Archief voor februari 2007

 

Werken ii

donderdag 1 februari 2007 in Verbouwingen. Permanente link | Geen reacties

De werken deze week: niet meteen zoveel gebeurd, precies.

 • Bekisting plaatsen rond op te gieten balkkoppen.
 • Inboren wapeningsstaven.
 • Opgieten van moerbalken met houtepoxy.

Voor een totaal van 22 uur.

UCD

donderdag 1 februari 2007 in Werk. Permanente link | 3 reacties

Snel! Er staat een olifant in de kamer!

Er is al een tijdje een discussie bezig over wanneer User-Centered Design niet zou gebruikt moeten worden. Of kunnen worden. Of hoeven te worden.

En of al die research en die effort en het formele werk wel de moeite waard is. De concrete vraag ter discussie op de IxDA-mailinglijst was:

What software companies are operating successfully—right now—without some kind of UCD/UED in the beginning of their product development cycle?

Jared Spool’s antwoord zonet:

Many.
Apple.
Many parts of Google.
Many parts of Amazon.
Many parts of Dell.com.
Most of the Internet Retailer Magazine top 20 retailers.

I could go on for a very long time.

There is no correlation between effort/resources spent on UCD/UED and the usability of the results. This is a big problem in the UX world which, while some of us have been talking about it for 5+ years, is only now seeing discussion.

I’ll say. Voer voor discussie, en al.

links for 2007-02-01

donderdag 1 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Story-stick

donderdag 1 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Een stokje, van Henk. De instructies (denk ik, begrijpend lezen op dit uur van de dag is niet mijn sterkste punt): twee vervolgen breien aan een verhaaltje. In de geest van improvisatiedinges, dus niet te hard nadenken, vermoed ik?

Deel één: een vervolg volgens de regels van de kunst. Eén of twee zinnen toevoegen aan het verhaal, verder bouwend op wat er al gezegd werd, en het tegelijk een zekere wending gevend.

Petra trekt de deur van het herenhuis dicht. De wind woelt wild door haar blonde haren, in de verte grommen de onweerswolken. Ze doet tevergeefs haar best om de gelukzalige grijnslach van haar gezicht te houden. Niet goedkoop, zo’n anderhalf uur in het herenhuis elke derde vrijdag van de maand, maar wél elke eurocent waard.

Deel twee: een vervolg niet volgens de regels van de kunst. Anything goes, euh, denk ik.

Petra trekt de deur van het herenhuis dicht. De wind woelt wild door haar blonde haren, in de verte grommen de onweerswolken. Helaas: in Venetië geven de voordeuren uit op water, en moet het toch lukken dat Petra haar zwembrevet niet op zak heeft zeker? Plons! zegt het water, en Ulp! zegt Petra, en daarna ook nog even (broebel), en dan wordt het heel, héél erg stil, daar op het kanaal vóór het palazzo.

Meer informatie en uitleg alhier. En ik geef het stokje door aan… Peter, Tessa en An.

Niet om te lachen

vrijdag 2 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik ga straks een review doen voor Gentblogt, en daar wil ik objectief zijn, maar op mijn eigen erf doe ik wat ik wil, en dus: ik vond Freddy De Vadder gisteren in de Minard niet goed.

En kijk, ik ben een broekschijter. Want ik zou hier eigenlijk een hele boterham kunnen schrijven over het hoe en het waarom, en mij virtueel opwinden en alles, maar ik bedenk mij juist.

Ik zal het dan maar houden op “het is mijn stijl niet”.

Anniversary

vrijdag 2 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Dinsdag hebben Sandra en ik onze vijftien jaar samen gevierd.

Enfin, vieren is een groot woord: zowel zij als ik hadden al iets afzonderlijk te doen die avond (ik naar Comedy Zone voor het project, zij vergadering voor school) zodat er van vieren niet echt veel in huis is gekomen.

Niet dat dat zo uitzonderlijk is: wij zijn niet zo’n koppel dat elke speciale datum viert. Sandra is al blij als ze mijn verjaardag eens niet vergeet (al was het al maar alleen om ‘gelukkige verjaardag’ te zeggen), en ik vergeet haar verjaardag wel niet, maar Valentijn en “zoveel jaar samen”, daar doe ik niet echt aan mee. 

Al bij al is het geen slechte prestatie: vijftien jaar samen, vier fijne kinderen, een goede job, een huis… op naar de volgende vijftien.

[schaamteloos gepikt van alhier]

Zozo

vrijdag 2 februari 2007 in Weblog. Permanente link | 4 reacties

Komt een mens terug on-line van een lange dag ethnografie in het Gentse, en merkt hij toch wel dat zijn weblog off-line ligt zeker.

Allez ju, ‘t lijkt opgelost. Dat ik geen klachten hoor.

Bedriegtenboel

zaterdag 3 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik vind dat niet gemakkelijk, foto’s maken van een comedy-voorstelling zonder allerlei dingen te verklappen.

Vorig jaar bijvoorbeeld, had ik van het optreden van de werkelijk ongelooflijk sympathieke Gili een foto gemaakt die eigenlijk de hele grap verklapte, en die ook op Gentblogt gezet. Enfin, làng heeft het er niet op gestaan, en één haal van de Healing Brush in Photoshop was voldoende om het euvel te verhelpen, maar toch.

Sindsdien let ik er echt wel op. Pak nu deze foto:

Gino Sancti

Ik hoop dat het er niet aan te zien is, maar daar is dus de helft van wat op het podium stond en lag, uit weggephotoshopt. Oh, en ik heb ook Han’s tirette op zijn lange onderbroek dichtgemaakt, anders stond dat zo schaamtelijk. :)

Los daarvan was het een bijzonder bijzonder goede voorstelling, gisteren. En moet ik nog een gaatje vinden in het drukke programma van vandaag om er een review van te plaatsen. Ahem.

Genoeg gelachen!

zondag 4 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Comedy Zone zit erop. Vreselijk wijs, wel vreselijk jammer dat het net tijdens een zeer drukke periode op het werk kwam.

Geen tijd voor niets, grrr, en toch nog tekst en beeld doen voor Gentblogt, ‘t is niet evident. Resultaat alhier: Comedy Zone Festival 2007 (26/1), Alex Agnew: Morimos Solamente (31/1), Nieuw Gents comedy-talent (1/2), Wuk? (2/2), Gino Sancti: Terminaal (3/2) en Crazy Comedy Cover Contest (vanavond).

De winnaar van de Crazy Comedy Cover Contest (it’s a battle! it’s a contest!) gisteren was zeer verdiend Ter Bescherming van de Jeugd, met een versie van een sketch uit Poelmo, slaaf van het zuiden (voor meisjes die van dieren houden) van Hans Teeuwen, Pieter Bouwman en Gummbah.

Hadden ook mogen winnen van mij: Gili, die iets van Joseph Dunninger bracht, en Begijn le Bleu, die deze van Hans Teeuwen deed:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Good stuff.

links for 2007-02-05

maandag 5 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

De laatste loodjes

maandag 5 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Hrm. Veels te weinig geslapen, en veels te veel werk.

En een trekzetel is allemaal goed en wel voor okkasioneel op de computer tokkelen, maar serieus werk, zo gelijk op het werk werk, dat is toch niet voor de hand liggend.

Afijn. Morgen mag ik wat langer uitslapen, ‘t is toch altijd dat. We zitten nu in Sint-Denijs-Westrem bij mij ouders, en ik ga op ethnografisch onderzoek in het dorp, morgen.

Eigenlijk wel grappig, die term: ethnografie. Dat klinkt zo ongelooflijk pretentieus, maar tegelijkertijd is het zo geestig om te gebruiken, al was het maar om de mensen op de zemels te werken. En terwijl het eigenlijk gewoon het observeren van gedrag en het interviewen van mensen is.

Het is nu al een paar maand dat ik dat regelmatig mag doen, en ik vind dat eigenlijk wel wreed wijs: naar iemand gaan, de omgeving omschrijven (en fotograferen, trouwens), kijken wat ze doen, patronen proberen ontdekken, mee spreken, vragen stellen, de antwoorden proberen begrijpen en ordenen, de echte antwoorden achter de antwoorden proberen achterhalen… en dan een model bouwen en stelselmatig verfijnen, en uiteindelijk een conclusie trekken en die communiceren.

Morgen dus Sint-Denijs. Morgennamiddag verslag uitbrengen van Brussel en Gent en Sint-Denijs. Woensdag vergadering in Brussel, en dan donderdag Ath, en vrijdag Brugelette, en godweetwaar volgende week. Whee!

Schrijven

maandag 5 februari 2007 in Kinderen. Permanente link | 8 reacties

Louis had een dinosaurus getekend. Een mooie dinosaurus.

En een beetje later hoorde ik hem zeggen ssss tuh. Ssss tuh. En toen vroeg hij “een aaaa, is dat twee ah-tjes?” En vóór ik het wist, ging het van sss tuh aaaaa rrrrrrruh tuh en duh rrrrruh aaaaaa kuh, en kwam hij met deze tekening af:

Een dinosaurus

Draak en staart, helemaal zelf geschreven. En ‘t is niet alsof wij hem aan het pushen zijn: ‘t is helemaal zijn eigen initiatief.

De doffe e wou e wel nog niet in. “Nee, het klinkt niet als è of é, het klinkt als o, dus dan ga ik o schrijven.”

Draak. Staart. Vleugol.

Hij zegt zelf dat hij tegen de zomer wel zal kunnen lezen en schrijven, en ik heb zo het gevoel dat het misschien wel zou kunnen.

En zijn tekeningen: ik vind ze écht waar zeer mooi. Hij zit dan heel stilletjes in een hoekje zijn rrrr te oefenen, en dan komt er dit uit: allemaal rrrrrammen:

Rammen

Nigeriaanse Lady

dinsdag 6 februari 2007 in Internet. Permanente link | 6 reacties

‘t Moet niet altijd een corrupte overheidsambtenaar zijn:

Am Lady Peggy Morrison, suffering from cancerous ailment. I am a widow my husband Sir Richard Morrison an Englishman who is dead. My husband was into private practice all his life before his death. My husband and I made a vow to uplift the down-trodden and the less-privileged individuals as he had passion for people who can not help themselves due to physical disability or financial predicament. I can adduce this to the fact that he needed a Child from this relationship, which never came.

When my late husband was alive he deposited the sum of 20 Million (twenty Million Great Britain Pounds Sterling which were derived from his vast estates and investment in capital market with his bank here in UK. Presently, this money is still with the Bank. Recently, my Doctor told me that I have limited days to live due to the cancerous problems I am suffering from.

Though what bothers me most is the stroke that I have in addition to the cancer. I have decided to donate this fund to you. I took this decision because I do not have any child that will inherit this money. Please assure me that you will act just as I have stated herein. Hope to hear from you thanks. contact my email.

Prachtig, toch?

Del.icio.us op 6 februari 2007

dinsdag 6 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

De brekers

dinsdag 6 februari 2007 in Televisie. Permanente link | 23 reacties

Akelig, àkelig, akelig programma. Ik ben iemand die niets kan weggooien, maar daar heeft het niets mee te maken.

Nee, ze gooien niet alleen vanalles weg, ze maken het kapot en ze gooien het weg. Zonet een heel salon en een eetplaats: eerst alle stoelen kapot maken. Een heel servies: allemaal kapotgooien. Een toilet: eerst met een voorhamer in gruzelementen kloppen en dan pas verhuizen. Alle electrische apparaten op de container.

Waarom moet dat allemaal kapot? Kan dat niet naar mensen gaan die dat nodig hebben? Waarom moet dat zo absoluut noodzakelijk kapot?

En zo stóm ook: eerst uren en uren discussiëren over prullen, en dàn pas aan de afbraak van de muren beginnen, op een half uur voor de deadline.

In plaats van eerst de koppen bij elkaar te steken en na te denken wat en hoe, en dingen te plannen, en dan éérst het zwaar gerief te doen—die verbouwers moeten toch al opkuisen…

Stom, stom, stom.

update kijkt eens wat ik lees op Kidsforum?

VT4 gaat hergebruik stimuleren

De commerciële televisiezender VT4 gaat in programma’s waarin gebouwd of gerenoveerd wordt aandacht besteden aan hergebruik. VT4 heeft daarover afspraken gemaakt met de Koepel van Vlaamse Kringloopcentra, zegt VT4-woordvoerder Kristof Demasure. De zender doet dat omdat veel kijkers verbolgen reageerden op het programma “De Brekers”, waarin oude, maar nog bruikbare meubelen werden weggegooid.

De deelnemers in het programma krijgen vier uur de tijd om zoveel mogelijk inboedel in een container te gooien. In ruil voor elke kilo ontvangen ze zeven euro waarmee een designteam aan de slag kan. “Er zijn nu vier afleveringen uitgezonden, en bijna elke dag kregen we reacties van verontwaardigde kijkers”, zegt Demasure. “Vlamingen zijn blijkbaar erg milieubewust, want het format loopt ook in een aantal andere landen en daar is er nauwelijks gereageerd”. Om tegemoet te komen aan de kijkers zal bij de opnames voor het tweede seizoen aandacht gaan naar het hergebruiken van meubels en de rol van kringloopcentra. Aan de eerste reeks kan niets meer veranderen, want die is al ingeblikt, luidt het. Demasure wijst er wel op dat alle spullen die in de containers werden gegooid, zijn overgebracht naar sorteercentra en daar werden gerecycleerd. (svr)

Toch vreemd hé, hoe wij als Belgen blijkbaar echt het recycleren en sorteren op zo relatief weinig tijd ingebakken hebben gekregen?

De sociale mens

dinsdag 6 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik ben die mens die wegkrimpt als de mensen van small talk doen. Als ik naar de winkel ga, dan loop ik met de ogen naar de grond, om toch zeker te vermijden dat ze mij zouden vragen of ze me kunnen helpen.

Als de dame of heer aan de kassa van de GB mij dingen zegt, dan denk ik altijd dingen van laat mij met grust! aargh! ik wil niet spreken! rekent gewoon af! gnn!

Maar tegenwoordig word ik zowaar een beetje sociaal. Daarnet bijvoorbeeld, bij de coiffeur: ik had net een halve dag voor het werk betaalde smalltalk en babbelen gedaan, en het moet nog een beetje nagezinderd hebben, want ik heb met de mevrouw aan de knipscharen heel de tijd gebabbeld.

En zo weet ik nu dat ze er al zestien jaar werkt, en hoeveel kinderen ze heeft en wat ze doen, en dat ze eigenlijk achteraf toch graag iets in het onderwijs zou gedaan hebben, en dat haar vriendin nu een vierde kindje verwacht.

En weet zij waar ik werk en wat ik doe, en wat ik in Sint-Denijs aan het doen was, en wat mijn madam doet, en alles van de kinderen, en dat ik tot twintig jaar geleden alleen maar daar ging, en dat ik nu in Gent woon, en alles.

Wel een beetje weird: ik moest mijn bril af zetten, en dus heb ik heel de tijd gesproken met iemand die ik niet kon zien.

Smalltalk is soms wel wijs, eigenlijk.

links for 2007-02-07

woensdag 7 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Goobye cruel world

woensdag 7 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Mleh. Juist terug wakker van denk ik een klein uur in de zetel in slaap gevallen zijn.

Niet zo goed, zo weinig slapen. Vanavond beter. Ik denk dat ik er eens zometeen in kruip: morgen Aat.

Montage

donderdag 8 februari 2007 in Politiek, Televisie. Permanente link | 8 reacties

Er is een wetsontwerp nog van in de tijd van de CVP aan de macht, dat nu door Paars aangepast is, rekening houdend met de suggesties van de OESO en de Raad van State. Eén stukje van die tekst zorgt voor wat deining: dat bedrijven die “recidiveren” zullen zwaarder beboet worden.

De discussie gaat niet over het naakte feit van het recidiveren, dat stond al een tijd vast en daar was iedereen het over eens. De discussie gaat, voor zover ik begrepen heb, over de vraag wanneer iets recidive is en wanneer niet: moet het precies hetzelfde feit zijn, of mag het feit er een beetje op lijken.

Afijn, over de grond van de zaak: ik zou het niet weten wie gelijk heeft, het is allemaal technisch. De regering zegt in twee tijden, na een halve paniekvoetbalreactie (denk ik) van Verhofstadt die zich zeer snel herpakt heeft, dat het allemaal maar een bagatel is. Het VBO speelt het spelletje zoals ze het voor hun leden moeten spelen: het steigert en zegt dat ze allemaal het bedrijfsleven kapotmaken, dat Onkelinckx de bedrijven gebruikt als pionnen in haar verkiezingscampagne, tralala, tralalie.

De geschiedenis zal wel uitwijzen wat en hoe, ik lig er niet wakker van.

Maar.

Er was vannamiddag een kleine scuffle in het parlement. Ik zat voor de televisie naar Villa Politica te kijken—parlementaire TV, niets zo wijs!—en ik heb het incident live zien gebeuren. Het halfrond (allez ja, het Vlaams Blok en Pieter De Crem) zat al de hele tijd te memmen dat Verhofstadt niet durfde komen en dat er ruzie was in de regering. Er waren uiteindelijk twee parlementaire vragen, van Pieter De Crem en Gerolf Annemans.

De Crem deed, zoals we dat al meer van hem gewoon zijn, een poging tot demagogie. Lichtjes belachelijk, zoals we dat ook al meer van hem gewoon zijn. Redenaarskunst door iemand die in een boek gelezen heeft hoe een goede redevoering zou moeten, en die vooral zelf heel erg overtuigd is van zijn kunnen ter zake. Rood aanlopend, en mocht er ingezoomd worden ongetwijfeld een kloppende ader op het voorhoofd en spuug in de mondhoeken.

Ach, De Crem, zo altijd maar verontwaardigd en boos en verongelijkt zijn, een vleesgeworden boosaardig soort Calimero die door niemand au sérieux genomen wordt, dat moet toch wel tegensteken op den duur. Om niet te zeggen vermoeiend zijn. Maar alla.

Dat was niet wat ik wou zeggen. Euh. Juist, ja. Het journaal.

Wel: op een bepaald ogenblik heeft Laurette Onkelinckx deze namiddag gelachen. Waarmee of in wiens richting: we weten het niet. Maar de VRT vond het nodig om die lach tussen het betoog te monteren in de buurt van een opmerking van De Crem als zou Verhofstadt teruggefloten zijn door de PS.

Anderhalve seconde lachen tussen een driftkikkerbui van De Crem gevoegd, met de duidelijke insinuatie dat Onkelinckx hem, en bij uitbreiding ons allemaal arme Vlamingen aan het uitlachen was.

Kijk hé, met een montagetoestel kan alles gedaan worden. Maar houd het dan toch tenminste een béétje eerlijk. En dat eeuwige gecommunautariseer van alles, denken ze echt dat de mensen daar écht van wakker liggen? Waarom houdt men zich daar eigenlijk voortdurend mee bezig, daar in de cenakels van de media, om Vlaanderen en Wallonië tegen elkaar op te zetten?

Gisteren zat ik in een vergadering met een hele tafel vol mensen uit Nederland. En vandaag zat ik in Wallonië, om voor het werk met mensen te spreken op hun werkvloer. Ik heb me nog nooit zo Belgisch gevoeld.

Leve België, verdorie.

De Familie Gryson

vrijdag 9 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Feesten als de beesten, gaan ze doen, daar bij de familie Gryson.

En ik vraag mij af hoe ze hun kostuumvesten met Dash wassen, de wieten.

Is er iemand die om 0u06 nog geïnteresseerd is in dergelijke reclame?

Honger?

vrijdag 9 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Eeek.

Japanezers, ik zeg het u, ‘t zijn aardige mensen. [via Wired]

Alchemists of sound

vrijdag 9 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ooooh… een documentaire over de BBC Radiophonic Workshop (op bbc2 uiteraard).

De mannen achter het geluid van onder meer Doctor Who, en mannen waar ik in de late jaren 80 en vroege jaren 90–met mijn bibliotheekkaart in de hand—een groot fan was.  Alles wat er in de discotheek van de stad van te vinden was, heb ik uitgeleend, op cassette gezet en grijsgedraaid.

Spijtig genoeg lijkt de lange versie op Google Video niet meer te werken, maar de versie in stukjes op YouTube werkt wel nog. Voor wie het niet gezien zou hebben: Radiophonic Workshop – Alchemists of Sound – Part 1 – Part 2 – Part 3 – Part 4 – Part 5 – Part 6  – Part 7

Bricolage van dictafoons en edisongrammofoons en stukken muziekinstrument en kapstokken met kilometers en kilometers tape erop, met etiketten erop geplakt van do not fiddle with: magisch!

En, worth the price of admission: de making of van de allerbeste theme tune ter wereld ooit, bar none.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

[Zie ook alhier: maak uw eigen tune]

Del.icio.us op 9 februari 2007

vrijdag 9 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Draken

vrijdag 9 februari 2007 in Kinderen. Permanente link | 5 reacties

Alle dagen sta ik er versteld van, van Louis. Vannamiddag zat hij stil in het bureau met een CD van Franse les op en een boekje van ditto, helemaal mee te volgen.

Het was blijkbaar een dialoogje met veel personages, en Louis deed alle personages die niet op de plaat stonden.

– Quel est ton nom?
– Louis.
– Quel est ton nom?
– Louis!
– Et quel est ton nom?
– Loui-is!
– Quel age as-tu?
– Cinq ans.
– Et quel age as-tu?
Cinq aa-aans!
– Ah, tu as sept ans?
– Non, cinq ans!!

Koddig, wreed.

En voor de rest: zijn tekeningen worden alsmaar weirder, in de zin dat ik er helemaal aardig van word. Deze draak met vier koppen bijvoorbeeld:

Draken

Jawel, vier koppen: de tekening gaat naadloos voort op de andere kant van het blad.

Zo snel mogelijk tekenles, me dunkt.

En tegelijkertijd ook sport, dat hij ook nog eens buiten komt en echte dingen doet met andere kinderen. Hij mag kiezen wat, en ‘t is voorlopig voetbal geworden. Eens kijken of dat ook tot volgend jaar duurt. :)

Zestien woorden

zaterdag 10 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Talk about weird: Margo Guryan verdwijnt decennia lang van het toneel, en plots komt ze met 16 Words op de proppen.

Meer op haar MySpace-pagina. En de clip is van de hand van James Reitano (by way of Terry Gilliam, veronderstel ik). [via MeFi]

Del.icio.us op 10 februari 2007

zaterdag 10 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Gemist

zaterdag 10 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Dedju. Vorige week 24 gemist. Is het nu nog wel de moeite om te kijken morgen? Of zou ik beter de tijd nuttig aanwenden en naar mijn achterstallige Losts kijken? Het is al een tijdje dat het wat tegensteekt, Lost, maar ze beloven dat het allemaal beter gaat worden in de tweede helft van het seizoen, dus ik gun ze het voordeel van de twijfel.

En dan nog anderhalve House MD kijken, en dan nog een halve maand Daily Show, en een week of drie Colbert Show. En dàn zal ik weer up to date zijn.

ZunePhone

zaterdag 10 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

ZunephonecrunchgearGeef nu toe, zou dat niet enorm grappig zijn, als Microsoft zo’n telefoon zou uitbrengen in mei, maanden vóór de iPhone er is? En een paar honderd euro goedkoper, en features up the wazoo?

it looks like MS is working on a mobile WiMax-enabled Zune Phone, which would have download speeds of up to 2Mbps, fast enough for the Xbox-to-Zune streaming we’ve heard about, and fast enough for just about anything else the Zune Phone might be used for.

En muziek delen met malkander, niet via Wifi, maar wel over tinternet, en alles.

With the iPhone having been in the rumors stage for almost two years, it makes sense that MS would have started a response as a contingency. Now that iPhone is out, and Redmond knows exactly what it’s up against, it’s an relatively easier process to finish an alternative, and bringing it to the Zune team and its Gen-Y marketing is the icing on the cake.

Kijk, ik zou het grappig vinden. Als zo’n ding een beetje werkt aan zijn form factor, en als er een degelijke kalender in zit, um. Misschien. Als er ondertussen geld is.

[via CrunchGear]

Geschreven al kijken naar: lost.s03e07.hdtv.xvid-xor

Gefotografeerd

zondag 11 februari 2007 in Foto's, Safari. Permanente link | Geen reacties

‘t Was al een tijdje geleden dat ik er met het fototoestel op uit getrokken was in de tuin. Koud, en nat, en beesten niet gemakkelijk te vinden en zo.

Excuses, ik weet het, excuses.

Maar alla. Vandaag eventjes buiten gestapt, en toch een beetje prijs gehad:

Springstaart

Springstaart

Springstaart

Ik denk niet dat ik al ooit zo duidelijk een springstaartje op foto gehad heb. Die beesten zijn zo’n anderhalve millimeter lang, en ze zitten niet echt bijzonder lang stil, en ik ben wel een beetje content dat ik er deze foto’s van heb.

En toch… ik heb van precies ditzelfde beest al foto’s gezien die zo exponentieel veel beter zijn, dat ik er een beetje lastig van word. Met een beetje geluk krijg ik binnenkort een nieuw flash-systeem cadeau, en daar zou het qua belichting toch al een beetje beter moeten gaan: hierboven heb ik vijf lagen toiletpapier (eat that, Brutin) op mijn ondertussen antieke SB-29 moeten plakken om niet volledig overbelicht te zijn.

En dan moet ik echt écht eens naar een betere manier om macro’s te maken op zoek gaan.

update: leve het internet! En meer specifiek: leve Frans Janssens, wereldexpert op het gebied van springstaarten! De eerste en de derde is een Dicyrtomina saundersi, te herkennen aan de twee afzonderlijke gele strepen op de antennes en een vlek in de vorm van een maltezerkruis op het achterwerk; de tweede is een Dicyrtomina ornata, te herkennen aan het uniform geel gekleurde tweede antennesegment en een meer rechthoekige gele vlek op het achterwerk.

Geschreven al kijkend naar: The Daily Show – 2007.01.29 – Bill Gates (TVRip.SoS)

Sic transit

zondag 11 februari 2007 in Internet. Permanente link | 6 reacties

Gelezen op CMS-Channel:

Jo Caudron, webpionier en CEO ONE

Webpionier. Dat is zo’n epitethon dat men tegenwoordig niet meer kan verdienen, denk ik. Daar moet men denk ik al minstens vijftien jaar op het internet voor zitten.  Misschien moet ik mezelf ook maar zo omschrijven: Michel Vuijlsteke, webpionier.

Of nee, is het enkel van toepassing op mensen die echt potten gebroken hebben in de jaren 90?

Grinnik. Ik hoop en vermoed dat Jo daar niet zelf op gekomen is, en dat het de marketingjongens zijn die hem dat pretentieus labeltje opgeplakt hebben.

In related news vond ik deze entry bijzonder grappig: Greg Storey stoort zich blijkbaar aan Robert Scoble, en geeft daar zonder veel woorden uiting aan:

Boobs

In volgorde: Screech, de sokpop van pets.com, en de Scobleizer zelve. Alledrie een goed idee volgens volgens velen op het moment zelf, maar een paar jaar later lichtjes belachelijk.

De onmiddellijke aanleiding was wellicht Scoble’s kleine temper tantrum toen hij de halve blogosfeer verweet niet te linken naar een filmpje dat hij gemaakt had van de CEO van Intel, waarin de één of andere exclusive kond gemaakt werd.

Dat alleen al (ze linken niet meer naar mij sinds ik niet meer bij Microsoft werk, waaah waaah) is redelijk, euh, kinderachtig (om niet te zeggen ironisch). Maar Scoble, men zegge ervan wat men wilt, hij geeft zijn fouten redelijk snel toe: nog geen halve dag later had hij zich al min of meer uitgebreid verontschuldigd bij alle betrokken partijen, én zichzelf publiekelijk aan de schandpaal genageld.

Storey’s ons-kent-ons in-joketje over Scoble is eigenlijk nog kinderachtiger dan Scoble zelf, maar de reacties maken het dan weer prijsloos:

Bobby Dragulescu — 11:50 on 02.02.07

In light of the fact that no one even seems to know who this guy is, I think the route of public namecalling might be a bit misplaced in a blog of your caliber.

Through the first two examples I am establishing a pattern of people/mascots who have made poor decisions in their life… is that what you’re implying? Why not open up a dialog with Mr. 3rd Guy instead, and maybe sort out your differences? Where’s the love, man?

Toast of the town en pionier/redder/apoloog van de blogosfeer, totaal onbekend rechts. Take that in your web pioneer pipe and smoke it.

Een beetje nederigheid kan nooit kwaad, me dunkt.

Del.icio.us op 11 februari 2007

zondag 11 februari 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Hondenweer

maandag 12 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Zo smerig weer maat. Daarjuist van het station naar Sint-Denijs gefietst en ik ben helemaal zeiknat. En verkleumd. Bah.

Ik zou om 19u, da’s binnen een uur, aan de Recolettenlei moeten zijn, maar ik zie het eigenlijk niet zitten om door de regen te gaan met de fiets.

Bleh.

links for 2007-02-12

maandag 12 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Vergeetkous

dinsdag 13 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Dedju. Gisteren op café vergaderzaal mijn portefeuille vergeten. En dat had niets, maar dan ook niets te maken met het aantal Irish coffees en pints Guiness dan wel Kilkenny die er gedronken waren.

Niets! zeg ik u. Het zijn lasteraars en slechte mensen die anders zouden impliceren. En trouwens, er moest vergaderd worden met serieuze mensen, en op het einde was mijn madam er zelfs bij, dus wat zou ik dan aan overdaad doen?

En al wat in een andere richting zou wijzen is gelogen, overdreven, en komt van mensen van slechte wil met veel te losse tongen.

Changement de décor

dinsdag 13 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Hoezee! Vanaf vandaag tot zeker eind dit jaar zit ik tussen drie en vier dagen per week op een nieuw werk.

Of eigenlijk: een nieuwe ouèrqueplècque, want het werk blijft hetzelfde maar ik zit consultantsgewijs bij de klant zelf te werken. Open plan office, clean desk policy, groot bedrijf, een eigen ladenblok-met-sleutel, een twee portable, uitzicht over Brussel, een Delhaize in de kelder, allemaal nieuwe collega’s, vergaderingen en meetings en analyse en rapporten: hoera!

Cost of living

woensdag 14 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Vanmorgen in het grootwarenhuis in de kelder een fles Cola Light gekocht en twee croissants.

Anderhalve liter Cola Light: € 2,19.
Twee croissants: € 1,80.

Euh. Is dat mijn gedacht, of is dat ongoddelijk duur? Nu, de blikjes uit de automaat zijn hier 70 cent, dus het verschil tussen € 2,10 en € 1,46 per liter is nog wel de moeite waard. Maar ik besef net dat ik er eigenlijk geen flauw idee van heb hoeveel zo’n anderhalve liter eigenlijk normaal gezien kost.

Behalve dat het toch niet anders dan veel minder dan twee euro kan zijn. Anderhalve euro of zo?

Slides

donderdag 15 februari 2007 in Internet. Permanente link | 32 reacties

Normaal gezien, in het ideale geval, als er niets anders te doen zou geweest zijn en ik alle tijd van de wereld had gehad, dan zou ik lang en hard geschreven en geoefend hebben, en ingestudeerd en geschaafd en verschoven en dingen.

Maar er waren andere dingen te doen en er was niet alle tijd, ‘t zal dus zo ook maar moeten gaan. 😀

Slides

Allez hop. Een laatste blik op mijn slides kwestie van nakijken op spellingsfouten, en ik trek eens het openbaar vervoer op naar Antwerpen toe.

Van web twee punt nulken, weetwel.

Del.icio.us op 15 februari 2007

donderdag 15 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Slides ii

vrijdag 16 februari 2007 in Internet. Permanente link | 20 reacties

Allez ju, wie echt geïnteresseerd is: slides van mijn presentatie(tje) gisteren in Antwerpen zijn te downloaden.

Niet dat g’er veel mee gaat zijn wegens eigenlijk vooral illustratie bij wat ik zeg en wegens ook geen notities bij (een geluk dat mijn geheugen mij voor sommige dingen niet in de steek laat), maar alla:

PowerPoint 2007Web 2.0 slides
82.3 MB PowerPoint 2003 file

Euh, copyright van de afbeeldingen ligt bij de respectievelijke eigenaars. En zo.

[en de volgende keer ga ik het echt wel minstens één keer repeteren, dat het de avond zelf niet de eerste keer is]
[en dan ga ik ook echt letten op stopwoorden—“eigenlijk” en “feitelijk”, ik denk dat ik die in sommige zinnen wel tien keer gebruikt heb]
[en dan ga ik ook eens sidenotes maken, dat ik niet vergeet wat ik eigenlijk wou zeggen bij een gegeven slide]

Back!

vrijdag 16 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik zou niet a priori een onwaarheid vertellen mocht ik niet weigeren te ontkennen dat ik het de afgelopen tijd meer dan anders druk heb gehad.

Maar: daar ben ik nu van af! Hoera!

Nu is het alleen maar gewoon druk. Gezellig druk. Een langlopend project met veel vertakkingen en dingen te doen, interessant, boeiend ook wel, maar vooral: met een bijna griezelige vakkundig geprojectmanaged door collega Bart. Met andere woorden en om Gainsbourg te parafraseren: je me laisse porter, au gré du courant, dans le lit du torrent.

En relaxerend dat dat is! Een mens houdt het niet voor mogelijk wat goed project management en duidelijke afspraken en verantwoordelijkheden kunnen beteken, tot hij ze in het echt meemaakt.

Zozo.Vannamiddag een rapport maken, en dan: feest!

Feest!

vrijdag 16 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Vanavond is het het moment! Twee jaar Gentblogt!

2007_gbtwee_sm

In ‘t Café & Compagnie in Gent, vanaf 20u. Gratis voedsel, vertier, muziek, blote wijven! De gedroomde kans om al die figuren die ondertussen in uw hoofd epische, legendarische, mythische proporties aangenomen hebben, ook in het echt te zien en ze zat te voeren! 

Euh nee, men fluistert me in dat er toch geen blote wijven op het programma stonden, en dat dat van dat zat voeren ook niet noodzakelijk zo’n vaart zal lopen. Goede muziek, dat wel. En ook hapjes, die we uit de goedheid van ons hart helemaal zelf gemaakt hebben!

Afijn. Wij zullen er alvast zijn—Ilse, Lien, Joke, Bruno, Peter, Tessa, Hans als hij van zijn vernissage in Brussel (leve Hans! hoera! proficiat!) op tijd teruggeraakt, HenkEls, Huug, Teun, Steve et les autres…

Van ganser heler harte allemaal en iedereen welgekomen. Het zal goed weer zijn en we hebben een open haard die we gaan aansteken en het zal gezellig zijn en wijs en iedereen gaat iedereen in ‘t echt leren kennen, en we gaan op het einde van de avond dermate twee punt nul zijn dat ze ons gaan kunnen rollen!

Er zijn geen excuses, en ge moet allemaal afkomen. Nèm.

Project

vrijdag 16 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Hey! Bruno doet een Julie/Julia, als ik het goed begrepen heb! Misschien dat er ook een boek uit komt, wie weet—en in alle geval was Julie/Julia het hele jaar door mijn favoriet weblog, indertijd.

(ja, ik zit een paar dagen achter met feeds en mail)

I’m so happy

zaterdag 17 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Gisteren met veel goeie moed samen met de andere mensen van Gentblogt begonnen aan het eten in de kelder van ‘t Café & Compagnie. Hoofdpijn en zo, maar goed, dat gaat dan wel over.

Na een tijdje werd het toch een beetje lastig, zo wortels snijden en scampi’s kuisen en tabouleh mixen en alles: rugpijn en zo.

En toen dacht ik dat ik misselijk werd van de pijn. Maar een uurtje later bleek dat ik gewoon misselijk werd.

En toen werd ik overgeefachtig.

En toen kon ik plots niet meer typen op de laptop waar ik muziek op aan het zetten was omdat mijn gewrichten niet mee mee wilden.

U raadt het: guh-riep!

Sandra mij naar huis gevoerd, en nu lig ik in de zetel een beetje te sterven. Fucking virussen.

Ik ben zo nijdig dat ik het gemist heb, ge hebt er geen gedacht van.

links for 2007-02-17

zaterdag 17 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

iPhone, bitch

zaterdag 17 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ha. :)

Via Blogging the News en Blogule.

Commandeur Vuijlsteke

zaterdag 17 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Tee hee. Mijn vader is sinds net Commandeur in de Nationale Orde van de Verdienste in Roemenië.

Alleen de Nationale order van de Ster van Roemenië en de Nationale Orde van Dienst zijn hoger dan dat, en als hij zijn medaille opspeldt, dan moeten ze hem op straat salueren, want hij is het equivalent van majoor in het leger.

Het fijne van de zaak is dat hij binnen een paar jaar bovendien automatisch grootofficier wordt, en dan grootkruis, ha!

Eens benieuwd of het ding in het echt zo proper verpakt zal zijn als die van Bulgarije, indertijd.

Er wordt er eentje verwekt, hoezee

zondag 18 februari 2007 in Boeken. Permanente link | 3 reacties

Ik herinner me als de dag van gisteren dat Anansi Boys geboren werd, en de barensweeën van America Gods. En het ziet er naar uit dat het weer zo ver is:

So I wrote a short story called “The Witch’s Headstone”, which will probably be chapter 4 or 5 of the book.

And today I finished writing Chapter One of The Graveyard Book, and it’s a real book. I know it’s a real book because there are all sorts of things I don’t quite know yet, and I can’t wait to find them out.

Happiness.

Happiness indeed. Een nieuw boek van Neil Gaiman. Joy.

La linea

zondag 18 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Jeugdsentiment! Dozijnen afleveringen van Osvaldo Cavandoli’s La Linea zijn er te vinden op YouTube en Google Video.

…maar deze kan ik me toch niet herinneren ooit gezien te hebben:en deze ook niet:

“Die klinkt net als Pingu”, zeiden de kinderen—en jawel, ’t is dezelfde meneer, Carlo Bonomi, die de twee stemmen doet.

links for 2007-02-18

zondag 18 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Groot verdriet

zondag 18 februari 2007 in Foto's, Kinderen. Permanente link | 6 reacties

Ik dacht, ik zal eens een Jill Greenberg doen. Maar dan wel zonder studio-omgeving en ditto -belichting. En niet haarscherp maar aan f/1.4.

Anna weent

Anna en Jan, allebei groot verdriet. Louis heeft vandaag ook hartverscheurend geweend, maar die laat zich niet fotograferen onder die omstandigheden: hij weet wel beter.

OMG zerg rush kekekeke

maandag 19 februari 2007 in Internet. Permanente link | 7 reacties

Mag ik zeggen dat ik al een tijdje zoet ben met deze hier?

K7FGQVAC3DTJLW3KQ474W36GMF664G2N


G6EFKQTCYXR6Z2B6QXPRQ6W2WICNAYKK

Spice must flow

Discount tent

‘t Is gelijk Fark weer helemaal opnieuw ontdekken. :)

Flauw

maandag 19 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

‘t Was vanmorgen onmenselijk warm in de 7u30 van Gent-Sint-Pieters naar Schaarbeek.

Ik dacht eerst dat het aan mij lag: vanmorgen vergeten dat ik vrijdag mijn fiets aan het station had laten staan, en dus met een andere, veel kleinere fiets de drie kilometer moeten rijden in 2/3 van de tijd die ik er anders over zou doen. Ik was zo slim geweest, namelijk, om eerst (te voet) naar het busstation aan te zetten om dan pas halfweg te beseffen dat [a] wegens het openliggen van de straat de busregeling wellicht niet meer klopte en [b] ik hoedanook met de bus nooit die van halfact zou halen.

Dus: fiets, met ziekte en bijhorende kortademigheid, veel te hard moeten trappen, helemaal bezweet en misselijk toegekomen, trein nog nét op, gelukkig nog nét een plaatsje kunnen vinden, bril uit, abonnement op het tafeltje vóór mij, en hopla terug naar dromenland.

Tot een minuut of twintig later, dat ik precies wat commotie hoor. Ik slaap rustig door, tot de meneer in de microfoon zegt dat we aan Brussel-Zuid toekomen en blijkt dat de hele halve wagon naar de plaats zit te kijken waar ik zit.

Of beter: naar de dame die languit op de vloer ligt in de middengang net naast mij. Die manifest flauwgevallen was in de enorm drukkende hitte. Ze werkte bij Fortis en moest er aan Centraal af. En er was geen dokter in de zaal.

Ik heb iets gemurmeld in de zin van “ik heb blijkbaar iets gemist”, mijn mantel en mijn laptopzak bij elkaar geraapt, en dan snel naar buiten gegaan.

Vast slapen op de trein, ‘t is niet altijd ideaal.

Del.icio.us op 19 februari 2007

maandag 19 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Boeken toe

maandag 19 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Geen Boekentoren.

En kijk, ik wil officieel on the record gaan dat het de schuld van Nic Balthazar is. 

Bah.

En zeggen dat er zó enorm veel sympathieke Gentenaren te vinden waren, verdomme. Moeten ze die gast er verdju juist uit kiezen. Met zijn gedoe altijd.

En zijn fecking arrogantie: men-breekt-geen-concurrenten-af, oen! Stel dat we naar die eindronde of watdanook waren geraakt, dan zou heel Vlaanderen collectief tegen ons gestemd hebben, kieken!

Maar goed.

Zen.

Mwoehaha!

dinsdag 20 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ge moogt er zeker van zijn:

Tim O’Reilly, the godfather of Web 2.0 is paid a speaking fee of about $40K.

Chris Anderson, the editor of Wired magazine and the author of the book about the “Long Tail” gets paid about $34K for a speaking engagement.

John Battelle, the Google and “search” expert, and author, commands a speaker fee of about $24K.

And there are many others that do very well for themselves, speaking at various conferences and events. [Silicon Valley Watcher]

Hoe moeilijk kan dat eigenlijk zijn, een boek schrijven? Hé? Eigenlijk? 😀

[retorische vraag, trouwens: een boek schrijven is zo moeilijk als “er aan beginnen en blijven schrijven tot het gedaan is”, vermoed ik zo]

I can neither play the drums nor the piano

dinsdag 20 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

In Japan lopen er een hoop rare mensen rond. Ongetwijfeld denken ze van ons precies hetzelfde, maar toch:

(meer…)

Animusic

dinsdag 20 februari 2007 in Music. Permanente link | 4 reacties

Bij mijn grafische kaart indertijd zaten er zo’n Animusic-demo waarin er rondgezoomd kon worden en vanalles: klikkety-klik.

In hoge resolutie en met anti-aliasing en motion blurring en alles erop en eraan ziet dat er allemaal zeer proper uit, vooral als het mogelijk is om er door te zweven naar believen.

AN5

Er zijn ‘t schijnt ook DVD’s van te krijgen, maar op YouTube geeft het toch al een indruk.

Animusic

 1. Future Retro
 2. Stick Figures
 3. Aqua Harp
 4. Drum Machine
 5. Pipe Dream
 6. Acoustic Curves
 7. Harmonic Voltage

Animusic 2

 1. Starship Groove
 2. Pogo Sticks
 3. Resonant Chamber
 4. Cathedral Pictures
 5. Pipe Dream 2
 6. Fiber Bundles
 7. Gyro Drums
 8. Heavy Light

links for 2007-02-20

dinsdag 20 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

iTunes niggles

dinsdag 20 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Ik heb een recent geripte CD toegevoegd aan iTunes, maar dan blijkt dat de ID3–tags niet juist staan.

Ik rep me naar Mp3tag, mijn eerste keuze voor al wat ID3–tags editeren betreft. Windows Media Player stond op de achtegrond ook open, en daar zag ik de wijzigingen zo ongeveer in real time gebeuren, maar terug in iTunes gekomen, zie ik dat er niets veranderd is.

Ik wacht even, maar het ding maakt geen aanstalten om te bewegen. F5 dan maar? Tarara. Niets. Okay, qu’à cela ne tienne, ik herimporteer de CD gewoon opnieuw.

Ah. Interessant. Hij komt er twee keer in te staan. Want ik had ondertussen de mp3’s zelf ook al verplaatst (in Windows Media Player, opnieuw: zonder problemen en zonder klagen de verwijzingen meeverhuisd), en daar deed iTunes lastig over.

Ik bekijk de tracks, en mijn oog ziet dat ik toch wel geen tracknummers ingegeven had zeker—terug naar Mp3tag, nummers ingevuld, terug naar iTunes, weer F5, niets. Herimporteren: geen verschil.

Ik probeer die dingen af te spelen, en kijk eens aan: nù pas worden de gewijzigde tags getoond in mijn library. Op het moment dat iTunes begint af te spelen.

Maar er staan nog altijd dubbels in: hoe moet ik die niet-meer-bestaande mp3’s nu in ‘s hemelsnaam verwijderen?

Rechtermuisknop erop en delete of remove from library? Nope.

Delete duwen? Dat heb ik gedaan, ja. Geen resultaat, alles blijft staan. Het kàn wel hoor, dingen uit de library verwijderen, uiteraard kan dat.

Wat was mijn fout? Dat ik in “Recently added” stond. En da’s een playlist, een groot verschil met een library. Allez ja, een smart playlist, nóg iets anders: een gewone playlist, daar kunnen dingen uit verwijderd worden, een smart playlist niet want die is op regels gebouwd.

Euh, behalve als men shift-ctrl-delete doet, natuurlijk. Dan kan het wél weer. Ach ja.

En behalve dat: toen ik doorhad dat ik in de library moest zijn om dingen e verwijderen, heb ik ook meteen een aantal andere dingen verwijderd die wel op de iPod van mijn broer staan, maar niet meer op mijn harddisk. Op de “are you sure”-boodschap heb ik in een reflex gewoon enter geduwd.

Confirmiunesdelete

Ik vermoed dat de volgende keer dat ik zijn iPod aan mijn computer hang, dat die leeg zal gezogen worden, zeker?

Zucht.

 

Idool 2007

dinsdag 20 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 25 reacties

Rrrrrrroulez!

We zijn weer vertrokken, en ‘t was weer als vanouds bij momenten bijzonder fijne televisie.

Ik kijk uit naar de volgende paar weken. 😀

Theorie!

woensdag 21 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 24 reacties

Pakweg vorig jaar deze tijd kon men geen poot verzetten op het Vlaemsche interweb of men botste tegen Vlaams Blok-mandataris Tanguy Veys aan. Er waren dagen dat het zó erg was, dat het leek alsof hij alle dagen hele dagen niets anders deed dan weblogs lezen en commentaartjes achter laten.

U weet wel wat ik bedoel: opmerkingetjes die één voor één gelezen compleet onschuldig zijn. Kattebelletjes die, als je er een paar na elkaar ziet bij één bepaald artikel, hooguit plagend of jennerig overkomen.

Maar gedrag dat, in het algemeen genomen en globaal bekeken, ronduit griezelig kon zijn. Het volume alleen al, of de momenten wanneer het net iets minder grappig werd van toon, in het genre “ik weet waar gij woont, hint hint”. Sommige mensen waren dan zwaar geïntimideerd, anderen werden er irritant van,  of moedeloos of nijdig of zelfs kwaad.

In alle geval werd het doel meestal bereikt: er werd over hem gesproken, hij voelde zich als een echte trol een hele meneer, een heuse Bekende Vlaming Op Het Interweb.

En toen werd het plots heel erg stil. De server waar Tanguy’s website op stond, werd ergens in de zomer platgelegd door hackers, en het duurde een hele tijd vóór de site terug was. Tanguy zelf verdween van de virtuele aardbodem.

Conspiracy theory warning!

Het viel echt wel op: een hele 0110–heisa vrolijk op gang getrokken door Tanguy, en dan van de ene dag op de andere, hopla gedaan. Tanguy weg van het interweb. Het leek er verdacht veel op dat er ergens in de hiërarchie iemand gezegd had dat het tijd was om even af te nokken. Dat dergelijke pesterijen niet pasten in de poging-tot-ideale-schoonzoon-campagne van het Vlaams Blok voor de gemeenteraadsverkiezeingen.

Nu zitten we in de aanloop voor nieuwe verkiezingen. Heeft het Vlaams Blok besloten om toch maar weer de campagnes uit de oude doos weer op te diepen. En is Tanguy terug, her en der. Toeval? “I think not,” he said knowingly. :)

Ach, als het weer zo erg wordt, weten we alvast wat gedaan.

Del.icio.us op 21 februari 2007

woensdag 21 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Adobe Photoshop Lightroom crack serial keygen warez download

woensdag 21 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

…nah, only kidding. :)

Wie dit echt nodig heeft, heeft genoeg geld om het te betalen (zo’n € 200), en wie geen geld heeft om dit te betalen, kan altijd bij pakweg Pixmantec terecht voor een gratis RawShooter.

Lightroom: jaren en jaren in ontwikkeling, meer dan eens op backburner gezet voor deze of gene reden, dan een tijdje in beta, en nu eindelijk uit.

Lightroom

In het kort: Lightroom doet workflow voor fotografie. Van importeren over RAW-files ontwikkelen en be-meta-data-eren et cætera, et cætera. Uitgebreide review op Ars Technica.

Ik ga het alvast een maand evalueren, en dan zie ik het wel. In alle geval al een aantal dingen die ik nog moeilijk ga missen. Zoals deze bijvoorbeeld:

Virtualthingy

Eén foto, twee uitwerkingen—kleur en geen kleur. Geen gedoe meer met allerlei gecopieerde bestanden of Photoshop-histories.

Of deze, een bijzonder handige:

Keywordslightroom

Die Set: Familie die daar staat, die laadt een preset op van trefwoorden, negen combinaties die snel aan en af gezet kunnen worden. Dus als ik een hele “rol” vol foto’s van de kinderen heb, dan zou ik een set kunnen opladen met bijvoorbeeld de vier namen, en dan “portret”, “actie”, “close-up”. Het hoeven niet eens negen trefwoorden te zijn, het kunnen er per “vakje” meer zijn ook, afijn, ‘t is te laat om het uit te leggen, maar het is bijzonder handig.

Ook de gedachte dat rode ogen en stof en andere nonsens uitclonen gewoon rechtstreeks op de RAW kan, en dat die ook in de onbeperkte undo terechtkomt, zoals alle andere bewerkingen: wijs.

Wel, helaas: mijn laptopje met veel te weinig geheugen en processor trekt het niet echt. En daardoor geeft het wat problemen hier. Spijtig.

Aan tafel!

woensdag 21 februari 2007 in Food and Drink. Permanente link | 3 reacties

Een halve eeuwigheid geleden gekocht en sindsdien in de kast laten liggen. En er dan vandaag alsnog een lap op gegeven:

Zwarte spaghetti met rode ajuin

Zwarte spaghetti, rode ajuin, rode pepers, look, olie.

Zwarte spaghetti met rode ajuin

En ja, ik ga toch eens echt moeten beginnen denken over kleurcalibratie. Tegenwoordig doe ik dat eigenlijk gewoon op goed komt het uit, naargelang ik zin heb om de één of andere kleur te zien.

Een gewoon grijskaartje zou al voldoende moeten zijn, me dunkt. Eens kopen.

Twee dagen

woensdag 21 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Vakantie: ‘t is niet altijd alles, met vier kinderen.

Of beter: ‘t is niet altijd alles, met vier kinderen waarvan anderhalf ziek en één van de twee zieke nog niet ambulant.  Zo’n kind van één jaar, daar is dus niets mee aan te vangen hé, en al helemaal niet als het ziek is.

Ik heb wel heelder reeksen compromitterende foto’s van Anna met haar gezicht vol snot—waarbij deze in het niets verzinkt:

Anna

En Louis was gisteren ook al niet in zijn haak, al hadden we daar niet echt last van—gewoon als een blok in slaap gevallen zo ongeveer de hele namiddag:

Louis slaapt

Vandaag was het beter met die twee, maar Anna heeft wel praktisch heel de dag geslapen, terwijl de drie andere in de tuin aan het spelen waren:

Zelie en Jan en Louis in de tuin

Een geluk bij een ongeluk: als we in ‘t midden van de stad hadden gezeten, hadden we allemaal te voet kunnen op stap gaan, maar we toch niet weg konden wegens ziekte en slaap, hebben ze in de tuin kunnen kampen maken en kokeneten spelen.

‘t Is uitkijken naar binnen een jaar of twee, wat mij betreft. Jazeker.

Asperger

donderdag 22 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

‘t Is nu net een documentaire over een hele familie met bijna allemaal kinderen die de één of andere vorm van autisme hebben.

Is er één van die kinderen die een toespraak moet/mag geven:

I suppose a normal teenager would be terrified to talk in front of five hundred strangers, but I’m not. It’s a lot easier for me than having a conversation with one or two people.

Hey, second that. Een klein beetje too close to home, die hele documentaire. Griezelig, al hebben die mensen er allemaal wel héél erg van, en al zal het wel voor een groot deel de hypochonder in mij zijn die overal dingen in herkent.

Ik kan me alleen maar inbeelden hoe het tegenwoordig moet zijn voor huisartsen om om te gaan met hypochonders die een internetverbinding hebben.

“Jamaar dokter, bent u er zéker van dat het niet [random ziekte gevonden via Google] zou kunnen zijn? Ik heb gelezen in [random wetenschappelijke studie] dat [standaard symptoom] in [random set speciale gevallen] ook een indicatie kan zijn voor [dodelijke ziekte].”

Del.icio.us op 22 februari 2007

donderdag 22 februari 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Och here

donderdag 22 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik was een dik half uur te vroeg voor een afspraak vanmorgen.

In het wachten zien gebeuren: iemand die na een ziekte voor het eerst sinds heel lang weer kwam werken.

Zijn badge werkte niet meer.

Bleek dat hij niet meer in het systeem zat.

En toen hij op zijn werkplek kwam, bleek dat zijn telefoon weg was.

En zijn computer. En zijn stoel. En zijn bureau.

En, eigenlijk, ook al zijn collega’s en zijn baas.

En de hele inhoud van het verdiep waar hij werkte.

Hij was wel heel erg lang ziek geweest.

Bloody brilliant

donderdag 22 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

’t Is wreed, met al dat geweld tegenwoordig:

(meer…)

Hoera!

vrijdag 23 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Na een paar weken alleen op mouseover, staat alle informatie er weer gewoon bij, op Google Image Search.

Waar hun christelijke gedachten waren, een mens vraagt het zich af.

Del.icio.us op 23 februari 2007

vrijdag 23 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Javier Guzman

zaterdag 24 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Gisteren Delirium gezien, de laatste voortelling van Javier Guzman.

200702_guzman3_sm

Geschikte kerel, zo in het echt. Ik had me van de voorstelling iets anders voorgesteld, op kracht van de YouTube-filmpjes, en ik was onmiddellijk nadien wat teleurgesteld.

Maar bij nader inzien: toch wel echt de moeite. Op 24 april in de Capitole in Gent, onze kaartjes zijn al besteld.

En binnenkort op Gentblogt: artikel.

Airport!

zaterdag 24 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Hugues heeft zó gelijk!

So many destinations, faces going to so many places where the weather is much better and the food is so much cheaper. Well I help her with her baggage for her baggage is so heavy. I hear the plane is ready by the gateway to take my love away. And I can’t believe that she really wants to leave me and it’s getting me so, it’s getting me so.

Airport – Airport, you’ve got a smiling face, you took the one I love so far away . Fly her away – fly her away – airport.

The plane is on the move and the traces of the love we had in places are turning in my mind – how I wish I’d been much stronger. For the wheels are turning faster as I hear the winds are blowing and I know that she is leaving on the jet plane way down the runaway. And I can’t believe that she really wants to leave me – and it’s getting me so, It’s getting me so.

Schoondochter gezocht

zaterdag 24 februari 2007 in Televisie. Permanente link | 3 reacties

Goeie hellup. Die mens met zijn middeleeuwen en zijn zwaarden en zijn hardrock, ik denk dat ik daar een beeje bang van ben.

Eén van de mededingsters zei er over, vóór ze hem gezien had:

Ik val op mannen met een bierbuikje, en hij was de enige met een bierbuikje.

Good grief.

En ook, die ouders:

Maatje? 40? Mja.
Ik denk dat we hier in de Amerikaanse maten zitten.

Cringe TV. Cringe TV. En die hebberige oogjes bij die mannen. En die meisjes, och here.

RIP PixVue

zaterdag 24 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Maar allez, wat zijn dat nu voor manieren?

Ik gebruik al sinds jaar en dag PixVue voor snelle kleine edits en voor allerlei prutserijen met IPTC en zooi, maar nu blijkt dat gewoon van de aardbodem verdwenen te zijn of wat?

This software is no longer being maintained.

staat er lakoniek op www.pixvue.com. De laatste snapshots op archive.org dateren van 2006. En Eamonn Coleman, de meneer die het gemaakt heeft, lijkt ook geen website (meer) te hebben: 404.

Trr.

Baby has got back

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

I do declare:

Gilbert en Sullivan zijn wijs. Ik ben een fan sinds ik weet dat Groucho Marx een groot fan was. En sinds Topsy-Turvy nog meer.

Kijkt luister—Groucho als Ko-Ko in The Mikado:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Niet zo goed, maar toch: historisch document, vind ik.

Imaginary places

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Kijk, dit zijn dus van de dingen waar ik het aller-allerliefste over lees:

Imaginary places in detail: Start with a wonderful overview of megastructures in science fiction and examine a dictionary of 76 locations from recent fantasy novels. Then move on to the interactive maps: Mordor, Narnia, the Simpson’s Springfield, England as seen in many stories, New York in fiction, Lovecraft’s New England, maps from almost any video game, Star Trek, the Marvel Universe, and the DC Universe. [MeFi]

Dreamhost dood

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

‘t Is wreed: alle websites van Dreamhost in de hele wereld liggen plat. De uitleg lijkt rechtstreeks uit Star Trek te komen:

It was discovered by ABM Engineering during the power monitoring equipment installation, that a Phase C Conductor Cable on UPS #4 has been compromised to the point that immediate action to repair it is necessary or a ground fault will occur to the building systems.

Captain! The auxiliary fusion generator is in danger of colliding with the driver coil assembly! If it does, the inertial dampers risk impacting the space energy/matter mattrix restoration cowl thus creating a quantum singularity!

Enfin, allemaal zeer slecht nieuws natuurlijk voor al wie op Dreamhost zit of dingen op Dreamhost heeft staan.

Meer nieuws op Dreamhoststatus.

Haka

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Six Nations en al zijnde…

(meer…)

links for 2007-02-25

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

ST:XI ftw!

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Lost in Space, tee hee.

Een groot deel van de Star Trek-kijkende mensheid is al lang content dat Braga en Berman er niet aan meewerken, maar J.J. Abrams begod:

After months of off and on rumors about J.J. Abrams directing Star Trek XI, confirmation has finally come from Hollywood Reporter. The buzz on this is spreading like a virus around the internet, eliciting hopes that Abrams won’t ruin the franchise and that the creator of “Lost” may bring a triumphant return to the beloved series. The 11th installment will actually be a prequel to the original television series and the first movie, as it follows the first meeting of a young James T. Kirk and Mr. Spock at Starfleet Academy and their first space mission. No other details or casting information has been announced, but keep watch here on FS.net as it all unveils. It’s currently set to open on July 2nd, 2008. [firstshowing.net]

On tenterhooks, jazeker. Al heb ik er niet zo’n goed gevoel bij, maar goed.

’t Is gedaan

zondag 25 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Daily monster #100 (van 100). Jammer!

Zelfmedelijden

maandag 26 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Kijk, ik had mij nog zo voorgenomen om er niet over te schrijven. Maar waar is zo’n weblog uiteindelijk goed voor, als een mens er al niet eens een zaag mag opzetten tegen de wereld?

Ig ben ziegg

Ik ben vorige week twee dagen thuis geweest met de kinderen. Niets speciaals, en ik heb ook hoegenaamd niets speciaals gedaan (bijzonder weinig gedaan zelfs), maar ‘t was blijkbaar toch teveel voor mijn rug: sinds woensdag zo’n stekend pijntje rechts in ‘t midden achteraan.

Donderdag gaan werken, pijn gebleven. Vrijdag gaan werken: nog pijn. Vrijdagavond naar Rotterdam wezen kijken naar Javier Guzman: met andere woorden van vóór zeven uur ‘s ochtends tot ergens na één uur ‘s ochtends de volgende dag niet in mijn trekzetel gezeten. Vrijdag op zaterdag slecht geslapen en wakker geworden met iets griepachtig gecombineerd met iets verkoudheidachtig: pijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, tranende ogen, lopende neus. En 38° koorts, wat voor mijn doen veel is.

Zaterdag de hele dag duizend kwellingen geleden in de trekzetel, kloppende hoofdpijn, rug, yada yada. Normaal gezien zouden Sandra en ik zaterdagavond allebei naar Lien’s verjaardagsfeest gegaan zijn, maar ik voelde mij zo slecht als een met snot doordrenkte en slecht uitgewrongen schotelvod. Met hoofdpijn.

Dus Sandra alleen geweest, en ik thuis. In bed met een warm deken over mij? Tarara: het bed hier bij mijn ouders, waar we wonen terwijl ze aan het verbouwen zijn in ons huis, daar krijg ik ernstig rugpijn van. En ik had al ernstig rugpijn, dus ben ik maar in de zetel blijven doodgaan tot ik het echt niet meer uithield.

Vanmorgen nog altijd hetzelfde, en dan verjaardagsfeestje van Jan, en dan weer de zetel in met hetzelfde. En nu is het bijna halfvijf, en zit ik nog altijd in de zetel met nog altijd koppijn en koorts en een druipneus en gewrichtspijn. En zo pijn aan mijn rug dat ik niet naar bed geraak.

Ziek zijn is klote. Ik ga morgen gaan werken wegens moeten wegens lang op voorhand vastgelegde presentatie, maar ik riskeer wel eens morgenavond een zekere crash landing te organiseren. Vrees ik.

Te hopen van niet, natuurlijk, maar zeg niet dat ik het niet gezegd had als het wel zo is, ha!

Fiets

maandag 26 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

O ja, he-le-maal vergeten, tot ik vanmorgen mijn fiets wou nemen om naar het station te rijden: toen ik vrijdag thuis kwam van Brussel en op de fiets wou kruipen, bleek mijn zadel weg te zijn!

Wat voor klootzak doet nu zoiets? En dan nog op klaarlichte dag?

Ik moest naar Holland die vrijdag, dus ik heb de fiets dan noodgedwongen laten staan en er niet meer aan gedacht. Vanmorgen was er gelukkig niet nóg gerief van gestolen—het is ook een duur en goed stuur, en er hangen dure en goede fietstassen aan, een mens weet nooit, mar daar staat tegenover dat er nu onder diezelfde brug een tweede fiets staat met precies hetzelfde zadel, die van mijn moeder.

Vanavond dus met de ene fiets naar de fietsenmaker in de buurt en met de andere weer naar huis, zeker?

Dedju.

…zei ze lakoniek

maandag 26 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Vandaag op Gentblogt:

Denk je dat de combinatie werk-gezin haalbaar is? Hoe vaak per maand zal je een babysit moeten inschakelen?
Ik heb nog geen kinderen, maar er is er wel ééntje onderweg voor begin september! Het zal plannen worden, zeker met een man die ook onregelmatige uren draait. Maar we zijn het gewoon, het lukt ons wel!

Hiephoi! Bravo! Proficiat!

Geschreven al luisterend naar: – – Heroes.S01E07.HDTV.XviD.PROPER-LOL

Del.icio.us op 26 februari 2007

maandag 26 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Zelfmedelijden ii

maandag 26 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ah ja: ‘t is prijs. Virussen allerhande, griep, oogonstekingen, vijf dagen thuis in de zetel en al.

Crapovitch maat.

Griep

dinsdag 27 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Er zijn allerlei soorten dingen die kunnen gebeuren als men griep heeft. Ik heb naast de normale symptomen (gewrichten, hoofdpijn, tralala) ook nog eens last van een zware oogontsteking.

Niet zo fijn: ‘t is gelijk dat mijn ogen in brand staan, ik kan niet focuseren en dus moet ik er telkens één dicht houden als ik ergens wil naar kijken, enfin, niet zo fijn dus.

20070227_135327_KGB6241

‘t Kon echt niet beter hoor. Hoofdpijn én niet kunnen lezen. I’m so happy.

Lief goes YouTube

dinsdag 27 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Zal ik eens een knippenplaksken doen?

Henk kwam een aantal maanden geleden tot de conclusie dat hij geen enkele opname heeft van zijn oud stand-upmateriaal en dat dit wel jammer is, want dat zo een aantal geniale (mwoeha) grappen verloren gaan voor het nageslacht.

En dus werd er een datum geprikt samen met de onvolprezen Lunatics en een oproep gelanceerd voor heuse YouTube-opnames. Er zijn een aantal bevriende filmmakers die alvast komen opnemen, maar de bedoeling is zoveel mogelijk verschillende opnames te hebben: met GSMs, kleine en grote camera’s. Al die zaken worden dan op een centrale plaats verzameld en achteraf gemonteerd.

Deze oproep dus om zoveel mogelijk mensen samen te krijgen die komen opnemen. En wel volgende dinsdag, 6 maart 2007, vanaf 21.30 in Le Bal Infernal, Kammerstraat Gent.

Als u daar zin in heeft, mag u gerust the word spreaden met elektronische post of op het interweb. En wij hopen u vooral volgende week te zien in Den Bal, camera in aanslag.

Professionele kwaliteit-versies van de slag van Gent en andere, mag ik hopen? Ik had in alle geval de datum al vastgelegd, en ik hoop van u hetzelfde!

[download persbericht]

Geschreven al luisterend naar: – – Heroes.S01E10.HDTV.XviD-LOL

Del.icio.us op 27 februari 2007

dinsdag 27 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Jumpen!

dinsdag 27 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 56 reacties

Zonet nog op tv!

Meer van dat op YouTube!

Music to watch girls by

dinsdag 27 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Ik heb dit nummer ontdekt in een instrumentale versie (“Music to watch space girls by”) op Mr. Spock’s Music From Outer Space (van harte aangeraden trouwens, màchtige plaat). Tegenwoordig speelt het in de achtergrond van een reclamefilmpje. Zo één van die liedjes waar een mens graag op meezingt, omdat de tekst zo wijs en—dare I say—intelligent is:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

The boys watch the girls while the girls watch the boys who watch the girls go by
Eye to eye, they solemnly convene to make the scene
Which is the name of the game, watch a guy watch a dame on any street in town
Up and down and over and across, romance is boss

Guys talk “girl talk”, it happens everywhere
Eyes watch girls walk with tender lovin’ care

It’s keepin’ track of the fact watching them watching back
That makes the world go ‘round
“What’s that sound?” each time you hear a loud collective sigh
They’re making music to watch girls by

Indoctrinatie

woensdag 28 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Zucht. ‘t Is weer van dat. Zelie had er twee jaar geleden ook prijs van, en nu dus Louis ook. De systematische indoctrinatie.

Louis: Mama, je moet meer biologisch vlees kopen, want daar zit niets ongezond in.

Zelie: En wat is dat biologisch vlees?

Louis: Gezonde dingen! En eigenlijk is bruine spaghetti gezonder! En ook bruine rijst is gezonder!

Nu, zo lang het geen astrologie of gelijkaardige is, kan het mij nog niet zo erg schelen.

Geschreven al luisterend naar: A Group Called Smith – Billboard Top 100 – Baby, It’s You

Ronsir Zyl

woensdag 28 februari 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Zo. En bij deze weet ik dus ook al wat mijn volgende bril wordt:

Ronsir

Een Ronsir Zyl Ebony. Met Aztec Cable-zijkanten (als die niet teveel pijn doen aan mijn oren, anders worden het Taper- of Slipper-armpjes):

Aztec

Ik ben er al op voorhand bijzonder content van.

Del.icio.us op 28 februari 2007

woensdag 28 februari 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338