Verbouwingen: achterhuis (i)

Nee, de rest is nog (lang) niet gedaan. Maar nu het achterhuis begint op orde te komen: tijd om eens te kijken hoe het in zijn werk zou kunnen gaan om er een bibliotheek van te maken.

In de rapte in SketchUp, gepland binnenzicht, ongeveer:

8-08-2009 1-23-43

…en bovenaanzicht:

8-08-2009 1-24-26

Legende: onderaan zijn twee dubbele deuren. Dat wit in het midden is een balk/poutrelle. Boekenkasten rondomrond, op twee niveaus, met rails te verschuiven.

Links verbergt de bibliotheek een berging en de trap naar boven: de voorste kast verschuiven naar de deur toe geeft toegang tot de ene kant van de berging, de achterste kasten verschuiven naar de deur toe geeft toegang tot de trap. De trap zelf is niet getekend, maar ‘t zal een ladderachtige trap worden, iets als dit:

Stair

De berging en de trap maken eigenlijk al deel uit van de eerste verdieping, die helemaal in volledig sobere loftstijl zal zijn — denk dit:

Loft

…maar dan met het gebinte zichtbaar. Zo ziet het er nu trouwens uit, pro memorie:

Het eerste

…maar het doel op het gelijkvloers is dus een soort negentiende-eeuwse drawing room gemengd met een zeventiende-eeuwse bibliotheek. Donker hout, allemaal boeken, oud stoffen behang — iets paisley, misschien donkerbruin op goud of omgekeerd —  op de paar stukjes muur die zichtbaar zijn, een schilderij aan de muur met zo’n koperen lampje erboven, een tapijt op de grond, en één of twee tweede– of derdehands Chesterfields:

Chesterfield1

Géén computers, niets moderns.

Dan komt men onze tuin binnen, staat er aan het einde van de tuin een zestiende-eeuws huisje in het gebroken wit gekaleid met twee paarse dubbele deuren erin. Deuren open: een oude, donkere bibliotheek, met boeken rondom. Het moet klein maar gezellig aanvoelen, da’s de bedoeling. Warme kleuren en verborgen compartimenten overal: een whiskykabinet hier, een verborgen minikoelkast daar, een uitschuivende plank die een tafel kan worden, …

8-08-2009 1-20-07

En dan, achter een boekenkast, een hypermoderne trap naar een minimalistische, loft, met veel wit, een lichte eiken vloer, een wit ijzeren spijlenbed tegen de verste muur, en verder een paar kleurige zitzakken, en da’s alles.

Yup, ik zie het helemaal zitten. Of ben ik daar helemaal verkeerd in?

28 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.