Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: februari 2007 (pagina 1 van 7)

Del.icio.us op 28 februari 2007

Ronsir Zyl

Zo. En bij deze weet ik dus ook al wat mijn volgende bril wordt:

Ronsir

Een Ronsir Zyl Ebony. Met Aztec Cable-zijkanten (als die niet teveel pijn doen aan mijn oren, anders worden het Taper- of Slipper-armpjes):

Aztec

Ik ben er al op voorhand bijzonder content van.

Indoctrinatie

Zucht. ‘t Is weer van dat. Zelie had er twee jaar geleden ook prijs van, en nu dus Louis ook. De systematische indoctrinatie.

Louis: Mama, je moet meer biologisch vlees kopen, want daar zit niets ongezond in.

Zelie: En wat is dat biologisch vlees?

Louis: Gezonde dingen! En eigenlijk is bruine spaghetti gezonder! En ook bruine rijst is gezonder!

Nu, zo lang het geen astrologie of gelijkaardige is, kan het mij nog niet zo erg schelen.

Geschreven al luisterend naar: A Group Called Smith – Billboard Top 100 – Baby, It’s You

Music to watch girls by

Ik heb dit nummer ontdekt in een instrumentale versie (“Music to watch space girls by”) op Mr. Spock’s Music From Outer Space (van harte aangeraden trouwens, màchtige plaat). Tegenwoordig speelt het in de achtergrond van een reclamefilmpje. Zo één van die liedjes waar een mens graag op meezingt, omdat de tekst zo wijs en—dare I say—intelligent is:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

The boys watch the girls while the girls watch the boys who watch the girls go by
Eye to eye, they solemnly convene to make the scene
Which is the name of the game, watch a guy watch a dame on any street in town
Up and down and over and across, romance is boss

Guys talk “girl talk”, it happens everywhere
Eyes watch girls walk with tender lovin’ care

It’s keepin’ track of the fact watching them watching back
That makes the world go ‘round
“What’s that sound?” each time you hear a loud collective sigh
They’re making music to watch girls by

Jumpen!

Zonet nog op tv!

Meer van dat op YouTube!

Del.icio.us op 27 februari 2007

Lief goes YouTube

Zal ik eens een knippenplaksken doen?

Henk kwam een aantal maanden geleden tot de conclusie dat hij geen enkele opname heeft van zijn oud stand-upmateriaal en dat dit wel jammer is, want dat zo een aantal geniale (mwoeha) grappen verloren gaan voor het nageslacht.

En dus werd er een datum geprikt samen met de onvolprezen Lunatics en een oproep gelanceerd voor heuse YouTube-opnames. Er zijn een aantal bevriende filmmakers die alvast komen opnemen, maar de bedoeling is zoveel mogelijk verschillende opnames te hebben: met GSMs, kleine en grote camera’s. Al die zaken worden dan op een centrale plaats verzameld en achteraf gemonteerd.

Deze oproep dus om zoveel mogelijk mensen samen te krijgen die komen opnemen. En wel volgende dinsdag, 6 maart 2007, vanaf 21.30 in Le Bal Infernal, Kammerstraat Gent.

Als u daar zin in heeft, mag u gerust the word spreaden met elektronische post of op het interweb. En wij hopen u vooral volgende week te zien in Den Bal, camera in aanslag.

Professionele kwaliteit-versies van de slag van Gent en andere, mag ik hopen? Ik had in alle geval de datum al vastgelegd, en ik hoop van u hetzelfde!

[download persbericht]

Geschreven al luisterend naar: – – Heroes.S01E10.HDTV.XviD-LOL

Griep

Er zijn allerlei soorten dingen die kunnen gebeuren als men griep heeft. Ik heb naast de normale symptomen (gewrichten, hoofdpijn, tralala) ook nog eens last van een zware oogontsteking.

Niet zo fijn: ‘t is gelijk dat mijn ogen in brand staan, ik kan niet focuseren en dus moet ik er telkens één dicht houden als ik ergens wil naar kijken, enfin, niet zo fijn dus.

20070227_135327_KGB6241

‘t Kon echt niet beter hoor. Hoofdpijn én niet kunnen lezen. I’m so happy.

Zelfmedelijden ii

Ah ja: ‘t is prijs. Virussen allerhande, griep, oogonstekingen, vijf dagen thuis in de zetel en al.

Crapovitch maat.

Del.icio.us op 26 februari 2007

…zei ze lakoniek

Vandaag op Gentblogt:

Denk je dat de combinatie werk-gezin haalbaar is? Hoe vaak per maand zal je een babysit moeten inschakelen?
Ik heb nog geen kinderen, maar er is er wel ééntje onderweg voor begin september! Het zal plannen worden, zeker met een man die ook onregelmatige uren draait. Maar we zijn het gewoon, het lukt ons wel!

Hiephoi! Bravo! Proficiat!

Geschreven al luisterend naar: – – Heroes.S01E07.HDTV.XviD.PROPER-LOL

Fiets

O ja, he-le-maal vergeten, tot ik vanmorgen mijn fiets wou nemen om naar het station te rijden: toen ik vrijdag thuis kwam van Brussel en op de fiets wou kruipen, bleek mijn zadel weg te zijn!

Wat voor klootzak doet nu zoiets? En dan nog op klaarlichte dag?

Ik moest naar Holland die vrijdag, dus ik heb de fiets dan noodgedwongen laten staan en er niet meer aan gedacht. Vanmorgen was er gelukkig niet nóg gerief van gestolen—het is ook een duur en goed stuur, en er hangen dure en goede fietstassen aan, een mens weet nooit, mar daar staat tegenover dat er nu onder diezelfde brug een tweede fiets staat met precies hetzelfde zadel, die van mijn moeder.

Vanavond dus met de ene fiets naar de fietsenmaker in de buurt en met de andere weer naar huis, zeker?

Dedju.

Zelfmedelijden

Kijk, ik had mij nog zo voorgenomen om er niet over te schrijven. Maar waar is zo’n weblog uiteindelijk goed voor, als een mens er al niet eens een zaag mag opzetten tegen de wereld?

Ig ben ziegg

Ik ben vorige week twee dagen thuis geweest met de kinderen. Niets speciaals, en ik heb ook hoegenaamd niets speciaals gedaan (bijzonder weinig gedaan zelfs), maar ‘t was blijkbaar toch teveel voor mijn rug: sinds woensdag zo’n stekend pijntje rechts in ‘t midden achteraan.

Donderdag gaan werken, pijn gebleven. Vrijdag gaan werken: nog pijn. Vrijdagavond naar Rotterdam wezen kijken naar Javier Guzman: met andere woorden van vóór zeven uur ‘s ochtends tot ergens na één uur ‘s ochtends de volgende dag niet in mijn trekzetel gezeten. Vrijdag op zaterdag slecht geslapen en wakker geworden met iets griepachtig gecombineerd met iets verkoudheidachtig: pijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, tranende ogen, lopende neus. En 38° koorts, wat voor mijn doen veel is.

Zaterdag de hele dag duizend kwellingen geleden in de trekzetel, kloppende hoofdpijn, rug, yada yada. Normaal gezien zouden Sandra en ik zaterdagavond allebei naar Lien’s verjaardagsfeest gegaan zijn, maar ik voelde mij zo slecht als een met snot doordrenkte en slecht uitgewrongen schotelvod. Met hoofdpijn.

Dus Sandra alleen geweest, en ik thuis. In bed met een warm deken over mij? Tarara: het bed hier bij mijn ouders, waar we wonen terwijl ze aan het verbouwen zijn in ons huis, daar krijg ik ernstig rugpijn van. En ik had al ernstig rugpijn, dus ben ik maar in de zetel blijven doodgaan tot ik het echt niet meer uithield.

Vanmorgen nog altijd hetzelfde, en dan verjaardagsfeestje van Jan, en dan weer de zetel in met hetzelfde. En nu is het bijna halfvijf, en zit ik nog altijd in de zetel met nog altijd koppijn en koorts en een druipneus en gewrichtspijn. En zo pijn aan mijn rug dat ik niet naar bed geraak.

Ziek zijn is klote. Ik ga morgen gaan werken wegens moeten wegens lang op voorhand vastgelegde presentatie, maar ik riskeer wel eens morgenavond een zekere crash landing te organiseren. Vrees ik.

Te hopen van niet, natuurlijk, maar zeg niet dat ik het niet gezegd had als het wel zo is, ha!

’t Is gedaan

Daily monster #100 (van 100). Jammer!

ST:XI ftw!

Lost in Space, tee hee.

Een groot deel van de Star Trek-kijkende mensheid is al lang content dat Braga en Berman er niet aan meewerken, maar J.J. Abrams begod:

After months of off and on rumors about J.J. Abrams directing Star Trek XI, confirmation has finally come from Hollywood Reporter. The buzz on this is spreading like a virus around the internet, eliciting hopes that Abrams won’t ruin the franchise and that the creator of “Lost” may bring a triumphant return to the beloved series. The 11th installment will actually be a prequel to the original television series and the first movie, as it follows the first meeting of a young James T. Kirk and Mr. Spock at Starfleet Academy and their first space mission. No other details or casting information has been announced, but keep watch here on FS.net as it all unveils. It’s currently set to open on July 2nd, 2008. [firstshowing.net]

On tenterhooks, jazeker. Al heb ik er niet zo’n goed gevoel bij, maar goed.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑