Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: september 2011 (page 1 of 4)

Junk food, zelf gemaakt

Vrijdag is bij ons frietdag, want op school is het vrijdag ook frietdag, en wij volgen voor het avondeten het menu van op school (een groot gemak!).

Officieel was het visstick met tartaarsaus, salad bar en frietjes, maar ik had geen zin om een salad bar te doen, en de kinderen eten niet graag tartaarsaus dus is het gewoon mayonaise geworden.

Sandra was met vis thuisgekomen, iets zacht dat vast kookt, maar geen flauw idee meer wat het precies was:

Mystery fish

Het was al gekuist, maar ik heb er toch nog wat graten uit mogen pincetteren, en ook nog wat vlies mogen af fileren. En dan in stukjes gesneden, en paneren:

Allemaal gesneden en gefileerd

Alles gepaneerd

Mijn madam moest weg, iets met feesten op het werk of zo, trr, maar ze had de frieten vanmiddag al gesneden en voorgebakken voor Zelie, dus die moesten vanavond gewoon nog eens in het frietvet. En de mayonaise was ook van een paar dagen geleden vers, dus ’t was gewoon zaak van de vis in de pan te smijten:

Nog in de pan

En dan alles op een bord dumpen, vis en frieten en een kwak mayonaise:

Klaar met mayonaise

Ik heb van de kinderen geen klachten gehoord. En ik heb — burp — een beetje teveel gegeten, vanavond.

Toegekomen!

Zelie is goed toegekomen aan zee, hoera!

Ze zit daar met het koor en het orkest (drie dagen, op weekend), en ze zal met Anna en Charlotte op één kamer zitten, en ze gaan vanavond al een repetitie doen, en ze zitten ddus met drie in een kamer in plaats van normaal met vier, en ze klonk zo content!

Drie dagen muziek, zon, zand en zee. Ik kan het mij haast niet voorstellen, enfin, wat zeg ik: ik kan het mij helemaal niet voorstellen, want ik zit niet zo in mekaar dat ik mij op mijn gemak zou voelen in dergelijke omstandigheden, maar: hoe ongelooflijk wijs voor haar!

Ik heb ze gevraagd of ze wou vragen aan iedereen die foto’s en filmpjes kon maken, om foto’s en filmpjes te maken. En dan maken we daar een reportage van voor de website, denk ik zo.

Wie niet leert uit de geschiedenis, is gedoemd om ze te herhalen

Of zoiets.

Wat ik wou zeggen: ik heb Zelie en Louis kreupel van het lachen gekregen de laatste paar dagen, met oude oude filmpjes en websites. Hampster Dance, Loituma en daarna Leekspin, Trololo, Immigrant Song en Gay Bar, Zombo.com, dat soort zaken. Oh, en Badgers badgers badgers, dat Zelie en Louis gisteren voor het eerste gezien hebben en dat ze niet meer bijkwamen, en dat Anna vanmorgen al aan het neuriën was aan tafel. Mushroom! A snake!

Voor morgen, denk ik, staat het oeuvre van Moymoy Palaboy op het programma. Een zien wat ze daarvan vinden.

(en als ze bekomen zijn van de awesome van dié versie, laat ik deze op hen los, denk ik:)

Gemaakt met MikuMikuDance, gratis dink om inverse kinematics gerief te maken, oorspronkelijk bedoeld voor vocaloid-dinges zoals, haja, Hatsune Miku (vandaar die Miku dus).

En dan misschien wel eens All Your Base? Folklore!

You go, girl

Gewoon luisteren en niet proberen begrijpen Zelie, papa heeft alleen een klankbord nodig

Dixit mijn madam, die het zelfs niet kon opbrengen om te luisteren. Dat is het hé, als ge zelfs aan uw naaste familie niet in de rapte kunt vertellen over uw kleine overwinningen van de dag.

Ik had wat zitten zoeken om een css inset box shadow te zetten op een image, maar dat lukte niet omdat het beeld per definitie boven de schaduw zat, en dan was de oplossing om die inzet shadow op de div rond het beeld te smurfen, met een z-index van pakweg -1 op het image en van pakweg 10 op de div, maar dat lukte ook niet omdat ergens anders de background van de div op niet-transparant gezet werd (duh!), en toen kwam ik daar achter en lukte het nog niet omdat de position van de image niet-relative was (dubbel duh).

Maar nu staat er dus een box-shadow inset 1px 2px 10px rgba(0,0,0,0.5) en een z-index van 10 op de div (oh ja, en -webkit- en -moz-, yada yada), is de position van de image relative en de z-index -1, en werkt het allemaal.

En om het nog wat properder te maken, heb ik breedte en hoogte van de div vastgezet en overflow hidden gemaakt, zodat er een standaard-size=z van Flickr in past ongeacht de hoogte, ha!

(Om te illustreren waar ik vandaan kwam: size=0 van Flickr en expliciete groottes in pixels en alle schaduwpjes er met de poot in Photoshop opgeplamaasterd. Ja, ik weet het. Zwijgt. Niemand heeft het ooit gemerkt behalve u en ik.)

…maar dus allemaal css(3) en geen regel jQuery aan te pas gekomen. Het had ook gekund, vermoed ik, door attr(“src”) van elk img te katapulteren naar de background-image van de div errond, en dan met godbetert een hele resem geflikflooi voor Mozilla bleu en IE7/8 blah, maar hey, ik kan ermee leven dat het er enkel in “moderne” browsers helemaal uitziet zoals ik het wil.

En dus daarom was ik daarnet eventjes content. Zelfs al wil, zie ik nu, Drupal blijkbaar zijn cache niet legen, de viezerd.

Rap Genius

Kottke werd eraan herinnerd, en ik daarmee ook: Rap Genius, een redelijk geniale site met lyrics-plus-uitleg.

Ik probeer elke keer ik er ben, er ook iets aan toe te voegen:

Screen Shot 2011-09-27 at 21.09.14.png

Grin.

Skeptische put

Test, test:

Skeptische put.jpg

Yep: om de één of andere reden slaagt Ecto er niet meer in om beelden te ftp-en. En vind ik geen blogging client op Mac die ook maar een tiende zo goed als Windows Live Writer. Feck.

Drie minuten en negentwintig seconden griezelfilm

Zo. Dat weten we dan ook alweer:

Voor mij persoonlijk: ’s mans wereld is niet meer of minder dan the stuff nightmares are made of. [via]

Luchtbegrafenis

Maar zo wijs!

Een mens dekt een tafel vol voedsel en wacht tot er vogels op afkomen. Niet vooruitspoelen, gewoon op u af laten komen. Het duurt een minuutje oft wee, maar dan is het prijsloos:

Vier!

O ja: ik ben erin geslaagd om het aantal schermen aan mijn computer op het werk op te drijven naar vier, ha!

De laptop zelf doet 1440×900, rechts daarvan staat een kleine Philips die 1280×1024 doet, daarnaast een portrait HP die 1050×1680 presteert, en links van de laptop een Samsung met 1920×1080.

’t Is interessant om zien altijd, wat applicaties en websites doen in zo’n smalle portraitresolutie.

De computer kan het niet zo hard meer trekken, heb ik de indruk, maar ’t is voor de rest wel leutig, en uiteindelijk de moeite waard. (Al kan het ook aan Lion liggen, die traagheid: sinds die erop staat, is het alsof ik voortdurend te weinig geheugen heb. En dat Flash alles nóg meer op zijn gat doet vallen dan vroeger.)

Een kleine inzinking

Te lang op de verkeerde stoel op het plankier gezeten: tijd om in mijn nest te kruipen.

Morgen: over de middag langsgaan op school en eens kijken hoe het zit meteen paar van de mensen die de website onderhouden.

En dan morgenavond toch nog eens een schooljaar van de ouder site oversmurfen: dat was er vanavond niet meer van gekomen.

Meus ftw

De kinderen en Sandra waren naar Bellewaerde vandaag, en ik heb, euh, even nadenken… niets gedaan. Oh ja, geprutst met catalogi en dingen, en comics gelezen.

En ’s avonds eten gemaakt, aan het handje van de blauwwitgeblokte redder des vaderlands, Jeroen Meus. Zijn kookboek op iPad staat vol met allemaal omtereenvoudigste gerechten, met een handige boodschappenlijstmaker, en een knopje om de ingrediënten van 2 naar 4 naar 6 naar 8 mensen te doen veranderen, en met overal naast de duidelijke instructies ook nog eens een filmpje erbij.

Vanavond was het Tajine. Kruiden roosteren:

Kruiden op het vuur

Kruiden in een vijzel fijnstampen, look en gember en olijfolie erbij (leve Microplane raspen, de allerbeste ter wereld, trouwens):

De beste rasp ter wereld raspt gember

Vlees in blokjes snijden, marineren:

Lamsvlees

Kruiden op vlees

In de tajine afbakken:

In de tajine

Groensel snijden en op het vlees plonken:

Groensel

Groensel gesneden

Groensel in de tajine

En een half uur later:

Klaar!

Op het bord

Yum!

Ze zijn zo lief, meneer

Vrijdag geen werk wegens zieke Anna:

Anna, ziek en juist wakker

Maar morgen wel weer werk! Bij de fijne collega’s waar ik daarnet nog een reeks foto’s van op mijn fotomathilde vond!

Ze kunnen zo goed vergaderen!

Zogezegd bezig

Ze zijn zo ondersteunend van het werk van hun collega’s!

Collega's die werk van andere collega's hard kunnen waarderen

Hun brainstorms leiden tot positieve resultaten!

Tomcat kaka

Ze zijn zo fotogeniek!

Fijne collega Jan

Tee hee. 🙂

Het weekend

’t Is in orde ingezet: Jan heeft uitstekend gevoetbald — 8-11 gewonnen tegen AA Gent!

Voor de rest was het allemaal onduidelijkheid: Zelie moest naar de scouts, wou dat Jan en Anna meegingen, maar die moesten eigenlijk niet mee, en dan bleek dat zijzelf eigenlijk ook niet echt moest, en dat het niet duidelijk was waar en wanneer, en dat het ook niet duidelijk was tot hoe lang. (Uiteindelijk gingen wij naar een verjaardagsfeest om 19u, en wisten we pas ergens na achten dat ze thuisgeraakt was: ’t zal haren besten dag niet zijn, morgen!)

Anna maakte er een drama van dat ze niet naar de Fnac mee mocht rijden met Jan en Sandra (ik had een cadeaubon gekregen en die aan hem gegeven, hij wou al lang een boek gaan kopen), maar hey, Anna wil niet met de fiets rijden — ze moet maar leren fietsen als ze mee wil. (De andere drie konden aan haar leeftijd al een eeuw fietsen, zij zat gewoon veel liever achteraan op de fiets bij Sandra. En dat begint nu te steken, natuurlijk.)

Morgen is het Bellewaerde voor Sandra en de kinderen (en Kris en zoon en vriend). Ik blijf thuis, en ik ga nog een beetje werken.

En een lamstajine maken voor ’s avonds.

En ik ben niet samenhangend want ik kan geen pap meer zeggen, om geen aantoonbare reden.

Serieus?

Uit eerlijke nieuwsgierigheid: is er nog iemand tegenwoordig die wakker ligt van zijn Klout-score?

Ik kreeg daarjuist een bericht in mijn mail dat ik dringend moest gaan kijken omdat er nieuwe updates waren!!

Ik klik op die link — ik ben een gemakkelijke mens daarin, ze mogen mij altijd iets nieuws vertellen, en wat begroet mij op klout daht cahm? Een mevrouw in volle grand mal, in het midden van een reclamefolder van Dunaldi, dacht ik op het eerste gezicht.

klout1

38!!!! schreeuwt die mevrouw het uit, in paroxismen van orgiastische extase! I CANNOT FUCKING BELIEVE IT!!! lijkt ze wel te zeggen, NU IS MIJN LEVEN COMPLEET!! ik kan mijn werk opgeven en in de sociale SM media gaan!!!!!

klout

IK!! HEB!! 38!!! KLOUTS!!! ACHT! EN! DERTIG! KLOUTSEN!!!!! omfg omfg omfg omfg omfg omfg 38 38 38 38

klout

Brave mensen: dit is niet, herhaal, niét een beeld dat mij aanzet om die Klout open te smijten. Maar ach, omdat ik toch al in de buurt was: toch eens gaan kijken. Dit is wat Klout over mij weet:

  • You are effectively using social media to influence your network across a variety of topics
  • You engage with influencers but focus on friends
  • You have the ability to generate actions and discussions
  • You have built a good size network that is highly engaged
  • You haven’t been influenced by anyone recently
  • You are a thought leader in your industry. Your followers rely on you, not only to share the relevant news, but to give your opinion on the issues. People look to you to help them understand the day’s developments. You understand what’s important and what your audience values that.

Ik vraag mij af hoeveel focusgroepen ze gedaan hebben om hun boodschappen zo te laten klinken. Want uiteindelijk komen ze allemaal neer op “ge zijt een virtuele nul, ha ha, veels en veels te weinig geretweet, pipo” en ook wel op “ga wat meer op de twitters en zorg ervoor dat ge wat geretweet wordt, dwazen aap”.

Tch. ’t Zal lang duren voor ze mij daar nog eens terug zien.

Of nee, wacht, eerst nog even aangeven dat ja, mijn fijne collega Jan inderdaad influential is over Justin Bieber:

klout

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑