liggen myoclonisch doen van zowat halftwaalf (vroeg gaan slapen wegens kapot) tot misschien wel één uur. En hoe goed een mens daarna dan ook slaapt, vijf uur slapen blijft toch maar vijf uur slapen.

Normaal gezien slaap ik een half uurtje op de trein en dommel ik een minuut of tien in de bus naar het werk en ben ik dan weer goed tot het half uur slapen op de de treinrit naar huis.

Maar! Ik ben nu aan een dermate goed boek bezig dat het mij niet gelukt is.

En dus zit ik hier nu zo voos als een voos konijn. Bzzzrr. Ik doe normaal niet mee aan middagpauzes, maar ik denk dat ik nu toch een half uurtje met de deur toe in de zetel ga liggen.

…hmm… of natuurlijk verder lezen…

*damn you Eva!*

Dat weten we dan ook weer

vrijdag 8 september 2006 in Kinderen. Permanente link | Eén reactie

Zelie vertelt:

Ik houd niet zo van knuffels.

Maar als ik iets krijg voor mijn verjaardag, van prinsessen, dan ben ik er wel blij mee. Als het iets nuttigs is. Of een film. Maar niet beertjes van prinsessen, want dat vind ik niet zo leuk.

Ze had een kabouter gewonnen, een soort wisselbeker flink kindje van de dag. Ze was zo fier als een gieter:

De kabouter van Zelie

En de juffrouw had gezegd wat “kabouter” was in het Spaans, en ze had een woord onthouden, maar het klonk vreemd en ze was er niet meer zeker van, en toen zei ze dat ik moest zoeken op het internet, en het was niet wat het internet dacht dat het was (gnomo), en dus wou ze het niet opschrijven. 

Zelie. :) 

Repetita placet

vrijdag 8 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Zo lang heeft dat dus geduurd:

Not Active

En ik heb deze keer de terms & conditions op voorhand zéér aandachtig nagelezen, en ze nérgens geschonden. Ik zal maar eens een vriendelijk mailtje sturen om te vragen wat ik verkeerd gedaan heb zeker?

update Ik lees mijn GMail niet echt aandachtig overdag. Deze zat er blijkbaar tussen:

Hello Michel Vuijlsteke,

Your AdSense account was found to be related to an account previously
disabled for invalid click activity and we have therefore disabled your
account. Publishers disabled for invalid click activity are not allowed
further participation in AdSense and do not receive any further
payment. The earnings on your account will be properly returned to the
affected advertisers.

As outlined in our programme Terms and Conditions, Google reserves the
right to terminate any publisher’s participation at any time.

Yours sincerely,

The Google AdSense Team

Ik mag volgens de Terms & Conditions zeggen hoeveel ik ermee verdiende (“You may accurately disclose the amount of Google’s gross payments to You pursuant to the Program”), maar omdat ik helemaal geen risico wil lopen: laten we zeggen dat het voldoende zou geweest zijn, op maandbasis, om een zéér degelijke eigen server bij een degelijke hostingmaatschappij te zetten.

Wij zouden het geld wel kunnen gebruiken, eigenlijk, als ik er zo over denk. En dus alsnog, voor de zoveelste keer, mijn ondertussen standaardmail bovengehaald:

Dear AdSense Team,
 
I had Google ads on my website from March 17th 2004 until June 27th 2005, when I received an e-mail notifying me that it had come to your attention that “invalid clicks have been generated on the ads on [my] web pages”.
 
I sent you several mails asking for clarification but never got more than standard form letters in reply.
 
Since then I have re-applied for AdSense several times, and have been refused each time. The reason given, at each time, is that “After reviewing [my] application, [your] specialists have found that it does not meet [your] programme criteria”. My polite mails for more explanation, in more or less the same words as right now, have yet to result in more than the same couple of standard form letters.
 
When I was admitted into the AdSense programme four days ago, I thought that my slate had been wiped clean. That whatever it was that I may or may not have done wrong had run into some sort of internal Google statute of limitations.
 
It turns out is hasn’t, and my being admitted was just an oversight.
So we’re back to where we were before: might I enquire as to the nature of what happened on or about June 27th last year that made you conclude that I had been committing click fraud? Is there any way at all that I can find out what you’re accusing me of doing?
 
Is there in fact any way I can prove that I didn’t violate your terms and conditions back in the summer of 2005?
 
Failing that, can you tell me if there is any chance that I will *ever* be readmitted into the AdSense programme? And if so, how can I go about things?
 
Best regards,
 
Michel Vuijlsteke

Hoeveel wedden we dat het antwoord dit zal zijn?

Hello Michel,

Thank you for your email regarding the action taken on your account.

We understand that you wish to receive specific information regarding the invalid clicks we observed on your account. However, due to the proprietary nature of our algorithm, we cannot disclose any details about how our monitoring technology works or what specifics we found on your account.

As you know, Google treats instances of invalid click activity very seriously. By disabling your account according to our policy on this matter, we feel that we have taken the necessary measures to protect our advertisers and to ensure that invalid clicks will not continue to occur on your site.

Publishers disabled for invalid click activity are not allowed further participation in Google AdSense. We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

…en als ik dan nog reageer, dat het dit zal zijn?

Hello Michel,

Thank you for your response.

Please note that we have certain policies in place that we believe will help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as our advertisers. We have thoroughly re-reviewed your account data upon receipt of your response and have reconfirmed that invalid clicks were generated on the ads on your site. According to our policy on this matter, we have disabled your account in order to protect our advertisers.

We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

…en als ik het dan nóg niet kan laten om te reageren, dat ze mij dit gaan voorschotelen?

Hello Michel,

As previously explained, due to the proprietary nature of our algorithm, we cannot disclose any details about how our monitoring technology works or what specifics we found on your account. However, we can assure you that we have again reviewed your account thoroughly and accurately, and have confirmed that your account violated our program’s Terms and Conditions.

As such, we are unable to reinstate you into the program.

Sincerely,

The Google AdSense Team

Arbitraire fuckers.

Wie vertegenwoordigt wie?

vrijdag 8 september 2006 in Politiek. Permanente link | 2 reacties

En rara, wie is wie.

Op basis van de cijfers op Gentkiest.

06. 66 j. Gepensioneerd dokwerker.
14. 60 j. Gepensioneerd brandweerman.
17. 65 j. Ere-ambtenaar OCMW-Gent.
18. 71 j. Provincieraadslid.
23. 61 j. Gepensioneerd.
26. 64 j. Gepensioneerd.
27. 70 j. Gepensioneerd.
30. 61 j. Ex-zaakvoerder.
31. 74 j. Gepensioneerd.
33. 73 j. Gepensioneerd.
34. 64 j. Gepensioneerd zaakvoerder.
35. 70 j. Gepensioneerd middenstander.
36. 63 j. Gepensioneerd.
43. 63 j. Gepensioneerd.
45. 72 j. Gepensioneerd.
47. 81 j. Gepensioneerd.
48. 84 j. Gepensioneerd.
49. 74 j. Gepensioneerd.
50. 68 j. Lerares op rust.
51. 74 j. Gepensioneerd.

De opvolging is verzekerd, bedenkt een mens dan.

[los daarvan: ik ben wel content van het grafiekje :)]

Als ’t goed zal zijn mag het ook gezegd worden

vrijdag 8 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Hoe verwoordde die mens dat nog op Gentblogt?

Loebas, premièreweekend op vrijdag 22 en zaterdag 23 september om 20.15 uur in G.C. ‘t Groenendal in Merelbeke (Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke). Kaarten: 12 euro volle pot, 10 euro met reductie voor gehandicapten en ouwe mensen en dingen.

En dat g’u zult mogen haasten voor kaarten vrijdag, want het is bijna helemaal uitverkocht. Haasten, of meedoen aan de wedstrijd natuurlijk.

Of op zaterdag gaan want dan is het ook nog een beetje première en zijn er wél nog kaarten: wandel niet maar loop naar de dichtstbijzijnde telefoon om er te bestellen!

En als het niet meer lukt in Merelbeke en voor de rest van de mensheid die daar niet in de buurt woont: andere data en plaatsen alhier.

Wim Helsen–de gróte Wim Helsen, hij van Heden Soup! en Bij Mij Zijt Ge Veilig–én Henk Rijckaert, hij van het Lief Van (maar eigenlijk ook: hij van zo ongeveer de enige goeie in dat ding met Urbanus, en hij van de Machtige Try-out die keer in de Minard) voor géén geld.

Een lach! Een traan! Een vertelselken! Een melodietjen! Allen daarheen!

 

Euh nee, serieus: allen daarheen. Ge zult het u niet beklagen. En dan kunt ge binnen een jaar of twee zeggen: ik hé, ik heb Henk Rijckaert–de gróte Henk Rijckaert, van Loebas en al–gezien als hij nog maar juist begonnen was met Loebas.

Allez ju! Wat zijn die kaarten nog niet besteld? Ju! Ge moest al aan de telefoon hangen!

Del.icio.us op 8 september 2006

vrijdag 8 september 2006 in Links. Permanente link | 2 reacties

Een beetche ziekskes

zaterdag 9 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 23 reacties

O o o o. Ik was gisterenavond helemaal slecht.

En het is allemaal Sandra’s schuld: zij had niet gelet op de slinkende voorraad Cola Light, en dus bevond ik mij in een situatie van één fles Cola over, maar niet koud staand.

En dus heb ik een liter drinkyoghurt achterover gekapt.

Drinkyoghurt, dat is zoiets van meersmakegem, en ik had enorm veel dorst wegens juist een dikke boterham met tonijnsla en stapels garam masala binnen.

En dus heb ik die liter drinkyoghurt in één teug achterover gekapt.

Drinkyoghurt, dat heeft met chocolademelk gemeen dat het zonder probleem in zeer weinig tijd binnen te krijgen is, maar dat het dan zo van beuurrghh doet.

En dus lag ik gisteren om halfelf in bed met de matras opgeplooid in leesstand en de laptop op schoot, naar afleveringen van House te kijken. Zo ziek als een hond. ’t Was gelijk ik op ontploffen stond.

*damn you Sandra!*

(Nog altijd) ongelooflijk

zaterdag 9 september 2006 in Internet. Permanente link | 2 reacties

Het was begin dit jaar even het voorwerp van geblog, maar blijkbaar, lees ik bij Bart naar aanleiding van iets anders, is het nog altijd zo dat Media Marketing arrogantgewijs onderaan zijn website zegt:

Elke gebruiker of bezoeker verbindt zich ertoe geen link te leggen vanaf enige andere website naar deze website, met inbegrip van één van de secundaire pagina’s.

Moeten ze dan eigenlijk geen klacht sturen naar Google en naar Microsoft bijvoorbeeld?

En als ik wil linken naar een willekeurige campaign of the week en ik doe dat via een cache op een zoekmachine, is dat dan ook een schending van die regel?

En als ze het echt zouden menen, dan is het toch gewoon een zaak van alle HTTP_REFERERs die niet ^$ of ^http://(www\.)?mm.be/.*$ zijn naar een andere pagina te sturen?

Trr.

Maak eens een verkiezingsposter

zaterdag 9 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Dat kan modern…

Dat kan spiritueel…

Dat kan zoals in die film van Calendar Girls maar dat de nummer één en de nummer drie er gelijk niet zo heel erg content mee waren, met het idee…

Dat kan cryptisch:

 

En het kan natuurlijk ook altijd zo:

 

Bekende persoon

zaterdag 9 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Hallucinant.

Zucht

zaterdag 9 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Vanmorgen uitgeslapen, en vanmiddag Zelie gaan afhalen aan de academie. Ze doet daar kinderatelier de zaterdag, en Sandra is op dat eigenste ogenblik Louis gaan afhalen die turnen doet, dus ’t is een beetje taken delen.

In de zon net warm genoeg, veel volk op straat, het licht, met ons twee op de fiets door de grootste voetgangerszone die ik ken…manneken Gent is mooi.

Vannamiddag eerst wat (euh, weinig productief van mijn kant, maar ’t was wel gezellig) gaan helpen met de pollentiek, en dan thuis eventjes op het plankier gezeten in de klapstoelen, een ijscrème eten met ons gezessen. Vanavond is Sandra Zelie gaan halen bij de scouts (’t was feest), en zat ik hier met Louis alleen, zo’n beetje met ons twee te genieten. En dan zijn Zelie en Sandra teruggekomen, en nu nog wat televisie kijken en Gentblogt-werk doen.

Miljaaarrr het leven kan fijn zijn.

Schaamteloze promotie

zondag 10 september 2006 in Politiek. Permanente link | 4 reacties

Kijk, daar word ik nu eens helemaal warm van.

Tot gisteren stond er nog eenvoudigweg

Op deze verkiezingswebstek leest u geen grote campagneverhalen. Zoek ook niet naar de laatste blogsnufjes. Als u wat tijd hebt, zou ik u gewoonweg willen vertellen waarom ik mij voor 8 oktober engageer.

…maar kijk, vandaag staat er over mezelf en aansluitend mijn favoriete plekjes bij. Geen snufjes, en inderdaad gewoonweg verteld, maar wel met het hart op de juiste plaats, door iemand met echt engagement en echte liefde voor Gent. 

Of hoe het ook op originele en interessante manier kan, zonder hypermodern te doen. En hoe het mogelijk is om tegelijkertijd de mens achter de politicus en de politicus in de mens te ontdekken.

Hoera!

Al wie voor de blauwe stemt in Gent op 8 oktober: één adres. Daniel Vuijlsteke. Ha!

Lazy Sunday

zondag 10 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vanmorgen ontbijt in Au Bain en wat babbelen. Vanmiddag in bed gekropen om even te rusten, en er pas een beetje voor zessen uit gekropen.

Spijtig, eigenlijk. Ik was van plan om Open Monumentendag dit jaar voor de eerste keer bewust mee te maken, en het was net zoals gisteren een prachtige dag.

Maar goed, ik klaag niet.

Het leven is tegenwoordig eigenlijk op het bijna schandalige af in orde.

Patrick

maandag 11 september 2006 in Politiek. Permanente link | 10 reacties

Ik snap het wel hoor: Patrick is de burgemeester van alle Antwerpenaren. Patrick overstijgt de partijen.

Patrick

Maar het spijt me, ik krijg daar de kriebels van.

Wat de deur dichtdoet, is iets dat ik bij vorige bezoeken niet eens bewust gezien had: de kleur van de knopjes in de navigatiebalk. Rood-blauw-groen-oranje.

Bah!

De sossen en de blauwe en de groene en de tsjeven, dat staat voor verschillende maatschappelijke visies.

Liberalen en socialisten, die hebben toch een redelijk andere invulling van pakweg hoe de overheid in het algemeen tegenover de mensen staat? En toch niet alle partijen zien de rol van het middenveld op dezelfde manier? En economie en milieu, de verschillende partije prioritiseren die toch op een andere manier?

Mijn eerste keuze bij de verkiezingen, dat is de keuze voor een politieke partij.

Ik kies voor een bepaalde manier waarop met de zwakkeren in de maatschappij omgegaan wordt, voor welbepalde klemtonen in het beleid, voor een welbepaalde visie.

En dan kan het nog twintig keer zijn dat ik een hoogst sympathieke kerel of dame ken die op een andere lijst sta: ik ga daar nog niet op stemmen.

Ik stem op een partij omdat ik de maatschappelijke visie ervan deel. Ik stem niet op mensen omdat ik ze sympathiek vind. En tot voor kort stemde ik dan ook helemaal niet op mensen—of beter, enkel symbolisch: de eerste allochtone vrouw, dat soort stem.

Nu heb ik het voorrecht wat meer mensen in de politiek te kennen van iets dichter bij, en zal ik een geïnformeerde reeks voorkeurstemmen uitbrengen. Maar ook daar: niet omdat ik ze sympathiek zou vinden. Competentie en visie, dat is onder meer wat voor mij telt.

Maar wat mij helemaal niét kan schelen, is wat deze of gene hele of halve BV denkt. “Ik ken niets van politiek” of “ik kies niet voor een partij”, maar kies toch maar voor Patrick want hij is een toffe pee / hij ziet er gezond uit / hij is een van de maten / hij is graaf?

Jaja, ik weet wel waarom hij het doet. En ik weet ook wel dat er iets meer ernstige dingen op de site staan.

Maar toch. Pfeh. For shame.

Politiek voor kleuters.

Zeg nu zelf

maandag 11 september 2006 in Politiek, Televisie. Permanente link | 2 reacties

Mff. Het begin van Zeg Nu Zelf gemist wegen Prison Break, maar ik heb mij toch wel ernstig geërgerd bij de rest.

Bruno Wijnendaele bijvoorbeeld, die niet snapt dat het wel degelijk mogelijk is om een bos te planten en groen te creëren zonder het huis van Lieve Blancquaert af te breken.

Hoe? Wel, bijvoorbeeld door een straat op te breken en een park groter te maken. Of door iets uit te vreten met dit ex-fabrieksterrein. Of met dit, ander, ex-fabrieksterrein.

Ik ben er trouwens ook niet helemaal uit hoe relevant het is om gemeentepolitiek te vergelijken over al die honderden gemeenten heen. Zo’n lijst Gemeentebelangen in Hol Van Pluto, Vlaanderen die alleen maar voor het status quo gaat, of een lijst die maar één punt heeft, “defusie nu” of “jeugdhuis in de Groenstraat”, dat heeft toch niet zeer veel raakpunten met pakweg VLD-Vivant of sp.a-spirit in Gent?

De trein der traagheid

maandag 11 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Iedereen die mij kent, weet dat ik zowat de mens ben die het minst snel op zijn paard zit. Als een sfinx ga ik door het leven: in het Engelse woordenboek staat onder het lemma equanimity een foto van mij.  De kleine alledaagse ergernissen: ik zie ze, en ze vloeien over mij als een klaterend bergstroompje over de keien van een rivierbedding in de Alpen.

Gelaten aanvaard ik de ongemakken van het leven en de onvolkomenheden van de mensen, en slechts zelden maak ik een randbemerking bij wat me dan toch enigszins ergens irriteert.

Maar! Ze moeten daar godverdorie niet in overdrijven! Ik zat vanmorgen op de trein, en de dame rechtover mij zat in de Metro te lezen van Gent Dampoort helemaal tot in Brugge!

‘t Is de Metro begod, geen synoptische editie van Ulysses dedju!

De Metro, die kan uitgelezen worden tussen Dampoort en Sint-Pieters. Iemand die ziendelingen die Metro zit te doorpuren gedurende praktisch drie kwartier, daar is maar één verklaring voor: die doet dat om mij op mijn zenuwen te werken.

Gnaaargh!

Geschreven al luisterend naar: Franz Schubert – The Piano Trios – Trio in E flat, Op. 100 D. 929: Allegro

Manic 11/9 Monday

maandag 11 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Waar was jij toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC gevlogen was?

In vergadering op het werk, met de marketing manager die we toen net een week aangenomen hadden. Eén van de collega’s was, ahem, zoals gewoonlijk :), niet aan het werken en zat op Slashdot toen er net één vliegtuig ingeslagen was.

We zijn meteen gaan kijken naar CNN, maar hun site lag ondertussne plat, en ook de BBC werkte niet meer, tot ze uiteindelijk alle beeld en geluid afgezet hebben. We zijn er wel in geslaagd op een Franse site een filmpje van de inslag van het eerste vliegtuig te zien.

De rest hebben we half gevolgd via het internet en via de readio. Ik had toen zo’n draagbaar televisietje (gekocht in New York, heh), en daar heb ik de eerste extra nieuwsuitzending gezien. In de gang, want in het bureau was er geen ontvangst. Toen er twee vliegtuigen, en dan drie ingeslagen waren, werd het plots helemaal verwarrend, het leek wel alsof er overal aangevallen werd.

Wat kan je je nog herinneren van de rest van die dag?

Niet bijster veel, eigenlijk. Dat de coverage op BBC veruit de beste was.

Hoe zag je leven er vijf jaar geleden uit in vergelijking met nu?

Drie kinderen minder. Directeur van een bedrijf as opposed to loonslaaf. Een roedel vrienden en kennissen minder. En mijn rug was nog in staat van werking.

Hou je sinds die dag meer rekening met het risico van aanslagen in je dagelijks leven?
Wat als je op reis vertrekt?

Welbaneen. Als er iets moet gebeuren, dan moet het gebeuren.

Telkens ik een vliegtuig moet nemen, hoop ik zwaar dat er mensen een probleem gaan maken van de kilo’s metaal die aan mijn ruggengraat vastgemaakt zijn, maar blijkbaar doet titanium de metaaldetector niet afgaan. Spijtig.

Geloof je dat de aanslagen gebeurd zijn zoals in de media werd omschreven, of zit er volgens jou iets meer achter?

Occam’s scheermes is mijn vriend.

Wat heb ik gezegd?

maandag 11 september 2006 in Internet. Permanente link | 2 reacties

Zonet rolde deze binnen:

Hello Michel,
Thank you for your email.
Upon receipt of your response, we have thoroughly reviewed your account
and have confirmed that it is related to an account previously disabled
for invalid click activity. We have certain policies in place to help
ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as our
advertisers. For this reason, we are unable to reinstate you into the
programme.
Please note that due to the proprietary nature of our algorithm, we cannot
disclose any details about how our monitoring technology works or what
specifics we found on your account.
Please also bear in mind that subsequent or duplicate emails regarding
this issue may not be considered and you may not receive any further
communication from us. We appreciate your understanding.
Sincerely,
The Google AdSense Team

Nog beter eigenlijk: alle antwoorden in één keer.

Dan maar een variatie op mijn standaardantwoord verstuurd:

Dear Google AdSense Team,

Thank you for your email.

Please note that I did not ask to be reinstated into the programme, but that I asked whether a reinstatement would ever be possible, and if so what the conditions would be.

Best regards,

Michel Vuijlsteke

Natuurlijk hebben ze in zoveel woorden gezegd dat ze niet meer gaan antwoorden, dus is de kous wat hen betreft af. Maar goed, een mens kan maar proberen.

De arbitraire klootzakken.

Del.icio.us op 11 september 2006

maandag 11 september 2006 in Links. Permanente link | 6 reacties

Lien Braeckevelt, nummer acht van de socialisten in Gent

dinsdag 12 september 2006 in Politiek. Permanente link | 18 reacties

Nog schaamteloze promotie!

Short, snappy and to the point. Kom voor de filmpjes, blijf voor de inhoud. Maar kom toch zeker al voor de filmpjes, ze zijn de moeite.
 

Kleedjes

 
Restaurant

 
Orgasme

(en hoe toepasselijk is het dat net vandaag YouTube zijn flash-spelers veranderd heeft en de progress bar in ’t rood heeft gezet?) :)

Del.icio.us op 12 september 2006

dinsdag 12 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Een nieuwe 6T

dinsdag 12 september 2006 in Safari. Permanente link | 6 reacties

Alle wilde, wilde plannen voor tussenstukken en voorzetstukken, voor balgen en belichtingen ten spijt: in een eerst stap voor het voor de hand liggende gekozen: nog een 6T erbij.

Zo’n 6T, dat is gewoon een soort vergrootglas met twee lenzen, dat van uw fototoestel een bijziend fototoestel maakt, en dat u dan ook toelaat om van wat dichterbij te fotograferen. En als het van dichter gefotografeerd is, dan staat het beest er groter op, ah ja, da’s logisch.

Het verschil… een geparasiteerde bladluis met één 6T:

…en dezelfde geparasiteerde bladluis met twee 6T’s erop:

Groter, groter, inderdaad. Niet dramatisch veel groter. Maar toch: een duidelijk verschil.

Mijn droom van goeie foto’s van springstaarten komt dichterbij:

…maar ik zal toch nog veel boterhammen moeten eten. Of beter: ik ga toch eens dringend moeten investeren in betere belichting, want met mijn lens op f/40 zoals hierboven verlies ik gewoon teveel detail.

En als er iets is dat foto’s van kleine beesten nodig hebben, dan is het wel detail.

Programma’s

woensdag 13 september 2006 in Politiek. Permanente link | 5 reacties

Soms hé, vraag ik mij af hoe sommige mensen niet beschaamd zijn.

Ik ben voor Gentblogt al een paar dagen na elkaar de verkiezingsprogramma’s van de Gentse partijen aan het doornemen. Lastig werk. Niet omdat het moeilijk is per se, maar wel omdat het moeilijk is om er rustig bij te blijven.

Tegenstrijdigheden, programma’s met gaten in de zin van “dit stuk nog aan te vullen” of zinnen die begonnen worden en niet afgewerkt (“wij geven voorrang aan …”), programma’s die erin slagen om niets zinvols te zeggen over heelder belangrijke stukken, hele paragrafen die gewoon niets willen zeggen (“wij gaan x verbeteren door x te verbeteren en waar x er niet is gaan we het verbeteren door x te verbeteren”), god-ge-klaagd.

Ik was begonnen met cultuur zondagavond, en dat heb ik maandag opgegeven na anderhalve partij. Ik ben maandagavond herbegonnen, aan wijken, en daar ben ik nu na drie partijen zodanig nijdig dat ik denk dat ik een derde thema ga aansnijden.

Maak uzelf eens overbodig

woensdag 13 september 2006 in Politiek. Permanente link | 22 reacties

En als ik mij toch dingen aan het afvragen ben… Als ik in mijn buurt rondrij, zie ik geen enkele affiche van sp.a waar Groen! geen stickers op geplakt heeft:

Resul draagt het groene gedachtengoed uit

Waar wil Groen! de mensen zo dringend van overtuigen? “Rood draagt de groene boodschap uit, dus waarom nog op Groen! stemmen?” 😀

Geeuw

woensdag 13 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Drie of vier dagen na elkaar zo’n vier uur geslapen per nacht, en niet geslapen op de trein, dat wreekt zich.

Ik denk dat ik maar eens in bed kruip.

Met seizoen twee van House, welteverstaan.

Form zen

donderdag 14 september 2006 in Werk. Permanente link | 7 reacties

Ik ben al een tijdje bezig met een on-line survey. Het ding maken, niet invullen, natuurlijk.

De vragen en de antwoorden zijn het voorwerp geweest van heel wat over-en-weer discussie, en liggen vast, dus er is al veel denkwerk gebeurd. En mochten we hier een aantal meer mensen rondlopen, dan zou ik alleen het interessante stuk van het overblijvende werk kunnen doen. Maar dat is niet zo, en dus mag ik opdraaien voor alles.

Het gaat om, even kijken, oh kijk eens aan, ik had ze nog niet eens geteld: precies honderd vragen. Multiple choice-vragen, en open vragen, en verplichte vragen en niet-verplichte vragen, en “kies tot vijf uit de lijst van twintig”-vragen, en “rangschik van 1 tot zoveel”-vragen, en “geef een quotering aan volgende vijftien items”-vragen, en the ever popular “kies tot vijf uit de volgende lijst en geef dan ook voor elk gekozen item facultatief een verduidelijking”-vragen.

Waarvoor ik alles mag doen, gaande van hoe het geheel te presenteren in het algemeen (op één pagina? verschillende pagina’s?) en in het specifiek (een vraag opdelen in subvragen? hier een drop-down? daar radio buttons?), over de layout (in tables? css? hoe verplichte velden aanduiden? waar de legendes?), de constructie (gegenereerd? manueel?), de validatie (hoeveel client-side? hoeveel server-side? hoe omgaan met foutboodschappen?), het programmeren (hoe omgaan met dubbels? beveiliging? pogingen tot fraude? cookies? e-mailbevestiging?) tot de database en het wegschrijven erin (“proper”? of hack-and-slash gedenormaliseerd who cares I’m the ony one who’s ever going to read this?).

En dan, uiteraard, de rapportering, in een webgebaseerd dashboardachtig overzichtje en in een set Excels.

Het liefst van al zou ik mij beperken tot pakweg een niet-werkend functioneel prototype in HTML en een set richtlijnen van hoe ik het zou willen zien gebeuren, en dan de rest aan een html– en/of programmeer-persoon geven, maar alla.

Het is niet onaangenaam, eigenlijk. Bijna compleet hersenloos werk, maar je moet wel geconcentreerd blijven. En bijna allemaal telkens hetzelfde, maar toch ook niet. Niets moeilijks aan, maar toch genoeg voldoening gevend telkens er weer een setje vragen precies doet wat het validatie– en databasegewijs zou moeten doen.

En, uiteraard: het is werk dat perfect uit te voeren is terwijl je met een half oog het tweede seizoen van House bekijkt. Multitasken is echt niét alleen voor vrouwen.

Geschreven al luisterend naar: Hooverphonic – Presents Jackie Cane 1 – One

Woot!

donderdag 14 september 2006 in Internet. Permanente link | 4 reacties

Check it out!

Daisy!

I’m in hog heaven. Fairly chortling with glee, me. Als er iets is dat ik graag doe, dan is het dingen uittesten en zien of het allemaal werkt zoals ik denk dat het zou moeten werken. En er dan over zagen. :)

Maar nee, serieus: als het mogelijk zou zijn om Daisy op een degelijke manier te doen draaien op onze windows-servers, dan moeten we misschien helemaal geen CMS kopen, ha!

Helemaal gesubscribed op de mailinglijst en alles, joechei!

update om uit te leggen: Steven zijn outfit heeft een hypereenvoudige Windows-installer-versie van hun vlaggenschip Daisy uit. Dat is bijzonder goed nieuws.

Del.icio.us op 14 september 2006

donderdag 14 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Max Headroom

donderdag 14 september 2006 in Music. Permanente link | 3 reacties

Oooo… naar aanleiding van deze over het wel zeer machtige Art of Noise: herinnert iemand zich nog Max Headroom?

Wij hebben dat nooit op televisie gezien toen het uitgezonden werd, ah neen, Channel Four dat werd in Gent niet uitgezonden. Maar we hebben wel alle videocassettes ervan gehuurd.

Niet gedutst

donderdag 14 september 2006 in Politiek. Permanente link | Eén reactie

Die dag, op de website van de VRT

Kieslienvrt

Lien Braeckevelt, de nummer acht van de socialisten in Gent. Volgende halte: televisie. Ha!

Vreemd

vrijdag 15 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Eergisteren viel ik omver van de slaap, en ik stak het op te weinig slaap de dagen ervoor. Eigenlijk had ik me al vragen moeten stellen, want ik slaap altijd zo weinig, en ik ben daar bijna nooit lastig van.

Gisteren was het van hetzelfde. Om Negen uur was ik al stikkapot. Ik heb het uitgehouden tot net na de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Extras, maar dan ben ik redelijk gecrashed.

En nu ben ik wakker, maar heb ik wel barstende hoofdpijn, kan ik mijn vingers haast niet bewegen van de pijn (om niet te spreken van mijn armen en benen en nek en rug), en heb ik 37.8° koorts.

Ik ben ziek, denk ik dan. Maar geen verstopte neus, geen hoesten, niets. Alleen stijf overal, zelfs tot in mijn oogbollen en mijn kaak.

Thuisblijven, denk ik dan. En als het niet betert: naar dokter arts gaan.

Maar ondertussen ben ik stijf in mijn oogbollen en kan ik haast niet lezen, en ontploft mijn hoofd van het getik van het keyboard en het gezoem van de ventilator.

De rest van de dag offline, denk ik dan.

Del.icio.us op 15 september 2006

vrijdag 15 september 2006 in Links. Permanente link | Eén reactie

Self-fulfilling prophecy

zaterdag 16 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ik snap het niet. Echt niet. Ik kan er met mijn hoofd gewoon niet rond.

Niet alles is perfect in Gent, uiteraard niet. Maar in vergelijking met veel andere plaatsen is het hier toch wel echt goed? En in vergelijking met veel andere plaatsen zijn we er op de afgelopen jaren toch wel echt op vooruit gegaan?

En nochtans: spreek met zo ongeveer om het even wie in de politiek in Gent, en als het erover gaat, zeggen ze allemaal hetzelfde. Ze hópen van niet, maar ze vrezen het wel: het Vlaams Blok in Gent zal een serieuze sprong voorwaarts maken.

Waarom? Geen flauw idee. Séraphin en zijn trawanten worden toch door niémand serieus genomen? Wat gaat een stem voor een partij zonder ernstig programma, zonder ernstige kandidaten, zonder ernstige oplossingen, en waar geen enkele andere partij ooit mee gaat samenwerken, opleveren?

Niets! Niets gaat zo’n stem opleveren!

En toch wordt er gewag gemaakt van 10, 15% meer stemmen voor het Vlaams Blok. Zelfs méér.

Pak het dossier-Sint-Pietersstation. Voor zover ik dat kan inschatten, zijn alle mogelijke partijen het over een paar dingen eens: er moet meer openbaar vervoer gebruikt worden, en er moet “iets” gedaan worden met het station.

De buurt kan aantrekkelijk gemaakt worden voor bedrijven, er kan, zelfs in hoogbouw (pak het ideaal van de Watersportbaan) iets moois gedaan worden met parken en een woon/werkfunctie, enfin, er is discussie mogelijk en zowel overleg als visie en moed zullen nodig zijn.

Eén mogelijkheid is dat het verkeer van en naar het station in konvooien van trams over en weer naar Flanders Expo gebeurt, een andere is dat er werk gemaakt wordt van een degelijke (auto)verbinding tussen ring en station, met bijhorende parking. Enfin, ook daar: uiteindelijk zullen een aantal verkozenen in overleg en met het opnemen van hun verantwoordelijkheid knopen moeten doorhakken.

Maar!

In het voorbeeld van het Sint-Pietersstation, zelfs als de bouwpromotoren en het buurtcomité Buitensporig en Groen! en sp.a en VLD allemaal arm in arm een vrolijke rondedans doen op een na overleg bereikt compromis, en dat iedereen het eens is dat het moeilijk was, maar dat ze tot een voor iedereen aanvaardbaar project gekomen zijn…

Zelfs al zijn we een paar jaar later en blijkt dat de critici ongelijk gekregen hebben en dat het allemaal uitstekend uitgedraaid is, dat de stationswijk een toonbeeld van architectuur voor en tussen en onder de mensen is, die natuur en stad en cultuur verenigt, de ramblas van Gent geworden zijn, met straattheater en buurtfeesten en openluchtbarbecues…

Zelfs dan zal er ergens wel een steen in het voetpad los zitten, of zullen er een paar kinderen zijn die ‘s avonds te veel lawaai maken, of zal er iemand zijn die zijn auto verkeerd parkeert of zijn vuilbak voor de deur van zijn buur zet.

Hoe is het zover gekomen dat Vlaams Blok geassocieerd is met alles waar de mensen lastig van lopen? “Ik leef in een prachtige stad in een paradijs vergeleken met 99% van de rest van de wereld maar mijn gebuur laat zijn muziek te luid spelen dus ik stem voor het Vlaams Blok.”

Er zal altijd wel ergens een steen los zitten en een vuilbak omvergesmeten, en dàt zijn blijkbaar de redenen tegenwoordig om voor een politieke partij te kiezen.

Ik word daar moedeloos van.

In related news

zaterdag 16 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Nog altijd ziek. Geen noemenswaardige koorts meer, ik kan mijn ogen weer bewegen, maar wel nog bonzende hoofdpijn en van die diepe gewrichtspijnen in heel mijn lichaam. Ai.

Del.icio.us op 16 september 2006

zaterdag 16 september 2006 in Links. Permanente link | 3 reacties

Hallucinant

zaterdag 16 september 2006 in Politiek. Permanente link | 51 reacties

Vlaams Belang koopt kieslijsten bij elkaar, gisteren in De Morgen:

Vlaams Belang betaalt mensen in Landen 10 euro om lid te worden van de partij. Wie zijn handtekening zet, geeft daarbij zonder het goed te weten toestemming om op de lijst voor het VB te staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.  Gerard Collette kreeg een maand geleden een man  aan de deur die hem 10 euro aanbood als hij lid wilde worden van Vlaams Belang. “We hebben getekend, en uiteindelijk 20 euro gekregen voor ons drieën”, zegt Collette, die met zijn dochter en schoonzoon in Attenhoven woont.  “Bij het buitengaan zei hij dat we de negende, veertiende en vijftiende plaats op de lijst hadden. We wisten niet wat we hoorden”. ’s Anderendaags schreef Gerard een brief aan het lokaal bestuur, maar kreeg geen reactie. Ondertussen is het te laat om de namen te schrappen. “We hangen er aan vast en we kunnen niet meer terug”. zegt Collette, die van gangsterpraktijken spreekt. “We zijn altijd socialisten geweest”, zegt hij; “Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die de komende verkiezingen niet op zichzelf zal stemmen”. Collette wil ook niet dat iemand anders dat doet. 

“Knippe!” zei de spinne.

zondag 17 september 2006 in Safari. Permanente link | Eén reactie

20060916_184436_kgb3786_sm

“Khen ’t epeisd”, zei de mugge.

Mijten en ander (?) klein grut

zondag 17 september 2006 in Safari. Permanente link | 14 reacties

Gisteren deed ik zoals gewoonlijk de GFT-bak bij mijn ouders open, een mens weet nooit of er iets interessants in te vinden is.

En inderdaad:

Motmugje

Nee, ik heb het niet over die motmug, maar wel over die witter korreltjes. Even uitzoomen:

Een mutmug temidden allemaal vieze beesten

In het midden een motmugje (2.5 mm) die toevallig op de pupa van de één of andere vlieg zit (ca. 5 mm), en daar helemaal rond: witte dingetjes-in-slijm. Van ver leek het op heel heel fijne risotto, en werkelijk héél de GFT-bak was er vanbinnen mee bedekt:

Vieze beesten (maden?)

…maar bekijk dat van dichtbij, en je ziet at het allemaal bewegende beestjes zijn, en bekijk het nog meer van dichtbij, en je ziet dat het bewegende zeer vreemde beestjes zijn:

I don’t know about you, maar ik tel daar toch wel acht poten. En acht poten, dat zijn spinachtigen voor mij. Mijten en zo, gelijk deze rode fluweelmijt:

Rode fluweelmijt

…maar waar de mijt hierboven gemakkelijk 2.6 mm groot is, zijn deze twee kerels maar zo’n 0.6 à 0.8 mm groot:

Colour me officially puzzled.

O, en als ik het toch over mijten en mogelijke mijten heb: ik dénk dat ik mijn allereerste met mijten geparasiteerde insect gefotografeerd heb. Voor zover ik zie, heeft deze nogal anemische mug op een berkenbload een paar extra passagiers:

Een mug met mijten

Denk ik toch:

Als er ergens acarologen zijn die uitstluitsel kunnen geven: graag.

En ook, uiteraard: dringend dringend tijd, altijd maar meer dringend tijd eigenlijk, voor die betere belichting. De diffractie op f/40 weetuwel.

Eurosong voor bouwpakketten

zondag 17 september 2006 in Televisie. Permanente link | 7 reacties

Ik krijg er de kriebels van, die voorfilmpjes alleen al. Brrr.

Euh ja, dit was niet meer dan een excuus om mijn—vind ik zelf—uitstekende woordspeling op kits-kids op het internet te meieren.

/haven’t quit my day job

I see old classmates

zondag 17 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Griezelig: ik droom meer en meer van mensen waarmee ik op school gezeten heb, nu bijna zeventien jaar geleden.

Vreemde, lange, gedetailleerde dromen, waar aspecten van onze kinderen zich vermengen met aspecten van de nabije toekomst en aspecten van die schoolkennissen, die ik voor het grootste deel meer dan vijftien jaar lang niet meer gezien heb en waar ik het grootste deel maar een jaar of twee-drie mee in de klas gezeten heb.

Nu net weer: een paar uur in bed gaan liggen rusten, en ‘t was meteen van dat. In een fabriekspand dat het midden hield tussen de turnzaal op het Sint-Barbaracollege, de kelder van de Boekentoren, de vergaderzaal van een bedrijf in Brussel, en de kantine-slash-latere-scanruimte van Griffo.

Zeer, zeer, zéér vreemde dromen.

Del.icio.us op 17 september 2006

zondag 17 september 2006 in Links. Permanente link | 3 reacties

Er zijn nog goeie mensen

zondag 17 september 2006 in Politiek. Permanente link | Geen reacties

Kijk eens: http://www.verkiezingen.1850.be/

Die mens woont er nog maar pas, en toch al helemaal in de gemeentepolitiek gesmeten, hoe schoon is dat niet?

En u?

maandag 18 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ga een zware werkweek tegemoet: wat programmeerwerk, wat designwerk, wat consultancywerk, wat vergaderwerk.

En dan ook nog wat Gentblogtwerk, en wat persoonlijk knoopdoorhakwerk.

O, o. Ik kijk er wel naar uit, ‘t is lang geleden dat ik zo’n stapelvol gevulde week heb gehad met zó weinig dingen die ik niet graag doe.

En met wat geluk is er vólgende week een opleidingsachtig iets in het verschiet, hetzij ik krijgen, hetzij ik geven, hetzij allebei tesamen.

En de week dààrna is er ook alweer vanalles te doen.

En oh boy oh boy, de week dààrna… Afijn, de toekomst: dermate helder dat ik mezelf welhaast in schaduwen moet hullen.

Mutatis mutandis

maandag 18 september 2006 in Politiek. Permanente link | 16 reacties

My feelings exactly. Ze zullen het mij dan ook, vermoed ik, niet al te kwalijk nemen dat ik er tussen virtuele soep en patatten een versie van gesmurft heb zeker?

Watvoorgentenaar

[klik voor teprinten-versie, 32 KB PDF]

[o en trouwens, op die site van Antwerpen: een pdf met een bitmap erin?? en een jpeg voor een typografisch beeld?? gnnn…]

Kerygma heeft gelijk

maandag 18 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik vind dat Kerygma zeer terechte vragen stelt. Alleen spijtig dat ze blijft zo’n puntje na haar titels zetten, die Kerygma.

[grmbl michiel dedju één keer reageert een mens niet binnen de vijf minuten en dan wachten ze er een paar dagen mee om het u dan dan door de neus te boren, proper is dat allemaal]

Del.icio.us op 18 september 2006

maandag 18 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Manische lachenmaandag

maandag 18 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Die dag bij Lilith

Ben je makkelijk aan het lachen te krijgen? Wanneer en waarom had je voor het laatst de slappe lach?

Euh ja. Ik ben enórm gemakkelijk aan het lachen te krijgen, toch door dingen die ik grappig vind.

En ik vind heel erg veel dingen grappig.

Van welke humor hou jij het meeste? (woordspelingen, situatiehumor, moppen, practical jokes, slapstick,…?)

Woordspelingen: check.
Situatiehumor: check.
Moppen: check.
Practical jokes: euh, wat is dat precies? Maar wellicht ook, vermoed ik.
Slapstick: o ja!

Ik denk dat ik het meest kan lachen om (a) herkenbare humor en (b) absurde humor. Maar eigenlijk om alles zowat.

Ik kan niét lachen om Geert Hoste, om de één of andere reden. Geen opgetrokken mondhoek kan ervan af, een hele conférence lang. En ik word nijdig van Kamagurka in Humo.

Om welke (scene uit een) film of televisieserie heb jij echt heel hard moeten lachen?

Ik ben sinds een paar dagen aan een marathon van twee seizoenen House bezig, en daar moet ik regelamtig zeer zeer hard om lachen. Gelijk die keer dat hij weer eens véél te laat binnenkomt, met een lederen vest aan, en dat iedereen hem aanstaart.

Cameron: What’s with the jacket?

House: It keeps me warm, and cool. How does it know?

Bij Black Books lag ik regelmatig kreupel van het lachen. En bij Marion and Geoff ook. En bij The Mighty Boosh. En The Fast Show natuurlijk. En The Goon Show—Minnie Bannister en Henry Crun, daar krijg ik de slappe lach van.

Wie kan jou altijd aan het lachen brengen?

Hugh Laurie, daar kan ik altijd mee lachen. In Blackadder, en in A Bit of Fry & Laurie, en nu dus ook in House.

En ik heb nog nooit niét moeten lachen met Gunter Lamoot.

Dara Ó Briain vind ik ook gehoorlijk grappig. En Stephen Fry.

Om welk internetfilmpje ga jij altijd weer plat? (meerdere antwoorden mogelijk)

Björn Roose heeft achtervolgingswaanzin

dinsdag 19 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 106 reacties

Yow, Björn: way to go.

Een mens kan het niet beter illustreren dan met het meest recente postje op Roose’s “Vlaams-nationalistische blog”.

Ik krijg op deze weblog ettelijke honderden commentaren per dag. Vaak (vér) door de duizend, als spamsturend internet een productieve dag heeft. Zonder Spam Karma zou het niet te doen zijn van de viezigheid.

En ja, dan loopt het soms wel eens mis met valse positieven. En als het begint mis te lopen, dan kan het wel eens helemaal de soep in draaien: Spam Karma kent zoiets als “retro spanking”, waarbij het beslist dat als één commentaar spam is, en dan nog één, dat het ook wel zo zal zijn dat de vorige commentaren van diezelfde commentaarder ook zullen spam zijn, en dat die dus ook mogen verwijderd worden.

Door de band is dat een goeie zaak: dat haalde de afgelopen 12 uur zo’n 126 commentaren weg die anders zouden gemist zijn, omdat de één of andere blacklist pas een paar uur later aangepast was en de commentaren anders door de mazen van het net zouden geglipt zijn.

Dit is ook wat er met Roose’s commentaren gebeurd is.

Kijk, zó eenvoudig kan het zijn: de kerel heeft op mijn weblog vóór gisteren nog geen enkel commentaar nagelaten. Gisteren schrijft hij er plots een hele resem. Spam Karma vindt dat verdacht, en na een paar commentaren kort op elkaar presenteert het hem met een CAPTCHA.

Dat gebeurde voor het eerst op 18/9 om 13u06GMT, toen hij dit in de groep gooide:

i, Misschien is hij niet gewoon tegengesproken te worden door mensen die hij definieert als “fascisten” ?

Verontwaardigd dat een antispamprogramma hem zo’n CAPTCHA voorschotelt, schrijft hij om 13u09GMT

Tiens, word ik plotseling weggespamd (de “democratie” aan het werk).

En dan, om het helemaal in orde te maken, schrijft hij op een post die er niets mee te maken heeft om 13u17GMT dit:

Alleen om even te zien of ik bij deze post ook weggespamd wordt.

Het moet zijn dat Björn geen goeie punten had op school in de Engelse les, want de boodschap van Spam Karma was nochtans heel duidelijk:

Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.

Wacht, ik vertaal dat even: dat Engels is natuurlijk wel een héél erg volksvreemde taal.

Het spijt me, maar de spamfilter op dit weblog heeft jouw reactie gevlagd. Het kan zijn dat dit een fout is, en in dat geval: diepe verontschuldiging. Jouw commentaar wordt naar de beheerder gestuurd, die het meteen zal kunnen terugplaatsen.

O… nee… wàcht eens! Wat staat daar nóg bij? die laatste zin daar? “You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him”–wat zou dàt kunnen betekenen? Zou dat misschien willen zeggen “de beste manier om op deze boodschap te reageren is een entry op uw eigen weblog te plaatsen en uw beklag te doen dat Michel Vuijlsteke censureert”? Of nee, ik denk dat ik er echt mijn woordenboek zal moeten bijhalen.

Hmm… “you may want to contact the blog admin via e-mail”… die “via e-mail”, was dat niet de manier waarop de jeugd tegenwoordig zegt “schrijf er ook bij dat wie het niet eens is met Vuijlsteke zijn muil moet houden, en vergeet er vooral nog nog eens bij te vermelden dat hij zélf een fascist is”?

Hm. Ik zal ook eens de spamboxen van mijn verschillende e-mailadressen nakijken, wie weet staat daar wel ergens een mailtje in, zo ééntje dat iets in deze zin zegt:

Vuijlsteke,

Wat is daar allemaal aan de hand op uw weblog? Ik kreeg ineens cijfer- en lettercombinaties, en nu blijken mijn commentaren allemaal weg te zijn! Wat zijn dat voor manieren?

Roose Björn

Dan zou ik op dat mailtje geantwoord hebben dat Spam Karma overijverig was, en dat het bij het commentaar van 13u17GMT deze spamwaarden berekende:

0: Encrypted payload valid: IP matching.
0.5: Valid Javascript payload (can be fake).
0.5: Comment has no URL in content (but one author URL)
-16: Commenter granularity (based on IP): 0 old comment(s) (karma avg: 0.000000), 6 recent comment(s) (karma avg: -1.350000).
-37.5: Commenter granularity (based on URL): 0 old comment(s) (karma avg: 0.000000), 7 recent comment(s) (karma avg: -14.660000).
-12.5: Commenter granularity (based on email): 0 old comment(s) (karma avg: 0.000000), 7 recent comment(s) (karma avg: -14.660000).

Da’s -66 omdat er geen enkel oud commentaar is maar wel 7 recente, voor wie het niet zou snappen. En daardoor ging er een belletje af, want het vorige commentaar, van 13u09GMT, was al in beraad gehouden met -10.8 karmapunten. En dat dààrvoor ook al wegens -7.15 karmapunten

…en dat belletje dat afging, dat zette bij al meneer Roose’s commentaren deze erbij:

-16: Retro-spanking triggered by comment ID: 46730

Mensen die hier over een perdiode van iets meer dan een dag al een paar keer een commentaar nagelaten hebben, die krijgen meteen een stapel positieve karmapunten, en daar zouden die 16 negatieve punten niets bij uitgemaakt hebben, maar omdat meneer Roose de weg naar mijn commentaarfunctie pas gisteren gevonden heeft, had hij zo geen reserve.

En zo, beste Björn Roose, komt het dat uw commentaar verdween. Niet omdat ik u zou censureren–waarom zou ik? U bent zo’n typische Vlaams Blokker, en u hebt nog maar eens ten overvloede bewezen hoe u en en uwen precies tewerk gaan. Meteen in de aanval, meteen in de verdachtmakingen, meteen verregaande conclusies trekken, daarbij niet gehinderd door enige kennis van zaken of zelfs maar elementair begrijpend lezen.

Maar goed, beste Björn Roose: uw commentaar staat er (uiteraard) allemaal weer op. Ik hoef u niet te censureren.

Toch vreemd: het lijkt wel alsof u meteen denkt dat al wie u tegenkomt bang is van vrije meningsuiting. Hoe zou dat komen?

More dhol!

dinsdag 19 september 2006 in Music. Permanente link | Eén reactie

Daler!

Ravinder!

Tommeken!

Eén strijd!

Doen en laten

dinsdag 19 september 2006 in Politiek. Permanente link | Eén reactie

Kijk, ik hoor het hem zó zeggen en ik zie het hem zó doen:

Ik doe regelmatig een kleine test: ik spreek mensen aan met een smoesje in de zin van ” goe weer vandaag” of ” veel volk op straat”, kwestie van de conversatie op gang te brengen. De spontane reactie is er dikwijls een van “schoon hé”, “Gent is toch veel veranderd”, en “weet gij dat ze dit nu ook gaan aanpakken” … En dan volgen de klachten, de kritiek: “vindt gij ook niet dat?”, “waarom doen zij daar niets aan?” …

Mijn nonkel werkt verder aan zijn campagnewebsite, allen daarheen. Ik zeg het maar omdat er geen RSS op zit hé.

Alleen

dinsdag 19 september 2006 in Televisie. Permanente link | 9 reacties

Trr. Hele avonden zit ik hier alleen thuis, met vier kinderen. ’t Is proper: madam zal wel uitgaan.

“Vergaderen”, heet dat dan. Gisteren vergadering zogezegd van de buurtgroep, en vandaag vergadering zogezegd vergadering op de van de kinderen, alwaar ze zogezegd klasafgevaardigde of zoiets zou zijn.

Ik geloof daar allemaal niet al te veel van. Ik ben nog niemand tegengekomen die haar op één van die vergaderingen zou gezien hebben. Ja, een paar mensen misschien, maar die kunnen net zo goed ook in het complot zitten.

En dus zat ik moeder, moederziel alleen naar The Block te kijken: kssss! bitchy!

Terwijl het dedju op BBC2 het programma was dat ik eigenlijk wou zien: Stephen Fry over (zijn, en andermans) manische depressiviteit.

Stephen Fry is mijn held.

Contraproductief

woensdag 20 september 2006 in Internet. Permanente link | 14 reacties

Tenenkrullend in e-mails: read receipts en high importance!-mails. Als ik zo’n read receipt krijg, en het kan me niet schelen van wie of voor wat, dan weiger ik daar altijd op in te gaan. En een mail moet al echt zijn best doen en van iemand komen die ik goed ken om me niet op voorhand zwaar te irriteren als er zo’n rood uitroeptekentje naast staat:

Urgent

Bah.

Hierboven was het nu eens toevallig écht een belangrijke mail, maar in het algemeen zijn het altijd dezelfde mensen die die “high importance” aanzetten, en van zodra er ook maar een scheet verkeerd is.

Die mensen, én spammers natuurlijk.

Ik vermoed nochtans dat ik lang niet de enige ben die daar spinnijdig van wordt, van mensen die denken beter dan mij te weten wat er belangrijk is.

Geschreven al luisterend naar: Giacomo Puccini – Madama Butterfly disc 2 – “Suzuki! Dove sei?”

Die dag bij de VRT

woensdag 20 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hihi:

Gbvrt

Leve ons!

Geschreven al luisterend naar: Michel Sardou – Les Grands Moments cd 2 – La Vieille

Moo

woensdag 20 september 2006 in Internet. Permanente link | 7 reacties

Gisterenochtend mijn tien gratis Moo-kaartjes besteld, eens benieuwd wanneer ze gaan toekomen.

Geschreven al luisterend naar: Michel Sardou – Les Grands Moments cd 2 – Rouge

In de kijker!

woensdag 20 september 2006 in Politiek. Permanente link | 7 reacties

Tjaha, moving the project forward als het ware:

Spalien

…en verder ook in het departement “sossen die niet verkeerd bezig zijn qua campagne voor oktober”: Robert Voorhamme. Compleet met leutig liedje. [merci Ilse]

Geschreven al luisterend naar: roberto’s angels – – roberto’s angels

Mensjes kijken

woensdag 20 september 2006 in Politiek, Televisie. Permanente link | 6 reacties

Op aanraden van my friendly neighbourhood socialist naar Ter Zake aan het kijken—niet dat ik anders niet zou gekeken hebben, maar toch.

Zo wijs dat dat is! Kijk, Els! En kijk, Resul, en kijk, daar achter professor Devos: Lien!

Tee hee.

Awoert zwak van Van Laecke trouwens: op zijn lijst staan er 51 kandidaten die ook echt gaan zetelen, “wat niet op alle lijsten het geval is”. Stek in de richting van Frank Beke, awoert.

Maar wat voor vreemd programma was dat niet, zeg? Geen VLD en geen Groen!, dat is toch wel heel vreemd. En ook en vooral: er zijn toch wel verdorie andere dingen om over te spreken in Gent dan het al dan niet BV-schap van de kandidaten!

En ook, ‘t is de eerste keer dat het mij zo stoort, maar die overenweerwiebelende TerZake06, en dan nog vooral met die VAG Rounded-achtige tekst ervoor: eikes.

Schmerz

donderdag 21 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Oeioeioei, de hele dag vergaderd met de grootmoeder aller hoofdpijnen. Prettig vergaderd, daar niet van, maar nu ben ik wel een beetje woozy.

Mijn Outlook wil ook niet mee, ik ga denk ik maar even een oogje dichtgooien. Dutje. En straks achterstallige mail inlopen.

Ook in de gazet

vrijdag 22 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

En als ze mij vragen waar ik naartoe ga vanavond, dan zeg ik kijk, hier ga ik naartoe vanavond:

Hhenkdm

Hoera!

Weird

zaterdag 23 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo raar dat dat is, maat. Ik ben de afgelopen drie dagen bijna niet op tinternet geweest, ik begin afkickverschijnselen te vertonen.

Eergisteren ongezouten opinie mogen geven over een aantal websites—wijs dat dat is!

‘s Avonds helaas een beetje gecrashed, overdosis pijnstillers of zo vrees ik. :)

Gisteren nog net op tijd wakker geworden om de trein richting Brussel te nemen, en na een, ahem, zakenlunch—aangename lunch, fijne mensen—te voet door de stad geflaneerd. Van in de buurt van Madou naar het paleizenplein en dan naar de Beurs. En uiteindelijk mijn tweede vergadering van de dag in de bar van het Mariott.

Dan naar huis met de trein: ik had al voor de tweede dag op rij een eersteklasticket, ah ja, een béétje consultant is dat toch aan zichzelf verplicht. Twee dagen op rij met zo’n dubbeldekker naar huis gegaan, ook wel een gemak.

Gisterenavond dan de première van Henk, in Merelbeke. Uitstekend. Groots.

Laat thuis, en vanmorgen opening van het nieuwe Baudelopark—meer politci dan buurtbewoners, maar zó erg was dat niet: die mensen verdienen ook hun plaatsje in de zon.

En dan nu Zelie gaan halen aan de academie, vannamiddag nog wat snelle FNAC-boodschappen, en dan naar een trouw.

Drukdrukdruk!

Del.icio.us op 23 september 2006

zaterdag 23 september 2006 in Links. Permanente link | 3 reacties

Trouw

zondag 24 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Hoe schoon is dat niet: Pascal en An zijn gisteren getrouwd. Al een halve eeuwigheid samen, drie kindjes, en toch getrouwd gisteren.

Op de trouw van An en Pascal

‘t Was een wijs feest: helemaal anders dan de meeste trouwfeesten, waar het altijd zo’n beetje aftasten is, de twee families in hun eigen hoek, elk met hun eigen oudere generatie, jongere generatie, oudere jongere generatie en uiteraard plezante nonkels.

Nee: we waren daar met allemaal mensen die elkaar al zodanig goed kennen, families die al àl die jaren samen feesten, dat het bijna gemoedelijk was. Zelfs de DJ had al ettelijke keren voor ongeveer hetzelfde publiek gespeeld.

En zo’n schoon koppel, en zo gelukkig dat ze er uitzagen, en zo fijn dat het allemaal was.

We waren weer thuis iets na zes uur. Moe maar, jazeker, voldaan.

Coo-hool

zondag 24 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Soms weet een mens niet hoe zich een houding te geven: moet hij afwachtend blijven, met het risico negatief over te komen? Of super-positief, met het risico op een keiharde crash?

Moet hij dan kinderlijk enthousiast op een neer springen met het risico, euh, kinderlijk gevonden te worden? Of moet hij calm & collected blijven, met het risico onderkoeld gevonden te worden?

Wel, euh, kijk: voor wie zich vragen zou stellen… ik ben afwachtend en super-positief en kinderlijk enthousiast, en eigenlijk doodnerveus, maar ik probeer calm & collected te blijven.

‘t Zijn aardige dagen te casa Vuijlsteke.

Those who can, do

zondag 24 september 2006 in Werk. Permanente link | 5 reacties

Wij doen op het werk een maandelijkse newsletter in opdracht van de Europese Commissie.

Het moeilijke werk is natuurlijk dat ding schrijven, de interviews doen en zo. Maar eens dat gedaan is, moet de inhoud ook in vorm gegoten worden, in het Frans, het Duits en het Engels. En in afwachting van een full-time ontwerper, mag ik dat voorlopig doen.

Soms lijkt het alsof ik heel mijn leven in computers regelmatig met newsletters en layouts bezig geweest ben, van dingen in WordPerfect over dingen in PageMaker (toen dat nog Aldus was en de enige reden om een Windows runtime te installeren), over QuarkXPress tot nu InDesign 2.0. 

Wonderlijk hoe bij dergelijke dingen eigenlijk best wel veel zaken tegelijkertijd gebeuren, en hoe moeilijk het is om dat allemaal uitgelegd te krijgen, al is het ook wel allemaal zó eenvoudig: gewoon de tekst en de beelden in een bestaande layout zetten, en dan, euh… ervoor zorgen dat het er allemaal min of meer degelijk uitziet.

Maar helaas: dat is bijna onuitlegbaar. Ja, een mens kan proberen met regels: dingen van woord– en letterspatiëring, van evenwicht, van grijswaarden, van kleurkeuze, van gezond verstand. Maar het moeilijke is dat alle regels gebroken kunnen (en moéten) worden. En dat die gebroken regels soms zélf moeten gebroken worden.

Verre, vérre van mij om te zeggen dat ik er uitstekend in ben, dat ik een typograaf ben van het kaliber van sommige typografen die ik gekend heb. Nog verder van mij om te zeggen dat ik een ontwerper ben van het kaliber van sommige ontwerpers die ik gekend heb. Ik ben er degelijk in. Maar, en als je erbij stilstaat, is dat eigenlijk vreselijk: ik zie het wel wanneer het goed of slecht is, van mezelf en van anderen.

En als het goed zit, kan ik ook zeggen waaróm ik het goed of slecht vind. En hoe het beter zou kunnen. Maar zonder noodzakelijk te weten hoe het zou moeten om het uitstekend te maken.

Wat ik eigenlijk wou zeggen: ik besefte zonet in een flits dat ik dénk dat ik weet hoe een (goede) film– of muziek– of toneelcriticus zich voelt.

En hoe onrechtvaardig het eigenlijk is om die mensen uit te maken voor mislukte cineasten of muzikanten of schrijvers.

Broekzele

maandag 25 september 2006 in Foto's. Permanente link | 2 reacties

In de vitrine in Brussel, en nog een goeie zaak dat ik mijn polariseerdinges mee had:

Maskers in de vitrine

En in het park, daar stonden allemaal beelden, en het leek wel alsof het Francis Bacons waren:

Erosie

Erosie

Slik. Glurp. Scrunch.

maandag 25 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Al die mensen die naar hun mp3’s luisteren terwijl ze over straat lopen: pfu! zeg ik daartegen. En ook wel: puh!

Ik loop over straat en ik kijk naar televisie, dàt is pas wijs. House MD op de bus, Daily Show en Colbert Report op de trein, Battlestar Galactica en Lost van zodra het seizoen herbegint. en als er geen series meer zijn op het internet: DVD’s van thuis. Marx Brothers, Star Trek, voor de zoveelste keer nog eens Prisoner: leu-tig!

Enig probleem: lastig om naar die dingen te luisteren soms in drukke stations en op straat met veel verkeer.

Tot nu net: ik heb in de vestzak van een vest die ik nog maar één keer gebruikt had, voor de trouw van mijn neef in Duitsland, een koptelefoon teruggevonden die ik toen gekocht had: zo’n ding om in het oor te steken. Dat al de rest van het geluid uitzet, en alleen het geluid uit de computer laat bestaan.

Kopfoon

En ook, uiteraard, mijn eigen slikgeluiden, het geruis van mijn hersenen, mijn gezicht als ik erover wrijf, mijn bril als ik hem verzet. Confronterend. Maar wel grappig.

En ook, als ik daar heel eerlijk in ben, een beetje gevaarlijk. Want ik hoor echt praktisch helemaal niets meer van de buitenwereld. Aanstormende paardenkoetsen. Auto’s. Mensen die “pas op!” roepen.

Living on the edge!

Del.icio.us op 25 september 2006

maandag 25 september 2006 in Links. Permanente link | Eén reactie

Coming down

maandag 25 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Jongens toch, jongens toch. Het is echt niet in den haak met mij tegenwoordig: mijn hoofdpijn-van-vier-en-een-halve-dag is aan het wegtrekken, maar ik ben ondertussen wel druk bezig een valling te krijgen.

‘t Is echt wel niet het moment.

Ik verga nu al van het schuldgevoel dat ik sinds dagen niets meer doe voor Gentblogt. Met een beetje geluk komt alles weer op zijn plooien morgen– of overmorgenavond, maar ik heb écht geen goesting om dan met de sniffles in bed te liggen.

Spammerdespam

dinsdag 26 september 2006 in Weblog. Permanente link | 10 reacties

Trr, ‘t was weer helemaal in orde vandaag van de spamboeren:

Spammerdespam_t

Klik voor een stukje detail: ‘t waren er weer eens ettelijke honderden, de ene na de andere, en de ene al even doorschijnend als de andere.

Del.icio.us op 26 september 2006

dinsdag 26 september 2006 in Links. Permanente link | Eén reactie

Tralala

woensdag 27 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Euh, ‘t is gewoon maar om te zeggen dat ik zat ben.

En dat dat eigenlijk niet gepermitteerd is, zo in ‘t midden van de week.

Maar! ‘t Was voor een goed doel. Tessa is, na meer dan 80% van haar leven studeren eindelijk afgestudeerd. Hoera! Ik kan me eigenlijk niet echt voorstellen wat het moet doen om na zoveel jaar uiteindelijk in het echt te kunnen beginnen, maar in alle geval: fantastisch.

Vanavond was er een lezing (-kje) en bijhorend feest (met uitstekend eten en drinken) in het Pand. Met vrienden, familie, kennissen, nonkels, tantes, schoolkameraden, collegae—en voor wat mij persoonlijk betreft ook schimmen uit een vaag verleden, een half leven geleden.

Achteraf nog een glas gaan drinken. Misschien niet het aller-allerbeste idee, zo op een doordeweekse dinsdagavond, maar alla. Het staat me bij—een mens wordt maar één keer 32 jaar—dat er ergens vanavond nog een [radiofonische] verjaardag gevierd werd, trouwens.

Hoera ook! En minstens nog eens zoveel toegewenst aan Peter, hoezee!

En o ja, eens kijken wat de gevolgen morgenochtend zullen zijn. Euh, wat zeg ik morgen? Straks dus. Nog een goeie vier en een beetje uur en ik mag al opstaan.

Tralala (ii)

woensdag 27 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

De gevolgen? Och, het valt allemaal nog wel mee. Een béétje zwaar in het hoofd, maar voor de rest: no problemo meneer. Tiptop in orde meneer.

Behalve misschien dat ik me toch wel echt zeer oud voel. Mensen van een half leven geleden terugzien gedorie, ik ben er nog altijd ondersteboven van. Niet half zo ondersteboven, vermoed ik, als wanneer ik nummer drie van een zeker triumviraat had gezien—Johan Daisne-toestanden en zo—maar ‘t kon zo ook al tellen.

Oud meneer.

Daarnet op de bus was ik echt waar zó ver (houdt duim en wijsvinger twee centimeter van elkaar vóór zijn rechteroog) van een paar slungels aan te spreken: ey! gulder daar, ja, gulder, met uw oorringen en uw dwaze klakskes op! Zet u recht, wat voor manieren zijn dat van zo uitgezakt te zitten! en doet die vuiligheid uit uwe mond! en wat voor zicht heeft dat nu, trekt uw broek op! en doet uw nestels toe, ge gaat er nog nekeer over vallen!

‘t Is bij een aantal zéér vieze blikken richting slungels gebleven.

Op stap in Serendip

woensdag 27 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Soms moet een mens geluk hebben. Tomocerus vulgaris, da’s een heel erg dankbaar beest om foto’s van te nemen: een springstaartje (exotisch! onbekend klein grut! wijs!) maar toch groot genoeg om met een normale macrolens te kunnen portretteren, en iridescerend dus een eindeloze variatie aan kleuren:

Tomocerus vulgaris

Tomocerus

Tomocerus vulgaris

Nu ja, op den duur en na een tijdje heeft een mens het wel gezien, vooral als het verdorie nooit lukt om de furcula van zo’n beest op foto te zetten. Zet de vermoeidheid in: een beetje zoals ik ondertussen wel mijn bekomst heb van kruisspinnen.

En dan komt er plots een foto als deze:

Weird

Ik wou eigenlijk een foto van die Tomocerus nemen. Zuiver compleet toevallig, want ik had de rekel geeneens gezien op mijn klein zoekertje en in de donkerte, stond er een heel erg klein mosschorpioentje op! Een overmoedig mosschorpioentje, want al vreten ze springstaarten, zo’n Tomocerus is echt wel out of its league qua grootte, vermoed ik.

Maar had ik het verdorie geweten, ik zou er wel dertig foto’s van genomen hebben! Ik kon mijzelf wel voor de kop stoten toen ik de foto bekeek: die dingen zijn, zeker in vergelijking met pakweg springstaarten, echt wel sloom. En had ik het gezien, ik had het gewoon op een wit blad kunnen zetten en foto’s trekken zoveel ik wou… trrr.

Een nieuw terug te vinden beest dus. Ik rust niet voor ik nóg pseudoschorpioenen gevonden heb! [zou ik die eigenlijk niet kunnen kweken, op de één of andere manier? boekenschorpioenen of zo?]

Als de wijn is in de man…

woensdag 27 september 2006 in Foto's. Permanente link | 5 reacties

’t Was eigenlijk niet verantwoord: foto’s trekken in het schemerdonker en dan uiteindelijk ook helemaal donker, zonder flash, met een el cheapo D70 op véél te veel ISO en een niet-portretlens.

Onscherp, ruis, strepen wegens te donker, maar toch: ’t kan mij niet echt schelen. ’t Zijn herinneringen hé meneer.

Het bijna-jarige radiofonisch instituut Decroubele

Drie! Sterren! in de Morgen! Drie!

Lien en Jeroen

Bruno

Enk en Ilse

Zo leutig dat dat is, als ge zo mensen kent en daar van tijd tot tijd dingen mee kunt doen! Nóg foto’s op Flickr.

Oorgasme

woensdag 27 september 2006 in Music. Permanente link | Eén reactie

Het is weer 1987 en ik zit bij R. Bonnek op de kamer naar cassettes te luisteren, onder een poster van Marillion.

Excuse me while I wax melancholic.

Mekanik Destruktiw Kommandöh!

Jaja, ik was er azo enen.

Ik ken geen schaamte

woensdag 27 september 2006 in Music. Permanente link | 3 reacties

Alsof Magma en ELP en Marillion niet genoeg waren…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Alhoewel, eigenlijk: waarom zou ik mij daar in feite voor moeten schamen? Da’s toch gewoon zeer goeie muziek?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Allez ju, nog een paar om het af te leren:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Viktor Lazlo, mijn zestienjarige ik was daar tout chose van.

Star Wars Barkley

donderdag 28 september 2006 in Music. Permanente link | 7 reacties

Perfect. De performance is deze keer—op een paar geluidseffecten misschien—niet radicaal anders dan de standaardversie, maar de kostumering daarentegen…

Meer wookiees op drums, mijn gedacht. En imperial stormtroopers op bas.

Allez dan

donderdag 28 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Omdat ze het zo vriendelijk vragen, maar ik ga er echt geen gewoonte van maken: de heren gKush, Fans en noy-Z, beiden idolatoren[?], delen me emailsgewijs mede dat ze beginnende bloggers zijn en wat reclame willen maken voor zichzelf (euh, voornamelijk hun weblog, http://modelstaat.blogspot.com, mag ik hopen).

Tsss. Zo moeilijk is dat nochtans toch niet, veel mensen op een weblog krijgen? Gewoon schrijven dat tien andere mensen die ook op de internets zo’n website hebben, kiekens zijn, of homo’s (heaumeaux zo u wilt), of dat ze fascisten zijn of linkse rukkers? Dan komt dat toch meestal voor mekaar?

En, uiteraard, als dàt niet lukt, Blote Wijven, natuurlijk.

Tsk

donderdag 28 september 2006 in Weblogs. Permanente link | 5 reacties

Bimbam de klokken en haal de bloeddrukpillen boven: LVB heeft de links in zijn feed(s) eindelijk rechtgetrokken.

Del.icio.us op 28 september 2006

donderdag 28 september 2006 in Links. Permanente link | 5 reacties

RGB

vrijdag 29 september 2006 in Politiek. Permanente link | 6 reacties

Ik kan er ook wel vrede mee nemen, min of meer, met de peiling van VRT en De Morgen.

Sp.a houdt stand. Dat is uiteraard geen slecht nieuws, het had wel wat meer mogen zijn, maar bon. Als we de peiling moeten geloven, wordt Termont burgemeester. Ik hoop en verwacht dat we nog wel eens heel aangenaam zouden kunnen verrast worden.

De daling van de VLD had ik niet verwacht, maar dat is wellicht de idealist in mij die zich roert: waarom zou een partij die goed werk geleverd heeft in Gent afgestraft moeten worden voor eventuele strapatsen op het federale niveau? Hun filosofie is de mijne niet, maar ik kan er niet rond dat zij het goed gedaan hebben in Gent, zo samen met sp.a (en Spirit). Van Rouveroij, Versnick, Peeters, allemaal soliede kerels, toch voor zover ik dat van op afstand kan inschatten.

CD&V… geen idee, eigenlijk. Ik heb er niet hetzelfde gevoel over als Ilse, maar dat is bij gebrek aan houvast: gisteren de folder-annex-poster van CD&V-N-VA nog eens herlezen, en naar aanleiding daarvan nog eens hun programma (CD&V en N-VA, elk een eigen programma, pas op!) en ik kan me er nog altijd geen beeld bij vormen. Amorf, bijna. Er zitten ongetwijfeld goeie mensen bij—pakweg Tony Van Parys, kan ik me inbeelden, en Helga Stevens, ben ik wel redelijk zeker van—maar voor de rest: I dunno. En opnieuw trouwens dezelfde opmerking: ik blijf het niet begrijpen dat CD&V Gent op de slippen van Yves “hoe is dat nu mogelijk” Leterme punten haalt.

Vlaams Blok blijft status quo, en ik vermoed dat ik daar tevreden mee zou moeten zijn. Eén op vijf Gentenaars blijft veel te veel, natuurlijk. Ik hoop en ik blijf hopen dat we binnen vijftien jaar kunnen zeggen, als die mannen hun generatiewissel eindelijk achter de rug zullen hebben, er niemand van het (twijfelachtige) kaliber van Dewinter-Van Hecke-Annemans opgestaan is om de teugels in handen te houden, en het hele zootje ongeregeld aan interne ruzie en strubbelingen uiteengespat is in irrelevante splinters, dat we dàn zullen kunnen zeggen dat het allemaal mede in Gent geëindigd is.

Groen! stijgt veel, en stijgt ten koste van de sp.a. Begrijpelijk: de twee vissen voor een deel in dezelfde vijver. Van al wat ik opvang zijn de mensen van Groen! echt niet slecht bezig (Filip Watteeuw springs to mind) en Vera Dua heb ik heimelijk altijd ook wel een sympathieke gevonden, zelfs op de meest politiek amateuristische momenten. En ze hebben het voordeel van de oppositie. Als ze in een coalitie verzeilen met sp.a-spirit hebben ze alvast stapels punten waar ze bijzonder goed zullen overeenkomen: kijk bijvoorbeeld bij Lien of bij Cathy Plasman voor groen bij sp.a en bij Lieven Decaluwé (die dat overigens ook wel bijzonder zeer goed gedaan heeft de afgelopen jaren) voor groen bij Spirit.

Mf. Rood-groen-blauw. Het had erger gekund.

Changement de décor

vrijdag 29 september 2006 in Werk. Permanente link | 22 reacties

Zó veel heb ik het niet over het werk, maar nu de naaste collega’s en familie allemaal geïnformeerd zijn, mag de kat uit de zak. Ik doe begin november mee met onder meer Pietel en Hugues en volgens mijn feedreader nóg veel mensen: ik verander van decor.

Van Brugge naar Brussel, van kader-webmaster naar bediende-consultant, van websites naar veel meer dan websites, van één klant naar veel klanten, van onderwijs naar niet-onderwijs, van interessant naar nog veel interessanter. Van Europacollege naar Namahn.

Naarnamahn

Hoe spijtig ik het ook vind om de bijzonder fijne collega’s hier te verlaten: ik kan niet zeggen hoe hard ik er naar uitkijk.

Oorlog

vrijdag 29 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Schuune. ‘t Kan beter, natuurlijk, maar ‘t is al een schoon begin.

[beter = nauwkeuriger, handiger, met een tijdsslidertje, met inzoommogelijkheid, met hyperlinks naar bijvoorbeeld Wikipedia, met meer dan één outline tegelijk, …]

Zo hoort ge ’t ook eens van een ander

vrijdag 29 september 2006 in Politiek. Permanente link | 3 reacties

Tum dee dum. Knippety-plak.

Een week voor D-day dwarrelen hier ook vodjes van verkiezingsfolders binnen. Inspiratieloos wederom : een doodsaaie voorstelling, fotootjes van de politicus in kwestie en een vaag x-puntenprogramma waar een mens moedeloos van wordt (beter wonen, goedkoper wonen, meer groen, minder belastingen, … afin, wat iedereen wil eigenlijk). Alles schreeuwt “stem op mij !”, maar je komt eigenlijk niet te weten waarom je dat zou moeten doen.

Dat ze een voorbeeld aan Lien nemen, gedorie ! Naast een persoonlijke folder en een folder met andere politici uit de buurt heeft ze een deftig gedocumenteerde website ! Boordevol info over haar programma en zichzelf. Concrete themapunten. En dan zou ik nog haar ongeëvenaarde filmpjes vergeten. Lien heeft duidelijk begrepen hoe het internet werkt en hoe je ‘t kan gebruiken. Ik wacht op de eerste lokale politicus die haar dit nadoet. Mocht ik in Gent wonen, ik wist op wie te stemmen. Nu wordt het iets moeilijker, het wordt een draai aan het grote eliminatierad.

Via alhier.

Nieuw!

zaterdag 30 september 2006 in Weblogs. Permanente link | Eén reactie

Kijk, An Wauters is verhuisd!

Echt serieus proper.

En qua versie van de standaard disclaimer, ook wel helemaal in orde:

By the way… op deze weblog kan je mijn leven volgen, of toch die dingen die ik vatbaar vind voor publicatie. Mocht u hierdoor in enigerlei mate misleid worden dan is dat geenszins mijn bedoeling. Mensen die me echt kennen zullen hier en daar wel iets begrijpen dat er niet staat. De anderen begrijpen dan misschen weer niet altijd wat er wel staat. Het gaat hier niet om een online dagboek, maar wel om mijn verhaal. Take it or leave it.

 

Bekende Vlaming!

zaterdag 30 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Dus dan zitten Zelie en ik in onze zetel naar de televisie te kijken, een reportage over het Sint-Pietersplein en de opening van de nieuwe parking.

En dan doen een beetje van vox pop, en plots schiet Zelie recht: Kijk ‘t is Tessa op televisie!! Tessa op het nieuws! Ik ga dat rap aan mama zeggen!!

Del.icio.us op 30 september 2006

zaterdag 30 september 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Leve John Hall

zaterdag 30 september 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Een beetje feed-catch-up aan het doen vanavond, en via BoingBoing bij deze tegengekomen: professor John Hall, op 5 september 2006, zo stoned als een werkelijk zéér stonede parkiet, les aan het geven aan een auditorium would-be-toekomstige-managers aan de University of Florida.

De prof heeft misschien een paar komieke sigaretten te veel op, maar het is pas echt grappig omdat hij doet wat een mens in zijn positie eigenlijk niet mag doen: studenten uitlachen bijvoorbeeld. Maar het is toch verdorie wel echt godgeklaagd: studenten op universitair niveau die Napoleon in de elfde eeuw situeren, of die denken dat ze gaan weten wanneer Sun Tzu schreef als ze de copyrightboodschap van het boek vinden.

En het punt waarop hij zegt tegen een zaal zaal vol Business School -types zegt dat het leven niét over business gaat, en niét over management: classic.

Helaas: ze hebben hem blijkbaar op staande voet ontslagen. Spijtig.

Oh man…

zaterdag 30 september 2006 in Politiek. Permanente link | 3 reacties

Toch een indrukwekkende mens, Clinton.

Video’s van een interview, in drie delen: eentweedrie

En ook fantastisch hoe ze het spinnen op Fox: kijk maar.

Een mens vraagt zich af wat Bush zal doen na zijn presidentschap, en hoe hij met zo’n interview zou omgaan.

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338